Şimdi Ara

Şahit olduğunuz en iyi ses sistemi hangi araçta idi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
31.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: özkonak50

F10 kasa nbt ekranlı harman kardon ses benim için gayet iyiydi.

Onun dışında standart ses sistemli olarak kullandıgım avensis 10 hoparlarlü(twetter dahil) oda gayet iyi

Avensise katılıyorum eski kasasına bınmıstım tek kelimeyle kaliteydi insanı rahatsız etmeyen ama müziği ortaya çıkaran keyif veren bir sistemi vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Renault Talisman

Renault Megane

Renault Clio

Seat ibiza

Clio ön konsolda tweeter olmadığını biliyorsundur umarım :) :)

By renocu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baz donanim baz model standart ses sistemi konusuyorsak ultra luks arabalara cikmadikca iyi bir sey beklemeyin.

Bugune kadr beni sasirtan sistem kesinlikle 2001 Opel Zafira oldu. Subwoofersiz 6 hoperlor sistem vardi. Binen herkes subwoofer mi var diye soruyordu. Baya da netti ses sonuna kadar acmadikca. O zamanki meganedan falan bariz sekilde iyiydi

Zaten baz sistemde ses net olsun basi iyi olsun, biraz yuksek seslere cikabilsin bundan fazla bekletiye gerek yok.

Fabrika uretimi en iyi derseniz. F30daki HK basarili ama beni bugune kadar en cok etkileyen Bmw Z4teki markasiz ama THX sertifaki ses sistemi olmustur. Arabanin ici kucuk oldugu icin de avantaji var tabiiki. Koltugun arkasinda hoperlor olmasi falan gibi imkanlar sagliyor roadster.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balkanxp

Tek bass da stereo kurulumdan uzak bence. Kontrbass stereo da sag tarafta ise ses heryerden geliyor... V40 rdesign de gelen ses sistemi beni cok tatmin etmisti acikcasi, arabanin ic yuzeylerine gore hesaplamalar yapilmis ve buna gore her cikisa bir dsp eklenmis oldugu cok belli ve mukemmel isliyor... Sanayi tayfasinin elinden cikmis bir cok sistemde ayni kaliteyi alamadim acikcasi...

Evde fena olmayan bir stereo var dali zensor3 ve sony dn1070 dediginiz gibi cok ozel araclardaki sistemlere dahi fark atiyor. Araclar muzik dinlemek icin uygun yerler degiller.

Dediğiniz çok doğru. Yer ve maliyet kriterlerine göre çift bas, bas için de stereo amfi kullanımı mümkün. Ancak bu baslar bagajda duracaksa, sol-sağ kulağınıza gelene kadar birbirine karışıyor zaten. O yüzden çok bir anlamı kalmıyor. Ben kullanıyorum. Çok önemli bulmuyorum. Yarım yamalak anlaşılıyor. Araç küçük olursa ve bas sürücüleri atıyorum, pandizotun üstüne, doğrudan aracın içine bakacak şekilde monte edilirse falan o zaman anlamı var. Ancak bas sürücüleri kabinli oluyor. Pandizotu del, bas sürücüsünü pandizota sıfırla, ancak gene de alta doğru bir kabin içinde çalışsınlar dediğinde bagajı katlediyorsun.

Bu işin suyunu çıkaranlar bas sürücüsünü de öne taşımanın yolunu arar. Kapı kesip 20cm'lik bas sürücüsü ekleyenler var. Kesin çözüm. Ancak içinde çalıştığı kabin kavramı bozuluyor bu sefer. Kapı içini kabin haline getirmek için yalıtımın suyunu çıkarmak, hatta fiber işlerine girmek gerekebiliyor. Ben o kadar manyak değilim. Kapı döşemelerini de kafama göre kesemem.

Orjinal müzik setlerinde çok uç noktalara gitmeden işi akıllıca çözen üreticiler var. Genelde Volvo'da görüyoruz bunu. Adamlar araçların içini, sürücüleri koyacakları noktalara karar verme işini ses sisteminden anlayan birileri, hatta bence doğrudan üretici (clarion falan) ile birlikte paslaşarak dizayn ediyorlar. Çünkü bas ve tiz sürücülerinin yönünden, ön konsolda duran wooferın yerine kadar, çok ince düşünülmüş bir düzen oluyor. Bu, doğal olarak sesin doğru yayılması ve ekonomik ürünlerden maksimum performans (kalite) alınmasını sağlıyor. Arabada oldukça detaylı ve stereo becerisi yüksek bir ses duyuyorsunuz. Ancak diyelim ki sizin için bu yeterli olmuyor. Kapıyı bir söküyorsunuz mıknatısı 3cm çapında, kağıt bas sürücüsü çıkıyor kapıdan... Bence bunun hiçbir önemi yok. Çünkü adam o ürünü o performansla çaldırtmanın yolunu bulmuş arabada. Genelde ses sistemci için iyi bir başlangıç noktasıdır. Konumu iyi ayarlanmış sürücü yuvaları çok iyi bir başlangıç. Böyle çalışan üreticilere saygı duyuyorum. Bu, bizim kolayına yapabileceğimiz bir iş değil. Bariz hataları giderebiliyoruz. Benim Subaru'da ön cama bakan tiz yuvası var mesela...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 31 Ağustos 2017; 22:6:29 >

• Eski arabalardan vw Bora highline 2004 sesin nereden geldiğini anlayamıyorsun o kadar şahane net bas tiz vardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı bi konu ölmesin :)

Yeni 3008'lerdeki gt line donanıma ait focal
    Bmw lerdeki Harman Kardon
    Ford'dardaki Sony sistem dinlediğim en iyi sistemlerdi.
    Ama en iyisi dersem yeni A5 lerdeki sistem derim.. Muazzam..

