Broadway Seri ve Atak motor (3. viteste kalkıyor araba) Performansı şahinle kıyaslanmaz (4 le çıktığı yokuşu şahin 2 yle) Az yakıt tüketimi, şahine nazaran daha iyi işçilik
Şahin Parça ucuzluğu ( bakkalda parçası var denir) İç hacim biraz daha geniş broadwaya göre Az daha konforlu da denilebilir (broda göre)
Yanlız şahin çok hantal bi araba hele lpg de tamamen ölüyor araba, broadwayi tavsiye ederim. Öyle yok savruluyor, virajlara sert girdirmiyor diyenlere bakma, adam gibi kullanmasını bilirsen bi problem çıkarmaz.
Sende şimdi iyicene abarttın. O kadar da değil yani. İstanbul - Barbaros yokuşunu bilenler bilir. Ben o yokuşu bir önce ki arabam 1990 model Şahin ile 3.vites ile çıkardım ve o yokuşun ortasında 4.vitese atardım. Çok'da hantal bir araba değil yani ŞAhin. İlk kalkışta arka'dan çekişli olmasından dolayı olabilir ama kaptırınca iyi gider.
Temiz 93 Ford Taunus 1.6 GT ama tüplü tabiki
Şahini az kullandım ama vites oranları bana kısa geldi.Şehiriçinde sürekli vites değiştirmek zoruma gidiyor broadwaylarda aynı mı?
quote:
Orjinalden alıntı: Method Man
her türlü şahin diyorum konfor,fiyat/performans, yedek parça,modifikasyon broadwayler asıl kağıt gibi hatta plastik bazı yerleri direk içine giriyo elle ittirince bile.
En iyisi Toros almak. Bizim Toros 0302 otobüsün yanını deldi. Başka araba olsa yufka gibi yere serilmişti. EGO' dan gelen bilirkişi gözlerine inanamadı.
brodvay kaportası şahinden sağlamdır şahin çabuk çürür. bunu da dikkate al.
kesinlikle brodway seri araba
quote:
Orjinalden alıntı: Toygarabi
şahinler malum üzerine tenekeden kağıttan araba. Allah muhafaza bir kaza anında kutu kola gibi büzülür gider. Ayrıcada çok yakıyor. Ben olsam katti suretle Broadway alırdım.
sen ön kısmı yok olmuş bir broadway görmedin herhalde.ama ben emniyet önüne çekilmiş ve mafolmuş bir broadway gördüm.ve lütfen kafa kafaya çarpışma kazalarında broadwayin daha sağlam olduğunu lütfen söylemeyin
quote:
Orjinalden alıntı: 2000 Renault 19 1.6e
brodvay kaportası şahinden sağlamdır şahin çabuk çürür. bunu da dikkate al.
Bizim 1990 Şahin, 1996 yılında arka çamurluk içlerinden çürümüştü. Onları yaptırmıştım. Bir de 97 yılında arka camın fitillerinin kenarlarından hafif paslanmaya başlamıştı, onları da yaptırmıştım. 2003'de bagajın içinde bir iki çürük vardı onları yaptırmıştım. Onun haricinde arabanın dışında paslanma veya çürük yoktu. Ön ızgara'nın içinde vardı paslanmalar o kadar da olsun yani 2003 yılında 13 yaşındaydı. 2004' de arabayı değiştirdim ve alan adam halen daha benim bıraktığım gibi kullanıyor. Geçen yıl yazın bir yer de görmüştüm arabayı ve aynen bıraktığım gibiydi boyası, vs. aynıydı. Alan adamı da görmüştüm ve sadece tüp taktırmış arabaya. Başka masraf etmemişti yani.
bence konu açmana bile gerek yoktu..hangisinin temizi denk gelirse onu al..
quote:
Orjinalden alıntı: nadirgurece
quote:
şahinler malum üzerine tenekeden kağıttan araba. Allah muhafaza bir kaza anında kutu kola gibi büzülür gider. Ayrıcada çok yakıyor. Ben olsam katti suretle Broadway alırdım.
sen ön kısmı yok olmuş bir broadway görmedin herhalde.ama ben emniyet önüne çekilmiş ve mafolmuş bir broadway gördüm.ve lütfen kafa kafaya çarpışma kazalarında broadwayin daha sağlam olduğunu lütfen söylemeyin
Hocam euro ncap test resimlerine bak. kaza sonucu önü cama kadar un ufak olmayan araba göremessin. önemli olan camdan öteye gitmesin.
quote:
Orjinalden alıntı: Tacox
bence konu açmana bile gerek yoktu..hangisinin temizi denk gelirse onu al..
Yani, en mantıklısı. Hangisi temiz ise onu alacaksın. İkisi de aynı teknolojiye sahip arabalar. Broadway 1.4 motora sahip bir araba. Şahin ile belki de aynı beygir gücüne sahip olabilir. Şahin'de 1.6 motor ve 80 HP gücünde bir araba. 1995 ya da 96 da Şahin S oldu yani meşhur Tempra motorlu Şahinler. 98'den sonra da galiba enjeksiyon'lu oldular ve Şahin 1.6 ie oldu.
