Şimdi Ara

Samimi İtiraflar (Tıp)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar anadoluda bir tıp fakültesindeyim 16k civarıydım. birinci sınıf. Gitmeden önce hep söylenen şey tıp her yerde tıptır batıda diş yerine doğuda tıpı tercih edin falan. Diş yerine tıp konusuna katılıyorum bu arada ama her yerde okunacak bir bölüm değil. Beklentinizi fazla yüksek tutmayın orta ve altı yerler için. Size tavsiyem tıp için hedefinizi en üst seviyeye koyun. Yoksa hüsrana uğrayabilirsiniz. Bu ne biçim tıp diyebilirsiniz. Benden söylemesi. Kolay gelsin. İyi çalışmalar. Detay sorabilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• çocukluktan beri tıp mı okumak istiyordun
  • sınavexperi kullanıcısına yanıt
    Hayır lise başından beri

• Neden hocam? Biraz detay ver

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itsmyturn_ kullanıcısına yanıt
    Hoca faktörü çok önemli. Hoca var vezir eder hoca var rezil eder. Bu nasıl doç olmuş daha türkçeyi konuşamıyor dediğin hocalar var. Fiziki imkanlar yetersiz. Teknolojiden yeteri kadar faydalanılmıyor. Teorik dersler içinde boğuluyorsunuz. İlk üç yıl tam anlamıyla sınav üstüne sınavla boğuşuluyor. Ve tüm bunların yanı sıra bir kaçıyım nefes alayım desen orada da bulunduğun ilden darbe yiyosun. Oluyor sana hüsran. Bir süre sonra da bitse de gitsek bitse de hekim olsak nidaları son ses yükseliyor.

• Bir itiraf da benden gelsin üniversite hocaları bence gayet yeterli ve bilgili en azından öyle gördüm , yazdıkları makale ve verdiği konferansa dayanarak korkum şu ki ingilizce olarak tıp okumak ; bir galeyana gelip yazdım, ben dil bilgisi vs daha anca geçen yıl çözdüm mantığı , ing ise orta okuldaki ve lisedeki hocaların zorlaması speaking , listening, writing sınavlarıyla genelde subject + verb + object temelinden giderek yaptım dili ezberle idare ettim ,geçtim korkum şu ki okurken ingilizce ders kitaplarını anlayamamak bunu türkçe olan bir kitapda anadilim olduğu için rahat bir şekilde çözümleyebiliyorum ama kütüphane den 1-2 kitap incelediğimde okuduğumu anlıyorum ama ya hemen unutuyorum ya da kafama yatmıyor okuduğum kitap da basit cerrahi teknikleri hakkında bıçak tutma , el titremesi , düğüm , hocanın yanında nasıl durulması hakkında vs bunları anladım ama biraz detaya girince ne diyor bu durumuna girdim biraz korkuyorum ama çok istekliyim

• LET THE LINC BEGIN kullanıcısına yanıt
    Hangi okul hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LET THE LINC BEGIN

Bir itiraf da benden gelsin üniversite hocaları bence gayet yeterli ve bilgili en azından öyle gördüm , yazdıkları makale ve verdiği konferansa dayanarak korkum şu ki ingilizce olarak tıp okumak ; bir galeyana gelip yazdım, ben dil bilgisi vs daha anca geçen yıl çözdüm mantığı , ing ise orta okuldaki ve lisedeki hocaların zorlaması speaking , listening, writing sınavlarıyla genelde subject + verb + object temelinden giderek yaptım dili ezberle idare ettim ,geçtim korkum şu ki okurken ingilizce ders kitaplarını anlayamamak bunu türkçe olan bir kitapda anadilim olduğu için rahat bir şekilde çözümleyebiliyorum ama kütüphane den 1-2 kitap incelediğimde okuduğumu anlıyorum ama ya hemen unutuyorum ya da kafama yatmıyor okuduğum kitap da basit cerrahi teknikleri hakkında bıçak tutma , el titremesi , düğüm , hocanın yanında nasıl durulması hakkında vs bunları anladım ama biraz detaya girince ne diyor bu durumuna girdim biraz korkuyorum ama çok istekliyim
    Siz ingilizce okuduğunuza göre iyi bir üniversitedir . İyi bir doktor olmak içim ingilizce mi okumak lazım . Mühendislikte öyle , tıp için de aynı şey söylenebilir mi ?

