Kendimizi bizansa dayandırmak Osmanlıya dayandırmaktan pekte farkı yok İkisi de aynı Bizansta Roma ve yunanlar tarafından anadolu sömürüldü. Osmanlı ise Sırp ve slav kökenli rumeliler ile Doğuda fars ve arap aşıkları arasında kaldı. Anadolu en çok Adı üstünde Anadolu selçuklu ve diğer Adı ile Anadolu Rum ile ihya oldu. Bu zaman halk türkleşti. Rum kimliği ile Türkleşen bir millet olduk. Osmanlı bunu rumelide slavlara denedi olmadı. Selçuklunun tarikatlar ile yaptığını Osmanlı beceremedi. Hatta tarikatlara gereksiz güç verdi. Bektaşileri yönetimden uzaklaştırdı. Sünni adı altında mezhepçilikle balkanları bir arada tutacağını zannetti. En doğrusu Lidya Hitit ve Pontusu sahiplenmektir. Bunlar Anadolu kökenli ceddimiz. Kimse kültürünü dilini adetlerini bizim gibi sahiplenemez. Osmanlı ve Bizansı hala kötüleyen kin besleyen olsa da Hititler hakkında kimse birsey demez bu çağda. Kimse de sahiplenemez. |
Şaka maka Bizanslı olduğumuz gerçeği (3. sayfa)
-
-
Hadi ya herkese gen testi mi? yaptın.
-
"Nihal Atsız" bunların hainliklerini anlatıyor.
-
Kısmen. Yardım yollandı ama bu yardım cüziydi. Belki de Vatikan'daki karar alıcılar rakip Ortodoks Hıristiyanlığın merkezinin Müslüman Türklerin eline düşerek gizliden gizliye hiç olmasını istemiş, bunun hesabını yapmış olabilirler. Ama Ortodoks Kilisesi'ni yok etmeyip Rum Kayzeri-Autokratoru unvanıyla himayesine alan Fatih Sultan Mehmet/Osmanlı ve kendisini Ortodoksluğun yeni merkezi lanse eden Üçüncü Roma tezini benimseyen Moskova Knezliği - geleceğin Rus Çarlığı/İmparatorluğu - yeni hasımlar olarak Katolik Kilisesi'ne ve Kutsal Roma-Germen imparatorlarına evrensel Hıristiyanlık üzerinde hakimiyet ve Roma mirasına sahiplik iddialarına meydan okuyorlar.
Ama İstanbul'un düşüşünü daha çok Avrupa Hıristiyanlarının kendi meselelerine gömülmüş olmalarına, şuursuzluk ve cehaletlerine bağlama eğilimindeyim. İstanbul Fatih ve Osmanlı kuvvetleri tarafından fethedildiğinde Avrupalı Hıristiyanların ekseriyeti şok geçirmiş ve - anlaşılan o ki biraz tuhaf biçimde beklemedikleri - bu gelişmeden büyük rahatsızlık duymuşlardır. Bu konuda çeşitli yazılar okumuştum. Geri alalım ve Roma İmparatorluğu'nu tekrardan restore edelim diye lobi yapanlar bile vardı (ki bunlar enteresandır, Rum değillerdi).
-
Bu doğru değil ama Yunan alfabesi kullanan - veya bazı örneklerde Yunanca konuşan - Ortodoks Türk topluluklar mevcut idi, en ünlüsü Karaman Türkleri. Ki bunlar Ortodoks oldukları için - Osmanlı ve eski Türklerde "milletler" dinle anlaşılırdı - kendilerine Rum derler. Osmanlı'nın kendisine Muhammed Milleti veya Müslümanlar deyip modern etnisite ölçütlerinde günümüzde kendisine atfedilen Türklüğünü yadsımasında ve üstüne Türkleri "idraksiz" neredeyse ayrı bir millet şeklinde nitelemesinde olduğu gibi modern ulus devletçi veya milliyetçi kimlik anlayışından farklı kimlik anlayışlarının egemen olduğu bir çağın ürünüdür o zamanki Türkçe konuşan Türkik popülasyonların kendilerine Türk yerine - dinlerine veya bazen coğrafyaya göre - Rum veya Müslüman demeleri.
-
Ne ourdu yani vikingli olsaydıık.
Bizanslılarda çirkin..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
atilla total war oynayasım geldi..
doğu roma ile hard'da bitirmiştim şimdi birde batı roma ile bitireyim. @4F3
-
@sething beni engellemiş, çekik gözlüyüm diyorum adam soyun belli değil diyor, 1800 lü yıllardan beri soyağacım karadeniz çevresinde bulunmuş... detayı pek umurumda değil.
ben soyumla gurur duyuyorum gibi şeyler söylediğimi hatırlamıyorum... bu mevzulara gereksiz takılıyor bazı insanlar... konu sahibi arkadaş da ırkından baya soğumuş veryansın ederken diğer bir üye ise bana "ırkınla gurur duyuyorsun" gibi şeyler söylüyor... işin aslı şu ki bu konular benim ilgi alanım dışında... ben sadece Türklere gereksiz bir düşmanlık yapıldığı için bir tepkime gösteriyorum.
