Şimdi Ara

Sağ şeridi işgal edip, tramvay hattında namaz kılmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://youtu.be/NyVnsqGWP28

İzmir'de yol kenarına park eden minibüs sürücüsü, tramvay hattının kenarında namaz kılmaya başladı. Bu sırada sefer yapan makinist, tramvayı durdurarak adamın namazını bitirmesini bekledi
    İzmir Karşıyaka'da seferlerine bir süre önce başlayan tramvay hattında yaşanan olay, sosyal medyaya damga vurdu.

Minibüs sürücüsü, namaz vaktini kaçırmamak için Yalı caddesi üzerinde aracını park ettikten sonra, yol kenarındaki tramvay hattı üzerinde namaza durdu. Bu sırada seferini yapan tramvay makinisti, namaz kılan kişiyi fark ettikten sonra durdu ve namazın bitmesini bekledi.

ELİYLE SELAMLAYIP AYRILDI

Bu anlar, bu sırada balkonda bulunun vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde, namazını tamamlayan erkeğin hızla ayağa kalkıp eliyle tramvayı kullanan makiniste ve içerisindeki yolculara teşekkür ettiği de görüldü. Görüntülere göre, sürücü minibüsüyle yoluna devam etti. Tramvay da seferini tamamlamak üzere hareket etti. Tramvay makinistinin davranışını kayıt sırasında takdir eden vatandaşlar, bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN HOŞGÖRÜ VURGUSU

Görüntüler kısa sürede onlarca kişi tarafından, sosyal medya hesaplarından paylaşılınca binlerce kişiye ulaştı. Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar da, görüntüleri kendi sosyal medya hesabından paylaştı ve İzmirli ve Karşıyakalı hoşgörüsüne vurgu yaptı.

https://www.facebook.com/huseyinmutluakpinar/videos/1048884235213238/

Asıl sorum şu olucak, bu adam hem tramvay seferlerinin aksamasina sebep oluyor, hem sag şeridi işgal ediyor. Bunun bir cezası yok mudur?

Ornek verecek olursam en basitinden tramvay ile kaza yaptigimizda bize sefer aksadigi icin bir fatura cikartiyorlar. Saatlik ciro gibi bir şeydi, başımıza gelmişti.. Hadi bizim ki kazaydi, ama bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 1 Haziran 2017; 12:50:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şov

• Savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Namaz kılınacak yüzlerce yer var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım ilce başkanlığına adaylığını koydu.

• Müslüman ülkedeyiz ama herkes kendine müslüman
    Adam kimseyi düşünmeden takmadan parketmiş inmiş kılmış
    koca şehirde yer bulamamış gibi gitmiş yolun üzerinde kalmış

Bence olay çıkartıp haber olmaya çalışmış izmir belediyesi namaz kılana engel oldu vs diye ama belediye doğru cevabı vermiş düşmemiş tuzağa
  • Namazım geldi diye yolun ortasına çöğdürüp kılabiliyormuyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: beyaz1616

Müslüman ülkedeyiz ama herkes kendine müslüman
    Adam kimseyi düşünmeden takmadan parketmiş inmiş kılmış
    koca şehirde yer bulamamış gibi gitmiş yolun üzerinde kalmış

Bence olay çıkartıp haber olmaya çalışmış izmir belediyesi namaz kılana engel oldu vs diye ama belediye doğru cevabı vermiş düşmemiş tuzağa

Kesinlikle haklisiniz ama bunu yapan makinist, makinist orada beklediği için şimdi öyle haberler görmüyoruz hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elhamdülillah müslümanım. Ama bu hareket yanlış. Otobanda olursun cekersin emniyet seridine yol kenarinda kilarsin. Ama kalkip milletin isini gucunu engelleyemezsin. 10 kasımlardaki saygi duruslari nasil yanlişsa buda o kadar yanlış.

