Şimdi Ara

SAHTE FLASHDİSK LER CANINIZI YAKMASIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar piyasada 32 Gb lik usb bellekler vb.gırla gidiyor.Aman dikkat alışveriş yaparken.Bikaç şey çıktı nette karşıma paylaşayım istedim
    şu sitedeki fotolarada bir göz atın isterseniz
    http://csg.cizgi.com.tr//viewtopic.php?t=25753

Birde şu komediye bakın

GİTTİGİDİYOR da dürüst bir satıcı arkadaşta ilanının altına bu notu düşmüş ve 36 YTL den satış olmuş..Düşünün 32 Gb ve 36 YTL.
    www.gittigidiyor.com
    GittiGidiyor - Türkiye'nin Öncü Alışveriş Sitesi
    http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=5065951&tur=5

ARKADASLAR GG DA 32GB DIYE CIKAN HIC BIR FLASH BELLEGE BUYUK PARALAR YATIRMAYIN...BU URUNLER CINDEN GELIP HEPSI TAKLIT URUNLERDIR VE HEPSINDE AYNI SORUNLAR VARDIR.GERCEK 32 GB FIYATI 1800 DOLARDAN FAZLADIR.HIC KIMSE 1800 DOLARLIK BIR URUNU 200 YTL VEYA BIRAZ UZERINE VEREMEZ .PARANIZA YAZIK DERIM.HEPSINDE BILGI KAYIPLARI HATTA BAZEN HIC KAYDETMEMISINIZ GIBI SORUNLAR YASANABILIR.GENELDE BUYUK DOSYALARDA SANSINIZ BIRAZ DAHA ARTABILIR YANI 200 MB LIK VIDEO DOSYALARI GIBI.AMA YINEDE TAVSIYE ETMIYORUM.AMA YINEDE DENEMEK ISTERIM DERSENIZ BUYRUN 20 YT LEYE MERAKINIZI GIDEREBILIRSINIZ....SAYGILARIMLA

--------------------------------------------------------------------------------

Belleklerde kayit sorunlari vardir.dosya kayiplari veya kayit edilen dosyalarin calismamasi gibi sonular yasanabilir. Bellekler 32 gb dir.. Ben 18 gb bilgiyi zorlansamda kaydedebildim.Ama bunlar buyuk film dosyalari idi.Urunler ambalajinda SIFIR dir. Tasıma ipleriyle orjinal kutusunda gelmektedir.

Kesinlikle İADE AlınmayacaktıR.....

http://forum.donanimhaber.com/m_6611299/mpage_1/key_64GB//tm.htm#6611299
    Yukardaki linkte arkadaşlar zaten bu kapasitenin şu an için ne kadar paraya mal olacağını DH de ortaya koymuşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenfat10 -- 19 Haziran 2007; 15:57:04 >

• Teşekkürler bilgi için artık sahteciliğin bu kadarınada pes yani
  • sandısk aldım pc tanımıyorrr
  • quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

sandısk aldım pc tanımıyorrr

Dostum çözüm için buraya bak ya da oraya sor.... Konu dağılmasın

http://forum.donanimhaber.com/m_12467470/mpage_1/key_//tm.htm#12467470
  • almamakla çok iyi etmişssin cimriliğin seni kurtarmış benimde bir kaç arkadaşım aldı yapmayın dedim ama dinlemediler sonra bana getirdiler sorun var diye incelememede gördümki çakma sony lerde

1 belli bir miktar veri attıktan sonra veriler anlamsız isimler alıyor ve windows tarafından tanımlanamayan verilere dönüşüyorlar

