Şimdi Ara

Sality Virüsü 'Temizleme' yöntemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
29.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle mevcut konunun altına durum çok ciddi olduğu için ve acil cevaba ihtiyacım olduğu için yazamadığımı belirteyim.

Son zamanlarda arkadaşlarımın ve benim bu virüsle hayli başım dertte. İlk karşılaştığım zamanlarda sistem geri yüklemeyi dos ortamında yaparak bu beladan kurtuluyordum. Fakat nasıl odluysa bilmiyorum, sanırım kurtarmaya çalıştığım pclerden birisine harici hdd yi takmam sonucu dün bu virüsü evdeki 1i notebook olmak üzere 3 bilgisayarada bulaştırdım. Fakat virüs mutasyona mı uğradı ne oldu bilmiyorum ne dos ortamında sistem geri yükleme ile nede başka bir yolla kesinlikle bu virüsü ilelebet silemiyorum. 3 pc yede format atıp virüslü dosyaları ve virüsü silmek sorun değil, bunları yapabilirim ama içinde 3 yıl boyunca yazmış olduğum 20 den fazla ticari programı bu virüs yüzünden silmeye karar vermek açık söylemek gerekirse mümkün değil. Programların tamamının exe ve dll lerine virüs bulaşmış durumda. exeler o kadar önemli değil sileriz gider ama dll leri kaybedersem programları kaybederim.

Aramadığım bakmadığım konu kalmadı sanırım bu virüsün dll dosyalarına zarar verenide ilk defa bana rastlıyor.

İçinde bulunduğum durum şu şekilde;

Evdeki masa üstlerinden bir tanesinde virüsü farketmeden önce harici diskimi defalarca takıp çıkarmış ve içinden program kurmuş olmama rağmen Regeditin açılmaması, sistem geri yüklemenin engellenmesi, gizli dosyaları göster seçeneğinin seçilememesi, görev yöneticisinin devre dışı bırakılması gibi bir durum yok.

Ayrıca Avastın free olan son sürümünü indirip tarattığımda harici hdd de ve notebookta virüslü dosyaları buluyor fakat masaüstü bilgisayarda hiç bir virüs tespit edemiyor. Emin olmamakla beraber virüsün bu masaüstüne bulaşmadığını düşünüyorum ama nasıl bulaşmadığınıda düşünmüyor değilim.

Diğer masaüstü bilgisayarda bu virüsün zararı ile alakalı tüm olumsuzluklar mevcut. Notebookta da zaten fixmbr yapmama rağmen formatla dahi virüsü silebilmiş değilim.

Virüsün Sality olduğunu biliyorum ama hangi çeşidi olduğunu bilmiyorum. Elimde bir tane sağlam bilgisayar kaldı açıkçası hariciyi takıp öğrenebilirim ama onuda telef etmek istemiyorum.

Kaspersky nin dos ortamında çalışan win32.Sality_off.exe' sini ve AVG nin win32.sality.NAQ.exe' sini denedim ne yaptıklarını dahi anlayamadım. Bildiğim, bu virüsü Avast la tespit edebildiğim ama temizleyemediğim. Dosyanın tamamını silmeyi düşünürsek Avast bunu hallediyor yalnız bana yukarıda söylediğim nedenlerden dolayı temizleyebilecek bir yazılım lazım.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Ayrıca bu sorunla karşılaşan arkadaşlar ilk olarak dos ortamında sistem geri yükleme yapmayı denerlerse %80-90 ihtimalle sistemi kurtarabilecekler.

• Arkadaşlar bu gece 5.gecem kesinlikle sorunun üstesinden gelebilmiş değilim. Formatla dahi bu virüs temizlenmiyor. Biosu güncellemekte dahil yapabileceğim herşeyi yaptım.

Biosu güncelliyorum, mbr yi yazdırıyorum ardından ilk bootta kuruluma geçiyorum. Tüm partisyonları siliyorum. Tekrar bölüp her iki partisyonuda xp yi kurmadan önce biçimlendiriyorum. Kurulum bittikten sonra önce ethernet driverını yükleyip ardından virüs programını kendi sitesinden indirip güncelliyorum. Güvenli kipte ve açılışta tarama yapıyorum temiz çıkıyor. Ardından Kaspersky Rescue Disk ile yine başlangıçta bir tarama yapıyorum ve yine temiz çıkıyor. Daha sonra temizlendi diyerek driverları bilgisayar firmasının kendi sitesinden paket halinde indirip yüklüyorum. Buraya kadar tüm aşamalar sorunsuz bitiyor. Xp yi güncellemeye başladığımdan itibaren bütün arızalar patlak vermeye başlıyor. Önce sp3 yüklenemiyor sonrada ie8. Güncelleme yaptıktan sonra attığı restarttan hemen sonrada av devredışı kalıyor ve kabus başlıyor. Kaspersky ile açılışta tarama yapmayı deniyorum ama kitleniyor. Avastta açılışta taramada hiç bir diski göremiyor. Onun dışında herşey normal. Hatta sistem geri yükleme bile yapabiliyorum.

Çıldırıcam artık. Ölsün bu virüsü yazanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: samplus

Arkadaşlar bu gece 5.gecem kesinlikle sorunun üstesinden gelebilmiş değilim. Formatla dahi bu virüs temizlenmiyor. Biosu güncellemekte dahil yapabileceğim herşeyi yaptım.