• O kadar kisinin hakkına gir sonra da namaz kıl. Sanki baska yer yok. Amac belli. Tuzaga düsmemis tranvay. Soytarı herifler

• Maun suresi 4.,5.,6. Ayet

• Kuran-ı Kerim’de açık bir şekilde Maun suresi 4- 6 ayetler der ki “Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar. Onlar (namazlarıyla) gösteriş yaparlar.”
  • kıbleye bakmıyor amaç belli
  • Ben burda bilinçlı yapılmış , şov amaçlı yapılmış bir hareket olduğunu düşünmüyorum.

Adam yeşilin kenarında kılıyor , tramvayın saatini kestirememiştir hatta tramvayı durduracak bir nokta olduğunu bile düşünmemiştir. Spontane gelişmiş birşey bence.

Samsunda ilkkez tramvay kavşağında beklerken biraz ilerde bekliyormuşum , hem düşünemedim hemde daha önce tecrübe edinmemiştim. Hani tramvayın geçişini engelleyecek bir mesagede de değildim gerideydim ama yinede tramvay geçermi diye denemeyeceği için durup geri çıkmam için uyarmıştı. Burda bilinçli ve art niyetli birşey yoktu bilmediğim için öyle durmuştum.

Burda da bu amca eminim şov yada olay yaratmak için yapmamıştır. Sağduyulu yorum yapmakta fayda var ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 1 Haziran 2017; 13:56:37 >
  • belki klasik olacak ama, vatandaşı olmasak eğlenceli ülkeyiz vesselam.
  • Ülkede camiden bol bir şey yokken şu tipe, iyi niyetle yaklaşmak şu teknoloji devrini de göz önüne aldığımızda mümkün değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verileri bir araya getirelim önce:

Tramvay yolunda namaz + İzmir + Chpli belediye + hoşgörü vurgusu.

Bilmem kaç milyonda bir denk gelebilecek bir denklem.

Reklam ama en ucuzundan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

Ben burda bilinçlı yapılmış , şov amaçlı yapılmış bir hareket olduğunu düşünmüyorum.

Adam yeşilin kenarında kılıyor , tramvayın saatini kestirememiştir hatta tramvayı durduracak bir nokta olduğunu bile düşünmemiştir. Spontane gelişmiş birşey bence.

Samsunda ilkkez tramvay kavşağında beklerken biraz ilerde bekliyormuşum , hem düşünemedim hemde daha önce tecrübe edinmemiştim. Hani tramvayın geçişini engelleyecek bir mesagede de değildim gerideydim ama yinede tramvay geçermi diye denemeyeceği için durup geri çıkmam için uyarmıştı. Burda bilinçli ve art niyetli birşey yoktu bilmediğim için öyle durmuştum.

Burda da bu amca eminim şov yada olay yaratmak için yapmamıştır. Sağduyulu yorum yapmakta fayda var ...

İzmirde yaşıyorum.Kıble ile alakası yok durduğu yerin.

• Namazı da gösteriş için kılıyor ayrıca milletin hakkını yiyor cidden nasıl bir beyine sahip merak ettim

• Ülkenin iq düşük abi yapacak birşey yok.İnsanların çoğu düşünemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theblackside

quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

Ben burda bilinçlı yapılmış , şov amaçlı yapılmış bir hareket olduğunu düşünmüyorum.

İzmirde yaşıyorum.Kıble ile alakası yok durduğu yerin.

Haklısınızdır muhakkak ama aracın plakası belli değil , belki ordan geçen oranın yabancısı biridir , gariban biridir , bilememiştir diye düşünüyorum ... Şu görüntülerle reklam veya artniyet yaftası vurmak bence çok zor ve acımasızlık olur.

Ne cahil insanlar var aynı konuma küçük abdestini yapan insanlar var. Bunlar herhangi birşeyin reklamının derdinde değil kendilerine göre normal olan odur. Köyde dışarda namaz kılar , dışarda tuvaletini yapar. Şehre inince başkanlığa oynayan siyasi bir kimlik olmazki. Kişi aynı kişi zihniyet aynı zihniyet ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 1 Haziran 2017; 16:12:29 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.