2 gerçekten biçimlendirdiğinizdede 32 gb gözüküyor

3 gerçekten 32 gb yazıyor içine

ancak şu varki dos ortamında ta attığım formatta 2gb lık olduğu ortaya çıktı

ve daha sonraki araştırmamda gördümki 2gb attıktan sonra yazılan veriler anlamsız isimler alıyor ve windows tarafından tanımlanamayan verilere dönüşüyorlar bunun nedenide 2gb tan sonrasını gene bu 2gb tın üzerine yazıyor taki sanal olarak 32gb olana kadar yani bu içindeki yazılım windowsu ve diğer işletim sistemlerini kandırıyor 32 gibi gözüküyor ama içindeki veri 2gb ve kapasiteside o kadar saçma sapan bir çakma sony ki bazısı 1gb bazısı 2 gb bazısı 512 mb gerçek belleğe sabit ancak windowsta hep 32 gözüküyor iyi bir işçilik ve kandırma 10 12 ürün denedim hepsi aynı tabi alanlara yazık oldu bende laptopu alıp satan yerde denemek istiyordum ancak alanlar bana getirince gerek kalmadı

hele birisi 2gb toshiba flashını sattı gitti bunu aldı dedim kaybın olmadı yalnız marka değiştirdin çakma sony oldu

ha birde işçilik çok kötü 1-2 haftada dağılıyor

sen iyi ki almamaışssın almada bence

• konu hortlamış.
    hazır hortlamışken bende bir macera mı yazayım. bundan 3 sene önce gg de bir satıcıdan 1 gb bellek almıştım 90 ytl para saymıştım. bellek geldiğinde heyecanla testlere başlamıştım. bellek pc tarafından sorunsuzca 1gb olarak tanınıyor. okuma yazma işini hızlı bir şekilde yapıyordu. Sonra flash diski doldurup işten eve film taşıyayım dedim. belleğe 700 mb lık avi dosyasını atma işlemini yaptım. sonra kontrol için aynı dosyayı pc ye alayım dedim. almayı denerken dosyanın bozulduğunu gördüm.
    diske ufak dosyalar atayım dedim. ufak dosyaları diske kolayca yazıp, okuyordu. sonra aklıma chip yanlışlığı geldi (yanlış bellek chipi kullanımı). denemek için ufak dosyaları ilk önce 128 mb a kadar doldurdum. sonra hepsini hdd ye geri kopyaladım başarılı oldu. sonra 256 ya kadar aynı olayı dtekrarladım bu da başarılı oldu. 512 için test te sınıfta kaldı. flash disk aslında 256 lık idi.
    atölyem de diski açıp içine bakınca da haklı olduğumu gördüm flash diskte 256 mb lık samsung chip vardı. usb arabirim chipi de 1gb chip lere göre konfigüre edilmişti. 256. mb a veri yazmaya çalışınca chip olmayan yerlere veri yazmaya çalışıyordu ve olmayan yerlerden veri okumaya çalışıyordu.
    satıcıya durumu anlatınca o da kendindeki diğer bellekleri kontrol etti bazı belleklerin benim dediğim gibi yaptığını söyledi. ben ürünü geri yolladım ve paramı geri aldım.
    gg den bellek alınca mutlaka iyice bir test etmek lazım. hemen onayı verirseniz daha sonra satıcı ile anlaşsanız bile gg komisyonunu geri alamazsınız(veya alma ihtimaliniz çok düşük).

• Madem hortlamış bende bugün başıma gelen olayı anlatayım

iş yerime bugün bir adam geldi ve "sony flash belleklerden var ister misiniz" diye sordu bakayım abi dedim adam çıkardı çantadan bu ilk mesajda resmi olan sony gibi ama 120 gb ve başka bir model çıkardı ondada 240 gb yazıyor.

Abi dedim

-Sen bunların bu boyutta olduğuna inanıyor musun?
    -Tabii ki arkadaşım sahte mal satmıyoruz burda
    -Peki abi sana hayırlı işler.

böyle bir diyalog oldu, ama çok fazlaca var piyasada.Kadıköy'de rast gelirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgilenmem iyi oldu.
  • süpermiş ya sahte mal satmıyoruz ha çok iyi ya bide bakıyonuz bizde çok ileri bi teknoloji varmışta saklanıyomuş
  • kingston dan asla vazgeçmeyin illana kingston
  • quote:

Orjinalden alıntı: techbah

kingston dan asla vazgeçmeyin illana kingston

Kingstonlarında sahteleri piyasada cirit atıyor unutmayın.
  • Yaratıcığın bu kadarı pes
  • başka marka ismi bilmeyen yada bilip özelliklerini bilmeyen hemen kingston diyo :) çünkü marka bilinebilirliliği fazla ama kingston ram lerde tanınmıştır ismi orda duyulmuştur aslında ram lerde bile kingston çok adi marka ama türkiyede çok fazla satılıyor herkes en iyisi kingston sanıyor..