Biosu güncelliyorum, mbr yi yazdırıyorum ardından ilk bootta kuruluma geçiyorum. Tüm partisyonları siliyorum. Tekrar bölüp her iki partisyonuda xp yi kurmadan önce biçimlendiriyorum. Kurulum bittikten sonra önce ethernet driverını yükleyip ardından virüs programını kendi sitesinden indirip güncelliyorum. Güvenli kipte ve açılışta tarama yapıyorum temiz çıkıyor. Ardından Kaspersky Rescue Disk ile yine başlangıçta bir tarama yapıyorum ve yine temiz çıkıyor. Daha sonra temizlendi diyerek driverları bilgisayar firmasının kendi sitesinden paket halinde indirip yüklüyorum. Buraya kadar tüm aşamalar sorunsuz bitiyor. Xp yi güncellemeye başladığımdan itibaren bütün arızalar patlak vermeye başlıyor. Önce sp3 yüklenemiyor sonrada ie8. Güncelleme yaptıktan sonra attığı restarttan hemen sonrada av devredışı kalıyor ve kabus başlıyor. Kaspersky ile açılışta tarama yapmayı deniyorum ama kitleniyor. Avastta açılışta taramada hiç bir diski göremiyor. Onun dışında herşey normal. Hatta sistem geri yükleme bile yapabiliyorum.

Çıldırıcam artık. Ölsün bu virüsü yazanlar.
    Norman Malware Cleaner ve Avira Antivir Yükleyip ayarlarını yükseğe alıp güvenli modda taratırsanız siler.

• quote:

Orijinalden alıntı: uzman1994

Norman Malware Cleaner ve Avira Antivir Yükleyip ayarlarını yükseğe alıp güvenli modda taratırsanız siler.

Alıntıları Göster
    Avira AntiVir Rescue System'i bir CD'ye yazdırıp CD'den boot edin..
    Gelen ekranda İngilizceye dönüp, sol taraftan Configuration'ı seçin..

Config ekranında ise "Try to repair ......." ve hemen altındaki "Rename if they cannot bla bla bla" seçeneklerini işaretleyin

Tam tarama yapın.. Avira AntiVir Sality virusunun bir çok varyantını EXE'lerden arındırabiliyor.

bu işlemde riske atmak istemezseniz bir kaç tane viruslu EXE dosyayı destek@antivir.com.tr 'ye gönderin ve test etmelerini isteyin..

Geçmiş Olsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mermis

Avira AntiVir Rescue System'i bir CD'ye yazdırıp CD'den boot edin..
    Gelen ekranda İngilizceye dönüp, sol taraftan Configuration'ı seçin..

Config ekranında ise "Try to repair ......." ve hemen altındaki "Rename if they cannot bla bla bla" seçeneklerini işaretleyin

Tam tarama yapın.. Avira AntiVir Sality virusunun bir çok varyantını EXE'lerden arındırabiliyor.

bu işlemde riske atmak istemezseniz bir kaç tane viruslu EXE dosyayı destek@antivir.com.tr 'ye gönderin ve test etmelerini isteyin..

Geçmiş Olsun :)

Alıntıları Göster
    Teşekkür ediyorum cevaplar için arkadaşlar. Avira Rescue 2 bilgisyarda sorunsuz tarama yapıyor yalnız bir bilgisayarda güncelleme yapmıyor. Güncelleme yaptıktan sonra "Update Failed" oluyor ve tarama yapmıyor. Güncelleme yapmaya kalkmadan tarama yapabiliyorum ama güncelleme yaptıktan sonra hem güncellemeyi yapamıyor hemde tarama yapmıyor. Neden kaynaklanıyor olabilir acaba? Kendi sitesinden indiriyorum.

• quote:

Teşekkür ediyorum cevaplar için arkadaşlar. Avira Rescue 2 bilgisyarda sorunsuz tarama yapıyor yalnız bir bilgisayarda güncelleme yapmıyor. Güncelleme yaptıktan sonra "Update Failed" oluyor ve tarama yapmıyor. Güncelleme yapmaya kalkmadan tarama yapabiliyorum ama güncelleme yaptıktan sonra hem güncellemeyi yapamıyor hemde tarama yapmıyor. Neden kaynaklanıyor olabilir acaba? Kendi sitesinden indiriyorum.

Alıntıları Göster
    rescue disc açılırken ethernet0 veya wireless driver ile alakalı bir hata yazısı görüyormusun ??? (log şeklinde geçer)

• quote:

Orijinalden alıntı: pesdelisi

rescue disc açılırken ethernet0 veya wireless driver ile alakalı bir hata yazısı görüyormusun ??? (log şeklinde geçer)

Yok herhangi bir hata vermiyor. Zaten tüm dosyaları indirirken downloading%75 downloading%90 diye sayıyor. bu rdownloading de olabilir. Başında "r" harfi varsa o r ne anlama geliyor bilmiyorum tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win32:Malware-gen virüsü var
    15 yıl önce açıldı
    Keylogger Tespit Yöntemi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Yok herhangi bir hata vermiyor. Zaten tüm dosyaları indirirken downloading%75 downloading%90 diye sayıyor. bu rdownloading de olabilir. Başında "r" harfi varsa o r ne anlama geliyor bilmiyorum tabi.

Alıntıları Göster
    zaten belirgin hata vermez ; siyah arkaplanlı bir ekranda yazılar geçer, büyük ihtimalle yanlarında OK - COMPLETE - SUCCESFULLY vs gibi başarılı anlamına gelen yazılar yazar.Eğer Failed gibi başarısızlık bildiren bir yazı varsa sorun var demektir. Kaldı ki ben avira'ya antivirüs demem bence kaspersky rescue disc dene

• quote:

zaten belirgin hata vermez ; siyah arkaplanlı bir ekranda yazılar geçer, büyük ihtimalle yanlarında OK - COMPLETE - SUCCESFULLY vs gibi başarılı anlamına gelen yazılar yazar.Eğer Failed gibi başarısızlık bildiren bir yazı varsa sorun var demektir. Kaldı ki ben avira'ya antivirüs demem bence kaspersky rescue disc dene

Vallahi kaspersky Rescue de yine aynı bilgisayarda Modüller yüklenirken

Sata_sil .....

satırında takılıp kalıyor.

