Şimdi Ara

Sakarya Üniversitesi 2016 Tercih - Destek ve Yardımlaşma Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

10 Yıllık SAÜ Öğrencisi olarak bu sene birçok konuda sizlere destek sunalım istedik.

Tercihler sonrası ULAŞIM - KAYIT - BARINMA - ÜNİVERSİTE gibi birçok konuda sizlere destek sunuyor olacağız.

SaüKampüs Ekibi olarak şimdiden Bol Güneşli Esentepe Günleri dileklerimizle...

Sakarya Üniversitesi Sitesi:www.sakarya.edu.tr
    Sakarya Üniversitesi Haber Portalı:www.saukampus.com

Sakarya Üniversitesi Youtube Sayfası:https://www.youtube.com/channel/UCdLyzCiEqUObDxFaE9CQwPw
    Sakarya Üniversitesi 7/24 Canlı Yayın:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinnerxx -- 4 Ağustos 2016; 1:16:17 >

• Bilgisayar mühendisliği 2. öğretim geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A1EDDBA37 -- 11 Ağustos 2016; 22:58:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quamm

Rez hayırlısıyla bilgisayar ya da makine müh (iö) gelicek tercih sonucuyla birlikte editlerim.

Hadi Hayırlısı....
  • Merhabalar ,

Öncelikle herkese hayırlı forumlar diliyorum. Şöyle ki bu sene ösym nin düzenlediği ygs lys sınavlarının sonucu olarak 70.vsvs bininci bulunmaktayım. Hedefim hep makine mühendisliğiydi ne yazık ki itü odtü olmadı. Ama seneye kalarak zaman kaybetmek istemedim ve tercihlerimde istanbul dışında sakarya kocaeli ve uludağ ı tercih ettim ama önceliğim memleketim sakarya oldu (istanbul da ikamet ediyorum.). sakarya nın sıralamasının düşük olduğunu gördüm ve tabi ki düşündüm kocaeli varken neden sakarya sonrasında şunu farkettim insanların çoğu gerçekten okumak için değil de hani alem olsun biraz eğlenelim sosyalleşelim amacıyla çevre vesaire üniversiteyi beğenmiyorlar. benim gözlemlediğim bu ve sanırım sakarya çoğu imkan cihetiyle vesaire kocaelinden daha iyi durumda yani çoğu üniversiteden daha iyi durumda özellikle erasmus konusu beni daha çok celbetti. neyse daha üst sıralarda yer verdiğim için de sakarya büyük ihtimalle çıkacak. öncelikle bilgisi üst dönemler veya mezunların yardımcı olmasını umut ederekten sorularıma geçiyorum.

1- Okulun fitness salonu nasıl bir şey ihtiyacı karşılıyor mu?
    2- Hazırlık sınavında 70 ve üzeri alabilmek için iyi bir lise eğitimi ve biraz da kişisel gelişim yeterli midir? Yani günlük konuşma ve grammar dan mi oluşuyor sınav?
    3- ev veya yurt fiyatları ve önerileriniz nelerdir? (Kafama en çok takılan bu yani kayıtlardan sonra hızlı davranmam gerekiyor.)
    4- okuldaki yemek fiyatları ve durumu nedir?
    5- makine mühendisliği -hani evet itü odtü değil ama - sağlam bir eğitim sunuyor mu
    6- serdivan ve çevresinde ya da ne bileyim çarşı da işte ingilizcedir , autocad ,solidworks gibi donanımları elde edebileceğim uygun fiyatlı kurslar mevcut mudur?
    7- yurtlardaki internet hızı durumları nasıldır?
    8- okulda öğrenci klüpleri elbet vardır ve ne gibi klüpler mevcut? (müziktir dağcılık olur trekking ne bileyim anime :) vs)
    9- ayrıca bazı yerlerde gördüm ingilizce muaf olmayın mı desem kredi diğer derslerden alınır gibisinden . durum tam olarak nedir?
    10- ayrıca aylık en az ya da ortalama ne kadar para gidiyor hayatımızı idame ettirebilmek için?

Şimdiden teşekkürler.

• JosephJoestar J kullanıcısına yanıt
    1- Okulun fitness salonu nasıl bir şey ihtiyacı karşılıyor mu?
    Hiç gitmedim ama gidenler ÜCRETİNE Göre memnunlardı.

2- Hazırlık sınavında 70 ve üzeri alabilmek için iyi bir lise eğitimi ve biraz da kişisel gelişim yeterli midir? Yani günlük konuşma ve grammar dan mi oluşuyor sınav?
    Hazırlık Sınavı birçok bölümde isteğe bağlı. 70 ve üstü alırsanız dersleri İNGİLİZCE görürsünüz. Sınava girmezseniz normal eğitim alırsınız.

3- ev veya yurt fiyatları ve önerileriniz nelerdir? (Kafama en çok takılan bu yani kayıtlardan sonra hızlı davranmam gerekiyor.)
    İlk yıl YURT öneririm. Bir sonraki sene kafa dengi arkadaşlarla yurda çıkarsınız.

