Şimdi Ara

sağlam dişlerim sallanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
57.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdşlar ön alt taraftaki 4 dişim hafif şeklde sallanmakta. Bunlar son çıkan dişlerm yani yerine bir daha çıkmayacak dişler. Acaba bunlar düşecek mi yoksa her diş böyle kendi yerinde esniyor mu biraz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sağlam Dişlerin Sallanması: Nedenleri ve Tedavisi

Sağlam dişlerinizin sallanıyor gibi hissetmesi endişe verici bir durum olabilir. Bu durumun geçici ve normal olup olmadığını veya altta yatan bir sorunun belirtisi olup olmadığını merak edebilirsiniz.

Hafif Sallanan Dişler Normale Döner mi?

Dişlerinizin hafifçe sallanması normal olabilir. Özellikle çocuklar ve gençler dişlerinin değişmesi sırasında dişlerinde biraz hareketlilik yaşayabilirler. Bu sallanma genellikle geçicidir ve dişler tamamen çıktığında normale döner.

Ancak yetişkinlerde hafifçe sallanan dişler altta yatan bir sorunun belirtisi olabilir. Diş eti hastalığı, gevşek dişler veya periodontitis gibi durumlar dişlerin sallanmasına neden olabilir.

Dişim Sallanıyor Gibi Hissediyorum

Dişinizin sallandığını hissediyorsanız, bunu doğrulamak için hafifçe itin. Dişiniz 1-2 mm'den fazla hareket ediyorsa, bu bir sorunun işareti olabilir. Bu durumda bir diş hekimine başvurmanız önerilir.

Dilimle Dişimle Oynuyorum

Sürekli olarak dilinizle dişinizle oynamak dişleri zayıflatabilir ve sallanmalarına neden olabilir. Bu alışkanlıktan kurtulmanız ve dişlerinizi korumak için düzenli olarak fırçalamanız ve diş ipi kullanmanız önerilir.

Dişlerin Hafif Sallanması Normal Mi?

Çocuklarda ve gençlerde hafif diş sallanması genellikle normaldir. Ancak yetişkinlerde diş sallanması genellikle altta yatan bir sorunun belirtisidir. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayıp diş ipi kullanarak ve diş hekiminize düzenli olarak görünerek diş sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Dişlerimin Hepsi Sallanıyor

Tüm dişlerinizin sallanması ciddi bir durumdur ve periodontitis gibi altta yatan bir tıbbi sorunu gösterebilir. Bu durumda bir diş hekimine başvurmanız ve tedavi olmanız önemlidir.

Sallanan Dişleri Güçlendirmek

Sallanan dişleri güçlendirmek için diş hekiminiz diş eti hastalığını tedavi edebilir, gevşek dişleri sabitlemek için diş teli veya aparey kullanabilir veya periodontitis için antibiyotik reçete edebilir.

Diş sağlığınızı korumak için düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın, diş ipi kullanın ve diş hekiminize düzenli olarak görünün. Bu adımları izleyerek dişlerinizin sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu konunun üzerine sol elimi ağzimin içine sokarak dişlerimi kipirdatmaya çaliştim ama yok olmadi. Bence senin dişlerde bir sorun var. Dişçiye görün derim yoksa dh'de ki herkes doktor, herkesin sevgilisi var, herkes 1.90.
  • Ağızdaki bütün dişler sallanır ama bu farkedilmeyecek kadar azdır. Dişlerin çok bitişikse de sallanma yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmesen

Bu konunun üzerine sol elimi ağzimin içine sokarak dişlerimi kipirdatmaya çaliştim ama yok olmadi. Bence senin dişlerde bir sorun var. Dişçiye görün derim yoksa dh'de ki herkes doktor, herkesin sevgilisi var, herkes 1.90.
    hayır normalde banada sallanmıyor gibi geliyor ama aynanın karşısına geçip , parmakla değilde tırnakla sallayınca anlaşılıyor bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andy Dufrense

hayır normalde banada sallanmıyor gibi geliyor ama aynanın karşısına geçip , parmakla değilde tırnakla sallayınca anlaşılıyor bende.