Birde az önce diğer konudaki spyware Doctor' ıda denedim oda hiç bir şey bulamadı. Sanırım boşuna paranoya yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 1 Aralık 2009; 17:45:16 >
  • quote:

quote:

Vallahi kaspersky Rescue de yine aynı bilgisayarda Modüller yüklenirken

Sata_sil .....

satırında takılıp kalıyor.

Birde az önce diğer konudaki spyware Doctor' ıda denedim oda hiç bir şey bulamadı. Sanırım boşuna paranoya yapıyorum.

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_30351424/tm.htm Şuradakileri de bir okuyun isterseniz.

@pesdelisi
    Avira ya neden antivirüs demiyorsunuz sebep nedir? 2 yıldır en yüksek tespit oranı avira nın.Kaspersky son sürümde pek iç açıcı değil.Proaktifte iyi ama isteğe bağlı taramada çok iyi değil.Tabi deneyimlerinizi bilemem.Birinin dili yandımı o antivirüsü sürekli kötüler.Sality e ilk çözüm bulanlardan biri de avira idi.Şirkette kaç tane sality ve alman virüsünü bu yazılım ile temizledik sayısını bilmiyorum.Neyse sizin görüşünüzdür.Birşey diyemem.2 yıldır kullanırım.Her türlü zorluğu yenmişimdir Avira ile.Güvenlik programları test eden birisi olarak bence gayet başarılı.
    Tabi kaspersky kötü demiyorum umarım yanlış anlaşılmaz.Ama kullanıcı testleri ve profesyonel testler ortada.
    Zaten kaspersky de birşey bulamamış görüldüğü gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 1 Aralık 2009; 18:15:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BrooklynZU

http://forum.donanimhaber.com/m_30351424/tm.htm Şuradakileri de bir okuyun isterseniz.

Teşekkürler. Linkte tavsiye edilenleride sırayla yaptım yine bir zararlı tespit edilemedi. Sanırım artık rahat nefes alabilirim?
  • quote:

quote:

Teşekkürler. Linkte tavsiye edilenleride sırayla yaptım yine bir zararlı tespit edilemedi. Sanırım artık rahat nefes alabilirim?

Alıntıları Göster
    Eğer sality nin belirtileri yoksa sorun olacağını zannetmiyorum.Zaten bütün yöntemleri uyguladınız.

• quote:

Eğer sality nin belirtileri yoksa sorun olacağını zannetmiyorum.Zaten bütün yöntemleri uyguladınız.

Evet sality belirtileri yok aynı zamanda virüste tespit edilmiyor.

Teşekkür ediyorum sağolun.
  • quote:

quote:

Evet sality belirtileri yok aynı zamanda virüste tespit edilmiyor.

Teşekkür ediyorum sağolun.

Alıntıları Göster
    @BrooklynZU
    Avira ya antivirüs demememin sebebi şimdiye kadar kullanıp memnun kaldığım tek antivirüs kasperskydir. 2 yıldır -sality dahil- başıma gelen her türlü virüsle kaspersky sayesinde kurtuldum.Şahsen avirayı beğenmiyorum.Tabii zevkler ve renkler tartışılmaz.Ayrıca antivirüs virüssüz sisteme kurulmalıdır.Bu durumda Kaspersky en iyi korumayı sağlıyor.Aksine son sürümünü ben şahsen gayet başarılı buldum.Özellikle fazla sanal bellek kullanmaması ve oyun modu hoşuma giden özellikler arasında.512 mb RAMli eski bilgisayarımda kaspersky kullanıyordum (WinXP SP3) kasma sorunu da yaşamıyordum.Gerçi artık 512 RAM li bilgisayar kaldı mı orası tartışılır... Kısaca antivirüsler zaten enfekte edilmiş bir sisteme kurulmamalıdır.Tabii Avira tarzı kapsamı geniş olmayan bir antivirüs için yaptıkları gerçekten başarılı.Bu konuda örnek verirsek combofix sadece yaklaşık 50 belli klasörü tarıyor ve antivirüs kategorisine koyamayacağımız bir uygulama.Ama bilişim dünyasının olmazsa olmazlarından.Ayrıca sality antivirüsler ile temizlenecek bir virüs değil. (Kaspersky buluyor zaten.)

http://www.viruslist.com/en/viruses/encyclopedia?virusid=21029

Ayrıca lütfen yeni yayılan bir virüs hakkında açtığım konuyu inceleyiniz bakalım hangi antivirüsler tanımış : (Avira-Kaspersky listenin içinde)
    http://forum.donanimhaber.com/m_36118307/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#36118307

Şimdiye kadar Kaspersky Sayesinde kurtulduğum en güçlü virüs: Reader_S
    İçindekiler

