Şimdi Ara

Salonumdaki Led şerit aydınlatma ne kadar yakar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
20.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar bana bu hesaplar garip geliyor. Mantık olarak doğru ancak pratikte yanlış gibi. Ölçüm yapılmadan kesin bilgi vermek yanlış olur. Ortalama 40" televizyon 60-100w arası güç çekiyor günde 20saat çalışıyor. Onun yanında 300w psu kullanan ortlama 200w güç tüketen bilgisayar günde ortalama 5 saat çalışıyordu. Üstüne buzdolabı, 5kw şohben, 2 adet 2kw güç tüketen ısıtıcılar vs cayır cayır çalışırken max 160tl fatura geliyor. Sadece 250w max tüketimi olan trafo ile öyle 300-500 lira faturaya gelmez. 24 saat açmadığı sürece akşamları falan açsa her gün faturaya en en en fazla 50 lira yansır. Ortalama 20 lira etkiler diyorum ben.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Arkadaşlar bana bu hesaplar garip geliyor. Mantık olarak doğru ancak pratikte yanlış gibi. Ölçüm yapılmadan kesin bilgi vermek yanlış olur. Ortalama 40" televizyon 60-100w arası güç çekiyor günde 20saat çalışıyor. Onun yanında 300w psu kullanan ortlama 200w güç tüketen bilgisayar günde ortalama 5 saat çalışıyordu. Üstüne buzdolabı, 5kw şohben, 2 adet 2kw güç tüketen ısıtıcılar vs cayır cayır çalışırken max 160tl fatura geliyor. Sadece 250w max tüketimi olan trafo ile öyle 300-500 lira faturaya gelmez. 24 saat açmadığı sürece akşamları falan açsa her gün faturaya en en en fazla 50 lira yansır. Ortalama 20 lira etkiler diyorum ben.
    Gece tarifesi gündüz tarifesi cart curt bir ton detay var biz onları hesaba katmıyoruz. En kötü senaryoyu çizdik ortaya.

Ama 50 lira da değildir hani

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Arkadaşlar bana bu hesaplar garip geliyor. Mantık olarak doğru ancak pratikte yanlış gibi. Ölçüm yapılmadan kesin bilgi vermek yanlış olur. Ortalama 40" televizyon 60-100w arası güç çekiyor günde 20saat çalışıyor. Onun yanında 300w psu kullanan ortlama 200w güç tüketen bilgisayar günde ortalama 5 saat çalışıyordu. Üstüne buzdolabı, 5kw şohben, 2 adet 2kw güç tüketen ısıtıcılar vs cayır cayır çalışırken max 160tl fatura geliyor. Sadece 250w max tüketimi olan trafo ile öyle 300-500 lira faturaya gelmez. 24 saat açmadığı sürece akşamları falan açsa her gün faturaya en en en fazla 50 lira yansır. Ortalama 20 lira etkiler diyorum ben.
    Son derece mantıklı bir yorum. Ben hesap hatası yapmışım, birşey demiyorum. 400-500Liraları bulmaz. Ama 20TL'den fazla olur bence.

Kolayı var?

Uygun fiyattan bulunabilirse ücret hesabı yapabilen Wattmetreler var onlardan edinilip tüm eşyalarınızı tek tek hesaplayabilirsiniz.

• @dfk24 Ya demek istediğim gecesi gündüzü değil. Anlık tüketimi ölçmeden trafodaki 250w değeri ve bir adet ledin 20ma çektiği hesabıyla 24metre ledi hesaplarsak, doğru sonuç ile tahminler arasında uçurum olur diyorum.

@90numaraşanzumanyağıYani hocam o şekilde. BirimFiyat x KW hesabı yaparak sana 300 gelir ona 100 gelir derdim bende eskiden ama tutmuyor.