Alıntıları Göster
    bide bu aralar pc başında çenemi dizimin üstüne koyuyorum ve 3-4 saat sonra kafamı kaldırdığımda dişlerimin inanılmaz ağrıdığını hiseediyorum , çok sıkıyorum öle yapınca dişlerimi o yüzden olabilir mi ve zamanla düzelirmi acaba ?
  • quote:

bide bu aralar pc başında çenemi dizimin üstüne koyuyorum ve 3-4 saat sonra kafamı kaldırdığımda dişlerimin inanılmaz ağrıdığını hiseediyorum , çok sıkıyorum öle yapınca dişlerimi o yüzden olabilir mi ve zamanla düzelirmi acaba ?

Alıntıları Göster
    İhtimal diş etlerinde zayıflama var güçlendirmen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: servet-i fünun

İhtimal diş etlerinde zayıflama var güçlendirmen lazım.

Alıntıları Göster
    nasıl güçlendirebilirim ki :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ön Yan saçlarım uzamıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Çeneni dizinin üstüne koyuyorsan kambur olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Libertad*

Kesin işe yararmı bilemem ama tedaviye yardımcı olur en iyisi bir diş doktoruna görün kesin teşhisten sonra tedaviye başlarsın.

DİŞ ETLERİNİ KUVVETLENDİRME

Diş etlerini güçlendirmek için uygulanacak terkipler:

Terkip 1 : «Sirke ile gargara yapılır»

Terkip 2:«Ağızda böğürtlen yaprağı sakız gibi çiğnenir»

Terkip 3:Kekik sakız gibi çiğnenir»

Terkip 4:«Sandarus sakızı çiğnenir»

Terkip 5:«Ada soğanı sirkesi ile gargara yapılır»

Terkip 6 :«Mersin ağacının yaprakları kaynatılır, elde edilen mayi ile gargara yapılır»*.

Terkip 7:«Tuzlu su ile gargara yapılır»

Terkip 8 :«Tuzlu su ile gargara yapılır»7

Terkip 9:’«Şap, sirkede eritilerek gargara yapılır»

Terkip 10:«Yarpuz yakılır, külleri diş etlerine sürülür»

Terkip 11:«Çilek yenilir»

Terkip 12: «Zeytin yaprağı kaynatılır. Elde edilen mayi ile gargara yapılır»

Terkip 13:«Misvak ağacı ile diş etleri fırçalanır»

Terkip 14:«Erik yaprağı usaresi ile gargara yapılır»

Terkip 15«Mazı tozu ile diş etleri ovulur»

Terkip 16:«Günlük sakız gibi çiğnenir»

• quote:

Orijinalden alıntı: servet-i fünun

quote:

Kesin işe yararmı bilemem ama tedaviye yardımcı olur en iyisi bir diş doktoruna görün kesin teşhisten sonra tedaviye başlarsın.

DİŞ ETLERİNİ KUVVETLENDİRME

Diş etlerini güçlendirmek için uygulanacak terkipler:

Terkip 1 : «Sirke ile gargara yapılır»

Terkip 2:«Ağızda böğürtlen yaprağı sakız gibi çiğnenir»

Terkip 3:Kekik sakız gibi çiğnenir»

Terkip 4:«Sandarus sakızı çiğnenir»

Terkip 5:«Ada soğanı sirkesi ile gargara yapılır»

Terkip 6 :«Mersin ağacının yaprakları kaynatılır, elde edilen mayi ile gargara yapılır»*.

Terkip 7:«Tuzlu su ile gargara yapılır»

Terkip 8 :«Tuzlu su ile gargara yapılır»7

Terkip 9:’«Şap, sirkede eritilerek gargara yapılır»

Terkip 10:«Yarpuz yakılır, külleri diş etlerine sürülür»

Terkip 11:«Çilek yenilir»

Terkip 12: «Zeytin yaprağı kaynatılır. Elde edilen mayi ile gargara yapılır»

Terkip 13:«Misvak ağacı ile diş etleri fırçalanır»

Terkip 14:«Erik yaprağı usaresi ile gargara yapılır»

Terkip 15«Mazı tozu ile diş etleri ovulur»

Terkip 16:«Günlük sakız gibi çiğnenir»

Alıntıları Göster
    Yaş kaç?