"Türkiyeliyim" diyenleri düşman olarak görme sebebim kendilerinden kaynaklıdır çünkü onlar bu ülkeye düşmanlar, durduk yere millet ile niye düşman olayım ki? Türkiyeliyim diyenlerin kendisi düşman olmayı seçiyor benim suçum ne?
@sethin gibi çok üye var bu forumda, tanımadan etmeden o kadar çok yazıp çiziyorsunuz ki yani bu kadar çok bilmişlik, bu kadar kibir, bu ruhsal bir sorun... bir tanı koymadan önce neyin ne olduğunu anlamayı denerseniz aslında olayların farklı olduğunu görürsünüz.
sizler düşmanlık ediyorsunuz sonra biz tepki gösterince bu sefer sanki suç bizdeymiş gibi afra tafra içerisine giriyorsunuz, adam gibi şu ülkeyi sahiplenseniz hiç sorun olmayacak.
-
forumda ermeni yahudi kökenli üyeler bizden daha ayrıcaklı durumdalar.
-
kürd sevicilerde var o sorun. artık liberalliği kaçıncı evrede yaşıyorlarsa :) onlara göre Türk yok ama kürdler zaten anadolulu vs vs. ne kürd nede Türk anadolulu. Türklerin kökeni aslında doğu karadenizdir. P1 ilk orada evriliyor.Sonra aşağılara inince önce Q sonra biraz daha aşağıya inince R türüyor. He ama P1 nereden geliyor diye soran olursa : Merkez avrupa!
bu bilgiler neden göz ardı edilir, anlamıyorum.
-
Arnavutlar ve Giritliler çok birbirine benziyor , Marmara da küçük kasabalarda çoklar, Giritlerle beraber yaşıyorlar. En meşhuru da herhalde Hulusi Akar,tam Arnavut, kemerli burun,sarışın ve sinirli birisi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fransa'nın ve ingilterenin kendi aralarindaki savasi Osmanlı'nın isine yaramisdir ozaman bati blogu hailar ve sovalyeler gelmedi cunkü
15 Nisan 1450'de yapılan Formigny Muharebesi, İngiltere Krallığı ile Fransa Krallığı arasındaki Yüz Yıl Savaşı'nın büyük bir muharebesiydi.
Sen kendini Romalı Bizanslı görebilirsin biz Türküz.
-
Yapmaya gerek yok ki, Türk olarak sahiplendiğiniz ırk'ın fenotipi çok bariz belli. Onlardan olmadığınız bir bakışta belli oluyor zaten.. Durum böyleyken, Türklük tespiti yapmak için gen testi falan yapılmasına gerek bile kalmıyor.. Türkiye'de ırk diye bir şey de yok çok karışık zaten o yüzden ben, Türk olarak değil, kişiler için gerektiğinde birey şeklinde değerlendirme yapıyorum.. Fakat genel olarak baktığımda, afro kökenli olmayan arap ( çünkü arap ülkelerinde, afro kökenli, yani zenci ırkından olan araplar bile var ) ve güney avrupalı ırkına benzer tipler görüyorum.. Bireyler buna benziyor.. Native anadolulu diyebiliriz.. Bence çok tatmin edici olmasa da fena değil diyebiliriz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Aralık 2024; 12:41:37 > -
Kendini Rum Kayzeri ilan eden Osmanlı Padişahını, Avrupa'da kimse sallamadı ki.. Hristiyan olup, Papa'nın elini öpmeden, nereye kayzer olacak, kendi kendine gelin güvey olmuş..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Aralık 2024; 12:51:49 > -
Konu sahibini ciddiye almayın, kendisinin engelli raporu var. Bir ara paylaşmıştı. Boş verin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendilerini asyada kıl çadırlarda yaşayan çekiklerle bağdaştıranlardan daha akıllıyım.
Doğru söylemişsin, eğer çekik olsaydın, koniçiva olsaydın, bu bana göre, şimdiki durumundan daha dezavantajlı olurdu. Levanten olsan bile sonuçta Caucasian oluyorsun, ben sarı saçlı ve gri gözlüyüm ama levanten caucasian, sarı saçlı ve renkli gözlü olmasa bile bence white sayılır. Öbür türlü direkt çin çon olacaksın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Aralık 2024; 13:48:1 > -
tesadüfe bak, mevcut konudaki bütün Türk düşmanları beni engellemiş, ne kadar ilginç.
gönül ister ki ruhsal sorunları olmasın, burada dostça bilgi paylaşımı yapalım, konuları tartışalım ama olmuyor, içlerindeki düşmanlık duyguları bir şekilde depreşiyor nedense.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X