Şimdi Ara

Sakarya Bilişim Sistemleri Mühendisliği Mezunuyum soruları alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
2.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bölümden 2020 haziranda mezun oldum ve yaklaşık 1 ay sonra büyük bir şirkette İş zekası uzmanı olarak çalışmaya başladım. Bölüm hakkkında sorularınızı alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancanovski -- 15 Ağustos 2022; 11:0:55 >

• Sakarya da ceng okuyan arkadaşlarınız var mıydı? Sakarya üniversitesinin imkanları, yapabileceğiniz aktiviteler, staj imkanları vs bunlar nelerdir? Öğretim elemanlarından memnun musunuz?
  • ybs bölümü ile tam olarak ne gibi farkları veya benzerlikleri var hocam ?

• Özelden konuşma imkanımız var mı ?
  • Aynı fakülteydik zaten hepimiz. Hocalarımız ortak gibiydi özellikle yazılım alanındakiler. En büyük avantajı sanayi bölgelerine çok yakın olması. Ayrıca fakültenin içerisinde Toyota’nın ve Fordun ofisleri bulunuyor ve bu ofislere her sene part-time çalışması için öğrenci alımı yapılıyor. Bende birkaç defa mülakatlarına katılmıştım. Stajları çoğumuz kendimiz bulduk ama yardımcı olan hocalarda var tabiki. Bana yazılım stajında yardımcı olmuştu bir hocam. Ayrıca illahaki problem yaşadığımız hocalar oldu ama genel olarak eğitiminin kaliteli olduğunu düşünüyorum. Yapılacak aktivitelere gelirsek öğrenci toplulukları oldukça fazla. Bende 2.sınıfta büyük bir toplulukta komisyon başkanlığı yapma fırsatı buldum ve çok güzel bir deneyimde benim içinde. Ayrıca tiyatro, dans gibi topluluklarda vardı ve ben bunlara da katılmıştım. Salsa, Bachata yapmayı öğrendim mesela 😅 serdivanda mavi durak denilen cafeler sokağında bir sürü ortam var güzel zamanlardı. Üniversitenin içindeki ormanın içinden Sapanca Gölparka iner birde tekrar geri çıkardık çok eğlenceli zamanlardı. Zaten fakültemizinde göl manzarası var😅. Bölümden mezun olduktan sonra çok güzel yerlere giren arkadaşlarım oldu hem ceng okuyandan hem sınıf arkadaşlarımdan. Hatta bence aynı seviyelerde iş bulduk bölüm açısından hiç dezavantajımız olmadı ceng’e karşı. Hatta avantajlarımız bile vardı.

• Çok çok benzerler. Hatta ben kuzenime de ybs yazdırıyorum TM olduğu için. Bizim bölümün mühendislik olmayanı sizinki. Sadece sizden daha fazla yazılım dersi aldık ve daha fazla zorladılar size nazaran. Ayrıca YBS bölümündeki hocalardan ders verdiler bizim bölüme. O kadar ortak noktamız var. Fark çok fazla göremiyorum ama sizde işletme dersleri daha ağırlıklı veriliyor
  • Gryffindorrr kullanıcısına yanıt
    Tabiki
  • cancanovski kullanıcısına yanıt

Yüksek ihtimal sakaryadayım ben de hocam yatay geçiş verdim 90 puanım var. gelirsem çap planlıyorum bilişim sistem müh ile zaten dediğiniz gibi çoğu ders ortak :)

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Normalde hangi üniversitede idiniz hocam?

ata üni (çok kötü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 3 Ağustos 2021; 19:6:23 >

evet hocam ybs de işletme dersi daha fazla ve siz mühendis oluyorsunuz, o yüzden sizin teknik dersleriniz daha fazla oluyor.

teşekkürler cevabınız için 

• Rica ederim hocam
  • 140k sıralama var gelir mi sizce

• makine mühendisliği mi ceng mi ? (saü için)

• Hocam maaşlar nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

ata üni (çok kötü)

neyi kötü? sizden kaynaklı mı ?(yani ısınamadınız mı?)

• çok şey var hocam anlatmakla bitmez ısınamadım zaten ilk günden itibaren

• kampüs iyimi?

maaşınız ne kadar?

yurtdışı imkanı varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

çok şey var hocam anlatmakla bitmez ısınamadım zaten ilk günden itibaren

okulun yanlışları nelerdir hocam boşa tercih yapmayalım başlıca anlatırsanız iyi olur. eğer okuldan kaynaklı sorunlar değilse belirtirseniz iyi olur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.