Şimdi Ara

Salondan odama ethernet kablo ile video aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ilginç bir problemim var kısaca ne yapmak istediğimi yazıyorum...

salondan odama ethernet kablosu çektim aşağı yukarı 30 metre civarıdır en fazla.

ardından ethernet kablosunda bulunan iki kabloyu (mavi ve beyaz-mavi olanları seçtim ben) salondaki digiturk kutusunun arkasına video çıkışına taktım (kabloları rca jakına lehimledim şu sarı renkli video ucuna yani)

sonra odama gidip aynı renkli kabloları yine bir rca jakına lehimledim ve odamdaki tv ye video input girişine bağladım.
    görüntü inanılmaz bulanık ve kesik kesik geliyor hiç bir şey anlaşılmıyordu. jakların doğru yapıldığını da kontrol ettim ama ne yaptıysam bir türlü görüntü düzgün olarak çıkmadı.
    Aslında benim yapmak istediğim sadece görüntü aktarmak değil daha büyük bir şey idi... şöyle ki ben salondan odama bir değil iki ethernet kablosu birden çektim aslında amacım iki ethernet kablosu ile 8 er den 16 telim oluyor bunların 6 telini YPbPr (şu hdmi netliğinde görüntü veren olay) için.... 2 telini normal standard video için (şu sarı uçlu jaklı olan).... 4 telini stereo ses için.... ve 2 telide koaksiyel (dij. ses aktarımı) olarak odama aktarmayı dusunuyordum.
    iki kablo çektikten sonra ilk olarak video girişini denemek istedim ama sonuç malesef yukarıda anlattığım gibi oldu.
    saatlerce her şeyi denedim ama görüntü bir türlü adam gibi netlikte olmadı, kablo uzunluguda fazla değil ki...

bir kaç deneme sonra enteresan bir şey farkettim. dediğim gibi iki ethernet kablosu çekmiştim, odamda iki kablo nun ikişer ucunu birbirlerine bağladım, salona gittim odamda birbirine bağladığım iki kablonun bi ucunu digiturk e diğer ucunu tv ye taktım. veee görüntü mükemmeldi...

tekrar ediyorum kablonun biri digiturkten çıkıp odama gidiyo odamda 2. ethernet kablosuna geçip (birbirlerine bağlamıştım ya) tekrar salona geliyodu ve buna rağmen görüntü mükemmeldi!.

bu yüzden odamda ki tv de sorun olduğunu düşündüm bu seferde aynı mantıkla odamdan dvd playera görüntüyü bağladım ve bu sefer de salondaki iki ethernet kablosu uçlarını birleştirdim ve yine odama görüntüyü tv ye aktardım... ve sonuç yine mükemmel görüntüydü... akıl sır erdiremiyorum önerilerinizi bekliyorum... bi yerde bi yanlış yapıyorum sanki...

umarım anlatabilmişimdir sabrınız için teşekkür ederim

• cat 5 kabloyla olmaz kardeş. Gümüş kaplama koasiyel kabloyla denedin mi ?
  • 1. tek damarlı telle 30mt de görüntü kayıplara uğrar Self Control'un dediği gibi coax. kablo çekersen daha sağlıkli bir iş olur.Ayrıca mavi-m/ beyaz bağladm demişin utp kabloda hatları görmüşsündür spiral halindedir bu nedenle sinyaller birbirlerini etkileyerek dahada kötü iletim yapar.Ha illede cat5 kablo ile çekicem diyosan mesela mavi-m/beyazı kısa devre yapıp tek hat oluşturabilirsin yani oluşan iç direnci azaltmak adına ve daha az spiralli hat üzerinden gider..kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.