Şimdi Ara

Salcano hector 26 frenler tutmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bisiklet bölümünde konu açtım ancak cevap veren olmadığı için buraya konu açıyorum .elimde salcano hector 26 disk fren bisiklet var geçenlerde zincirleri yağlarken arka frene yağ döküldü frenler tutmuyor diski çıkartıp temizledim fren balatasına sprey sıktım ama ne yaptıysam frenler düzelmedi. Balatayı değiştirmeyi düşünüyorum ancak faydası olurmu boşa değiştirmek istemem bu işlerden anlayan arkadaşlar öneride bulunursa çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Papuclari degistir ozelligini kaybetmistir

• Balatayı değişin düzelir. Eğer balata bütçenizi aşıyorsa, 1 gece benzine yatırın. Sonra takın büyük ihtimal sorun düzelir.
  • Hocam hangi spreyi sıktın? Yol bisikleti kullanıcısı olarak soruyorum. Aklıma gelen değildir umarım.

• Fren balata temizleyici sıktım hocam

• Daha önce başıma böyle bir olay gelmediği için bilmiyorum benim bisiklete hangi balata uyar sayfa linki atabilirseniz iyi olur

• En basit yol olarak diske su tutup bi yandanda pedalı yavaşça döndürün. Balata bi miktar aşıninca belki düzelebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW CC 19 JANT LASTİK ÖNERİSİ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasto_37

En basit yol olarak diske su tutup bi yandanda pedalı yavaşça döndürün. Balata bi miktar aşıninca belki düzelebilir.
    Hocam aklınıza gelebilecek her türlü yolu denedim balatayı değiştirmekten başka yol olduğunu düşünmüyorum

• Balatayı değiştirmek istemiyorsan saçma gelecek ama balatayı söküp tavaya koy ve kısık ateşte ısıt. İyice ısınınca kuru bir bezle yüzeyini iyice temizle, tekrar ısıt tekrar temizle. Daha sonra sadece suyla yıkayıp kurutup dene, büyük ihtimalle çözülecektir.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frenleri wd40 ile temizle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam wd40 da yağlı onun yerine Philips yağsız daha iyi

• en ucuz model değilmi bu salcano hektörün disk frenlisidemi varmış

• Yanlış hatırlamıyorsam o bisiklette organik reçine balata kullanılıyor olması lazım, balata ne kadar yağa maruz kaldı bilmiyorum lakin ilk olarak balatayı zımparalayıp tekrar takmayı dene, o da işe yaramazsa yapacak bir şey yok değişime gideceksin.
  • Bisikletçiye git o halleder.

• Balataları zımparala.

Diski de sirke ile sil.

• Ver ataşı yansın.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackmanng09

Fren balata temizleyici sıktım hocam
    Bir an wd-40 sıkmış olabileceğini düşündüm de. Fren balata temizleyici ise bir miktar balatalara ve diske sıkıp frenleri zorlayıp tekrar temizleyici deneyebilirsin.

Balataları değiştirirsen yeni balataları takmadan evvel mutlaka diskleri iyice balata spreyiyle temizle.

bunlarda olmazsa bisikletforum.com'a git. Ordaki disk kullananlar daha net yorum yapar.

WD-40 ve türevlerini bisikletinizde ASLA FREN SİSTEMİNE sıkmayın. O balataları bir daha kullanamazsınız. Ha denemek isterseniz trafiğe kapalı yerde arabanızın frenlerine biraz wd-40 sıkın neler oluyor görürsünüz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.