Şimdi Ara

SADECE SONY XF90 (BABA KONU) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.604
Cevap
216
Favori
973.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben hiç sorun yaşamadım dts falan ne bulursam taktım izledim
  • 2018 samsunglar dts çözmüyor 2017 lerde sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: thaboss

Merhaba arkadaşlar, ben de aşağıdaki 3 model arasında karar verebilmek için forumda yaptığım araştırmalar sonucu 55XF9005 de karar kıldım.
    Oled 'lerin görüntü kalitesi şuan piyasadaki en iyisi olsa da, malum paneller sıkıntılı olduğundan hiç bulaşmak istemem, o yüzden direkt eledim.
    Samsung qled ile ilgili de çok iyi yorumlar okuyamadım, dts sorunu, satış fiyatının çok yüksek olduğunu, o paraları hakketmediği yönünde yorumlar var..

Ancak XF90 ile ilgili bir konuda bilgi rica edioyorum, internetten indirdiğimiz 4k filmleri hardiske atıp tv ye bağladığımızda sorunsuzca ileyebiliyor muyuz?
    Tüm codecleri destekliyor mu?

LG 55B7 Oled
    Samsung 55Q7FN Qled
    Sony 55XF9005 Led
    Hayırlı olsun güle güle kullanın.
    TV'nin max ses geçişi şu şekilde;6 kanal 24 bit 192 khz.
    7 kanal üzeri ses geçişi malesef yapmıyor o yüzden 7.1 veya Atmos ses almak için harici bir cihaza ihtiyacınız var onun dışında diğer tüm görüntü codec'lerini destekliyor.

• Herkese Merhaba;

12.10.2018 de cihazım servis'e gitmişti. Yurt dışından parça bekleniyordu.

Ledleri kontrol eden bir parçanın bozulduğunu söylediler. Parça bugün yurt dışından gelmiş. Ama bu sefer arızanın panelden olduğunu söylemişler.

Bakalım bu değişim yada iade süreci ne kadar daha bizi tv siz bırakacak merak ediyorum. Bir parçanın bu kadar uzun süre gelmesi de çok saçma geldi.

Sene olmuş 2018 :) Herhalde xf90'ın ilk bozulan tvsi benim. Yoksa kimseden servisle ilgili bir şey okumadım.

Elektronikte şansızlığa geldik. Tv'imi izlemeye doyamamıştım halbuki.
  • Merhaba hocam,burdan yazayım belki merak eden arkadaşlarda vardır bilgilenmiş olurlar.
    6 kanal(6.1)yani maksimum DTS ses alırsınız,Dolby TrueHD(7.1) veya üzeri Atmos ses formatlarına Sony TV şu aşamada ses geçişi vermiyor.

Peki bu ne demek;
    *4K film kaynağı >>> TV >>> Ses sistemi;eğer kurulumu bu şekilde yaparsanız maksimum 6.1 ses alırsınız çünkü TV burada köprü (Passthrough) görevi yaptığı için TV'nin sunduğu ses çıkış formatını alırsınız.Bu ses sisteminiz Atmos destekli dahi olsa farketmez fakat görüntü olarak 4K içerğin maksimum değerini alırsınız yani Dolby Vision'ı sorunsuz açar.

Eğer kurulum aşşağıdaki gibi olursa;
    *4K Film kaynağı >>> Ses sistemi >>> TV olarak bağlantı yapılırsa bu seferde Ses sistemi köprü olduğu için filmdeki maksimum ses değerini alır fakat bu seferde görüntüde kısıtlama yaşarsınız eğer ses sisteminiz 4:4:4@60Hz ve Dolby Vision destekli değilse.

Bu yüzden ses sistemlerinde ve amfilerde 4:4:4@60hz veya 4:2:2@30Hz gibi ibareleri vardır bunlar görüntüyü aktarırken sundukları bant genişlikleri.
    Kaliteli amfiler veya Soundbarlar 4:4:4@60Hz ve yanında Dolby Vision Passthrough diye belirtirler özellikle Dolby Vision Passthrough yoksa film Dolby Visionda olsa,Vision'ı aktaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 2 Kasım 2018; 22:4:16 >

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Ayrintili aciklama icin tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ayrintili aciklama icin tesekkurler
    Rica ederim.
  • XF9005 mi? XE9305 mi?

• quote:

XF9005 mi? XE9305 mi?
    55xe9305 nerede buldunuz ben baktım hepsi teşhir ürünü teşhirlere 7.8 bin tele verilmez bence o yüzden xf9005 daha iyi seçim bence.
  • Merhaba Sony ailesi 49XF7596 şu modeli kullanan tavsiye eden varmı ips panelmis Samsung 49 nu8000 ile arasında 750 TL fark var degermi o kadar farkı vermeye Sony tavsiye edermisiniz

• wquzun kullanıcısına yanıt
    N11 de var, saticiyi aramadim ama ilan basliginda teshir falan yazmiyor.. Yani XE9305 daha iyi midir?