Tehdit Alias Number of Incidents Sayı olaylar
    W32.Virut.CF [Symantec] W32.Virut.CF [Symantec] 54 54
    W32/Virut.gen [McAfee] W32/Virut.gen [McAfee] 53 53
    W32/Scribble-A [Sophos] W32/Scribble-A [Sophos] 52 52
    Virus:Win32/Virut.BM [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.BM [Microsoft] 50 50
    W32/Vetor-A [Sophos] W32/Vetor-A [Sophos] 49 49
    Virus.Win32.Virut.ce [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.ce [Kaspersky Lab] 46 46
    W32/Virut-Gen [Sophos] W32/Virut-Gen [Sophos] 39 39
    W32/Virut.j [McAfee] W32/Virut.j [McAfee] 38 38
    W32.Virut.W [Symantec] W32.Virut.W [Symantec] 37 37
    Virus.Win32.Virut.n [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.n [Kaspersky Lab] 32 32
    W32.Virut.U [Symantec] W32.Virut.U [Symantec] 29 29
    Win32.Virut.Gen.5 [PC Tools] Win32.Virut.Gen.5 [PC Tools] 29 29
    PE_VIRUT.AP [Trend Micro] PE_VIRUT.AP [Trend Micro] 28 28
    Virus:Win32/Virut.BI [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.BI [Microsoft] 28 28
    W32/Virut.n [McAfee] W32/Virut.n [McAfee] 28 28
    Win32.Virut.Gen [PC Tools] Win32.Virut.Gen [PC Tools] 26 26
    Virus.Win32.Virut.q [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.q [Kaspersky Lab] 21 21
    W32.Virut.B [Symantec] W32.Virut.B [Symantec] 20 20
    New Win32 [McAfee] Yeni Win32 [McAfee] 18 18
    Virus.Win32.Cheburgen.a [Ikarus] Virus.Win32.Cheburgen.a [Ikarus] 18 18
    Virus:Win32/Virut.AK [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AK [Microsoft] 18 18
    Trojan-Downloader.Win32.VB.bbi [Ikarus] Trojan-Downloader.Win32.VB.bbi [Ikarus] 17 17
    PE_VIRUT.D [Trend Micro] PE_VIRUT.D [Trend Micro] 16 16
    PE_VIRUT.XO [Trend Micro] PE_VIRUT.XO [Trend Micro] 15 15
    Virus.Win32.Virut.bw [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.bw [Kaspersky Lab] 15 15
    Virus:Win32/Virut.AP [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AP [Microsoft] 13 13
    Win32.Virut.U [Ikarus] Win32.Virut.U [Ikarus] 13 13
    Trojan-Dropper.Win32.Cutwail [Ikarus] Trojan-Dropper.Win32.Cutwail [Ikarus] 12 12
    TrojanDropper:Win32/Cutwail.AL [Microsoft] TrojanDropper: Win32/Cutwail.AL [Microsoft] 12 12
    Virus.Win32.Virut [Ikarus] Virus.Win32.Virut [Ikarus] 12 12
    Generic Downloader.x [McAfee] Genel Downloader.x [McAfee] 9 9
    Trojan Horse [Symantec] Truva atı [Symantec] 9 9
    Mal/Generic-A [Sophos] Mal / Generic-A [Sophos] 8 8
    PE_VIRUT.XP [Trend Micro] PE_VIRUT.XP [Trend Micro] 8 8
    Mal/Pushdo-A [Sophos] Mal / Pushdo-A [Sophos] 7 7
    Virus.Win32.Virut.bu [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.bu [Kaspersky Lab] 7 7
    New Win32.g4 [McAfee] Yeni Win32.g4 [McAfee] 6 6
    PE_VIRUT.BA [Trend Micro] PE_VIRUT.BA [Trend Micro] 6 6
    PE_VIRUX.A-1 [Trend Micro] PE_VIRUX.A-1 [Trend Micro] 6 6
    Trojan.Pandex [Symantec] Trojan.Pandex [Symantec] 6 6
    TrojanDownloader:Win32/Cutwail.gen!C [Microsoft] TrojanDownloader: Win32/Cutwail.gen! C [Microsoft] 6 6
    Trojan-Dropper.Win32.Agent.afvt [Kaspersky Lab] Trojan-Dropper.Win32.Agent.afvt [Kaspersky Lab] 6 6
    Virus.Win32.Virut.au [Ikarus] Virus.Win32.Virut.au [Ikarus] 6 6
    Virus.Win32.Virut.bv [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.bv [Kaspersky Lab] 6 6
    Virus.Win32.Virut.bx [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.bx [Kaspersky Lab] 6 6
    Virus:Win32/Virut.AU [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AU [Microsoft] 6 6
    Generic Dropper [McAfee] Genel Dropper [McAfee] 4 4
    PE_SALITY.EN-1 [Trend Micro] PE_SALITY.EN-1 [Trend Micro] 4 4
    PE_VIRUT.XL [Trend Micro] PE_VIRUT.XL [Trend Micro] 4 4
    Trojan.Win32.Pakes [Ikarus] Trojan.Win32.Pakes [Ikarus] 4 4
    Trojan.Win32.Pakes.may [Kaspersky Lab] Trojan.Win32.Pakes.may [Kaspersky Lab] 4 4
    TrojanDownloader:Win32/Cutwail.AG [Microsoft] TrojanDownloader: Win32/Cutwail.AG [Microsoft] 4 4
    Trojan-Dropper.Agent [Ikarus] Trojan-Dropper.Agent [Ikarus] 4 4
    Virus.Win32.Sality.aa [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Sality.aa [Kaspersky Lab] 4 4
    Virus.Win32.Virut.bi [Ikarus] Virus.Win32.Virut.bi [Ikarus] 4 4
    Virus.Win32.Virut.o [Ikarus] Virus.Win32.Virut.o [Ikarus] 4 4
    Virus.Win32.Virut.q [Ikarus] Virus.Win32.Virut.q [Ikarus] 4 4
    Virus:Win32/Sality.AM [Microsoft] Virüs: Win32/Sality.AM [Microsoft] 4 4
    Virus:Win32/Virut.AE [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AE [Microsoft] 4 4
    Virus:Win32/Virut.AF [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AF [Microsoft] 4 4
    Virus:Win32/Virut.AR [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AR [Microsoft] 4 4
    W32.Sality.AE [Symantec] W32.Sality.AE [Symantec] 4 4
    W32.Virut.R [Symantec] W32.Virut.R [Symantec] 4 4
    W32/Sality.al [McAfee] W32/Sality.al [McAfee] 4 4
    W32/Sality-AM [Sophos] W32/Sality-AM [Sophos] 4 4
    PE_VIRUT.LJ [Trend Micro] PE_VIRUT.LJ [Trend Micro] 3 3
    Trojan-Downloader.Win32.Pakernat.A [Ikarus] Trojan-Downloader.Win32.Pakernat.A [Ikarus] 3 3
    Virus.Win32.Virut.bq [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.bq [Kaspersky Lab] 3 3
    Virus:Win32/Virut.BG [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.BG [Microsoft] 3 3
    Backdoor.Win32.Small.hnz [Kaspersky Lab] Backdoor.Win32.Small.hnz [Kaspersky Lab] 2 2
    Cutwail [McAfee] Cutwail [McAfee] 2 2
    PE_VIRUT.NZY [Trend Micro] PE_VIRUT.NZY [Trend Micro] 2 2
    PE_VIRUT.XI [Trend Micro] PE_VIRUT.XI [Trend Micro] 2 2
    PE_VIRUT.XK [Trend Micro] PE_VIRUT.XK [Trend Micro] 2 2
    PE_VIRUT.XS [Trend Micro] PE_VIRUT.XS [Trend Micro] 2 2
    Trojan.Horse.AZT [Ikarus] Trojan.Horse.AZT [Ikarus] 2 2
    Trojan.Pandex!sd6 [PC Tools] Trojan.Pandex! Sd6 [PC Tools] 2 2
    Trojan.Win32.Agent [Ikarus] Trojan.Win32.Agent [Ikarus] 2 2
    Trojan.Win32.Agent.bacu [Kaspersky Lab] Trojan.Win32.Agent.bacu [Kaspersky Lab] 2 2
    Trojan.Win32.Inject [Ikarus] Trojan.Win32.Inject [Ikarus] 2 2
    Trojan.Win32.Inject.mtr [Kaspersky Lab] Trojan.Win32.Inject.mtr [Kaspersky Lab] 2 2
    Trojan.Win32.Inject.mts [Kaspersky Lab] Trojan.Win32.Inject.mts [Kaspersky Lab] 2 2
    Trojan.Win32.Inject.myj [Kaspersky Lab] Trojan.Win32.Inject.myj [Kaspersky Lab] 2 2
    Trojan-Downloader.Agent!sd6 [PC Tools] Trojan-Downloader.Agent! Sd6 [PC Tools] 2 2
    Trojan-Downloader.Win32.Agent.bhjw [Kaspersky Lab] Trojan-Downloader.Win32.Agent.bhjw [Kaspersky Lab] 2 2
    Trojan-Downloader.Win32.FraudLoad.dlv [Kaspersky Lab] Trojan-Downloader.Win32.FraudLoad.dlv [Kaspersky Lab] 2 2
    Trojan-Downloader.Win32.Small [Ikarus] Trojan-Downloader.Win32.Small [Ikarus] 2 2
    Virus.Win32.Sality [Ikarus] Virus.Win32.Sality [Ikarus] 2 2
    Virus.Win32.Virut.bo [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.bo [Kaspersky Lab] 2 2
    Virus:Win32/Virut.AG [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AG [Microsoft] 2 2
    Virus:Win32/Virut.AN [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AN [Microsoft] 2 2
    Virus:Win32/Virut.BC [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.BC [Microsoft] 2 2
    Virus:Win32/Virut.D [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.D [Microsoft] 2 2
    Virus:Win32/Virut.dam [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.dam [Microsoft] 2 2
    Virus:Win32/Virut.K [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.K [Microsoft] 2 2
    Virus:Win32/Virut.L [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.L [Microsoft] 2 2
    W32.Sality.Y [Ikarus] W32.Sality.Y [Ikarus] 2 2
    W32.Virut.H [Symantec] W32.Virut.H [Symantec] 2 2
    W32/Virut.remnants [McAfee] W32/Virut.remnants [McAfee] 2 2
    W32/Virut-L [Sophos] W32/Virut-L [Sophos] 2 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atahanbozkurt -- 1 Aralık 2009; 21:41:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atahanbozkurt

