Şimdi Ara

Şaka maka Bizanslı olduğumuz gerçeği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yazdıklarını neden aidiyet hissetmediğin yargiladigin bir toplum bireylerine yaziyorsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • beuchat kullanıcısına yanıt

Türkiyelilere yazıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni kimse yargilamamisken sen beta toplum diyerek üstün görüyorsun bu nasıl ulaştın

hiçbir şeye ses çıkarmayan, oturup izleyen, tepkisiz toplum beta toplumdur çünkü.

kendimide üstün gördüğüm yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 25 Aralık 2024; 22:19:6 >
  • :)

"Sen Türk olduğunu unutsan da düşmanın asla unutmaz" Ebulfez Elçibey.

----

En kötü son 200 yılımızı yaşıyoruz. bundan sonraki 100 yılımız, bu geçen yıllarımızdan daha ihtişamlı olacak ama. Ciddiyim.

O zaman, bu topraklarda yaşayan ve Türk olmayanlar bile "ben Türk'üm " diyerek gururdan pay almak isteyecekler.

mesela adam ABD'ye göçmen gitmiş, yada annesi-babası, "ben Amerikalıyım" diyor. Bunun gibi.

Dünyada milletler için inişli-çıkışlı zamanlar olur hep olmuş.

Düşünsene, Batı'nın Ortaçağı, ne pis ne karanlık ne insanlık dışı bir zamandı, onlar böyle bir çukurda yaşarkene, çin hanedanlığı olsun, Hint hanedanlığı olsun, Türkler olsun ihtişamlı zamanlarındaydılar. Sonra, bu medeniyet ortasaha topu gibi doğudan batıya geçti. Bundan sonra olacağı da bunun tersi olacaktır. çünkü, insan yaşamı gibidir toplumlar ve devletler, yani doğarlar emeklerler genç ve kuvvetli olurlar yaşlanırlar ve ölürler. sonra çocukları da aynısını yaşar gider yani kıyamete dek.

• mtanhu kullanıcısına yanıt

bilmiyorum. biz en kötü dönemine denk geldik herhalde

• öyle oldu kardeşim:)

n'palım, daha kötüsü de olabilirdi.

• Almanlarda ses cikartmiyolar ama manyetik rezonans ve röntgeni icat eden toplum oturmamış ses de çıkarmamış Real düşünüp mühendislik yapmış

• Peki sen beta toplumun ses çıkaran tarafındaki oturmayın izlemeyen kismindasin var mı icad

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beuchat -- 25 Aralık 2024; 22:26:5 >

ben toplumlara önder olacak kapasitede bi adamım. ciddiyim.

yani üstün bir toplum yaratmak için gerekli tüm teorik bilgi bende var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 25 Aralık 2024; 22:31:25 >
  • 🏛️

• Osmanliyi Türkler kurmasina karsin zamanla Padisahlarin nesli Yabanci ammelerden olmaya baslamistir ve Fatih doneminde dahi Türkler hos karsilanmazlar asagilik olarak gorulurlerdi. Bu durum Yavuz Sultan Selim doneminde dahada artmistir. Turkler Turkiye Cumhuriyetiyle bu durumdan kurtulmuslardir. Osmanlinin ne kadar Bizans oldugu Turkleri ve Turklugu baglamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 25 Aralık 2024; 22:55:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiyeli diye bir şey yok, Türkiyeliyim diyenleri düşman olarak görüyorum çünkü Türklerden nefret edenler Türküm dememek için bunu uydurmuş ve kullanıyorlar... Benim gözler biraz çekik, beni genelde Türkmen sanıyorlar. Bir ara meraktan soyağacıma bakmıştım e-devlet üzerinden ve bir yerlerde "kafkas" yazıyordu, kafkas ne demek onu da bilmiyorum ama ben Türküm, kendimi öyle kabul ediyorum...

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ben kabul etmiyorum... mesela kiracıyım ama 2 senedir ücretsiz oturuyoruz, ev sahibi baya zengin, onları yok etmeyi kafaya takmıştım ama görüşmüyoruz.

Uzun zamandır da diyorum ki eğer işsiz ve aç kalırsam tayyibe oy vermiş delikanlılardan fatura masraflarımı ve giderlerimi temin edeceğim... Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumun müsebbibi kişiler bunun bedelini ödeyecekler...

Şimdi çalış çalış karnım anca doyuyor, çalışmakta zoruma gitmeye başladı, etrafımda tayyipçi şeriat destekçisi kodamanlara salça olmama az kaldı, yeni yılda bakalım neler olacak.

Zor şartlarda çalışıp kıt kanaat geçinmek ve hak etmeyen bu lanet olası güruhun rahat ve lüks yaşamasını görmek aşırı zoruma gidiyor, her geçen gün nefretimiz harlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 25 Aralık 2024; 23:0:29 >

• "Bizanslı" olabilmen için Yunanca veya Latince dillerinden birisini bilhassa Yunancayı iyi konuşup Ortodoks Hıristiyan olman lazım. Genetik ve fenotipik olarak ama pek çok Türk gibi Bizanslısın evet.

