Başlıkta belirttiğim gibi arabam 2012 1.4 tdci fiesta titanyum 26000 km de. 30000 bakımını yetkili serviste 1 ay önce yaptırdım (yılını doldurdugu için)
Sorunum şöyle: Rölantideyken devir saati stabil bir şekilde duruyor. Gaza azıcık basınca (deviri 800-900 e cıkarıcak kadar) devir 700 ve 1100 arasında hızlı bi şekilde düşüp artıyor.
Hareket halindeyken ise yine o kadar gazı alınca tekler gibi araba öne arkaya sallanıyor. Durum gaz pedalına basma miktarı ya da devirin 800ler civarında olmasıyla alakası yok. Mesela, cruise control'le giderken hafif eğimli bir yolda yokuş aşağı inerken (Bu sırada, devir 2000 - anlık yakıt tüketimi 0.6lt/100km civarı). Sanki araba gaz vermekle vermemek arasında karar veremiyor gibi. Normal bi şekilde giderken ayagımı gazdan cekince de cok kısa bir süreliğine küçük de olsa bi sallıyor arabayı
2 yetkili servise gittim bilgisayara bağladılar herhangi bi hata bulamadılar yazılım yükselttiler hiç bi işe yaramadı. Servislerden bi tanesi arıza ışığı yoksa yapcak bişi yok dedi. diğeri 2-3 arabayı bırak bi bakayım dedi. Hem güvenemedim hem 3 gün arabasız kalmak istemediğim için bırakmadım.
Aynı sorunla karşılaşan var mı? Garantim devam ediyorken bu sorunu çözdürmek istiyorum ama servisler pek umursamıyor.
konuyla ilgili video cekip yüklicem en kısa zamanda İlginiz için teşekkürler
Linkteki videoda sabit haldeyken cok az gaza basınca olan durumu görebilirsiniz.