Şimdi Ara

Sahibinden Eft Dolandiriciligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir olay var 500 lira eft yaptigim bir satici talep ettigim urunu vermedi ,whatsapp engelledi falan..bu namussuzun bircok ilani var ,inat ettim odetecegim buna...savciliga gittim daha sonra da bankaya ihbar goturdum falan...

1)parami geri odemesi icin sadece savcilika yaptigim sikayet yeterlimidir yoksa hukuk mahkemesinde tazminat davasi da mi acacagim

2)siber suclara da sikayet etmem gerekir mi ,gorevli arkadas gerek yok dedi ama bir sorayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• umarım yaptığın eft de açıklama kısmına birşeyler yazmışsındır. Savcılık şikayetin yeterli bence ama ilanın ekran görüntülerini de eklersen iyi olur.

• gercekbeko G kullanıcısına yanıt

Aciklama kisminda yazdim...bu namussuz iş haline getirmis belli..sadece savcilik sikayetiyle parami geri alabilir miyim...5 lira dahi olsa inat ettim bu munafiklara birakmayacagim

• Savcılığa şikayet et. Paranı alamasan bile karşı taraf bilişim suçuna soktukları için sağlam bir ceza alır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aciklama kisminda hersey kabak gibi ortada...demek istedigim savcilikta ben kazansam bana parami geri oderler mi yoksa sen hukuktur siberdir acmadin geri odeme yok sadece suclu ceza yiyecek Mİ DERLER

• Senin önce şikayet etmen gerekir. Eğer uzlaşma kapsamına giriyorsa uzlaşma için paranı isteyebilirsin. Ceza yese bile öyle 6 ay yatıp çıkma değil. Bilişim suçuna girerse çok ceza alır.

Büyük ihtimal bunu daha önce de yaptı ama kimse şikayetçi olmamıştır o yüzden ceza almadan rahat rahat yapıyordur.

• Zararı karşı taraf giderebilir ceza mahkemesinde, gidermezse hukuk mahkemesine gideceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vittorioo -- 5 Ocak 2024; 16:3:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAHİBİNDEN DOLANDIRICILIĞI
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sıralama şu şekilde:

Savcılığa şikayet edersin. Savcı eğer suç unsuru tespit ederse ve yeterli delil varsa iddianameyi hazırlar. Muhtemelen suç uzlaştırma kapsamında olacağından uzlaştırma bürosuna gönderir. Oradan bir uzlaştırmacı atanır. Uzlaştırmacı iki taraf ile de görüşür. Paranı talep eder karşı tarafta öderse dosya kapanır. Ha karşı tarafa ulaşılamaz veya uzlaşamazsanız bu sefer dosya ilk savcıya gider o da kovuşturma diye iddianameyi mahkeme gönderir. Mahkeme (atıyorum diyelim dolandırıcılık) suçu ile başlar. Mahkeme sonucunda şahıs "işlemiş olduğu suçtan" dolayı ceza alır veya almaz. Eğer siz kazanırsanız kendisinden zararınızı tazmin edecek davanızı açarsınız. Süreçler uzun olacağından en iyisi uzlaştırma safhasındayken çözüme ulaştırmak.

Daha detaylı bilgi için bir avukattan profesyonel yardım alabilirsiniz.

• her türlü yapılmış olabilir hocam. Çalıntı kimliktir, sahte kimliktir belki kendisidir belki başkasının ibanındır vs. Türlü türlü yöntem var.

• gercekbeko G kullanıcısına yanıt

Peki sorsuturma dosyasi yaziyor şu anda ceza davasina ne zaman donusur ki ben internette takip edebileyim,edemiyorum su an çunku

• Savcılıktayken soruşturma dosyasıdır. Uzlaşma olmayınca mahkeme aşamasına geçer o zaman kovuşturma olur ki o zaman uyap tan görebilirsin.

• bir haberdee dinlemiştim.
    abiminde başına geldi.
    ben dava açmadım.
    haberde denilen hiç bir sonuç alınamıyormuş.
    sebebine gelince.
    tel hatları sahte.
    ibanlar da mahallede çocuklara 50-100 tl karşılığı papara gibi hesap oluşturup bu hesapları kullanıyor dolandırıcılar.

• Param güvende ile keyfim yerinde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.