şahin derim ama eski modeller olduğu için en sağlam sorunsuz bulduğun hangisiyse onu al. direk markaya şartlandırma kendini. [/quo
benim broadvay vardı, ama bu görüşe katılıyorum, özünde çok fazla fark yoktur. ikisinin de ikinci eli iyidir.
Çocukluğumuz bu sorunu cevabını aramakla geçti.Ben kuvvetli broadway savunucusuydum.Ama bu saatten sonra farketmez hangisinin daha temizini bulursan onu al derim.
şahinlerin şöför koltuğunda ki acayip ve ilginç tipleri göre göre o arabadan midem bulandı sırf o tip lere benzememek için broadway
not :istisnalar olabilir , ama kaideyi bozmuyor maalesef
ben şu anda spring kullanıyorum. çok memnunum. az yakıyor, parçası ucuz, kolay kolay arıza yapmıyor. çekişi çok iyi. daha ne isterim ki?
şahin seri değil mi? 200 le gidip duvara toplicağıma 190 la gidip ölmemeyi tercih ederim.nası olsa 10 km fark var şahin in klası var ve unutma
KONTROLSÜZ GÜÇ GÜÇ DEĞİLDİR
TOFAŞ ŞAHİN S
quote:
Orjinalden alıntı: cevizkabugu
hiçbiri diyorum.
binilcek araba değil ikiside yaramaz.
türkiyeye ilk gelen hyundai sonatalardan birini zamanında babam almıştı yanılmıyorsam 80. hyundai türkiye müşterisiydik, binilcek araba değiller demeni anlamıyorum altında mercedes mi var herkesin bütçesi bir değil burası türkiye sen hiç şahine doğana binmedinmi böyle ukala yorumlar yapmazsanız seviniriz
Ben Broadway derim. Birbirine çok yakın arabalar ama yakıtı daha ekonomik ve atak bir araba. Konforu da yerinde.
quote:
Orjinalden alıntı: armi
ben şahin derim...en azından sen mi arabayı sürüyosun araba mı seni sürüyo bilirsin
broadway de canının yanma ihtimali daha yüksek...arkadaş tavsiyesi olarak kabul et bunu marka fanatikliğinden ziyade...ayrıca doğan alırsan bence daha konforludur spring'in muadili şahin,broadway'in muadili doğan dır kişisel görüşüm...
+1 broadway hem hafif araçtır kolay savrulur kopar gider şahinden az da olsa seridir daha tasarrufludurda. Ama bence şahin hem yol tutuşu hem konfor için doğan L veya aynı paraya 1-2 yıl modeli düşük slx alırsanız daha iyi olabilir
quote:
Orjinalden alıntı: denizza
quote:
Orjinalden alıntı: nadirgurece
daha önce şahin kullanmış bir kişi olarak şahini öneririm fakat.konforluk kışın kalorifer sıcaklığı ve rahatlıkta şahinin üstüne yoktur. hele bide kaloriferi vardır tıpkı soba gibi hiç üşümezsiniz.ama yakıtta sizi biraz üzer.ışıklarda brodway fırlar ama sonra arayı kapatır ve geçersiniz. bi komşumda vardı brodway aman allahım öyle sert bir gaz pedalı olamaz.basıyorum devir yükselmiyor az daha yüklenince birden çıkıyor ben ataklıktan ziyade konfor güvenlik ve ısıtmakonusunda kesinlikle ŞAHİNİ tek geçerim.şahindeki kalorifer doğanda bilem yok
o senin kullandığın broadway in kötülüğünden,ya da hor kullanıldığından.
bizde 13 yaşında 0 spring vardı.çok arabaya bindim,ama hiçbirindeki gaz pedalının springimdeki kadar yumuşak,hassas olduğunu görmedim.. ama debriyajı kütük gibidir,onu dersen anlarım..satıldı aracımız,55 bin km de.orjinal km.zaten 13 yıldır 0 haliyle bizdeydi. :) keşke satmasaydık.. bizimki kadar temiz ve düşük kmye rastlamadım hiç.
ayrıca,babamdan sonra 2 yıl kullandım,ne babamı ne de beni geçen bi şahine ya da doğana rastlamadım.ne ışıkta,ne de düzlükte.ha tabi otobanda 160 a kadar da kapışmadık.öyle olsa 160 dan sonra geçebilir,kanımca.
hatta bulursan fairway al,1600 cc yanlış hatırlamıyorsam.daha iyi gider.
98 model yeni kasa broadway diyorsan,enjeksiyonlu,sorman bile hata olur bu soruyu..