Bu arada Bizanslı veya Bizans historiyografik bir adlandırma. Gerçekte öyle bir tarihsel etnik kimlik var olmadığı için Bizanslı olamazsın, daha doğrusu Bizanslıysan İstanbullu yani Şehirlerin Kraliçesi (Basileuousa) olan büyük şehirdensindir, Konstantinoupolis'tensindir demektir. Ama her "Bizanslı" Konstantinoupolis sakini veya yerlisi değildi. Bizans dediklerimiz Roma, Romalılar, Rumlar, Rum'dur. Başka bir deyişle Ortodoks Hıristiyan Roma'dır. Etnik olarak Romalıdırlar (Romaioi, Romani), Roma dillerini (Romaika) konuşurlar. Ülkeleri de Roma ülkesidir (Romania). Bizans Tarihi denilen dönem sadece Roma İmparatorluğu'nun eski Hellenistik Akdeniz havzasındaki ve Ortaçağ'daki - başkentin İstanbul olduğu - haline karşılık düşer.

Bizans gibi Doğu Roma ismi de yalnızca historiyografik. Doğu denildi mi Roma/Bizans'ta yalnızca imparatorluğun doğu hudutları veya bölgeleri anlaşılabilir. Dönemlere veya bağlamlara göre Doğu Orduları Komutanlığı'nın (Magister Militum per Orientem) faaliyet bölgesi, Afyon ve çevresine karşılık düşen Doğu Askeri Vilayeti (Thema Anatolikon), doğudaki Düzenli Sahra Ordusu Birliklerinin (Tagmata) Komutanı'nın (Domestikos tes Anatoles) Küçük Asya tarafında yer alan sorumluluğundaki yerler veya Küçük Asya'nın kendisi anlaşılabilir. Bir Romalıya veya Ruma farazi bir zaman makinesiyle zamanda geriye gidip de Doğu Romalı derseniz kendisinin doğudan geldiğini ima ettiğinizi düşünecek, Bizanslı derseniz de pek alışıldık olmayan biçimde büyük şehirden (Polis, Poli, Istenpoli, İstanbul, Konstantinopolis) geldiğini ima ettiğinizi düşünecektir. Artık imparatorluğun hangi coğrafyasından geliyorsa size ona göre cevap verecektir.

Bu bilgileri çok ama çok az kişi bilir. İnsanlar historiyografik sınıflandırmaların adi yorumlamalarına dayalı popüler tarih anlatıları yüzünden ve ana kaynakları okumadıkları için bu konuda kara cahillerdir. Mikhail Psellos, Anna Komnene gibi sözde "Bizanslı", aslında Romalı-Rum yazarların eserlerini okursanız "Bizanslıların" dibine kadar Romalı olduklarını ve Ortaçağ standartlarında bir hayli milliyetçi olduklarını da görürsünüz. Kültürlerinin tarihsel süreçte evrim geçirmesi (Hıristiyanlaşmaları, Latin yerine Hellen öğesinin ağır basması, İstanbul'un ağırlık kazanması vs) etnik ve siyasi kimliklerine dair temel gerçeği değiştirmiyor. Bizans tarihsel süreçte evrim geçiren Roma İmparatorluğu'ndan başka bir şey değildir. Haçlıların 1204 yağmasının ardından kendi kaynaklarına bakın. Roma İmparatorluğu'nu parçalama, paylaşma, düzenleme tabirleri görürsünüz. Öncesinde de sık sık Batılıların Bizans'tan bahsederken Imperium Romanum veya Romania, yani Roma(nya) İmparatorluğu ifadesini kullandıklarını görürsünüz. Müslüman alem ise zaten bildiğimiz gibi Roma / Rum demiştir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

nasıl alakasız?

Mesela bulgaristan ve romanya'da baskın gen: I2, ama sonra R1b ve E geliyor. E muhtemelen yine yunan tarafından gelen genler. E1 çünkü kuzey afrika ile alakalıdır. Berberilerde yüksek oranda vardır. Yunanistan'da J2 sonrası görünür.

Bulgarlar madem slavlaşma bir millet. nasıl E1 var bunlarda? bölgesel etkileşmeden

peki H2 nereden geliyor? bugün hinduların gen haritasının temelidir H fenotipi. H balkanlarda varsa sence bölgesel etkileşim mi yoksa oraya göç etmiş ve H kimliğini korumuş olanların izole kalması yani diğer milletlerle karışmaması mı?

o zaman bu iki örnekten: Muhtemel Q2 ve C3 olan selçuk ve osman oğulları nasıl J2 altında bugün anadolu gen havuzunda %4 olarak Q ve C olarak kalabiliyorlar?

bas baya işte yunanlılar yani bizanslılar devşirilmişler. ermenilerde bile R1 baskın kalmış. ama sende J2. bu nasıl oluyor?