Burada yapılacak olan proje gerçekten isteniyorsa önce onu uygulayın sonra gelen faturayı izleyin. Prize takılan kw ölçer ile ölçüm yapıldığında bile minimum 20 lira fark eder. Çünkü vergisi kdvsi birim fiyata değil toplam harcanan miktarın yüzdesi alınarak ekleniyor. Ne kadar fazla harcarsan o kadar giriyor anlayacağınız.

• Ha neden böyle diyorsun bizi de aydınlat bizde hesaplayalım derseniz, valla bende anlayamadım sistemi. Örnek vereyim yine, ailemin evindeyken kahvaltı ve akşam yemekleri yapılırken mutfaktaki 2 kw ısıtıcı 2 şerden toplam 4 saat yanıyor. Hadi elektrik 40 kuruş diyelim 8kwx30günx0.40=96 lira.

Evde 4 kişi oluyorduk, haftada 2 şer kez herkes yıkanıyor Şohben 5kw kademesindeyken. Yarım saat dursa herkes haftada 4 saat ayda 16 saat. Hesaba göre 32 tl
    Aynı banyo 2 kw isiticiyla ısınıyor. 13 tl
    Hesaplandığında 140 lira falan ediyor. Daha bu 4 kişi saçını 2 kwlik makineyle kurutacak, her gün 5 saat bilgisayar ve monitörü çalışacak, 20 saat tv çalışacak, buzdolabı, fırında yemekler vs olacak. Ampulleri saymıyorum bile. Bunların toplam fiyatına kdv, vergi ekleyeceksin. Valla 500 lirayı geçti bile hesaba göre. Ama bu kullanımda eve gelen fatura 160 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 4 Ocak 2020; 0:46:40 >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Kullanima görede değişir, 4 kişi fakat her insanın davranışı farklı.

Birisi sofbeni 3 de çalıştırır, diğeri 1 de diğeri 2 de.
    Isıtıcıya birisi 1 lt su koyar, diğeri 500ml , diğeri 2 lt .
    Sobanın bir gözü açık kalır, diğer gün 2 göz, diğer gün 1 göz.

Led olayında değişim pek olmaz, led türü ve metresi kullanım süresi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Bu işte aşırı fazla etken var işte hocam. Kesin bir sonuç söylemek zor oluyor. Ama öyle uzay rakamlarda gelmez yani.

• Şerit 5730 60D kodu üstünde yazan, metrede 60 led var.

yukardaki hesaplarda sadece trafonun max gücüne bakmış herkes. ama metrede ne kadar yaktığı önemli 1 metresi ne yakar bunun??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur2016 -- 15 Ocak 2020; 23:52:21 >
  • Ekonomik oldukları gerekçesiyle yaygın olarak kullanılan LED (Light Emitting Diode, Işık Yayan Diyot), ışıklarının gözde geri dönülmez hasarlar verebileceği ifade edildi. Madrid'deki Complutense Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan araştırmada LED ışığına maruz kalan insanların retinasında kalıcı hazarlar oluşturduğu keşfedildi. Hasarın 'mavi şerit' ışıkların yaydığı yüksek radyasyon seviyesinin sebep olduğu kaydedildi.
    http://www.gazetevatan.com/led-ampuller-kor-mu-ediyor--538402-yasam/

Sabahyoutube
    Led ışıklar göze ciddi zararlar veriyor! Mavi led ışığına dikkat!
    https://www.youtube.com/watch?v=GiGA-Agx9F0&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

Ekonomik oldukları gerekçesiyle yaygın olarak kullanılan LED (Light Emitting Diode, Işık Yayan Diyot), ışıklarının gözde geri dönülmez hasarlar verebileceği ifade edildi. Madrid'deki Complutense Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan araştırmada LED ışığına maruz kalan insanların retinasında kalıcı hazarlar oluşturduğu keşfedildi. Hasarın 'mavi şerit' ışıkların yaydığı yüksek radyasyon seviyesinin sebep olduğu kaydedildi.
    http://www.gazetevatan.com/led-ampuller-kor-mu-ediyor--538402-yasam/

Sabahyoutube
    Led ışıklar göze ciddi zararlar veriyor! Mavi led ışığına dikkat!
    https://www.youtube.com/watch?v=GiGA-Agx9F0&feature=youtu.be
    Böyle giderse eski tip sarı lambalara mı döneceğiz yoksa?
    Bizlere hep daha sağlıklıymış daha ekonomikmiş diyerek aldırmadılar mı her şeyin yenisini?

• quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

Böyle giderse eski tip sarı lambalara mı döneceğiz yoksa?
    Bizlere hep daha sağlıklıymış daha ekonomikmiş diyerek aldırmadılar mı her şeyin yenisini?

Alıntıları Göster
    LED ışığı kesinlikle zararlıdır, yeni bir haber değil bu. İnsan zaten doğası gereği hava karardı mı, biraz ateş ışığında oturup derhal yatmalıdır. Biz ne yapıyoruz?

Bu işin en mükemmeli şu: bir tane 40W klasik flamanlı ampul o kadar. Bak halojen olanlar değil. Onlar çabuk patlıyor. Klasik flamanlılar. Kör ışıkta biraz oturursun evde, gözlerin dinlenmiş olur. Daha sonra da erkenden yatarsın.

Bu LED olayının çok reklamını yaptılar zamanında ama ben yemedim. Çünkü özellikle bu Beyaz LED teknolojisi moda olduğunda önce arabalarda yaygınlaştı ve araba kullananlar bazı açılardan eski telli lambaları arattığını söylemişlerdi hiç unutmam.

Şimdi düşün: bir LED lamba üreteceğiz evler için. Bunun besleme devresi için elektronik kart geliştirmemiz lazım. LED'in soğutulması için soğutucu alüminyum yatak lazım. Ki zaten kapalı ortamda olduğundan alüminyum ısısını rahatça dışarı veremiyor o ayrı saçmalık... Bu lambanın ısı hesabı zartı zurtu var. Elektronik kart üretimi doğaya son derece zararlı kimyasallar salan bir işlem. O komponentler falan...

Eeee? biz bir LED ampulundan istediğimiz ışık enerjisini almak için yığınla teknoloji kullanıyoruz. Alırken parlak olsun diye günışığı olandan değil, beyaz alıyoruz. Göz sağlığımız zarar görüyor. Bunları titreşimsizini üretmek için yapılan çabayı yukarıda daha yazmadım.

Şimdi de senle flamanlı ampul yapalım. Bir adet madeni duy, cam eritme ve ampule uydurma teknolojisi, bir te mümkünse iyisinden tungsten teli... Bitti!...

Göz sağlığına uygun.

Üretimi kolay.

UCUZ!!!!

Düşün. Hangisi daha iyi?

Teknoloji, bir işi kolay yoldan yapmak ve insanın işini kolaylaştırmak için kullanılan yöntemler bütünüdür. Klasik ampul mu daha teknolojik, LED ampul mu? Şerittir şudur budur onları da hesaba kat?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 15 Ocak 2020; 22:37:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

LED ışığı kesinlikle zararlıdır, yeni bir haber değil bu. İnsan zaten doğası gereği hava karardı mı, biraz ateş ışığında oturup derhal yatmalıdır. Biz ne yapıyoruz?

Bu işin en mükemmeli şu: bir tane 40W klasik flamanlı ampul o kadar. Bak halojen olanlar değil. Onlar çabuk patlıyor. Klasik flamanlılar. Kör ışıkta biraz oturursun evde, gözlerin dinlenmiş olur. Daha sonra da erkenden yatarsın.

Bu LED olayının çok reklamını yaptılar zamanında ama ben yemedim. Çünkü özellikle bu Beyaz LED teknolojisi moda olduğunda önce arabalarda yaygınlaştı ve araba kullananlar bazı açılardan eski telli lambaları arattığını söylemişlerdi hiç unutmam.

