Şimdi Ara

Sağ Tık --> Yeni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
4.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sağ Tık --> Yeni yaptığımızda çıkan seçenekleri nerden ayarlayabiliriz.

Bunun windows altında bi dosyası var mı?

• Windows altında nereden yapılıyor bilmiyorum ama ben ShellToys diye bir program kullanıyorum ve bu programın ayarlar kısmından Sağ Tık-->Yeni ile ilgili tüm değişiklikleri yapabiliyorsun.

Deneme sürümü için:http://www.shelltoysxp.com/download/ShellToys.exe
  • quote:

Orjinalden alıntı: akut13

Sağ Tık --> Yeni yaptığımızda çıkan seçenekleri nerden ayarlayabiliriz.

Bunun windows altında bi dosyası var mı?

Sana programsız bir yöntem söyleyeyim.

Önce başlat--çalıştır--regedit yazıyoruz.HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers anahtarına geliyoruz.Bu anahtara sağ tıklayarak, Yeni > Anahtar seçeneğini seçiyoruz.Örneğin oluşturulan yeni anahtara, Klasöre Kopyala.. adını verin ve sağ paneldeki (Varsayılan) dize değerine çift tıklayarak mevcut değeri aşağıdaki gibi yapın:
    {C2FBB630-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}

Tamam düğmesine basın ve devam edin.

Sağ Tık --> Yeni

Aynı işlemi tekrarlayarak, anahtar adını Klasöre Taşı.. olarak düzenleyin ve sağ paneldeki (Varsayılan) dize değerine çift tıklayarak mevcut değeri aşağıdaki gibi yapın:

{C2FBB631-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}

Sağ Tık --> Yeni

Artık, herhangi bir dosya ya da klasör üzerinde sağ tuş ile tıklayarak aşağıdaki gibi seçenekleri göreceksiniz.

Sağ Tık --> Yeni

Klasöre Kopyala.. seçeneğini seçtiğinizde karşınıza gelecek olan aşağıdaki pencere aracılığı ile, seçtiğiniz dosyayı veya klasörü istediğiniz herhangi bir klasöre kopyalayabilirsiniz.

• sağol chingachgook benim için gereksiz olsa bile uyguladım işe yarıyo
  • Rica ederim kardeş.
  • yuh chingachgook bunları nasıl biliyorsun yha
  • teveccühünüz..
  • Gerçekten çok güzel bir olay. Teşekkürler.
    Benim de bir sorunum var. Hiç kullanmadığım ve sağtıklama menüsünün geç açılmasına sebep olan üç tane düğme var. Onları nasıl kaldırabilirm.

Sağ Tık --> Yeni

2 tanesi imageshack eklentisi ile geldi. Eklentiyi nerden ayarlayacağımı da bilmiyorum....
    Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EneSerhat -- 2 Mayıs 2008; 11:04:46 >
  • Windows Media Player:
    Sağ tuş menüsünü gereksiz bir sürü kısayolla dolduruyor ancak hepsinden kurtulmak çok kolay. Run’ a “regsvr32 /u wmpshell.dll” komutunu girin ve sağ tuş menüsünde çıkan tüm MP kısayollarından kurtulun. Ger getirmek için “regsvr32 wmpshell.dll” komutunu girin.
    WinAMP:
    Winamp’ ı açıp “CTRL + P” kısayoluyla Preferences bölümüne gelin. Buradan “File Types” a gelip “Show Winamp in folder context menus in Windows Explorer” kutucuğunun işaretini kaldırın.
    Ardından “Jump to file > Shell Options” bölümüne gelip “Windows Explorer Menu Control” altında “Play in Winamp” dışındakilerin seçimini kaldırın.
    WinRAR:
    WinRAR bu konuda en iyi seçenekleri sunan programlardan. “Options > Settings > Integration” menüsünde “Shell Integration” bölümünden istediğiniz düzenlemeyi kolayca yapabilirsiniz.
    Registry kullanarak düzenleme:
    Registry de menü öğeleri aşağıdaki kayıtlarda tutuluyor, eğer Registry’ den silecekseniz değişiklik yapmadan önce yedek alın.
    Klasörler / Dosyalar
    [HKCR\*\shellex\contextmenuhandlers]
    [HKCR\Folder\Shell\]
    [HKCR\Folder\ShellEx\ContextMenuHandlers\]
    [HKCR\Directory\Shell\]
    [HKCR\Directory\ShellEx\ContextMenuHandlers\]
    [HKCR\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandl ers] (Masaüstü)
    [HKCR\AllFilesystemObjects\*]
    [HKCR\Dosya Uzantısı\shellex\]
    [HKCR\SystemFileAssociations\*]
    Disk / Optik vs. Sürücüler
    [HKCR\Drive\Shell\]
    [HKCR\Folder\Shell\]
    [HKCR\Drive\ShellEx\ContextMenuHandlers\]
    My Computer, Recycle Bin…
    [HKCR\Folder\Shell\]
    [HKCR\CLSID\{Namespace-CLSID}\shell\]
    [HKCR\CLSID\{Namespace-CLSID}\shellex\ContextMenuHandlers\]
    Program kullanarak düzenleme - En iyi yöntem:
    Bu konuyla ilgili NirSoft‘ un ShellExView ve ShellMenuView adında oldukça başarılı iki programı var. Tüm NirSoft programları gibi boyutları oldukça küçük, kurulum gerektirmiyor ve ücretsiz.
    İstediğiniz kısayolları disable edip sonradan kullanmak istediğinizde enable edebilirsiniz. Ayrıca arama özelliğiyle kaldırmak istediğiniz kısayolu kolayca bulabilirsiniz.
    Ekstra:
    Internet Explorer sağ tuş menüsünü yine Registry’ de [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt] anahtarı altından düzenleyebilirsiniz.
    Sağ tuş menüsünde “New” menüsü altında çıkan seçenekleri düzenlemek içinse Registry’ de “HKEY_CLASSES_ROOT” altında “Shellnew” diye aratırsanız bu menü altındaki uygulamaları görüp kaldırabilirsiniz.

• chingachgook hocam verdiğin bilgiler için teşekkürler
  • Programlar için teşekkür ederim.
    Yalnız ShellExView programını nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Yaptıklarımı kaydedemiyorum galiba, çünkü değişiklik olmuyor. Yoksa pc yi baştan mı başlatmalıyım...
  • Rica ederim arkadaşlar.
  • Ya bi sorum olcak.Benim klasör seçeneklerinde dosya türleri içindeki dosya klasörü ayarını yanlışlıkla bozdum ve klasörleri çift tıklayarak giremiyorum.Varsayılan winamp olmuş durumda.Sistem geri yüklemede yaptım düzelmedi nasıl düzeltebilirm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.