• Roma yönetimini (asabiyesini) kabul etmis aryan ve samilere arap balkan ve orta asya halklarina turk denir.

Osmanli ise sami aryan balkan ve kafkas halklarina verilen addir.

Bir acidan bakarsan evet turkler bozansin devamidir fakat ulus devletin insaasi icin yeni bir heyecan amaciyla bambaska bir tarih siparis edilmistir.

• Osmanli ca !!! dan once zaten turklerin cogu ya yunanca konusur yada yunan alfabesi kullanirdi.

Ve daha bir cok acidan turkler bizansind evami onlarca ukustan biridir.cogtasindan dolayi belkide en karisik.bundan dolayi kurulusunda en fazla farkli sesin ciktigi ve katliamlarin isyanlarin ciktigi devlettir.

• nikita7404 kullanıcısına yanıt

Sen kanitlayamafigin soyunla gurur duyabiliyorken millet kanitlayabildigi soyuyka gururnca duyunca dusman olmak.tam bir nazi artigi ornegi..!!!

Sen bu kafayla sadece azinliklara degil turk oglu turk olanlara huzir icinde yasayamazsin..

Kafkas kokenliysen gurcu veya ermeni hatta persleren kalma kürt veya pers olma ihtimalin nile var.çekik gozle olacak is degil hu isler.devlet siparis ettigi tarihi besleyebilmek icin ne kadar soysuz sopsuz ac akrinli kavim kabile varsa devsirip anadoluya getirdi.soysuzlar soylu namertler mert güven asil soyadlari aldilar.. 

Soyla sopla sadece soysuzlar gurur duyar.insan olan medeniyetiyle nezaketiyle gurur duyar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 26 Aralık 2024; 2:21:55 >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Bu, Latinler ve Bizanslılar arasında uzun süreli bir iç savaşla sonuçlanmış olsa da sonunda Konstantinopolis 1261'de Bizanslılar tarafından geri alındı, ancak imparatorluk tüm topraklarını ve servetini geri kazanamadı.

Tuk tehdidiyle karşı karşıya kalan Byzance, Latin Kilisesi ile birleşerek Roma'nın yardımını kazanmaya çalıştı.

Latinler ile bizanslilar ciddi bir savasa girdi ve bu savasdaki kayiplar ile bizans gucsuz kaldi

Roma son savasdada yardim gondermedi neden acaba adminim? Bati roma Katolik oldugu ve ortadokslarin zayiflamasinda aralarindaki rekabette katoliklerin 1.meekez olmalarini istemeleriniydi?

• demircibu kullanıcısına yanıt

Benim yorumum evet.

İsa nin dogasi ustunde baslayan tartisma 4 asirda artik ustu ortulemez ve unutulmaz bir hal alir.

Ve dogu nati ayrimini psikolinik olarak asilamayacak seviyeye gtirir.buna ragmen roma asirlarca tek parca halinde kaldi.jahn jack russe buna insanlik tarihinde esi gorlmemis bir basari olarak gorur.

Anadolunjn turklere acilmasi

İstanbul un n fethi

araplarin guclenmesi ve turklerle birlikte dogu romanin basina bela olmasina bu cerceveen bakilirsa bu arap ve turk liderlerin fransiz ingiliz alman amerikan onayindan sonra parlatilip secime hazirlanmasi daha anlam kazanir.onlarin davet ettigi isim zaten secimi kazanacaktir.!!!

Malum silivri soguktur biz jolani denen isidliden devam edelim.terörist olduğunu tüm dunya biliyor.ama garantör ülke sifatini yok ettikleri iran ve rusyadan sonraki güçler şimdilik onda karar kildilar mi dünyanin gerk kalaninin hakli haksiz itirazlari hikaye olur.

Pers direncinin kirildigi 610 630 den beri bu boyledir.bati madem ki isanin dogasinda anlasamiyoruz alin size barbar kavimler diye arka bahcesi helkne getirdigi kavimleri dogunun ustune salarken bazende dogu direnc gostermekle enerji harcayacagina uzerine dalinan kavimleri kontrol edip batinin basina bela olmustur.viyana kapilarina dayan osmanli bunun örneğidir.

Turk arap pers kavimleri istanbul surlarini döverken bati roma en yetenekli generallerini sessizce şehirden ayrilmalarini istemekle mesguldu.istanbulda kica bir orduya akrsi degil duzenli ordunun insafjna birakin köylü ve eğitimsiz askerlerle savasildi.batinin kafasindaki sinir trakyadir.ondan otesine dogu kulturu sirayet etmedikce tehlike çanlari çalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 26 Aralık 2024; 4:50:48 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.