Şimdi Ara

Salonumdaki Led şerit aydınlatma ne kadar yakar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
20.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, salonumda tepede boydan boya led şerit döşeli. 2 sorum olacak:

1. ne kadar elektrik yakar bu sistem şu anki haliyle? tüm şerid yanıyor tavanda ışığı açtığım zaman. tek trafo takılı tepede fotoğrafını ekledim. 5 şeridi ucuca eklemişler. toplam 24 metre uzunluğu salon kenarlarının.

2. bunu ben 2 ye bölebilirmiyim? 2 anahtarla çalışsın bi bastığımda salonun bi tarafı öbürüne bastığımda diğer taraf yansın.

Salonumdaki Led şerit aydınlatma ne kadar yakar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur2016 -- 31 Aralık 2019; 10:51:48 >

• Siz trafonun max gücü üzerinden hesaplamışsınız. Lakin ledin yaktığı üzerinden hesaplanıyor.

5050 3 çipli ledler 1 m de 14.4 watt güç çeker.24 m için 24*14.4=345.6 watt yaptı direk 350 diyelim kablo direnci vs falan...

1 kw elektrik 0.57 krş( bulunduğum bölgede birim fiyatı 1000 waat için)

0.350*0.57= 0.1995 yuvarlarsak 0.20 , saatte 20 krş harcar.

Günde 24*0.20=4.8 tl harcar

Ayda 4.8*30=144 tl 12 saat düşünürsek 72 tl civarı yapıyor.
    Yapay Zekanın Yanıtı

LED Şerit Aydınlatmanın Elektrik Tüketimi

LED (ışık yayan diyot) ışıklar, akkor veya floresan ışıklara kıyasla oldukça enerji verimlidir. Ancak, elektrik tüketimi, LED şerit aydınlatmasının uzunluğu, kullanılan LED türü ve parlaklık ayarı gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.

LED Işık Ne Kadar Yakar?

1 metre uzunluğundaki bir LED şerit, tipik olarak 4-12 watt elektrik harcar. Bu, akkor bir ampulün tükettiği enerjinin yaklaşık %10'udur.

LED Işık Çok Elektrik Yakar mı?

Hayır, LED ışıklar akkor veya floresan ışıklara kıyasla çok daha az elektrik yakar. Aynı ışık çıkışını sağlamak için LED şeritler, akkor ışıklardan %80-90 ve floresan ışıklardan %50-60 daha az enerji kullanır.

1 Metre Şerit LED Ne Kadar Elektrik Harcar?

1 metre uzunluğundaki bir LED şerit, genellikle 4-12 watt elektrik harcar. Harcanan tam miktar, kullanılan LED türüne ve parlaklık ayarına bağlıdır.

LED Işık Elektrik Tüketimi

LED şerit aydınlatmasının elektrik tüketimi, aşağıdaki faktörlerden etkilenir:

• Uzunluk: Daha uzun LED şeritler daha fazla elektrik tüketir.
    • LED Türü: Daha yüksek lümenli LED'ler daha fazla elektrik tüketir.
    • Parlaklık Ayarı: Daha yüksek parlaklık ayarları daha fazla elektrik tüketir.

Uygun LED şerit aydınlatmasını seçerek ve parlaklık ayarlarını optimize ederek, elektrik tüketiminizi minimize edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne kadar şerit led var (metre olarak) ?
  • 4 saatte 80 kuruş falan yakar hocam Güç kaynağından hesapladım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bkaan99 B kullanıcısına yanıt
    24 metre kadar led şerit var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    hocam nasıl hesapladınız acaba. evin diğer 3 odasında da led şerit var onları da hesaplamam lazım.

• Hocam adaptörün üstünde 250watt yazıyor saatte çekebileceğini maksimum güçtür. Şuanda türkiyede 1kw enerji tüketince 70krş ödüyoruz. 4saatx250waat=1000watt(1kw) yaptığından 4 saate 70 80krş yakar ortalama. Buna vergiler dahil değildir heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzcndyr

Hocam adaptörün üstünde 250watt yazıyor saatte çekebileceğini maksimum güçtür. Şuanda türkiyede 1kw enerji tüketince 70krş ödüyoruz. 4saatx250waat=1000watt(1kw) yaptığından 4 saate 70 80krş yakar ortalama. Buna vergiler dahil değildir heralde
    Evet hesap doğru. Vergiler dahil kW fiyatı 70-80 kuruş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Led gerçekten tasarruflu mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Evet hesap doğru. Vergiler dahil kW fiyatı 70-80 kuruş

Alıntıları Göster
    Bu da 24 saat boyunca yakarsa 19Lira 20Kuruş demektir.

