Şimdi Ara

(SADECE) ÜST SINIF(HIGH-END) UYDU ALICILARI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
11
Favori
21.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Abi gözümden kaçtı sanma. Yeni televizyonun hayırlı olsun. Sen de yeni diye tabir edilen 2015 tvlerinde kayda değer birşey görmeyip eskiye dönmüşün. (Yanlış görmediysem Philips 55PFL8007)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 23 Ağustos 2015; 14:48:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinyorahıskalı

Abi gözümden kaçtı sanma. Yeni televizyonun hayırlı olsun. Sen de yeni diye tabir edilen 2015 tvlerinde kayda değer birşey görmeyip eskiye dönmüşün. (Yanlış görmediysem Philips 55PFL8007)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 19 Eylül 2015; 11:24:43 >
  • kamaxx K kullanıcısına yanıt
    -Anladığım kadarıyla Kathrein 916'da TRT1 HD hiç açılmıyor değil mi? Aynı frekanstaki diğer HD kanallarda da var mı sorun? Bence önemli bir sıkıntı. Genel olarak izlenen bir kanal çünkü. Normalde zayıf sinyal alması dışında bu frekansın başka sorunu yok diye biliyorum. Sizdeki LNB-Kablo-Disecq ekipmanlarının kaliteli olduğunu da varsayarsak başka türlü bir sıkıntı var sanki.

Abimde de Philips 46PFL7007 olduğu ve bildiğim kadarıyla aynı paneli kullandığı için az çok tahmin edebiliyorum HD kalitesini. Bazen sırf film izlemek için ona gidiyorum. Zaten kendisi tam bir sinemasever. Cidden bu 8007-7007 bu konuda çok iyi çıktı. Sinema yayınında durum böyle iken maç yayını konusunda IPS panelli Toshiba 42WL863 şimdiye dek gördüğüm en iyi performansı verdi.

Philips televizyonlarda, kaliteli harici uydu kullanıldığı zaman dahili uydu alıcısından daha performanslı bir görüntü çıkıyor ortaya. Bunu geçtiğimiz aylarda bir süre kullandığım 46PFL5507 modelinde de bir kez daha anladım. Dahili uydu alıcısı ve Digiturk Sagemcom uydu alıcısının performansı birbirine yakın ve orta üstü bir görüntü kalitesi sunuyordu. Openbox SX4 Base uydu alıcısı ile özellikle HD yayınlar şaha kalktı. STİ işlemcili cihazdan SD yayın kalitesinde afaki bir artış olmasa da yine bir miktar kazancım oldu.

İlginçtir bazı televizyonlarda bazı uydu alıcılar(Broadcom-STİ işlemcili) değişik performanslar sergileyebiliyor. Mesela Samsung 40C650 ile Openbox SX4 Base cihazının uyumu mükemmele yakın. Özellikle SD yayınlar olabilecek en iyi kalitede. Bunu geçenlerde daha iyi anladım. Ziya abi Tiviar Mini cihazını bulunduğum ilden birine sattı. Ziya abi cihazı önce bana gönderdi. Ben de elimdeki diğer iki cihazla karşılaştırma fırsatı buldum. Hatta cihazı satan alan kişi ile beraber test ettik. SD yayında Openbox lehine ikimizin de farkedeceği düzeyde bir fark vardı. Hatta yanımdaki abi Openbox SX4 Base-Samsung 40C650 ikilisinin bu SD görüntüsüne hayran kaldı. HD yayında ise üç cihaz da birbirine yakın görüntü verdi. Yalnız burada, elimde daha önce kullandığım Sony 40HX850 ya da Toshiba 42WL863 olsaydı tahminimce HD kalite sıralaması şu şekilde olurdu. 1-Tiviar Mini, 2-Openbox SX4 Base, 3-Sagemcom