@BrooklynZU
    Avira ya antivirüs demememin sebebi şimdiye kadar kullanıp memnun kaldığım tek antivirüs kasperskydir. 2 yıldır -sality dahil- başıma gelen her türlü virüsle kaspersky sayesinde kurtuldum.Şahsen avirayı beğenmiyorum.Tabii zevkler ve renkler tartışılmaz.Ayrıca antivirüs virüssüz sisteme kurulmalıdır.Bu durumda Kaspersky en iyi korumayı sağlıyor.Aksine son sürümünü ben şahsen gayet başarılı buldum.Özellikle fazla sanal bellek kullanmaması ve oyun modu hoşuma giden özellikler arasında.512 mb RAMli eski bilgisayarımda kaspersky kullanıyordum (WinXP SP3) kasma sorunu da yaşamıyordum.Gerçi artık 512 RAM li bilgisayar kaldı mı orası tartışılır... Kısaca antivirüsler zaten enfekte edilmiş bir sisteme kurulmamalıdır.Tabii Avira tarzı kapsamı geniş olmayan bir antivirüs için yaptıkları gerçekten başarılı.Bu konuda örnek verirsek combofix sadece yaklaşık 50 belli klasörü tarıyor ve antivirüs kategorisine koyamayacağımız bir uygulama.Ama bilişim dünyasının olmazsa olmazlarından.Ayrıca sality antivirüsler ile temizlenecek bir virüs değil. (Kaspersky buluyor zaten.)

