Şimdi Ara

sağlam motor yağ yakar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
13.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçen konuşuyorduk bir arkadaşımızın kardeşinde 94 model tipo s varmış. Motoru temiz düzgün çalışan bir araçmış lpg li ekseriyette kullanıyormuş ve araç yağ yakıyormuş. Ustaya da sormuş tempra motoru yağ yakarmış bu doğru mudur
    yaklaşık 1000 km de yarım litre yaklaşık değer

• Belirli markaların motorlarında benzer şekilde yağ yakma olayı görülmekle beraber bu durum tasarımcı için iyi karşılanabilecek bir durum değildir.yani bu tür motorlar genelde piyasada tutmamış ve bazı değişiklikler yapılarak yeni modellerde sorunlar giderilmeye çalışılmıştır. Ama halen piyasada dolaşan araçlarda rastlanıyor ve ustaları bunlar şu mi,ktar yağ yakması normal diyorlarsa yapacak birşey yok.Sık sık kontorl yapılması mecuri bir durum olarak karşınızda duracaktır.
  • tipoda normal mi peki
  • tipo ve tempranın bazı modellerinde yağ yakma olayının standart olduğunu duymuştum.ama hangi yılların modelleri hatırlamıyorum.
  • Parça toleransları yani piston toleransı en alt limitte gömlek toleransıda en üst limitte ise o motor yağ yakmaya daha eğilimlidir.Yani iki parça arasındaki boşluk ne kadar fazla olursa o kadar fazla yağ yakar.
    Örneğin hyundaide bu daha fazla bmw de ise bu iki parça birbirine çok yakın imal edilmektedir.
  • işte en teknik cevap, mühendis bakışı da üretim bakışıda aynıdır.Sonuçta tasarım ne kadar mükemel olursa olsun, her parçanın bir üretim toleransı vardır bunun altı ve üstü red edilmektedir.Ama tasarımı yapan arkadaş ile üretimi yapan birim aynı fabrika içinde ise arkadaş hesabı toleransları açarlar ise işte böyle yağ yakan motorlar piyasaya çıkabilir.Yoksa kalite kontrol diye bir birim var, resme göre okey olan bir şeyi red edemezler.

quote:

Orjinalden alıntı: froster2006

Parça toleransları yani piston toleransı en alt limitte gömlek toleransıda en üst limitte ise o motor yağ yakmaya daha eğilimlidir.Yani iki parça arasındaki boşluk ne kadar fazla olursa o kadar fazla yağ yakar.
    Örneğin hyundaide bu daha fazla bmw de ise bu iki parça birbirine çok yakın imal edilmektedir.

• doğanlardada varmış heralde aynı şekilde 2000 km de 1 ltre yağ yakıyor araba ama köpek gibi kaçıyor ben 170 yaptım yol bozuktu 180 yapar zorlamadan hemde bu normalmi peki herkes doğanlarda normal diyo tempra motoru değil yalnız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar bundan önceki arabam 98 model 1.4 Tipo S idi. Tipoların azda olsa yağ yaktığını bende biliyorum.ama 1000 km de 0,5 lt yağ yakması normal deyildir.8000 km sonra motor yağının bitmesi anlamına gelir ( 4 lt ) . az kullanan bir insan yılda 8000 km rahatlıkla yapar.O yüzden motorun 1000 km 0,5 lt yağ yaktığından eminsen piston segmanlarındaki aşınma miktarın artmış demektir. Birde rektefiyenin işaretlerinden bir tanesi motor havalandırmasından yada yağ çubuğundan buhar gelmesidir. Eğer böyle bir oluşum varsa kontrol ettirmende fayda olduğunu düşünüyorum.
  • ewet doğru bende 93 doğan slx var aynı sorun bendede var ...daha 100000 de temz motor canavar ama yağ yakıo eewet tempra motor u muhabbetinden...
  • 93 model 100.000 km mi rektefiyeden sonra 100.000km mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.