Tabi Premium segmentlerde çok daha iyileride vardır.
  • Araca ekleme olarak ses sistemleri orjinal geliyor. Ama orjinal ve uygun araçlarda. diyorsanız fiat egea Lounge aracımin sessistemi bayağı güçlü. Baslari falan da çok iyi. Qashqai, 3008, i20,c3 eski araçlarımdwn daha iyi. Ama baz donanım da eksik hoprlor var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Opel corsa d kasa. Çok kaliteli bir ses vermiyor ama bozulmadan çok yüksek seviyelere kadar çıkabiliyor.
  • 99 model lexus rx 300 aracımda efsane bir nakamichi ses sistemi vardı. 18yaşında olmasına rağmen ses kalitesi enfesti. Ondan sonrakiler haliyle tırt :)

• Fabrika çıkışlı olarak; hala kullandığım 2007 Jetta en çok memnun kaldığım ses sistemi en iyisi benim için, BMW (F30) Standart dahil. Şahit olmaya gelirsek, geçen Küçükçekmecede BMW etkinliğine gelen midibüsün tesisatını çok beğenmiştim.
  • Şimdiye kadar sahip olduğum, ya da uzun sure kullandığım araçlar içinde halihazırda kullandığım C30 premium sound açık ara en iyisi sonrası sırasıyla

1-Volvo C30 (Şu anda mevcutta kullanmaya devam ediyorum)
    2-2016 Audi A3 (Şirket aracı halihazırda kullanmaya devam)
    3-2010 Ford C-Max (Babamın aracı 2010 da sıfır aldık hala bizde)
    4-2014 VW Scirocco (3 Yıldır kardeşimin aracı haftada en az 2 kere biniyorum)
    5-2013 Polo GTI (2 yıl kadar sahiplik)
    6-2005 Astra H GTC (Yaklaşık 3 yıl sahiplik)
    7-2011 Fiat Punto (Yaklaşık 1 yıl sahiplik)
    8-2013 Seat İbiza Cupra (Kardeşimin eski aracı 2 yıl kadar sahiplik)
    9-2006 Peugeot 307 (Yaklaşık 3 yıl sahiplik)
    10-2012 Megane 3 Coupe (Yaklaşık 4 ay sahiplik)

Sahip olduklarım arasında Megane açık ara kötüydü, Sahip olmadığım araçlar içinde de en çok bayii de test ettiğim xc90 (opsiyonlu) etkilemişti beni bu kadar berrak net ve temiz araç içi ses sistemiyle karşılaşmamıştım.

• Xc 90’da Bowers & Wilkins var dehşet verici bir sesi var.Sırf müzik dinlemek için arabaya inilir sinema sistemi mübarek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 27 Temmuz 2019; 0:17:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulan adam

Marka yada opsiyon olan ses sistemlerini sormuyorum standart donanimda

Diye essek gibi yazmış halaaaaa bose yok wilkinson yazıyor herkes

Okumanız yok ama burada yorum yazıyorsunuz

Ben eksta marka olmayan ses sistemini aracımda gördüm
    A180

Eminim mercedes araçlarda özel markalı olmayanlarda aynı sistem vardır

• Vw her xaman bir adim öndedir.

• Vw ve ford..

• Volvo nun standart High Performance sistemi gayet iyi ve yeterli.Bunu başka markalarla karşılaştırma olarak yazmıyorum.

• Skoda Fabia aldım çok başarılı bir ses sistemi var.arabada en çok şaşırdığım olay diyebilirim.

• Ticari ve MPV araçlarda. Arabada yer bol olduğu için yolculukta canlı müzik çalmak bambaşka bir şey. Canlı çalınan bir klarnete hiçbir ses sistemi yetişemez. Yada Türk halk müziği için bağlamayı canlı dinlemek çok daha keyifli.

Büyük araba + konservatuardan arkadaş hem en vergisiz hemde en iyi ses sistemi

• Sahip olduğum olarak 2006 Volvo S40 high performance. İlk aldığımda hiçbir ayarı yapmadan kullanırken güçlü ama boğuk gelmişti pek anlamıyordum bu işlerden o ara. Bir yerde uygun ekolayzer ayarlarını bulup ince ayarı yaptım ve başkalaşım geçirdi sistem. Boğukluk gitti, sesin önündeki perde kalktı, hem temiz ses hemde müthiş bir bas kalitesi aldım. Şuanki Mazda 3'ümdeki Bose sistemin sesi daha yüksek olabilir ama düşük frekanslar ve ses kalitesi olarak High performance ayarında değil. Volvo'daki hoparlör yerleşim işçiliği de çok daha iyiydi.
    https://www.youtube.com/watch?v=Kq7aN5V13YA

Denk geldiğim Deneyim olarak en iyisi ise 320i harman kardon'dur. Sesin sahnesi, temizliği, baslar.. Verdiğiniz her kuruşa değiyor. Çok daha iyi sistemler var da dinlemek nasip olmadı.

• alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    High Performance ses sitemi gerçekten çok iyi bir sistem ama sizinde dediğiniz gibi sistemin araca yerleştiriliş düzeninin de başarısındaki rolü büyük. Yeni Volvolardaki Bower and Wilkins de bu özenle her araca ve aracın iç mekânının akustiğine uygun şekilde yerleştirilmiş çok başarılı bir sistem.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.