Yalnız önceden dediğim gibi bu Philips tvler kutudan çıktığında felaket bir varsayılan görüntü ayarıyla çıkıyor. Ciddi bir ayar gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 19 Eylül 2015; 11:25:58 >
  • sabitkale kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Cihazda dsmart ve filbox aynı anda deneme şansınız oldu mu? Kamaxx hoca kathreinler ile ilgili e-106 hatasından bahsetmiş. Lakin tehnisat nasıldır merak ediyorum. (Deneme şansınız olduysa)
    Teşekkür ederim.
  • Kamaxx hocam merhaba. Tf de bir mesaj yazmıştım fakat cevap alamadım. Cihazımın konusu orada olduğu için ordan yazmıştım. Sonradan baktığımda sebebini anladım sanıyorum. Benim cihazım goldmaster 3030. Dsmart ve filbox birlikte kullanacağım için ulaşabildiğim çerçevede epey cihaz denedim ve en azından deneme sürem boyunca sıkıntısız çalıştıran tek cihaz olduğu için sipariş edip aldım. Sonra da bu konudan sabitkale rumuzlu arkadaşın ilanını gördüm. Bakalım hanımı ikna edebilirsem tehnisatı almayı düşünüyorum. Tf deki konunuza bakıp bana nasıl yol gösterebileceğinizi yada bunun olmayacağını söylerseniz memnun olur, her iki durumda da bu mesajımı bu başlıktan sileceğim. Başlığın konusu ve bendeki cihaz malum olduğu sebepten. Şimdiden teşekkür ederim.
    Selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: White-Night

Kamaxx hocam merhaba. Tf de bir mesaj yazmıştım fakat cevap alamadım. Cihazımın konusu orada olduğu için ordan yazmıştım. Sonradan baktığımda sebebini anladım sanıyorum. Benim cihazım goldmaster 3030. Dsmart ve filbox birlikte kullanacağım için ulaşabildiğim çerçevede epey cihaz denedim ve en azından deneme sürem boyunca sıkıntısız çalıştıran tek cihaz olduğu için sipariş edip aldım. Sonra da bu konudan sabitkale rumuzlu arkadaşın ilanını gördüm. Bakalım hanımı ikna edebilirsem tehnisatı almayı düşünüyorum. Tf deki konunuza bakıp bana nasıl yol gösterebileceğinizi yada bunun olmayacağını söylerseniz memnun olur, her iki durumda da bu mesajımı bu başlıktan sileceğim. Başlığın konusu ve bendeki cihaz malum olduğu sebepten. Şimdiden teşekkür ederim.
    Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 19 Eylül 2015; 11:26:53 >

• quote:

Merhaba. Cihazda dsmart ve filbox aynı anda deneme şansınız oldu mu? Kamaxx hoca kathreinler ile ilgili e-106 hatasından bahsetmiş. Lakin tehnisat nasıldır merak ediyorum. (Deneme şansınız olduysa)
    Teşekkür ederim.

Arkadaş Techni de DS için 10970 frekans sorunu vardır!! (çok eskiden yoktu ama son bir kaç yıldır bu sorunu çıktı ve hala devam ediyor!)dolayısıyla bu frekans daki
    kanalları izleyemezsin! DS için Techni yi unut

Diğer yandan Techni süper bir cihazdır üstüne tanımam,her şeyiyle kalite,ben 5 senedir kullanıyorum,ayrıca 2 Modül+1 Card takarsan hiç sorunsuz izleten bir cihazdır
    ancak 10970 olayı olduğu için bu durum da DS cilere bu cihaz yaramaz,yoksa 2 modül çalıştırma da çoğu cihaz bir şekilde sorunludur ama Techni değildir,bizim Türksat
    Uydusu nasıl bazı frekanslarda falsoluysa DS/DT de Modül sistemlerinde öyledir;sonuç olarak bütün bunları bir Receiver da stabil eşleştirmek zor oluyor