http://www.viruslist.com/en/viruses/encyclopedia?virusid=21029

Ayrıca lütfen yeni yayılan bir virüs hakkında açtığım konuyu inceleyiniz bakalım hangi antivirüsler tanımış : (Avira-Kaspersky listenin içinde)
    http://forum.donanimhaber.com/m_36118307/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#36118307

Şimdiye kadar Kaspersky Sayesinde kurtulduğum en güçlü virüs: Reader_S
    İçindekiler

Tehdit Alias Number of Incidents Sayı olaylar
    W32.Virut.CF [Symantec] W32.Virut.CF [Symantec] 54 54
    W32/Virut.gen [McAfee] W32/Virut.gen [McAfee] 53 53
    W32/Scribble-A [Sophos] W32/Scribble-A [Sophos] 52 52
    Virus:Win32/Virut.BM [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.BM [Microsoft] 50 50
    W32/Vetor-A [Sophos] W32/Vetor-A [Sophos] 49 49
    Virus.Win32.Virut.ce [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.ce [Kaspersky Lab] 46 46
    W32/Virut-Gen [Sophos] W32/Virut-Gen [Sophos] 39 39
    W32/Virut.j [McAfee] W32/Virut.j [McAfee] 38 38
    W32.Virut.W [Symantec] W32.Virut.W [Symantec] 37 37
    Virus.Win32.Virut.n [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.n [Kaspersky Lab] 32 32
    W32.Virut.U [Symantec] W32.Virut.U [Symantec] 29 29
    Win32.Virut.Gen.5 [PC Tools] Win32.Virut.Gen.5 [PC Tools] 29 29
    PE_VIRUT.AP [Trend Micro] PE_VIRUT.AP [Trend Micro] 28 28
    Virus:Win32/Virut.BI [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.BI [Microsoft] 28 28
    W32/Virut.n [McAfee] W32/Virut.n [McAfee] 28 28
    Win32.Virut.Gen [PC Tools] Win32.Virut.Gen [PC Tools] 26 26
    Virus.Win32.Virut.q [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.q [Kaspersky Lab] 21 21
    W32.Virut.B [Symantec] W32.Virut.B [Symantec] 20 20
    New Win32 [McAfee] Yeni Win32 [McAfee] 18 18
    Virus.Win32.Cheburgen.a [Ikarus] Virus.Win32.Cheburgen.a [Ikarus] 18 18
    Virus:Win32/Virut.AK [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AK [Microsoft] 18 18
    Trojan-Downloader.Win32.VB.bbi [Ikarus] Trojan-Downloader.Win32.VB.bbi [Ikarus] 17 17
    PE_VIRUT.D [Trend Micro] PE_VIRUT.D [Trend Micro] 16 16
    PE_VIRUT.XO [Trend Micro] PE_VIRUT.XO [Trend Micro] 15 15
    Virus.Win32.Virut.bw [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.bw [Kaspersky Lab] 15 15
    Virus:Win32/Virut.AP [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AP [Microsoft] 13 13
    Win32.Virut.U [Ikarus] Win32.Virut.U [Ikarus] 13 13
    Trojan-Dropper.Win32.Cutwail [Ikarus] Trojan-Dropper.Win32.Cutwail [Ikarus] 12 12
    TrojanDropper:Win32/Cutwail.AL [Microsoft] TrojanDropper: Win32/Cutwail.AL [Microsoft] 12 12
    Virus.Win32.Virut [Ikarus] Virus.Win32.Virut [Ikarus] 12 12
    Generic Downloader.x [McAfee] Genel Downloader.x [McAfee] 9 9
    Trojan Horse [Symantec] Truva atı [Symantec] 9 9
    Mal/Generic-A [Sophos] Mal / Generic-A [Sophos] 8 8
    PE_VIRUT.XP [Trend Micro] PE_VIRUT.XP [Trend Micro] 8 8
    Mal/Pushdo-A [Sophos] Mal / Pushdo-A [Sophos] 7 7
    Virus.Win32.Virut.bu [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.bu [Kaspersky Lab] 7 7
    New Win32.g4 [McAfee] Yeni Win32.g4 [McAfee] 6 6
    PE_VIRUT.BA [Trend Micro] PE_VIRUT.BA [Trend Micro] 6 6
    PE_VIRUX.A-1 [Trend Micro] PE_VIRUX.A-1 [Trend Micro] 6 6
    Trojan.Pandex [Symantec] Trojan.Pandex [Symantec] 6 6
    TrojanDownloader:Win32/Cutwail.gen!C [Microsoft] TrojanDownloader: Win32/Cutwail.gen! C [Microsoft] 6 6
    Trojan-Dropper.Win32.Agent.afvt [Kaspersky Lab] Trojan-Dropper.Win32.Agent.afvt [Kaspersky Lab] 6 6
    Virus.Win32.Virut.au [Ikarus] Virus.Win32.Virut.au [Ikarus] 6 6
    Virus.Win32.Virut.bv [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.bv [Kaspersky Lab] 6 6
    Virus.Win32.Virut.bx [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.bx [Kaspersky Lab] 6 6
    Virus:Win32/Virut.AU [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AU [Microsoft] 6 6
    Generic Dropper [McAfee] Genel Dropper [McAfee] 4 4
    PE_SALITY.EN-1 [Trend Micro] PE_SALITY.EN-1 [Trend Micro] 4 4
    PE_VIRUT.XL [Trend Micro] PE_VIRUT.XL [Trend Micro] 4 4