Şimdi düşün: bir LED lamba üreteceğiz evler için. Bunun besleme devresi için elektronik kart geliştirmemiz lazım. LED'in soğutulması için soğutucu alüminyum yatak lazım. Ki zaten kapalı ortamda olduğundan alüminyum ısısını rahatça dışarı veremiyor o ayrı saçmalık... Bu lambanın ısı hesabı zartı zurtu var. Elektronik kart üretimi doğaya son derece zararlı kimyasallar salan bir işlem. O komponentler falan...

Eeee? biz bir LED ampulundan istediğimiz ışık enerjisini almak için yığınla teknoloji kullanıyoruz. Alırken parlak olsun diye günışığı olandan değil, beyaz alıyoruz. Göz sağlığımız zarar görüyor. Bunları titreşimsizini üretmek için yapılan çabayı yukarıda daha yazmadım.

Şimdi de senle flamanlı ampul yapalım. Bir adet madeni duy, cam eritme ve ampule uydurma teknolojisi, bir te mümkünse iyisinden tungsten teli... Bitti!...

Göz sağlığına uygun.

Üretimi kolay.

UCUZ!!!!

Düşün. Hangisi daha iyi?

Teknoloji, bir işi kolay yoldan yapmak ve insanın işini kolaylaştırmak için kullanılan yöntemler bütünüdür. Klasik ampul mu daha teknolojik, LED ampul mu? Şerittir şudur budur onları da hesaba kat?

Alıntıları Göster
    Zararlı olduğuna dair epey öncelerde yazılar okumuştum. Hatta led lambaların belirli bir titreşime sahip olduğunu ve gözümüzle o titreşimi farketmediğimizi, kalitesiz ledlerde bunun daha da fazla olduğunu falan yazmışlardı.

Bence de flamanlı lambalar daha sağlıklı ama zamanında çok araştırdım. Hep kitabın ortasından okumuşlar meseleyi. Net bir şey diyen yok. Adam akıllı bir araştırma olsa keşke.

Aslında uzun çubuk şeklinde florasan lambaları çok severdim ben. Hiç gözü yormazdı.

Bize sarı lambaları bıraktıran da aslında enerji tasarrufu oldu. led lamba 5-9 watt. Sarı lambanın iş göreni 40 watttan başlıyor. Tasarruflu ampullerde durum nasıl acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 15 Ocak 2020; 23:50:21 >

• Siz trafonun max gücü üzerinden hesaplamışsınız. Lakin ledin yaktığı üzerinden hesaplanıyor.

5050 3 çipli ledler 1 m de 14.4 watt güç çeker.24 m için 24*14.4=345.6 watt yaptı direk 350 diyelim kablo direnci vs falan...

1 kw elektrik 0.57 krş( bulunduğum bölgede birim fiyatı 1000 waat için)

0.350*0.57= 0.1995 yuvarlarsak 0.20 , saatte 20 krş harcar.

Günde 24*0.20=4.8 tl harcar

Ayda 4.8*30=144 tl 12 saat düşünürsek 72 tl civarı yapıyor.
  • Lgmsn012 L kullanıcısına yanıt
    Evet doğru hesap bu şekilde olmalı. Tabi ben bendeki şeridin tam tüketimini bulamadım internette 5730 pek kullanılmıyor ya da eski bi model heralde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Salonumdaki Led şerit aydınlatma ne kadar yakar

Arkadaşlar bu tür bir avize, yalnız ledleri açıkken (ampuller hariç) ne kadar elektrik sarfiyatı olur acaba?

• Soru güncel, bilgisi olan var mı?

• Sami Ertaga kullanıcısına yanıt

ampül sayısı çarpı ledlerin watı.

• Ampul değil. Yalnızca ledler açık olduğu zaman. Yani ampulsuz da kullanılabiliyor. Bazı modellerde de hiç ampul yok. Yalnızca ledlerin sarfiyatını merak ettim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.