size bir bilgi asus anakartların tüm dünya satışının %45 ini türkiye pazarı oluşturuyor...yani avrupada kimser rağbet etmiyor asus anakarta çoğu bilmez bunu en iyi anakart asus der ne biliyosa ne kadar araştırdıysa ne kadar kullandıysa... forumdan duydukları okudukları hepsi bu....
    dfi anakartlarını bilenleriniz vardır ya bfg ekran kartlarını? amerikada en çok satılan kart bunları bilenimiz çok azdır ama harbi kartlar bunlardır...

özellikle modem konusunda herkes tutturmuş abi en iyi modem airties... başka marka bilmiyorki zaten o yuzden en iyisi airties diyor:)) yada en çok onun adını duymuş bilindik marka diye...

oysa bilmiyorki asus-us robotics-airties aynı chipset i kullanıyor bilmiyorlarki airties daha 2004 yılında kuruldu cisco yu tanımıyorlarki zyxel i bilmiyorlarki d-link leri adını bile bilmiyorlar bilen cisco en iyisi der zeten bilmeyende airties airties diye yırtınır......

markalara fazla takılmayın arkadaşlar corsair vardır flash belleklerde gt modelleri ocz nin var yine güzel modellerdir kingston almayın hem okuma yazma hızı en düşük olan kingston zaten

saygılar cafein den

quote:

Orjinalden alıntı: techbah

kingston dan asla vazgeçmeyin illana kingston

• gerçek 32 gb 1200 dolarmı? arkadaşım bir yanlışınız var gerçek 32 gb flashbelleği 215 tl ye corsair markada bulabilirsiniz yine sandisk hemde cruzer contour modelini hemde halis muhlis gerçek yalanı yok yanlışı yok siz fazla uçmuşsunuz biraz:))

birde bende gördüm öyle sahtelerini formatlıyorsun 2gb olarak görüyor ebay den aldım bende 16gb 7 dolara formatladım aynı 16 gb hatta arkadaşlarada aldım bir şikayetle gelen olmadı 3 seneden fazla oldu hala çalışıyor bir bozulma olmadı birde ben satıcı oldugum için biliyorum kingston-toshiba-hp-corsair-sandisk-twinmos-aidata bunların hepsini satıyorum bazen aynı günde getirenler oluyo bozuk çalışmıyo diye burdan çıkan ders sanki kaliteli olarak aldıgımız 1 günde bozulmuyormu? şans lazım biraz şans :)

quote:

Orjinalden alıntı: kenfat10

Arkadaşlar piyasada 32 Gb lik usb bellekler vb.gırla gidiyor.Aman dikkat alışveriş yaparken.Bikaç şey çıktı nette karşıma paylaşayım istedim
    şu sitedeki fotolarada bir göz atın isterseniz
    http://csg.cizgi.com.tr//viewtopic.php?t=25753

Birde şu komediye bakın

GİTTİGİDİYOR da dürüst bir satıcı arkadaşta ilanının altına bu notu düşmüş ve 36 YTL den satış olmuş..Düşünün 32 Gb ve 36 YTL.
    http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=5065951&tur=5

ARKADASLAR GG DA 32GB DIYE CIKAN HIC BIR FLASH BELLEGE BUYUK PARALAR YATIRMAYIN...BU URUNLER CINDEN GELIP HEPSI TAKLIT URUNLERDIR VE HEPSINDE AYNI SORUNLAR VARDIR.GERCEK 32 GB FIYATI 1800 DOLARDAN FAZLADIR.HIC KIMSE 1800 DOLARLIK BIR URUNU 200 YTL VEYA BIRAZ UZERINE VEREMEZ .PARANIZA YAZIK DERIM.HEPSINDE BILGI KAYIPLARI HATTA BAZEN HIC KAYDETMEMISINIZ GIBI SORUNLAR YASANABILIR.GENELDE BUYUK DOSYALARDA SANSINIZ BIRAZ DAHA ARTABILIR YANI 200 MB LIK VIDEO DOSYALARI GIBI.AMA YINEDE TAVSIYE ETMIYORUM.AMA YINEDE DENEMEK ISTERIM DERSENIZ BUYRUN 20 YT LEYE MERAKINIZI GIDEREBILIRSINIZ....SAYGILARIMLA