24 saat boyunca hergün yakarsa Ayda 576Lira ceryan yakıyor.

Sadece geceleri yaksa, yarısını alalım;

288TL ediyor.

12 saat yakacak değil a? 10 saat yakar. 240TL falan eder herhalde atmasyon... Ulan 200TL olsun...

Elektrikli soba gibi mübarek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 31 Aralık 2019; 18:29:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Bu da 24 saat boyunca yakarsa 19Lira 20Kuruş demektir.

24 saat boyunca hergün yakarsa Ayda 576Lira ceryan yakıyor.

Sadece geceleri yaksa, yarısını alalım;

288TL ediyor.

12 saat yakacak değil a? 10 saat yakar. 240TL falan eder herhalde atmasyon... Ulan 200TL olsun...

Elektrikli soba gibi mübarek

Alıntıları Göster
    250 watt az değil şimdi yalan yok. 10 wattlik LED ampul taksa 25 ampul eder Ben olsam led ampul kullanırdım.

Her odaya 4er 5er takar artık

• Dur şunu adam akıllı hesaplayalım.

Bu lambayı akşamdan geceye 7-8 saat yaktığını düşünelim. En kötü haliyle 8 saat olarak alıyoruz.

8saat x 0,8TL = 6,4TL günlük.

Katla bir aya, 192 Lira abicim...

Yine çok lan...
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Hani bu LEDler enerjiyi verimli kullanıyodu? Elektriğin çoğunu ışığa çevirdiği için... zart zurt milleti gaza getirmişlerdi?

Oraya 75Wattlık flamanlı eski ampullerden taksam ressssmen hem faturadan kara geçiyorum hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyorum

Bak simit floresan demedim daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 31 Aralık 2019; 18:37:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Dur şunu adam akıllı hesaplayalım.

Bu lambayı akşamdan geceye 7-8 saat yaktığını düşünelim. En kötü haliyle 8 saat olarak alıyoruz.

8saat x 0,8TL = 6,4TL günlük.

Katla bir aya, 192 Lira abicim...

Yine çok lan...
    HoJam hesap yanlış ledler 1 kw çekmiyor ki niye 80 kuruşla çarptın

• saatlik maksimum tüketim 0.25 kw (gerçek tüketimi görmek için güç kaynağı ile elektrik bağlantısı arasına tüketimi ölçecek bir cihaz bağlamanız lazım)
    günlük maksimum tüketim 6 kw
    kw ücreti 0.8 TL dersek
    24 saat açık kalırsa 4.8 TL tüketiyor.
  • hocam günde akşamları 4 hadi 5 saat desek ayda 22 gün 5 saat. haftasonları günde 6 desek 8 gün 6 saat. 110+48= 158 saat ortalama alabiliriz heralde ortalama kış günleri için.

• ozgur2016 O kullanıcısına yanıt
    250w tüketim ile o trafo saatte 20 kuruş yakıyor. Ayda yuvarlak 160 saat çalışsa 32 tl faturaya yansır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 250 ( trafonun verdiği max guc) x ( bulunduğunuz bölgedeki 1 kw elektriğin vergili fiyatı ) / 1000 = 1 saatte harcanan elektrik.
    Ancak 1 oda için 24 metre şerit led çok fazla değil mi ?

• Led led tabi de, voltaj düşük - akım yüksek nedeni ise paralel bağlantı,
    1m ledde 30 çip var, 25 çip seri bağlı olsa, 310v dan 30mA çekecek, buda bize ortalama 24 metrede 750mA yapıyor, yani 1A bile değil, 3 çipli led 1a ya yakın çekse metrede, 25m yi siz hesapladınız zaten,,,

Çohh para yaaauwww ,,, 1-2m hobi amaçlı kullanıma uygun fakat diğer yüksek metrajlı durumlarda komple zarar
  • Ben yanlış anlamışım/hesaplamışım arakdaşlar. Özür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 1 Ocak 2020; 17:2:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

HoJam hesap yanlış ledler 1 kw çekmiyor ki niye 80 kuruşla çarptın

Alıntıları Göster
  • saasc S kullanıcısına yanıt
    Salon büyük çepeçevre ful şerit takılmış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.