    Trojan.Win32.Pakes [Ikarus] Trojan.Win32.Pakes [Ikarus] 4 4
    Trojan.Win32.Pakes.may [Kaspersky Lab] Trojan.Win32.Pakes.may [Kaspersky Lab] 4 4
    TrojanDownloader:Win32/Cutwail.AG [Microsoft] TrojanDownloader: Win32/Cutwail.AG [Microsoft] 4 4
    Trojan-Dropper.Agent [Ikarus] Trojan-Dropper.Agent [Ikarus] 4 4
    Virus.Win32.Sality.aa [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Sality.aa [Kaspersky Lab] 4 4
    Virus.Win32.Virut.bi [Ikarus] Virus.Win32.Virut.bi [Ikarus] 4 4
    Virus.Win32.Virut.o [Ikarus] Virus.Win32.Virut.o [Ikarus] 4 4
    Virus.Win32.Virut.q [Ikarus] Virus.Win32.Virut.q [Ikarus] 4 4
    Virus:Win32/Sality.AM [Microsoft] Virüs: Win32/Sality.AM [Microsoft] 4 4
    Virus:Win32/Virut.AE [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AE [Microsoft] 4 4
    Virus:Win32/Virut.AF [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AF [Microsoft] 4 4
    Virus:Win32/Virut.AR [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AR [Microsoft] 4 4
    W32.Sality.AE [Symantec] W32.Sality.AE [Symantec] 4 4
    W32.Virut.R [Symantec] W32.Virut.R [Symantec] 4 4
    W32/Sality.al [McAfee] W32/Sality.al [McAfee] 4 4
    W32/Sality-AM [Sophos] W32/Sality-AM [Sophos] 4 4
    PE_VIRUT.LJ [Trend Micro] PE_VIRUT.LJ [Trend Micro] 3 3
    Trojan-Downloader.Win32.Pakernat.A [Ikarus] Trojan-Downloader.Win32.Pakernat.A [Ikarus] 3 3
    Virus.Win32.Virut.bq [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.bq [Kaspersky Lab] 3 3
    Virus:Win32/Virut.BG [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.BG [Microsoft] 3 3
    Backdoor.Win32.Small.hnz [Kaspersky Lab] Backdoor.Win32.Small.hnz [Kaspersky Lab] 2 2
    Cutwail [McAfee] Cutwail [McAfee] 2 2
    PE_VIRUT.NZY [Trend Micro] PE_VIRUT.NZY [Trend Micro] 2 2
    PE_VIRUT.XI [Trend Micro] PE_VIRUT.XI [Trend Micro] 2 2
    PE_VIRUT.XK [Trend Micro] PE_VIRUT.XK [Trend Micro] 2 2
    PE_VIRUT.XS [Trend Micro] PE_VIRUT.XS [Trend Micro] 2 2
    Trojan.Horse.AZT [Ikarus] Trojan.Horse.AZT [Ikarus] 2 2
    Trojan.Pandex!sd6 [PC Tools] Trojan.Pandex! Sd6 [PC Tools] 2 2
    Trojan.Win32.Agent [Ikarus] Trojan.Win32.Agent [Ikarus] 2 2
    Trojan.Win32.Agent.bacu [Kaspersky Lab] Trojan.Win32.Agent.bacu [Kaspersky Lab] 2 2
    Trojan.Win32.Inject [Ikarus] Trojan.Win32.Inject [Ikarus] 2 2
    Trojan.Win32.Inject.mtr [Kaspersky Lab] Trojan.Win32.Inject.mtr [Kaspersky Lab] 2 2
    Trojan.Win32.Inject.mts [Kaspersky Lab] Trojan.Win32.Inject.mts [Kaspersky Lab] 2 2
    Trojan.Win32.Inject.myj [Kaspersky Lab] Trojan.Win32.Inject.myj [Kaspersky Lab] 2 2
    Trojan-Downloader.Agent!sd6 [PC Tools] Trojan-Downloader.Agent! Sd6 [PC Tools] 2 2
    Trojan-Downloader.Win32.Agent.bhjw [Kaspersky Lab] Trojan-Downloader.Win32.Agent.bhjw [Kaspersky Lab] 2 2
    Trojan-Downloader.Win32.FraudLoad.dlv [Kaspersky Lab] Trojan-Downloader.Win32.FraudLoad.dlv [Kaspersky Lab] 2 2
    Trojan-Downloader.Win32.Small [Ikarus] Trojan-Downloader.Win32.Small [Ikarus] 2 2
    Virus.Win32.Sality [Ikarus] Virus.Win32.Sality [Ikarus] 2 2
    Virus.Win32.Virut.bo [Kaspersky Lab] Virus.Win32.Virut.bo [Kaspersky Lab] 2 2
    Virus:Win32/Virut.AG [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AG [Microsoft] 2 2
    Virus:Win32/Virut.AN [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.AN [Microsoft] 2 2
    Virus:Win32/Virut.BC [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.BC [Microsoft] 2 2
    Virus:Win32/Virut.D [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.D [Microsoft] 2 2
    Virus:Win32/Virut.dam [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.dam [Microsoft] 2 2
    Virus:Win32/Virut.K [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.K [Microsoft] 2 2
    Virus:Win32/Virut.L [Microsoft] Virüs: Win32/Virut.L [Microsoft] 2 2
    W32.Sality.Y [Ikarus] W32.Sality.Y [Ikarus] 2 2
    W32.Virut.H [Symantec] W32.Virut.H [Symantec] 2 2
    W32/Virut.remnants [McAfee] W32/Virut.remnants [McAfee] 2 2
    W32/Virut-L [Sophos] W32/Virut-L [Sophos] 2 2