Techni yi FTA için tavsiye ediyorum,FW leri sorunsuz,BUG suz filan bir cihazdır,Marka dır kalitedir

• albani kullanıcısına yanıt
    Can ağabey merhaba. İlk kez yazışıyoruz ama ben epey zamandır sizi tanıyorum. Çokça da faydalandım ve devam ediyorum. Teşekkür ediyorum. 10970 frekansında hangi kanallar var bilmiyorum doğrusu aklıma gelip bakmadım hiç. Ben belgeseller için aldım aboneliği. Filbox ise hediye geldi, baktım viasatlar var onlar da hoşuma gitti. Ha diyebilirsiniz yerli platformun hangisinde adam gibi hd var! Vallahi sizin yanınızda benim adım bile geçmez bu işlerde ama, benim gözler bile az çok orda hd yazmakla hd olmadığını seçebiliyor. Eğitimli bir gözüm olmasa da doğal algım bakımından mat resimden hoşlanıyorum. Mümkün olduğunca naturel olmasını tercih ediyor göz hissiyatım. Geçmişte technisat tecrübem olmadı fakat imzanızdaki humax 5400, kathrein 910 gibi cihazları kullandım ve beğendim. Hatta 910 aradım bir süredir ama bulamadım. Bunları Pioneer pdp üzerinde kullanmıştım. Görsel hafızama da güvenirim ki, bu sebepten kıyas şansım var. Sizin bu anlamda tavsiyelerinizin neredeyse tamamında fta olduğunun bilincindeyim. Fakat televizyonu belgesel ve film seyretmek dışında kullanmayan biri olarak platform harici çokta alternatifim kalmıyor. Bir sağlık sorunundan ötürü yaşadığım ülke dahil hayatımı büyük ölçüde değiştirdim ve vaktinin büyük çoğunluğu evde geçen biriyim. Arkadaşın technisat cihazını düşünürken aklımdan geçen de, cihazda dsmart sorununun olmadığını yazdığını mesajlarınıza rastgeldim. O tarihleri baz alarak yazılım değişikliği yaparsam sorunum hallolur diye düşünmekti. Yalnız bütün bunlar olurken, an itibariyle goldmaster 3030 cihazla topfield yazılım konusu üzere uğraş veriyorum. Oda ayrı bir konu.
    Teşekkür ederim. İzmir'den selamlar.

• Hakan ağabey son durum bu şekilde. Şimdi anlatımınıza göre devam etmeye başlayacağım.
     (SADECE) ÜST SINIF(HIGH-END) UYDU ALICILARI
  • quote:

Hakan ağabey son durum bu şekilde. Şimdi anlatımınıza göre devam etmeye başlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 19 Eylül 2015; 11:27:26 >
    Evet Hakan ağabey. Tarattım fakat Kanalturk hd, bugün hd, kanal a hd, fox hd, kanal 7 hd, habertürk hd, show hd, trt world hd, trt belgesel hd, trt spor hd, trt haber hd, trt1 hd, trt hd... Bunların hepsini buldu ama listeden bu kanalları seçip açınca yayın ve sinyal yok. Daha doğrusu sinyal var, kalite yok. Böyle bir durum ortaya çıktı. Atv hd ve tv8 hd kanallarında sorun yok. Ama diğer hdler problemli. Ben nadiren hoşuma giden bir film yoksa zaten açtığım kanallar değil ama, hanım dizi seyrediyor çokça. Hatta sırf bu yüzden filbox gelmesi ayrıca iyi oldu, kumandayı kaptırınca modüllerden birini diğer panele takıp orda kafama göre devam ediyorum.

