Şimdi Ara

Samsung 2233SN model monitör ekranda buğulanma oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Monitörün özelliklerine baktığımda neredeyse FullHD kalitesinde görüntüsü olması gerekirke dün aldığım ürünü test ettim. Film ve videolarda iyi ama pes2010 oynarken adamalar hızlandığında ekranda buğulanma oluyor ( gölgelenme deniyor sanırım ) Kullananlar varsa ve monitörün bir ayarı ile bu durum düzeltiliyorsa lütfen yardım edin çünkü kafayı yemek üzereyim

Not:17'' ekranımda sorunsuz oyunu oynuyordum. Ama yeni aldığım monitör ümün böyle bir sorun çıkarması çok üzdü beni.. Ayrıca Monitör veya oyun için extra bir ayar yapmadım. o yüzden aklınıza gelen ayarları söyleyebilirsiniz herşey olabilir çünkü bunun sebebi :(

Teşekkür ederim şimdiden herşey için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EypSngl -- 26 Nisan 2010; 20:51:14 >

• 60 hz e getirdiniz mi ayarları? belki ondandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neyseneya -- 26 Nisan 2010; 20:35:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neyseneya

60 hz e getirdiniz mi ayarları? belki ondandır.

Teşekkür ederim.
    Bakmamıştım. Şimdi baktım.. Ayarlıymış zaten.. Aldığım yere sordum. Böyle bir sorun olması imkansız ayar gerekebilir yada ekran kartınızdandır dedi ama 17'' de sorunsuz oynuyordum :(
  • oyunun çözünürlüğüyle alakalı da olabilir. 17" ayarlarıyla kalmışsa belki de ondandır.
  • quote:

oyunun çözünürlüğüyle alakalı da olabilir. 17" ayarlarıyla kalmışsa belki de ondandır.

Denedim Ama düzelmiyor.. Oyunun girişi açılışındaki renkler falan çok güzel gözüküyor. Ama gel gör ki oyunu açıyorum adamlar koşmaya başlayınca görüntü buğulanıyor :(
  • ben monitörün arızalı oldugunu hiç sanmıyorum. ekran kartı driverını bi güncelle istersen. hatta directx falan güncelle. bir de öyle deneyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neyseneya -- 26 Nisan 2010; 20:53:23 >
  • quote:

ben monitörün arızalı oldugunu hiç sanmıyorum. ekran kartı driverını bi güncelle istersen. hatta directx falan güncelle. bir de öyle deneyelim.

Teşekkür ederim.

Hepsini deniyorum şuan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg tv pembe ekran sorunu
    9 yıl önce açıldı
    samsung lcd tv ekran kararması
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • vaziyet nasıl? düzeldi mi?
  • Ekran kartımı güncelliycem yeni driveri iniyor şuanda bekliyorum.. directx yoktu pc de onuda kurdum ;)
  • ekranın tavsiye edilen çözünürliği ve frekansı(HZ) vardır ekrannın çözünürlüğğünü ona görre ayarlayın ve oyunun çözünürlüğünüde onunla aynı çözünürlğük ve frekansa(Hz) ayarlayın büyük ihtimal sorunu çözmüş olursunuz ;)
  • Verilen cevaplar için teşekkür ederim.

Cevaplarda söylenen herşeyi yaptım. Sonuç alamadım. Ekran kartım oyunun settinginde yeterli gözüküyor.. Sorun nedir anlayamadım. Bu monitör o oyun için yetersiz kalıyor olabilir mi
  • yok yahu öyle bir şey olmaz.
  • Sorunumu çözebilmiş değilim.. Umarım bilen biri çıkar.. :/
  • oyunu bi sil tekrar kur belki düzelir.
  • yani tabi 17 inç monitör hele tüplüyse ve iyi bir markaysa ondaki kadar kaliteli renkleri ve hızı almayı beklemeyin derim.

1 - şimdi oyun çözünürlüğünü 1280*800 1280*720 gibi bir çözünürlük yapıp deneyin 1024*768 de olur ama biraz oran bozulur geniş çıkar karakterler.

2 - 1. madde aynen dursun herhangi bir değişiklik yoksa görüntüde... oyunun grafik ayarlarında VSYNC Vertical Sync i aktif edin.

3 yine değişme yoksa monitörün ayarlarında renklendirme seçenekleri olacak oyun, game,text,yazı, movie ,film gibi o ayarları normal default vs. yapıp deneyin. hele DYNAMIC falansa mutlaka değiştirin.....

4. ekran kartınız asus ise splendid teknolojisi yüklü ise onu kapatalım yada kaldıralım oyle deneyelim.

5. başka oyunlarda da deneme yapmakta fayda var

6. oyun esnasında koşarken bu sorun var diyelim hemen SCREENSHOT tuşuna basın. oyun içinde ekranın resmini çeken bir tuş mutlaka vardır. birde bu işlemi print screen ile yapın.
    windowsa dönün Paint i açın ve yapıştır deyin

oyundan aldığınız screenshotı açın aynı gölgelenmeyi çektiğiniz resimde görüyorsanız monitörde bir arıza yoktur.
    görmüyorsanız monitörün ya teknolojisi ancak bukadardır yada arızalıdır.

bu işlemleri tam olarak sırasıyla yaparsanız sorunu rahatça çözeriz diye düşünüyorum

• Lcd monitörlerde ,tüplü montörlere göre farklı birşey var.Mesela tüpül monitörde oyunu hangi çözünürlükte oynarsanız oynayın görüntüde kayıp buğulanma yaşamazsınız,fakat lcd monitörlerden max kalitede görüntü almak istiyorsanız,oyunu lcdnizin çözünürlüğüne getirmelisiz,yoksa görüntüde buğulanma bozulma olması normaldir...Eğer monitörünüz Full HD ise,oyunun ayarlarını da 1920x1080 çözünürlüğe getirerek oynayın,bakalım hala buğulanma oluyor diyecek misiniz:) Kolay gelsin..
  • Bu lcd nin tepkime süresi ile ilgili bir durum.
  • selam,

sorun windowsa dondugunde bir muddet devam ediyor mu...

ayni monitore sahibim 1 yili gecti ama benzer sikintilar yasamaya basladim son birkac haftadir. onceleri oyundan cikinca yapmaya basladi, ekran karti (palit gts 250 green) isiniyor dedim, artik her seyde ara ara yapmaya basladi, baska monitor taktim olmadi, sanirim teknik servise goturecegim
  • Arkadaşlar yardımcı olursanız seviniirm 2 gün önce vatan bilgisayardan wiewsonic 27 inc moniörünü aldım kurdum pc ye full hd açtım görüntüyü hızlı hareketlerde burdaki konu gibi etraf komple buğlanıyo gözü rahatsız ediyor monitörü göya tepki süresi 1 ms diye aldım ekran kartım nvdia 9800 bu sorun crsıs 2 de pesde filmlerde bile bazen yapıo monitörü sizce gerivermelimiyim monitör 60 hz bu olay hz lemi alakalı tepki süresiylemi 100 hz lik monitör tv mi alıyım ayrıca 100 hz monitör tv lerde pc bağlayıp oyun açtığınızda 60 hz mi düşer yoksa 100 hz olarak verirmi bu konular hakkında yardımcı olursanız çık sevinirim şimdiden tşkler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.