• quote:

XF9005 mi? XE9305 mi?
    Hocam şöyle söyleyim XE93 ikiye ayrılan bir TV;iyi panel ve kötü panel olarak.Eğer iyi bir panele dek gelirseniz şuan alabileceğiniz en iyi TV'lerden biridir eğer kötü panele dek gelirseniz ise sizi üzer,özellikle bu TV için bu durum gece gündüz kadar fark ediyor.
    Japonya üretimliler en iyi panele sahipler sebebi kalite kontrol daha sonra meksika üretimliler geliyor ama Çin üretimliler en leşi bunlar TV'nin arkasında yazar ordan kontrol ediyorsunuz ve bildiğim kadarıyla da piyasada sıfır XE93 yok.

Dakika 2.31'de XE93'ün farkını görürsünüz zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 4 Kasım 2018; 12:19:11 >

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, maceraya gerek yok :)

11.11 de n11 den xf9005 siparis edicem insallah

• quote:

Anladım hocam, maceraya gerek yok :)

11.11 de n11 den xf9005 siparis edicem insallah
    Aynen öyle XF90 daha mantıklı bir seçim olur eğer panel sorunlu çıkarsa iade kabul etseler bile yerine verecekleri yeni XE93 yok.
  • XF90 kullanıcısıyım geçmiş cihazlarım içinde efsane seri HX modelini kullandıktan sonra diğer aldığım Philips, Panasonic aynı olmadı içlerinde (ilk cihazım bir Toshiba iyiydi) o dönem meşhur sv685d modelinin olduğu yıl sl733 kodlu ürününü almıştım gayet iyiydi o ama Sony xf90 aldım cihaz eski hx ler gibi medya player alacak adam zaten bu tv'ye bakmaz lg,samsung alır.

Kanal geçiş biraz yavaş lakin liste düzenleme çok çok kolay ama liste ekranı vb pratik değil o kısmı pek beğenmedim.

Diğer yandan oyunlarda kendisi sinyali algılayıp oyun moduna alıyor kendini ve beğendim. Filmde ise original BD medya ile Dunkirk filmini izledim kaynak cihaz PS3 idi 24p sinema modlarını kendisi aktif ediyor (1080p sinyali 4k ya yükseltmesi falan çok temiz) yine sinyali algılayıp bayağı iyi buldum bir olumsuzluk göremedim. Diğer yandan otomatik ayarlar genellikle optimum olur tam memnun etmez kullanıcıyı ama bunda diğer tvlerden farklı kendimce olan manuel ayarları da denedikten sonra ezbere yapılmadığını ve en iyi ayarları kendisinin yapabildiğini fakettim öneririm tabi şu ara fiyatlar malum herşeyde olduğu gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 4 Kasım 2018; 17:43:41 >

• Slm arkadaşlar,

49xf9005 i yurtdışı sitesi dahil nereden temin edebilirim? Oda büyüklüğünden dolayı 55 inc olamıyor malesef.

• quote:

XF9005 mi? XE9305 mi?
    Eğer kapalı kutu bulabilirseniz kesinlikle xe9305 derim farklı bir tv

• Philips 55pus7303 Tv yi Tüketici Hakem Heyeti kararı ile iade edince yeni Tv arayışı tekrar başladı. VA panel direk led önceliğim olduğundan bu modeli düşünüyorum ancak ışık sızması, bulutlanma, vertical banding v.s gibi durumla karşılaşıldığında servis tutumu nedir? Kullananlardan yorum gelirse memnun olurum.
  • Liman-Liman kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Benim cihazım serviste. 22. iş gününü bugün oldu. Sony Müşteri hizmetleri olarak yardımcı olmuyor.

Ben Kocaeli de ikamet ediyorum. Her il için özel bir servis ile anlaşmış durumda Sony. Burada ki özel servisi Geçer Elektronik ve çok ilgili adamlar.

Sony Müşteri hizmetlerinin vermediği bilgiyi benle paylaşıyorlar. Örnek vermek gerekirse Tv'yi kontrol ettiklerini Sony İstanbul Onarım merkezine gönderdiklerini, Sony Onarım merkezinin yurt dışından parça beklediğini sonra parçanın gelip takıldıktan sonra tahmin ettikleri arızadan değilde panelden kaynaklandığını 20. iş günü dolunca değişim talep ettiklerinin bilgisini hepsini onlar verdi.

Diğer bir bilgi olarak Geçer Elektronik'in verdiği Sony Cihazlarından panel arızası varsa direk değiştirdiğini yada para iadesi yaptığının bilgisini paylaştı.
  • arkadaşlar ben tv araştırıyorum da bu olaedlerdeki sorunlardan dolayı led bir sony düşünmeye başladım rtings sitesinde bahsi geçen x900f ile xf9005 aynı model mi türkiyede x900f diye bir model bulamadım

bu arada bahsi geçen x900f
    RTINGS.com
    The 7 Best 4k TVs - Summer 2019: Reviews
    https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-resolution/4k-ultra-hd-uhd
    bu sitede mevcut

bu arada satıcı bana sony oledlerde burn in sorunu olmadığını defalarca söyledi böyle bi durum var mı sonuçta paneli yine lg üretiyor.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.