Şimdi Ara

Salonda Kombi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar üniversite öğrencisiyim ve çıktığımız evde kombi salonda. Daha önce elektrikle ısınıyorduk fakat binanın tesisatının dayanıklı olmaması yüzünden doğalgaza geçtik. Doğalgaza geçmekle beraberde resmen başımıza iş aldık. Odayı ısıtmak için kapı pencere kapatıp kombiyi yakıyorum. Kombi bacalı olduğu için oksijen tüketiyor. Bir süre sonra klavuz ateşi de olmak üzere tamamen sönüyor. Oksijen yetersizliğinden dolayı söndüğünü düşünüyorum. Çünkü camdaki deliği açtığımda ve kapıyı biraz aralık bıraktığımda bu olmuyor fakat odanın sıcalığı anormal bir şekilde düşüyor. Isınmak için kapıyı pencereyi kapatmam, kombinin çalışması ve istenmeyen bir trajedinin yaşanmaması içinde camdaki deliği açıp kapıyı aralık bırakmam gerekiyor. Şuan neyse ama kış bastırdığında bu böyle olmayacak.

Aklıma bir fikir geldi sizlerle de paylaşmak ve işi bilenlere de danışmak istedim.

Akvaryum mantığında bir fanus yapsam kombiyi içine alsam ve bunu duvara izole etsem. alttanda hortumla dışardaki havayı fanla beraber fanusun altından versem. Üşümeden ısınabilirmiyim?

Kabaca bir fotoğrafla anlatabilirim umarım

Bacayıda içine alacak bir fanus. Fanusun altından fanla dısardan hortumla alınan hava kombiden içeriye verilecek.

Ugulamaya koymaya değer bir fikir mi acaba?

Salonda Kombi?

• quote:

Orijinalden alıntı: wetsss

Arkadaşlar üniversite öğrencisiyim ve çıktığımız evde kombi salonda. Daha önce elektrikle ısınıyorduk fakat binanın tesisatının dayanıklı olmaması yüzünden doğalgaza geçtik. Doğalgaza geçmekle beraberde resmen başımıza iş aldık. Odayı ısıtmak için kapı pencere kapatıp kombiyi yakıyorum. Kombi bacalı olduğu için oksijen tüketiyor. Bir süre sonra klavuz ateşi de olmak üzere tamamen sönüyor. Oksijen yetersizliğinden dolayı söndüğünü düşünüyorum. Çünkü camdaki deliği açtığımda ve kapıyı biraz aralık bıraktığımda bu olmuyor fakat odanın sıcalığı anormal bir şekilde düşüyor. Isınmak için kapıyı pencereyi kapatmam, kombinin çalışması ve istenmeyen bir trajedinin yaşanmaması içinde camdaki deliği açıp kapıyı aralık bırakmam gerekiyor. Şuan neyse ama kış bastırdığında bu böyle olmayacak.

Aklıma bir fikir geldi sizlerle de paylaşmak ve işi bilenlere de danışmak istedim.

Akvaryum mantığında bir fanus yapsam kombiyi içine alsam ve bunu duvara izole etsem. alttanda hortumla dışardaki havayı fanla beraber fanusun altından versem. Üşümeden ısınabilirmiyim?

Kabaca bir fotoğrafla anlatabilirim umarım

Bacayıda içine alacak bir fanus. Fanusun altından fanla dısardan hortumla alınan hava kombiden içeriye verilecek.

Ugulamaya koymaya değer bir fikir mi acaba?

Salonda Kombi?

aman Allah korusun kardeş zaman, zaman basından duyduklarımızı sen duymuşsundur,şu baca probleminden dolayı şohben kazalarında kaybolan hayatlar,belirtiğin gibi mevcut durumda kombi ile oksijeni ortak kullanıyorsunuz, baca çıkışının çok sağlıklı olduğundan emin olmanız gerek,ayrıca senin çözümünde olabilir ,kombiye gerekli havayı aldıracak bir durumda olmasına dikkat edin,birde bulunuduğunuz odaya dışarıdan hava girişini sağlayacak bir cam menfezi vs koyun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 9 Ekim 2010; 17:23:20 >

• Kombinin alevlenmesi için gerekli miktarda havaya ihtiyacı var.Bunu ya baca dizaynı ile halleder yada içerideki hava ile.Hermetik kombilerde ortamdan hava çekmiyor kombi.Bacaları çift kademeli ve dışarıdan havayı alıyor.