4- okuldaki yemek fiyatları ve durumu nedir?
    4 çeşit yemek 1.5 TL idi sanırım en son. 1.75 TL'de olabilir.

5- makine mühendisliği -hani evet itü odtü değil ama - sağlam bir eğitim sunuyor mu
    Eğitimi iyi ama kendinizi geliştirmek size kalmış bir durum.

6- serdivan ve çevresinde ya da ne bileyim çarşı da işte ingilizcedir , autocad ,solidworks gibi donanımları elde edebileceğim Uygun fiyatlı kurslar mevcut mudur?
    AutoCad - SOLİD için 2-3 firma var. İngilizce için 6-7 kurum var.

7- yurtlardaki internet hızı durumları nasıldır?
    Genelde 16 MBİT

8- okulda öğrenci klüpleri elbet vardır ve ne gibi klüpler mevcut? (müziktir dağcılık olur trekking ne bileyim anime :) vs)
    En aktif kulüpler SAÜ'de diyebiliriz. Kuş Gözlemciliği Klübü bile var. :)

9- ayrıca bazı yerlerde gördüm ingilizce muaf olmayın mı desem kredi diğer derslerden alınır gibisinden . durum tam olarak nedir?

Bu soruyu anlamadım tam olarak

10- ayrıca aylık en az ya da ortalama ne kadar para gidiyor hayatımızı idame ettirebilmek için?

Yurt 300 TL deseniz, Yol, Masraflar falan. Kişiye göre 500 TL ye rahat yeter.
    Rakamı daha aşağı çekmekte mümkün. KYK yurdunda kalırsanız vs.

• lütfen yardım edin kocaeliden sakarya makineye geçmek istiyorum ama link bulamıyorum merkezi yatay geçiş yapacaktım nolur yardım edin
  • sakaryada yaşayip esentepe kampüsüne benim için gidip ögrenci belgesi ve transkript timi almasi dahilinde 35 lira eft geçerim kargo yu alici ödemeli yollayacak ilgilenen varsa ulaşsin

• racyrocq kullanıcısına yanıt
    Güzel İşmiş. Sakarya'dayım.
    Mail atarsınız alıp kargolarım.
  • Beyler bu kayıt işini tam anlamadım ben internetten kayıt yapınca bir daha okula gitmeye gerek var mı kayıt için
    Birde kayıt için gerekli belgeler internetten kayıt yaparken de isteniyor mu acaba

• Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Gerek yok.

İnternet kayıtlarında evrakları sonra teslim edersiniz.

http://www.saukampus.com/sakarya-universitesi-20162017-kayit-islemleri-yeni-kazanan-ogrenciler-e-devlet-elden-kayit.html
  • İstanbul ve Kocaelinden gel-git yapacak Hendek öğrencileri için aşağıdaki konuda fikir alış-verişi yapalım.

İstanbul >> Hendek Eğitim Fakültesi
  • pisfizikci P kullanıcısına yanıt
    Şu aşamada İstanbul - Sakarya Üniversitesi arasında GÜnlük Servisler var.
    Esentepe Kampüsü - Hendek Kampüsü arasında ise Ücretsiz Servis var.
    Bu seçeneği düşünebilirsiniz.

Yada eğer sayı yüksek olacaksa, 10 - 15 kişi falan servis firmalarından Marmara Tur ile görüşün derim. Bir servis açacaktır.
  • hocam yurt fiyatları ortalama ne kadardı ? birde adapazarından kampüs servis felan varmı ?
  • Servis fiyatlarına değinmişken istanbul sakarya servislerinin fiyatları ne kadardır? Bir de ben 2. Ogretimim sizce servis mi daha mantikli yurt mu

• phoenıx39 kullanıcısına yanıt
    Yurt fiyatları için net bir bilgim yok. Ama genelde Senelik 5.000 - 6.000 TL seviyesinde.
    Dilerseniz özel mesaj olarak numaranızı atın. Vadi 54'den aratayım size. Görüşmüş olursunuz.
  • Valla günlük 2 saat git 2 saat gel yorucu olur. Zaman yolda geçer. Burada fazla zaman harcamak, arkadaşlarla gezmek zor olur.
    Ama Mali açıdan daha rahat olur. Evde olmanın avantajlarını kullanırsınız, yemek temizlik vs.

Yani avantajı da var dezavantajı da.

Dilerseniz özel mesaj olarak numaranızı atın. Marmara Tuz'dan aratayım size. Görüşmüş olursunuz.
  • Daha net belli değil ilk once kyk yurt basvurusu yapıcam sonucu ne zaman belli olur acaba cok mu gec olur

• Okulların açılmasından 1 hafta falan önce belli olur. O zamana kadar birçok yurt doluyor ama.
    Artık kısmetinize :)
  • Ekayıt yaptım da ogrenci nosu mail olarak bi gun icinde geliyormuş sanırım. Bunun haricinde yapacağım baska bir sey kaldı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A1EDDBA37 -- 12 Ağustos 2016; 20:21:10 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.