Esas amacın evde salonda multimedya deneyimi yaşamak olduğu bir cihaz almayı düşünüyorum, halihazırda 3 sene önce aldığım bir medyabox mevcut egreat adında ancak artık yetersiz kalıyor 1080p videolarda iyi performans vermiyor vs.
Bu forum başlığı altında birçok android tabanlı medya player incelendi ama artık onların devrinin geçtiğini düşünüyorum çünkü windows 10 çıktı ve en büyük iddiası düşük konfigli cihazlarda yüksek performanslı çalışmak. Bunun üzerine intel tarafında video oynatma performansı yüksek olan quad core işlemciler çıktı. herhangi bir medya oytanıcı windows yüklü bir pc ile başa çıkabilir mi? bence imkansız gibi.
Burada sizlerin de öneri ve görüşleriyle alınması en mantıklı media center minipcyi bulacağız inşallah.
Genel olarak cihazlardan beklentilerim;
akıcı şekilde 4k video oynatabilme tüm formatların desteği (win10 ile bu sorun olmaz diye düşünüyorum) sessiz çalışma yani fansız tasarım
Piyasadaki minipclerde bulunan işlemcileri şöyle sıralayalım tabi bunlar benim gördüklerim sadece sonradan ekleriz buldukça;
Başlangıç olarak Dark-xsw200 cihazına bakalım, bu başlığı açma sebebim olan cihazdır, bu cihazdan yola çıkarak nette yaptığım araştırmalar gösterdi ki bundan çok daha iyileri mevcut piyasada.
Bende bu tarz şeyler bakıyorum acil ihtiyaç var. Fakat toshiba, asus, hp gibi windows tabletler de var hem klavyeli gerektiğinde tablet olarakta kullanmak mümkün. Bir türlü karar verip uygulayamıyorum. Performans verirmi ? fiyatlarda pahalanmış vs derken bocalıyorum. Siz bir karara varabildiniz mi ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme