Şimdi Ara

Sağ Ön Tekerde Gelen Sebebini Anlayamadığım Bir Ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
86.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba forumdaş herkeze kısa süre önce 98 corolla xei aldım ilk aracım ve olabilecek sorunlar konusunda da henüz acemiyim.Sorunum şu araç ile hareket ettiğimde 50-60 kmh hıza kadar sanırım sağ tekerden(ön taraftan geldiği kesin)böyle 2 metal bırbırıne surtuyormus gıbı bır ses gelıyor 50-60 ı geçince herhangi bir ses duymuyorum ve bazen bu ses hiçbir zaman çıkmıyor bazen sadece dönüşlerde çok az bir şekilde duyabiliyorum...Aracın balatalarını fılan kontrol ettirmiştim bir sorun yoktu tek eksi tarafı balatalarım biraz sertti acaba bundan mı neyden yapıyor olabilir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden herkeze teşekkür ederim...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sağ Ön Tekerden Gelen Sebebini Anlayamadığınız Bir Ses

Sağ ön tekerinizden gelen alışılmadık bir sesle karşı karşıyaysanız, bunun birkaç olası nedeni olabilir. Bu sinir bozucu sesleri gidermek için sorunun kaynağını doğru bir şekilde belirlemek önemlidir.

Sürtme Sesi

• Tekerleğinizle yol yüzeyi arasında sürtünme meydana geliyor olabilir.
    • Bu ses, aşınmış fren balataları, deforme olmuş jantlar veya yanlış hizalanmış tekerlekler nedeniyle oluşabilir.

Gıcırtı Sesi

• Sürtünme dışında, sağ ön tekerinizden gıcırtı sesi de gelebilir.
    • Bu, paslı veya kuru süspansiyon bileşenleri, aşınmış amortisörler veya gevşek kayışlar gibi sorunlardan kaynaklanabilir.

Tıkırtı Sesi

• Tekerinizden gelen tıkırtı sesi, gevşek tekerlek somunları, aşınmış rotillar veya hasarlı bir aktarma organı tarafından üretilebilir.
    • Bu ses, özellikle düşük hızlarda veya virajlarda belirgin olabilir.

Metal Sürtünme Sesi

• Sağ ön tekerinizden metalik bir sürtünme sesi duyuyorsanız, bu ciddi bir sorun belirtisi olabilir.
    • Bu, aşınmış fren rotorları, hasarlı bir kaliper veya tekerleğin başka bir bileşeniyle sürtünen bir parçanın göstergesi olabilir.

Sorunun Giderilmesi

Sağ ön tekerinizden gelen sesi gidermek için aşağıdaki adımları takip etmeniz önerilir:

• Sorunun kaynağını belirlemek için tekerleği görsel olarak inceleyin.
    • Gerekirse, bir tamirciye başvurarak daha kapsamlı bir teşhis yaptırın.
    • Sorunun kaynağı tespit edildikten sonra, sorunun çözümü için gerekli adımları atın.
    • Tekerlek somunlarını sıkın, kayışları değiştirin veya aşınmış parçaları onarın veya değiştirin.

Sağ ön tekerinizden gelen sesi görmezden gelmeyin. Zamanında teşhis ve onarım, daha büyük sorunların ve potansiyel güvenlik tehlikelerinin önlenmesine yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tekerin üzerindeki tırnakların arasına bilyeden biraz küçük taş sıkışmış olabilir.. çıt çıt çıt diye ses geliyorsa tekerin bütün yüzeyini kontrol edin derim.
  • teşekkür ederim ama o tarz bir ses değil iki metalın bırbırıne surtmesi gibi bir ses geliyor
  • O zaman dediğiniz gibi balataların aks sürtmesinden oluyor olabilir... Balatalar değişecek ya da aksları tornalatıcaksınız... Bu sesin tanımını da gıj gıj gıj olarak tanımlayabilirim : )))

