Şimdi Ara

Sakal çıkmayan kısımlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
11.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben 24 yaşında olmama rağmen bıyık uçları ile sakalın birleşmesi gereken noktalarda sakal çıkmıyor. Tarz değiştirip top sakal bırakmak istiyorum fakat bırakamıyorum
    Sağda solda araştırdım kimi diyor ters al, kimi diyor sarımsak sür kimi diyor hepsi hurafe... Bu işin doğrusu nedir, bu bölgelerde sonradan sakal çıkarma ihtimali varmıdır ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sakal ve Bıyık Birleşmiyor: Nedenleri ve Çözümleri

Sakal ve bıyığın birleşmemesi, bazı erkeklerin karşılaştığı yaygın bir sorundur. Bu durum, estetik kaygıların yanı sıra özgüven sorunlarına da yol açabilir.

Sakal ve bıyığın birleşmemesinin birkaç farklı nedeni olabilir:

• Genetik Faktörler: Sakal ve bıyığın birleşiminde genler önemli bir rol oynar. Bazı kişilerde, sakal ve bıyık doğal olarak birleşmez.
    • Hormon Dengesizliği: Testosteron gibi hormonların dengesizliği, sakal ve bıyık büyümesini etkileyebilir. Düşük testosteron seviyeleri, sakalın yeterince çıkmamasına veya birleşmemesine neden olabilir.
    • Alopesi Areata: Bu otoimmün hastalık, sakal ve bıyık bölgesinde dahil olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerinde saç dökülmesine neden olabilir.
    • Stres: Sürekli stres durumu, saç büyümesini ve sakalın birleşmesini olumsuz etkileyebilir.
    • Beslenme Eksiklikleri: Bazı besin eksiklikleri, örneğin demir veya B12 vitamini eksikliği, sakal büyümesini engelleyebilir.

Sakal ve bıyığın birleşmemesinin çözümü, altta yatan nedenine bağlıdır. Eğer genetik faktörler söz konusuysa, birleşmeyi sağlamak için tıbbi bir müdahale gerekebilir. Hormon dengesizliği veya alopesi areata gibi tıbbi durumlar varsa, bunların uygun şekilde tedavi edilmesi gerekir.

Beslenme eksiklikleri veya stres gibi faktörler söz konusu olduğunda, sağlıklı beslenme ve stres yönetimi teknikleri sakal büyümesine yardımcı olabilir. Ayrıca, bazı topikal tedaviler veya sakal dolgusu gibi kozmetik prosedürler de sakal ve bıyığı birleştirmeye yardımcı olabilir.

Unutmayın, sakal ve bıyık birleşmemesi yaygın bir durumdur ve birçok farklı nedeni olabilir. Altta yatan nedenin belirlenmesi ve uygun çözümlerin uygulanması, sakal ve bıyığın birleşmesine ve özgüveninizin artmasına yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benim sadece sağ tarafımda birleşmiyodu.4-5 santimlik yer

3 ay önce hiç yoktu.şimdi hiç bişey yapmamama rağmen acayip sıklaşmaya başladı.sana ne kadar yardımım olur bilmiyom ama bende daha sıklaşmasını istiyom ve yılan yağı düşünüyom bakalım nasıl olcak.yaş 21.istiyosan sende araştır bunu

sarımsak sürdüm ama bilmiyom ne kadar faydası oldu seyrek yerler fazla olmadığı için
  • Yılan yağını ben de duymuştum ama pek olumlu sonuç alanı görüp duymadım açıkcası, alakası da olmayabilir.
  • Şayet genetik değilse sakalı çıkarmaya yardımcı ilaçlar var.Sarmısak kullanmadaki amaç deriyi tahriş ederek kıl köklerini uyarmak böylece çıkmayan yerlerde çıkmasını sağlamak.Ancak sarmısak kullanmak koku bakımından da iyi değil.Onun yerine deriyi tahriş eden majistral diye bir karışım var.İçeriği asetik asit glascial+alkol+eter dir.Kullandığınız zaman deriniz yanar ve tahriş olur.Daha sonra oralardan yeni kıllar çıkmaya başlar.Tabiki bu ilaç daha çok saçkıran ve sakalkıran sorunu için kullanılıyor.Ama sizinde denemenizi tavsiye ederim.Birşey kaybetmezsiniz.Sarımsak kullanmanıza gerek yok.o olmazsa genelde saç köklerini güçlendirmek ve dökülen yerlerde yeni saçların çıkması için kullanılan hepimizin bildiği minoxil forte var.Şayet üstteki ilaç işe yaramazsa bunu deneyebilirsiniz.Ancak iki ilacında çıkarma garantisi yok.Şayet genetik bir durumsa o sakal çıkmayan bölgeler yapacak hiçbirşey yok.Tek yolu ameliyatla sakal ektirmektir ozamanda ancak sakal için değmez öyle operasyonlara girmeye.Bir cildiye uzmanına giderseniz zaten o sizi yönlendirir.Reçete verir size.

• Yok sakal ektirme vb. düşünmem zaten sadece bir tarz değiştireceğim diye. Bende zaten sakalın her kısmında çıkıyor sadece o birleşme kısmında çıkmıyor.
    Bunun sebebini epey uzun süre makine ile traş olmama bağlıyorum, son 1 senedir mach3 kullanıyorum diğer yerler gür çıkıyor yani. O kısma da jilet sürmeme
    rağmen değişen birşey olmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sakal- Bıyık Çıkmaması
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.