Ayrıca kombi havasızlıktan sönüyorsa zaten o ortamda hayat yok demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneKaşif

Kombinin alevlenmesi için gerekli miktarda havaya ihtiyacı var.Bunu ya baca dizaynı ile halleder yada içerideki hava ile.Hermetik kombilerde ortamdan hava çekmiyor kombi.Bacaları çift kademeli ve dışarıdan havayı alıyor.

Ayrıca kombi havasızlıktan sönüyorsa zaten o ortamda hayat yok demektir.

Kombi bir süre yanıyor içerisi sınıyor, sonra kombi sönüyor ama termostattan dolayı değil çünkü klavuz ateşide sönüyor. otomatik olarak gaz kesiliyor tahminimce. Hermetik kombilerin nasıl çalıştığını biliyorum fakat ev sahibinin bunu değiştirmeyeceğini tahmin ediyorum. Dediğim sistem kombiyi odadan izole edecek, fanla beraber pencerenin dısından hortumla temiz hava fanusun altından içine üflenecek. Bu, kombinin ihtiyacı olacak havayı karşılayabilir mi? Masraf edipte sonra bunu akvaryum olarak kullanmak istemiyorum.

• O kombiye onayı kim verdimerak ettim..
    Canınızla oyun oynamayın. Salonda kombi olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: plcmn

O kombiye onayı kim verdimerak ettim..
    Canınızla oyun oynamayın. Salonda kombi olmaz...

Ustam doğru diyosunda zamanında bi eşeklik ettik eve çıkarken bunu düşünmedik, şimdide semerini çekiyoruz. Havalar soğudu ama bunun daha kara kışı var. Soğuk acıtmaya başladığında mecbur açılacak kombi. Şimdidn bi yöntem bulayımda o zaman rahat edeyim. Yinede ne olursa olsun gece yataken kombi kapatılacak ama açık olduğu süre içinde oda içindeki oksijeni etkilemeden iyice ısıtsın kafi.
  • Yaşadığınız mekanda aynı odada, salonda bacalı kombi olmaz...Her zaman risk var...Duvardaki , penceredeki havalandırma deliği açık duracak...Neden ? Yanmanın gerçekleşmesi için taze hava girişi oksijen lazım...Havalandırma olmayınca kombi yeterli hava gelmediği için kendini kapatıyor..Sonrası ?......HAYATINIZ TEHLİKEDE...NE YAZIYORUM İYİ OKUYUNUZ...Kapalı ortamda kombi odadaki oksijeni bitirip sönerse siz uykuda sessizce başka bir köye tayin olursunuz...Korkunç benzeri olaylar yaşandı.......EV SAHİBİ BİR ŞEY YAPMIYORSA BULUNDUĞUNUZ YERDEKİ GAZ DAĞITIM ŞİRKETİNE BAŞVURUNUZ...O kombiyi oraya nasıl koydular ? Nasıl izin verip açtılar ? Orasıda en büyük soru işareti.....BACALI DEĞİL HERMETİK KOMBİ OLSA DİYECEK SÖZÜM YOK...KENDİ BACASINDAN HAVASINI ALIP AYNI BACADAN YANIK GAZI ATIYOR. BULUNDUĞU .ORTAMIN OKSİJENİNİ TÜKETMİYOR.... SİZİN KOMBİYİ BACAYA BAĞLAYAN ALÜMİNYUM HELEZON BORUDA BİR YIRTIK OLSA YAŞADIĞINIZ ODAYA KARBON DİOKSİT DOLACAK...CO 2 Oda zehirli gaz..Karda, kışta....Aşırı rüzgarda ve çekmeyen bacaların neden olduğu evlerdeki ..Soba zehirlenmelerini düşünün.... EN AZINDAN YAŞADIĞINIZ SALONA BİR GAZ DEDEKTÖRÜ TAKIN....KAÇAK VARSA ÖTER , SİNYAL VERİR .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 7 Kasım 2010; 11:34:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi Yerden Isıtma
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • salonda zombi diye okudum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.