Bizde de olmuştu, balataları değiştirdikten sonra düzeldi. Dediğiniz gibi düşük hızlarda oluyor ve keskin dönüşlerde daha çok gösteriyor kendini, sağa-sola sert bir şekilde direksiyonu kırınca ses daha çok çıkıyor. Belirtileri bunlar.
  • aynen öyle teşekkür ederim yardımların için suan değiştiremem ama herhalde pek bı sorun yaratmaz aciliyeti var mıdır?balatalar yenı sayılır göstermiştim ustaya
  • Aynı sorun benim aracımdada vardı.8 farklı usta baktı ön takımda bakılmayan en ufak yer kalmadı.Dedim usta sağ tekeri sola al ses bakalım yer değiştirecek mi?Ve ses yer değiştirdi.
    Sonuç; jantta 4-5cmlik kılcal çatlak,en büyük usta benim:)
  • daha çok sürtünme sesi gibi bi balata temizleyici alıp denıyım dıyorum valla uyuz etti beni
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorunu bugun göturdum gösterdim çözdü usta 10 dk da balataların köşeleri alınmamış onu duzeltti fılan halletti :) herkeze çok teşekkür ederim
  • benimde 2007 model pejo 207 aracımın ön sol tekerleğinden her hızda metal cizilme sesi geliyor ve tümsekten gectikten sonra yada cukura girip cıktıktan sonra ses kesiliyor. daha sonra tekrar ses yapmaya baslıyor ve ben frene basınca bu ses tekrar kesiliyor. bazen cukura girince kesiliyor bir baska cukura girince tekrar ses yapmaya başlıyor anlamadım nedendir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

benimde 2007 model pejo 207 aracımın ön sol tekerleğinden her hızda metal cizilme sesi geliyor ve tümsekten gectikten sonra yada cukura girip cıktıktan sonra ses kesiliyor. daha sonra tekrar ses yapmaya baslıyor ve ben frene basınca bu ses tekrar kesiliyor. bazen cukura girince kesiliyor bir baska cukura girince tekrar ses yapmaya başlıyor anlamadım nedendir.

Tam olarak benzeri başıma geldi bir ay önce. Memleketteydim. Dağ taş, yayla filan gezdim. Olur olmaz zamanda sol arka teker cıyıl cıyıl öterdi. Lastikçiye gittim. Deneme turuna çıktık. Teker cıyıl cıyıl ötmeye başladı. Lastikçi tebessüm etti. Döndük. Arabadan indik. Lastikçi en kısa ifade ile şunu söyledi.

Ne kampananda, ne balatalarda, ne de torsiyon bilyelerinde hiç bir problem yok. Sadece toz girmiş. Yıkamacıya götür. Bir iki dakika fıskiyeli su tutsun. Ses gider.

Dediğini aynen yaptık. Ses kayboldu.

Sizinkinde de öyle bir şey olabilir mi?

• bugün bir bakayım bakalım su tutmayı deneyeyim faydası olucak mı . belki olabilir ama cukura girince susması sonra ki cukurda tekrar sese başlaması cok değişik
  • aks kafasında sıkıntı olabilir. tam sağa ve sola direksiyonu çevirip dönüş yaparken ses artıyor ise aks başı dağılmış olabilir.
    En iyisi rot balansçıya gidip ön düzen kontrolü yaptırmanız. bunu ücretsiz olarak yapıyorlar.
  • bi arkadaşın dediğine göre akisin orada plastik bi körük gibi birşey var o plastiğin eskimesinden yada sertlesmesınden olabılırmıs
  • Benzeri bir sorunum vardı 30 40 km hızla giderken özellikle sağa dönüşlerde ıslık gibi bir metal sürtünme sesi geliyordu. Şimdi duymuyorum kendi kendine yok mu oldu nedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi aksamlar konu up olacak sanirim ama benimde basima geldi bugun , sola saga donuslerde oluyor ses geliyor sonra geciyor . Birseyler birbirlerine surtuyor gibi yukaridan bir arkadas sesi tanimlamis . Yarin 500 km yapacagim sorun olurmu ? Acil bir seymi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.