Şimdi Ara

Sakarya Kaynarca - Karasu gezi ve siyasi analizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bayram tatilinde denize girmek için buradayım, cuma günü döneceğim ama benim gelmeden en çok merak ettiğim bu insanların akpye %70 75 oy vermesinin altında yazan sebepti bir yandan da, kendimce gözlemlerini yazayım dedim

1- din
    Bu adamların hayatları tamamen Müslümanlık üstüne kurulu, ateist bir yönetim ile uçmak yerine İslami bir yönetim ile afganistan gibi olmayı tercih ederler

Peki bizi kötü etkileyen bazı konular burda neden işlemiyor, cevapları:

1- eğitimin kötü olması
    Pek eğitim ile zorları yok, en büyük eğitim kuran kursu burda, onun dışında okuma yazma bilse yetiyor, yaşı gelen çocuk en yakın okula gidiyor işte kimsenin ne öğrendiği ile ilgilendiği yok, bir an önce çalışsa da bize baksa diyorlar öyle olunca da "ODTÜ dünya sıralamasında bilmemkaç basamak düştü" haberleri umurlarında değil

2- adalet sisteminin bozulması
    Kırsal yerlerde hepsi kendi adaletinde, herkesin silahı var, bizim istabulda dert ettiğimiz bazı suçlar burda dert değil, yok bilmem ne katili 1 yılda serbest kalmış ne olmuş adamın umrunda değil, kendine değerse ozaman umrunda olur

3- ekonomik sıkıntılar
    Buralar büyükşehire göre ucuz, ama ekonomik durumları dert etmemelerinin birkaç sebebi var birisi ilk paragrafta söz ettiğim gibi din, başlarında Erdoğan olsun da ekmek arası soğan ile bir ömür yaşarlar, ikinci kısım da ucuza mal ettikleri, bazen orman arazisine çöküp aldıkları o evlerin bu konut krizinde para etmesi, adam kaçak evi yapmış affedilmiş şimdi o evin ederi 3 milyon lira adama 3 kuşak boyunca yeter

4- mülteci sorunu
    Burda öyle fazla mülteci yok, o yüzden dert etmiyorlar, zaten kafa yapısı olarak çok uzak da değiller, arap alfabesine geçsek sokakta kutlama yaparlar, milliyetçi görüntülerinin altında asıl ümmetçi bir kafa var ama farkında değiller

5- kibir
    Kibirliler, dışarıya açık değiller, bunlara bu inancı kim yaymış bilmiyorum ama sırf karadenizli oldukları için bile kendilerini üstün gören insanlar var

Diyeceksiniz ki istanbulda yaşanan sıkıntılar bunları etkilemiyor mu? Oralara bakıp da fikirleri değişmiyor mu? Yok değişmiyor, gram umurlarında değil ayrıca, en kötü olayın alakası olmasa bile "imamoğlunu seçtiniz noldu her şey çok güzel oldu mu" gibi insanların fikirlerine hakaret eden laflar ederler en fazla

Ben Adıyamanlıyım, lafta bizi beğenmezler ama yerel seçimde çok güzel cevap verdik bizi ciddiye almayanlara, bu hafta boyunca gördüm ki sakaryada ve karadenizde bu durum mümkün değil ki karasu lafta en modern ilçesi sakaryanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnansetek -- 20 Haziran 2024; 11:43:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yurtdışı harcının 3 bin lira olması mesela, çoğunun para denkleştirip hacca gitmek harici tatil planı yok, işten eve gelsin makarna yerken a haber izlesin ona yeter

Bu tip kararlar sadece chpye oy verme potansiyeli olan kültürlü kitleyi kötü etkileyen kararlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani hem cahil hem sığ fikirli hem bencil hem de iftiracı insanlar özetle. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakarya parantez içinde rize trabzon gezi notları

• Tatili Karasu AKP İlçe Başkanlığı'nda yaptın sanırım.

• adnansetek kullanıcısına yanıt
    ADIYAMAN Manzil tarikatının başkenti değilmi? müslüman beğenmiyorsun yahu ;)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hangi ülkede din yok yahu almanyayı yöneten hristiyan demokrat partisindemi din yok mesala. 

batıda sağcı dinci partiler yükselişte hangi evrenden bağlanıyon sen?

din olamayan ülke olarak kuzey kore ye git ayakların yerden kesilcek uçucan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Haziran 2024; 2:26:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sakarya'da Yaşam
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.