Alıntıları Göster
    Siz KIS kullanıyorsunuz sanırım.Kaldı ki KIS teki özellikler Avira dan üstündür elbette.Hatta en iyi komple güvenlik paketi KIS tir.Ona kimse itiraz etmez sanırım.Ama olaya antivirüs olarak bakarsak yapması gereken işler bellidir.Virüs,trojan,script,worm,rootkit, zararlılarını temizlemek.Eğer olaya bu açıdan bakarsanız daha objektif yorum olur.Yoksa Avira nın da Security Suite i var.Evet belki kaspersky kadar ayarı yok.Çünkü sadelikten yana.Aynı arayüzden Avira yapsa gözünüze daha güvenli görünür.Ama dediğim gibi.Komple paket değil de sadece antivirüs modüllerini test ederseniz yaklaşık 50.000 kadar zararlı ile ozaman fark çok belli olur.O yüzden belirttim mesajımda bunu.İki yazılımı yarıştırmıyorum çünkü ikisi de aktif korumada çok iyiler.Ama isteğe bağlı tarama yapıltığında Avira daki malware(özellikle trojan) tanıma ve silme üstünlüğü başarısını gösterir.Kaspersky nin veritabanı çok çok iyi lafım yok ama malware(virüs harici zararlılar) kısmında dediğim sonuç çıkıyor.
    Herneyse sadece bilgilendirme amaçlı yazdım.Yanlış anlaşılma olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Midgardian

Siz KIS kullanıyorsunuz sanırım.Kaldı ki KIS teki özellikler Avira dan üstündür elbette.Hatta en iyi komple güvenlik paketi KIS tir.Ona kimse itiraz etmez sanırım.Ama olaya antivirüs olarak bakarsak yapması gereken işler bellidir.Virüs,trojan,script,worm,rootkit, zararlılarını temizlemek.Eğer olaya bu açıdan bakarsanız daha objektif yorum olur.Yoksa Avira nın da Security Suite i var.Evet belki kaspersky kadar ayarı yok.Çünkü sadelikten yana.Aynı arayüzden Avira yapsa gözünüze daha güvenli görünür.Ama dediğim gibi.Komple paket değil de sadece antivirüs modüllerini test ederseniz yaklaşık 50.000 kadar zararlı ile ozaman fark çok belli olur.O yüzden belirttim mesajımda bunu.İki yazılımı yarıştırmıyorum çünkü ikisi de aktif korumada çok iyiler.Ama isteğe bağlı tarama yapıltığında Avira daki malware(özellikle trojan) tanıma ve silme üstünlüğü başarısını gösterir.Kaspersky nin veritabanı çok çok iyi lafım yok ama malware(virüs harici zararlılar) kısmında dediğim sonuç çıkıyor.
    Herneyse sadece bilgilendirme amaçlı yazdım.Yanlış anlaşılma olmasın

Alıntıları Göster
    tabii ki hiçbir yazılım 4/4 lük değil.hepsinin kendine has uzmanlık alanı var.sizle aynı fikirdeyim.iyi çalışmalar

• merhaba benim bir konuda yardıma ihtiyacım var belki siz olabilirsiniz diye düşündüm.
    harici hard diskime "trojan-downloader.Win32.VB.iyl." virüsü bulaştı kaspersky temizleyemiyor.
    içinde 5 senelik fotoğraflarım var ve kopyası yok. fotoğraf klasörüm exe olarak görünüyor ve hiç bir şekilde açılmıyor.
    yardımcı olursanız çok sevinirim çok acil lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makikosan35

merhaba benim bir konuda yardıma ihtiyacım var belki siz olabilirsiniz diye düşündüm.
    harici hard diskime "trojan-downloader.Win32.VB.iyl." virüsü bulaştı kaspersky temizleyemiyor.
    içinde 5 senelik fotoğraflarım var ve kopyası yok. fotoğraf klasörüm exe olarak görünüyor ve hiç bir şekilde açılmıyor.
    yardımcı olursanız çok sevinirim çok acil lütfen.
    kardeş format at ama tüm bölümleri formatla
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguracer

kardeş format at ama tüm bölümleri formatla

Alıntıları Göster
    bu virsüten Dr.Web Live CD ile kurtuldum arkadaşlar kesin olaak olayı çözdü hemde server 2003 üzerinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: t-miharbi

bu virsüten Dr.Web Live CD ile kurtuldum arkadaşlar kesin olaak olayı çözdü hemde server 2003 üzerinde

Alıntıları Göster
    arkadas bu pc ye ancak format lazım ver 10 tl internet kafeciye blmiorm 15 tl de olabilir atsın formatı bidahada dikkat et her siteye her gelen dosya ve linke tıklama ama istersen snnde başkasına yaparsın trojan yada keylogger le banada blaştı ama hiç öyle olmadı sadece hata gelio ama sna önereceğim en iyi trojan ProRat
    içinde keylogger fln var ismi ProRat V1.9 zip indir serveri hazırla ama sakın açma açarsan yine bçyle olur ava giderken avlanırsın hdi by bn kaçar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.