Ps: Modüller tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White-Night -- 24 Ağustos 2015; 13:48:11 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 19 Eylül 2015; 11:27:51 >
    Hakan ağabey, sanırım buldum sorunu. Bugün saat 14:19 itibariyle bazı değişiklikler olmuş. Bazı haber portallarına da haberi düşmüş arayınca çıkmaya başladı sitelerde yavaş yavaş. Frekans değişikliği olmuş anladığım. 2a 2016 başında görevi biteceği için aktarımlar olacaktı sanırım bu sebepten olmuş bu urum. Yeni bilgi henüz türksat web sayfada düzenlenmediyse de, telefonla aramamda bana verdikleri frekans bilgileir aynen şu şekilde.
    Frekans : 11844 MHz

Polarizasyon : Dikey – V – (Vertical)

Sembol oranı (Symbol Rate) : 2222 Ksymb FEC: 3/4

Frekans : 11747 MHz

Polarizasyon : Yatay -H – (Horizontal)

Sembol oranı (Symbol Rate) : 27500 Ksymb FEC: 5/6

Pilot açık/kapalı meselesini sordum; ne pilotu uydular otomatik pilotta dedi vatandaş. Şu an pilot açık taratıyorum bakalım ne olacak. Artık her frekansta pilot açık ve kapalı her türlü varyasyonu deneyip şansa ne tutturursam bakıcam bi çaresine. Bakamazsam akşam hatun bakacak zaten bana

• quote:

Can ağabey merhaba. İlk kez yazışıyoruz ama ben epey zamandır sizi tanıyorum. Çokça da faydalandım ve devam ediyorum. Teşekkür ediyorum. 10970 frekansında hangi kanallar var bilmiyorum doğrusu aklıma gelip bakmadım hiç. Ben belgeseller için aldım aboneliği. Filbox ise hediye geldi, baktım viasatlar var onlar da hoşuma gitti. Ha diyebilirsiniz yerli platformun hangisinde adam gibi hd var! Vallahi sizin yanınızda benim adım bile geçmez bu işlerde ama, benim gözler bile az çok orda hd yazmakla hd olmadığını seçebiliyor. Eğitimli bir gözüm olmasa da doğal algım bakımından mat resimden hoşlanıyorum. Mümkün olduğunca naturel olmasını tercih ediyor göz hissiyatım. Geçmişte technisat tecrübem olmadı fakat imzanızdaki humax 5400, kathrein 910 gibi cihazları kullandım ve beğendim. Hatta 910 aradım bir süredir ama bulamadım. Bunları Pioneer pdp üzerinde kullanmıştım. Görsel hafızama da güvenirim ki, bu sebepten kıyas şansım var. Sizin bu anlamda tavsiyelerinizin neredeyse tamamında fta olduğunun bilincindeyim. Fakat televizyonu belgesel ve film seyretmek dışında kullanmayan biri olarak platform harici çokta alternatifim kalmıyor. Bir sağlık sorunundan ötürü yaşadığım ülke dahil hayatımı büyük ölçüde değiştirdim ve vaktinin büyük çoğunluğu evde geçen biriyim. Arkadaşın technisat cihazını düşünürken aklımdan geçen de, cihazda dsmart sorununun olmadığını yazdığını mesajlarınıza rastgeldim. O tarihleri baz alarak yazılım değişikliği yaparsam sorunum hallolur diye düşünmekti. Yalnız bütün bunlar olurken, an itibariyle goldmaster 3030 cihazla topfield yazılım konusu üzere uğraş veriyorum. Oda ayrı bir konu.
    Teşekkür ederim. İzmir'den selamlar.

kardeş Lyngsat dan tıkla bak DS nin tüm frekanslardaki kanallarına,10970 ise HD lerin ve en iyi kanalların olduğu frekans yaw ama Techni de açılmıyor bu illet frekans artık FEC 5/6 mertlik bozuldu
    kısaca DS kullanan adama Techni OLMAZ ama adam FTA cıdır o zaman Techni nin Isio/Corder/STC modelleri en alasıyla OK dir ama sana uymaz bu cihaz!