98 model broadwayi alabilcek parası olsa ztn model belirtirdi arkadaş ama madem bu konuyu açtın sölemeden edemicem gider 99 98 bi şahin doğan alırsın onlardada 97 modelden sonrası enjeksiyonludur ve 97 model altına göre daha dayanıklıdır.herhangi bir çarpma-kaza vs de daha az hasar alır kapı içlerinde korumaları vardı yani ben yine şahin derim çünkü doğduğumdan beri şahine biniyorum ama tabi herkesin kendi görüşü
quote:
hiçbiri diyorum.
Aynen
quote:
Orjinalden alıntı: emregulec_1905
quote:
hiçbiri diyorum.
türkiyeye ilk gelen hyundai sonatalardan birini zamanında babam almıştı yanılmıyorsam 80. hyundai türkiye müşterisiydik, binilcek araba değiller demeni anlamıyorum altında mercedes mi var herkesin bütçesi bir değil burası türkiye sen hiç şahine doğana binmedinmi böyle ukala yorumlar yapmazsanız seviniriz
Dostum o belki çok güvensiz olduklarından demiştir belkide bizde kullandık o arabaları doğanla 100km ye çıkmamaya yemin ettim bi kere çıkınca broadwayı düşünemiyorum zaten kopar gider diyolar ama bu arabalarla viraj dönmeyi bırak düz gitmek bile mesele tabi iyisine binmeyen altındakini iyi zanneder över ama arada böyle yorumlarda gelir.
ÇARŞI İKİSİNE DE KARŞI
quote:
Orjinalden alıntı: jagler_78
ÇARŞI İKİSİNE DE KARŞI
o çarşıya benden selam sööle ara parasını karşılasın springimi satayım bana bi mercedes CLK alıversin 2009 model.
benim altımda tofaş yapımı tipo olmasına rağmen ben tofaşa karşıyım. tipoya biniyorum diye onu göklere çıkaracak değilim, ben nasıl kendi arabamı eleştirebiliyosam bi başkasıda bunu yapabilmeli
şahinde tofaş yapımı, kaportasının tiponunkinden ne farkı var?
kasa ve boya olarak broadwaylar hala çok diri duruyorlar. şahinin ise orijinal olanını bulmak çok zor. vede çürüksüz şahin tofaşta çalışmama rağmen reno.. torpido: ve ön panel broadway önde. camlar: ön cam elektrikli ve merkezi sistem. direksiyonlar:ikiside kara direksiyon. kapı döşemeleri: taban ve tavan döşemeleri ve kapı döşemeleri sorunsuz brodwayda. motor: şahin daha fazla yakıyor gazlı bile olsa gaza tam uyumlu broadwayda öle. boya:güneş yanığı her ikisindede çok görülüyor beyaz renk hariç. kasa ve şasi:zamanın materyallerine göre şahinin saç kalınlığı uno ve serçe kadar çürüme olasılığı yüksek. broadway ise reno 21 ile aynı kalınlıkta saç kulanıyor.
bu iki araçtan broadway çok daha iyi ve satışı kolay..
Bnde 1991 şahin vardı illala ettm her gün bozuluyodu en iyisi ustalara götürüyodum hep bozuluyodu Smdi gelelim konuya konfor rahatlık fera geniş bir araba istiyosan her türlü ŞAHİN ama az yaksn önden çekişli olsun diyosan broadway şahin'in çok yan sanayisi var ve parça ları çabuk çürüyo ama broadway öle diqL broadway sağlam bir arabadır broadway la viraja girerken savurmaz ama şahin le girerken savurur arkadan itiş li olduğu için ama uzun yolda arkadan itiş li araba dha iyidir şahin'in şahse problemi var broadway inde araret sorunu varr Onun için bna kalırsa yakıt tüketm konusunda Broadway.!!!
quote:
Orijinalden alıntı: Göktug7
Bnde 1991 şahin vardı illala ettm her gün bozuluyodu en iyisi ustalara götürüyodum hep bozuluyodu Smdi gelelim konuya konfor rahatlık fera geniş bir araba istiyosan her türlü ŞAHİN ama az yaksn önden çekişli olsun diyosan broadway şahin'in çok yan sanayisi var ve parça ları çabuk çürüyo ama broadway öle diqL broadway sağlam bir arabadır broadway la viraja girerken savurmaz ama şahin le girerken savurur arkadan itiş li olduğu için ama uzun yolda arkadan itiş li araba dha iyidir şahin'in şahse problemi var broadway inde araret sorunu varr Onun için bna kalırsa yakıt tüketm konusunda Broadway.!!!
yorum karışık olmuş ama dediklerinizin hepsi doğru , iki aracı da zamanında kullandık kesinlikle katılıyorum
Al birini vur otekine arkadas bunlardan dha ucuza taunus var.yakiti tofas gbi parca sorunuda yok yillardir kullaniyoruz halende kullanicas sanirim :-)