• quote:

Orijinalden alıntı: loveyoukib

Yaş kaç?

Alıntıları Göster
    17
  • quote:

17

Kardeşim dişinle ilgili hiç bir bilgim yok.Yaşını sormamdaki amaç dişle ilgili bu tarz yaşayan birinin kendimce yaşını merak etmem çünkü senden daha yaşça büyük olan kişilerde bu tarz sorun yaşamadıkları dolgu,çürük,diş düşmesi,kırılması vb..bunlar var ama senin yaşındaki kişilerin böle dişle ilgili sorunları çok yaşanmayan bişe değildir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: loveyoukib

quote:

17

Kardeşim dişinle ilgili hiç bir bilgim yok.Yaşını sormamdaki amaç dişle ilgili bu tarz yaşayan birinin kendimce yaşını merak etmem çünkü senden daha yaşça büyük olan kişilerde bu tarz sorun yaşamadıkları dolgu,çürük,diş düşmesi,kırılması vb..bunlar var ama senin yaşındaki kişilerin böle dişle ilgili sorunları çok yaşanmayan bişe değildir..

Alıntıları Göster
    Demekki sağlam değilmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: 0nuR^^

Demekki sağlam değilmiş

Alıntıları Göster
    iyi günler... dişlerinizdeki son durum nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgursabah

iyi günler... dişlerinizdeki son durum nedir?

Alıntıları Göster
    yeni konu açmamak için bu konuyu hortlatıyorum,arkadaşlar bu konuyu açan arkadaş gibi benimde sağlam dişlerim sallanıyor kaç tane doktara gittim hepsi bişey olmaz deyip başından savdı geçen birisine gittim diş eti rahatsızlığın yok dedi uyurken dişlerini sıktığın için olur dedi protezi varmış söylediğine göre böyle bişey doğrumudur uyurken gece diş sıkınca dişlerde oynama olurmu.(ağzıma yakın zamanda hiç bi şekilde darbe almadım)

• quote:

Tırnağın yada parmağın demirden mi senin ? Dişlerinde birşey yok ilginç ilginç şeyler yapma
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnI_

yeni konu açmamak için bu konuyu hortlatıyorum,arkadaşlar bu konuyu açan arkadaş gibi benimde sağlam dişlerim sallanıyor kaç tane doktara gittim hepsi bişey olmaz deyip başından savdı geçen birisine gittim diş eti rahatsızlığın yok dedi uyurken dişlerini sıktığın için olur dedi protezi varmış söylediğine göre böyle bişey doğrumudur uyurken gece diş sıkınca dişlerde oynama olurmu.(ağzıma yakın zamanda hiç bi şekilde darbe almadım)

Bu kadar evhamlı olma. Dişlerinde sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

hocam pek evhamlı biri değilimdir.normal bi sallanma değil mesela dilimle ön dişimi ileri itince dişim sanki yerinden oynayıp geri oturuyo gibi.tam yerine otururken çıt diye bi ses geliyo beni korkutanda bu umarım durumu açıklayabilmişimdir

• quote:

quote:

quote:

hocam pek evhamlı biri değilimdir.normal bi sallanma değil mesela dilimle ön dişimi ileri itince dişim sanki yerinden oynayıp geri oturuyo gibi.tam yerine otururken çıt diye bi ses geliyo beni korkutanda bu umarım durumu açıklayabilmişimdir

Ses geliyorsa kısa bir süre dişinle oynama ve yerken fazla zorlama kendiliğinden düzelir. Peynir, yoğurt, süt gibi ürünleri tüketmeye özen göster.

• quote:

quote:

quote:

Hocam 4 yıl sonra dişleriniz ne durumda? Bende de şuan aynı durum var da.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.