Filbox bana geçen sene Tester olduğum için gelmişti,ücretsiz 13 ay izledim sonra kapandı ve ben de uzatmadım,o da artık kesmiyor beni zaten bazı Filmler için bana cazip gelmişti malum Hollywood
    Filmlerinden gına geldiği için FB de çeşitli dünya sinemalarında örnekler iyi oluyordu,herifler işi bilmiyor bana göre zor götürürler bu işi;HD lerinin hepsi de çakma yaw,ülen dünyada HD leri ayağı düşüren
    ülkeyiz be yaw

5400 Humi ben Ocak/2000 de almıştım,hala duruyor arada çoşar ve takarım bunu veya bazı dostlara panel testi için giderken götürüyorum
    910 ilk çıkan serilerdendi ama resim kalitesi o zamana hatta bugün de iyi sayılır,Kati nin üst serileri her zaman çok iyidir ama bolca BUG vardır! nedense bunlar hiç bitmiyor,Techni ise sıfır sorun
    10970 de zaten alamanın derdi veya sorunu değilki,on numara cihaz yapıyor adamlar adam gibi yayınlar için

Pio dedinmi akan sular durur gerisi zaten panel namıma hikayedir,Pio ya neyi bağlasan çok iyi netice alırsın

Ancak Kamax Hocam arada nokta atışı adı sanı duyulmamış ama çok sıkı cihazlar bulur bunlardan alabilirsiniz ama işi biraz bilmek gerekiyor! bilmeyen adam için böyle cihazlar macera olur
    gerçi biz maceracıyız ama herkes böyle değil dolayısıyla kimselerin de başını yakmak istemeyiz;gerçi böyle bir şey olmadı ama her zaman "uyarırız"!
    Kafası yatmayan adam aynen Karaköye de gider o zaman cihaz almak için

Techni de 10970 sorunu eskiden yoktu ama seneler önceydi yaw bunlar,şimdi sorun var,ben 3 sene DS yi Techni ile kullanmıştım geçmişte sonra FEC 5/6 oldu ve bir daha da açılmadı ne hikmetse
    Techni ye defalarca sorduk herifler güldüler
    Sen herhal de benim o eski msg ları görmüş olman gerekiyor,Techni bir ara epeyi gelmişti TR ye getirenlerin çoğu hem DS hem de DT yi aynı anda sorunsuz izlemek ve artı olarak da o zaman cihazla
    beraber gelen Astra HD+ platformunun kartı da takılıyor ve cihaz hepsini sorunsuz okuyordu,ben de hala Astra HD+ kart var ama son kartı aktif etmedim henüz

http://www.hd-plus.de/

bir çok HD kanal var ama ben bir tek spor izliyordum sanırım şimdi 20 tane HD kanal oldu

GM den pek bir şey olmaz bence! iyi bir cihaz için ya Kamax hocaya sor Almanya dan getirt ya da 916 da çok iyi olur ama BUG ları ve Kamax ın yazdıklarını iyi oku,gerçi sorunsuz cihaz da yok sayılır
    ama sen yinede sor bunları ve kıy paraya güzel bir bildik marka cihaz al