şahin fiat mi cıkarmıs
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: nadirgurece
quote:
Hocam euro ncap test resimlerine bak. kaza sonucu önü cama kadar un ufak olmayan araba göremessin. önemli olan camdan öteye gitmesin.
euro ncap testleri bildiğiniz gibi 64 km/h hızla,duran bir cisme çarptırılma işlemi ile gerçekleştiriliyor.yok 5 yıldızmış,yok 4 yıldızmış..pek de önemli değil..çünkü çoğu kaza kafa kafaya çarpışma ile gerçekleşiyor. o da iki aracın hızını 80 km/h olduğunu düşünürsek,birbirlerine çarpma hızları 160 km/h yapar.. 160 ın yanında 64,devede kulak gibi bişi kalır herhalde.
elbetteki broadway hiç şüphesiz asla yola bırakmaz kuş serisi hararet sorunu heleki şehir içinde yada uzun yokuş çıkışlarında
euro ncap testleri bildiğiniz gibi 64 km/h hızla,duran bir cisme çarptırılma işlemi ile gerçekleştiriliyor.yok 5 yıldızmış,yok 4 yıldızmış..pek de önemli değil..çünkü çoğu kaza kafa kafaya çarpışma ile gerçekleşiyor. o da iki aracın hızını 80 km/h olduğunu düşünürsek,birbirlerine çarpma hızları 160 km/h yapar.. 160 ın yanında 64,devede kulak gibi bişi kalır herhalde.
katılıyorum keşke o zaman sahip olduğum cep telefonum kameralı olsaydıda görüntüsünü çekebilseydim.yakın zamanlarda ACIBADEM hastaneleri sahibi oğlunun kıbrısta askerken palio ile yaptığı kazayı bilirsiniz.palionun ön kısmı yoktu.aynen onun gibiydi broadway.boşverin siz sağlamlık konusunda broadway şahinle sidik yarıştramaz
brodway
quote:
Orjinalden alıntı: ohalarınohası
elbetteki broadway hiç şüphesiz asla yola bırakmaz kuş serisi hararet sorunu heleki şehir içinde yada uzun yokuş çıkışlarında
Yapma Allah aşkına. Galiba sen hiç kuş serisi kullanmadın veya hararet yaptırarak kullandım. Haydi 90 yılına kadar olan Şahin'ler de küçüktü yaşım. 1990 Şahin'i tam 14 yıl kullandık ve ben de bizzat ehliyetimi aldığım 1994'ten 2004 Ekim'e kadar arabayı değiştirene kadar kullandım. Bu zaman zarfı içerisinde ne sıkışık şehir içi trafiğinde hararet yapıp sağa çektim, ne de yokuş çıkarken hararet yapıp sağa çekiğ kaput açtım. Motor sıcaklığı 90 dereceyi geçince otomatik fan devreye girerdi ve sıcaklık normal'e inerdi. Hatta ne olur ne olmaz diye otomatik fan devreye girmezse diye sis lambasının düğmesinin yanına otomatik fan için düğme de yaptırmıştık. Onu da yani 10000km. bakımında yaptırmıştı babam. Yani 1990 yılının Temmuz ayında. Ama o düğmeyi hiç kullanmadık. Sadece kontrol ederdik bazen çalışırmı diye.
Anket yapalımmı,bence soruyu soran arkadaşın kafası iyice karıştıda.
Aslında kafa karışacak bir durum yok orta da. Hangisi temiz ve fiyat olarak uygunsa onu alıp kullanacak. İki araba da eşit özellikte çünkü. İkisi de aynı teknolojiye sahip. İkisi de aynı ağırlıklar da hemen hemen. İkisi de aynı tarzda viraja girdiği zaman savurur. Görünüm olarak Şahin'e dört tane geniş lastik ve alaşımlı jant tak şahane olur. Ön konsol olarak Boradway daha ergonomik ve şık. Vites'ler Broadway'de daha yumuşak geçer. Özellik'le geri vites. Şahin'de ise geri vites bazen takılıp adamı hasta eder. Şahin arkadan çekiş olduğu için ilk kalkışta Broadway'e göre biraz ağır kalır. Ama devrini alınca kafa kafaya gider. İstanbul - Barbaros yolkşunu ben Şahin'ile 3.vites'te çıkar, ortasında 4'e atardım. Boğaz Köprüsü çıkışını geçtikten sonra da yol boşsa eğer 80 km/h'de 5.vites'e atardım. Mesela ben Haliç köprüsünden Mecidiyeköy'e doğru gelirken, köprü çıkışında Okmeydanında doğru bir rampa vardır. O rampayı 5. vites 120 ile gayet sorunsuz çıkardım 1990 model Şahin arabam ile.