• HiggsBozonu H kullanıcısına yanıt
    Bence söylenemez ama ingilizce eğitim veren okullar genelde bu işi iyi yapan okullar

• kumandanbey kullanıcısına yanıt
    Atatürk

• HiggsBozonu H kullanıcısına yanıt
    Bence ingilizce okunmalı tahminimce 2 yıl zorluk çekeceğim ama kesinlikle değecek , aile hekimi olmak gibi bir düşüncem olmadığı için dünya çapında makalelerin çok büyük bir kısmı da ingilizce yazıldığı için kesinlikle ingilizce olmalı , mühendislik içinde aynı ama mimar için gerek yok ya da inşaat ben ek olarak almanca da öğrenmek istiyorum ama bakalım zamanım olacak mi dönem arası ing hazırlığı bitirip almanca kursuna gitmeyi düşünüyorum bir daha bu kadar boş zamanım olmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LET THE LINC BEGIN -- 12 Ekim 2018; 9:14:35 >
  • LET THE LINC BEGIN kullanıcısına yanıt
    Atatürk Anadolu daki istisnalardan
    Tıp alanında önemli işler yapıyorlar

• "Beklentiyi yüksek tutmayın." İşte bu kısma katılıyorum herkes mükemmeli bekliyor ama hüsranla bitiyor. Diş yerine tıp o yerine bu lafına katılmıyorum. Akademik kariyer hedefiniz varsa üniversite seçin. Yoksa istediğiniz bölümü seçin adam doktor olmak istiyorsan diş hekimliğini seçmesinin hiçbir anlamı yok. Köklü tarihi olan yıllarca hekim yetiştirmiş bir yerle bu sene yeni öğrenci alan bir yeri karşılaştırmak ahmaklıktır zaten.
  • İyi bir fakültedeyim okulda sosyal aktivite yok tıpa geliyorsanız beklentisiz gelin.Spor salonu olmayan üniversite mi olur iq ki bu en geneliydi başka hiçbir şey de yok

• Starixa kullanıcısına yanıt
    Ortalama bir fakültedeyim burada da durum benzer

• Ben de katılıyorum...

Teorik dersler içinde boğulup gidiyorsunuz.

Fakat gözlemlediğim kadarıyla en üst fakültelerden en alt fakültelere kadar öğrencilerin şikayetçi olduğu bir durum.

Bölüm genel olarak böyle sanırım

Bu ilginç bir durum oldu benim için.

Mezuna bırakıp üst sıralardan Tıp yazmayı düşünüyordum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul Sartre

Bu ilginç bir durum oldu benim için.

Mezuna bırakıp üst sıralardan Tıp yazmayı düşünüyordum...
    Sosyal hayat önemliyse kafayı yersiniz.İstanbuldayım burada bile zorluk yaşanıyor.Doğuda vb tıp okusam kafayı sıyırırdım
  • 1.si şuanda devlet incileri arasında hiçbir fiziki yetersizlik yok birbiri arasında hepsinde aynı şartlar var özelde değişebilir. 2.si bu arkadaş da benim gibi fakülteyi beğenmiyor farkında değil. Çünkü konular sabittir birsuru tip okuyan arkadaşım var gazide surda burda slaytlar bile o kadar benzerki. Bizim eğitim sisteminde sıkıntı var. Arkadaş 16 k yapınca kendini büyük beklenti içine sokmuş anlaşılan

Hitü’deyim Hocam ben.

Uyum sağlamaya çalışıyorum

Sizin için de iyi dileklerimi iletiyorum...Tebrik ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.