Tiviar ok dir
    Lenux ok dir
    fabrikası kapanan MARA M9 ok dir

Kamax Hoca bulur sana başka cihazlar

CAN++

• Can ağabey iyi hoş diyorsun ama Hakan abiyi de bezdirmişler tf mesajımdan sonra cevap gelmeyince biraz bakındım foruma. Şahsen baktım işin içinden çıkamıyorum akşama hanıma ölü taklidi yapmıyayım hemen uzman yardımına başvurayım gecem rahat geçsin diye biraz yüzümü kızartıp tabiri caizse yapıştım adamın paçasına... Sağolsun gerek burda başlıkta kaçıncıya, gerekse pmlerime sabırla cevap verip yardımda bulundu herşeyi hallettim an itibariyle. Allah razı olsun. Birde abi bana cihaz bul/tavsiye et vs desem "yahu daha bugün cihazının herşeyini halletmedik mi boşamı uğraştık" dese vallahi haklıdır. Hoş aslında Hakan abiyi birileri küstürmeden evvel kendisinden receiver cihaz, sizden de panel tavsiyesi alacak idim fakat tamda o sıralarda ani bir manevrayla evli adamlar kervanına katıldım. Haliyle biraz borç/harç derken ancak bu ay belimi doğrultup borcum yok artık diyebiliyorum. Abi seni de küstürmüşler. Receiver konusunda Hakan ağebey, panel konusunda da sizden başka pek bildiğim, bilgisine güvenebildiğim kimse de yok. Yani her an bir punduna getirip yanaşabilirim manası da çıkar bu sözlerimden amma, başınızdan defetme hakkınızı sizde saklı tutuyorum. Pioneer günleri eskide kaldı abim o vakitler usa topraklarında ikamet ediyordum. Haliyle en büyük pdp pazarı orası olunca kaynak ve destek bulmakta sıkıntı değil idi ve çok güzel cihazlar elde ettim. Ama hepsi orada kaldı haliyle. Uzattm biliyorum, ve kaçtım. Selametle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaxx -- 19 Eylül 2015; 11:28:42 >
  • üstat çok teşekkür ederim kathrein 913 paylaşımı için, akşam kurulumu yapayım bir problem olursa yazarım
  • Ben Techni ve Kati leri yaklaşık 5 sene hatta geçti,hala kullanıyorum;913 için adres haliyle Kamax Hoca oluyor,Allah ondan razı olsun
    913 den ben ciddi derece de memnunum ama cihaz biraz gidici gibi yaw,arada kilitleniyor! bazen de HDMI-CEC i çalıştırmıyor! saati zaten
    hep problemli idi,neyseki kayıt-kuyut-timer v.s ile işim yoksa saatini salladım geçtim,Kati de BUG lar bitmez,cihaz 3/5 senelik olur hala
    BUG lu gider,gerçi bunların çoğu önemsiz ama benim için sizleri bilemem gari,Techni vazgeçmediğim tek adres,FW sorunu filan yok BUG da yok sanırım
    ya da ben görmedim

916 cihazı Mart ayında aldım ve hemen Kamax Hocaya gönderdim hala onda durur,o oynuyor kafasına göre,çünkü daha eksikleri var düzelmesi için de 2/3 senesi
    var herhalde ancak ben 916 da kendi kullanım pratiğin de sorun görmemiştim dolayısıyla cihazı kullanmaya başlarsam benim için sorun olmaz,913 de
    yedek de kalır daha olmadı birisine gazlarım nasılsa alıcısı çok

OSCAM artık Kati de çok güzel çalışıyor veya Oscam artık bir dolu cihazlarda da güzel çalışıyor;yemişim enigma2 yi veya diğer camd leri

Kışın kafam da Techni nin son serisi STC vardı ama sonra onu erteledim,3 tane Receiver oldu elimde şu Eylül deki IFA/Berlin Fuarını bekliyorum belki Kati/Techni veya bildiğimiz
    bir "alaman" 4k veya değişik v.s bir cihaz çıkarırsa ona transfer olabilirim;alıştık nasılsa maceraya

++

• Kamax Hoca bu son Oscam 913 için,sen denedinmi??

valla aylardır CS ye bakmıyorum sayılır! en son geldiğinde sen yüklemiştin hala o dosya var cihazda,o neydi onu bile unuttum

913 hala en iyi cihaz+CS işi de sorunsuz

teşekkürler++

++

Kamuran bey size geçen söylemiştim 916 yı satmak dan vazgeçtim,ben şimdi onun SAT>IP olayına takıldım
    verdiğim 800 lira fiyat o zaman doğruydu ama bugün değil,avro aldı başını gitti,bence almanyadan getirtebilirsin+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 25 Ağustos 2015; 15:18:10 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.