--------------------------------------------------------------------------------

Belleklerde kayit sorunlari vardir.dosya kayiplari veya kayit edilen dosyalarin calismamasi gibi sonular yasanabilir. Bellekler 32 gb dir.. Ben 18 gb bilgiyi zorlansamda kaydedebildim.Ama bunlar buyuk film dosyalari idi.Urunler ambalajinda SIFIR dir. Tasıma ipleriyle orjinal kutusunda gelmektedir.

Kesinlikle İADE AlınmayacaktıR.....

http://forum.donanimhaber.com/m_6611299/mpage_1/key_64GB//tm.htm#6611299
    Yukardaki linkte arkadaşlar zaten bu kapasitenin şu an için ne kadar paraya mal olacağını DH de ortaya koymuşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atesbaz -- 13 Mart 2009; 19:28:50 >

• Konu 2 yıllık farkında mısınız? 2 yıl önceki fiyatı eleştiriyorsunuz...
  • doğru diyosun yazılan tarihi hiç dikkat etmedim ama o tarih olsa bile fiyat o kadar yüksek değildi çok sattım 32 gb
  • Fiyatlar markadan markaya değişiyor ne yazık ki. Yüksek hızlı ve kaliteli markaların ürettiği belleklerin fiyatları 2 yıl önce oldukça yüksekti, mesela Buffalo...
  • o kesin tabiki i7 nin fiyatıda 8400 lere göre baya var aynı bu hesap gibi.

corsair in gt modelleride fena değil 32gb leri o kadar yüksek değildi fiyatları
  • Konuyu bir kere de ben hortlatayım. Bundan 6 ay kadar önce, Doğubank'ta (giriş katındaki) bir dükkanın vitrininde orijinal Trancend blister ambalajına çok benzer bir ambalajın içinde 200 TL mertebesindeki bir fiyata 500 (yazıyla "beşyüz") GB kapasiteli flah bellek alenen satılıyordu. Yani ambalajın üzerinde orijinal baskı olarak 500 GB'ı gözlerimle gördüm. Hani 40-50 TL falan olsaydı bir kerizlik yapıp alacaktım ama 200 TL'ye haklı olarak kıyamadım. Satıcı, "bu Çin'liler çok ileri ürünler yapıyorlar artık..." diye atıp tutmaktaydı!!!

• Bir sahte usb bellek satıcısı daha;
    Gittigidiyorda satış yapan deccenter adlı kullanıcıdan 25TL ye aldığım kingston marka 16 GB usb bellek sahte çıktı. Sahte olduğunu nerden anladın derseniz, öncelikle demir kısmında seri numarası yazılı değil, benim diğer belleklerimde demir kısmında seri numaraları yazıyor, bir kaç yerde de seri numarası yazmayan kingston belleklerin sahte olduğunu okumuştum.
    İkincisi belleği h2testw programıyla test ettiğimde kullanılabilinen boyutun 1.3 GB olduğunu gördüm. 1.3 GB dan sonrası kandırmaca. Umarım ucuz diye burdan alışveriş yapan başkaları olmaz. Gittigidiyordan usb bellek almak çok riskli bir iş bence. Üstüne üstlük satıcı deccenter gayet pişkin bir şekilde ürünün sahte olduğunu kabul etmiyor, bana gönderilenin sadece HATALI olduğunu söylüyor. Bir türlü demir kısmında seri numarası yazması gerektiğini anlatamadım.
    Belleğin diğer bir garipliği de data akışı esnasında yanıp sönen ışığın kingstonun alışılagelen yerinde değil daha arkalarda olması, elimdeki 4 adet orjinal kingston bellekte de ışık hep aynı yerde.
    Neyse varsın deccenter fake olduğunu kabul etmesin ben sahte olduğunu gittigidiyordaki yorumumda yazdım, artık en azından ürünü almadan önce yorumumu okuyanlar kendilerini bu satıcıdan koruyabilirler.

Ürünün linki;http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/kingston-16-gb-flash-bellek-dti-g3-usb-2-0-55638229

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.