Şimdi Ara

Sakala jileti tersten vurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
8.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar traş olurken eğer jileti tersten vurmazsam istediğim gibi pürüzsüz bir traş olmuyor ama zararlı mı değil mi bilmiyorum internette biraZ araştırdım ben de öyle yapıyorum diyenler var yapmayın çok zararlı diyenler var ( kıl dönmesi falan olur diyorlar ) bu konuda Bilgi verebilecek olan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sakalı Ters Jiletle Kesmenin Etkileri

Jileti Ters Vurma işlemi, jileti sakal büyüme yönünün tersine hareket ettirerek sakalı kesmek anlamına gelir. Bu yöntem, bazıları tarafından daha pürüzsüz bir tıraş sağladığına inanıldığından uygulanır. Ancak, sakalı ters yönde kesmek çeşitli riskler taşır.

Sakalları Ters Yönde Kesmenin Zararları

• Kızarıklık ve Tahriş: Jileti ters vurmak, cildin doğal bariyerine zarar verebilir ve kızarıklık, kaşıntı ve tahrişe neden olabilir.
    • Batık Tüyler: Sakalı ters yönde kesmek, tüylerin cilt altında kıvrılmasına ve batık tüylerin oluşmasına neden olabilir.
    • Enfeksiyon: Açık yaralara ters jilet uygulaması, enfeksiyon riskini artırabilir.
    • Cilt Hasarı: Jileti ters vurmak, özellikle hassas ciltlerde kalıcı cilt hasarına neden olabilir.

Ters Jilet Sakal Çıkarır mı?

Ters jilet sakal çıkarır, ancak sakal büyüme yönüne göre tıraş olmak çok daha güvenli ve etkilidir. Ters jilet kullanımı, kısa vadede daha pürüzsüz bir tıraş sağlayabilirken, uzun vadede cilt sağlığına zarar verebilir.

Öneriler

• Her zaman sakal büyüme yönüne göre tıraş olun.
    • Hassas cildiniz varsa, elektrikli tıraş makinesi veya tıraş kremi kullanmayı düşünün.
    • Tıraştan sonra nemlendirici veya tıraş sonrası losyon uygulayın.
    • Cildiniz tahriş olmuşsa, tıraş yapmayı bırakın ve bir dermatoloğa görünün.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eğer ters vurursan jileti sakalın çıkarken ters yönde çıkar ve hoş görüntü olmaz. Traş olurken mutlaka yukarıdan aşağıya doğru yapılmalı bence ki düz çıksın.

• Teşekkürler

• Pürüzsüz tıraş isteniyorsa 3 geçiş yapılıyor genelde. 1. geçişte çıkış yönüne doğru, 2. geçişti yana doğru, 3.de de ters yöne doğru geçiş. Videodaki gibi yapılırsa sakal öyle ters yönde falan çıkmıyor, kendim de böyle tıraş oluyorum.

Şuradan izleyebilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    en iyi sakal traş bıçagı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.