Şimdi Ara

samsung lcd tv ekran kararması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
124.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben 1 yıl önce libyadan uluslararası garantili samsung marka lcd 40 ınç tv aldım.
    türkiyeye getirdim. bu süre zarfında hiç problem yaşamadık. yanlız 2 aydır tvde normal ekran görüntüsünde kararmalar olmaya başladı. bu vesile ile eskişehirde (hakan elektornik)yetkili servise müraacat ettim promlemi söyledim.tv nin yurt dışından getirildiği uluıslararası garantinin türkitede geçmedini söyleyerek tamir etmek için alıp götürdüler.
    10 gün arıza tespiti sürdü. sonunda tv nin panel ömrü bittiğini söylediler .
    ücretide 1350 tl dediler. bende bu fiyata yenisini alırım dedim. canın nasıl isterse dediler.
    arıza tespit ücreti olarak 50 tl aldılar. tv eve bıraktılar.bende başka samsung aradım eskişehirde ve aytop elektroniği buldum onlarada aynı sorunları söyledim. bu kadar kısa sürede panel arızası olmaz panellerin 10 000 saat en az ömrü olur buda yaklaşık 10 yıl eder dediler ve tv yi aldılar 1 hafta sonra tvde arıza yok deyip eve getirdik ertesi gün aynı arıza oluınca görüntü gidince aytop elektroniği aradım aynı arıza tekrar yapıyor dedim.
    evinizde elektrik voltaj sorunu vardır dediler. elektrikçi bulduk evde sorun olmadığ anlaşıldı.
    başka tv tamircisi buldum ondada 1 hafta kaldı oda panel arızası olabilir dedi.
    git yenisini al dediler. allah razı olsunlar.
    şimdi benim anlamadığım bu samsung lcd tv lerde panel ömrü 2 yılda bitiyormu????

• 2 yılda kesinlikle bitmez başka bir sebepten olabilir. 2 ay önce benim samsung tvde de panel kararıyordu, ses geliyor ama ekran simsiyah oluyordu. Buda tvyi açtıktan ilk 10 dk içerisinde oluyordu , eğer ilk 10dk panel kapanmazsa bidaha da kapanmıyordu. Servise gönderdim 1 gün içerisinde hallettiler. Sorun tvnin Güç kaynağında imiş. İçindeki bir parça bozulduğundan tv ilk açılışta yeterli güç veremiyor ve ekran kararıyordu. Belki sende de aynı durum söz konusudur.
  • degerli arkaşım benim tv nin açıldıktan ilk 10 dakika içinde herhangi bir sorun olmuyor.
    genelde akşamları oluyor . mesala sabahları açıyoruz akşama kadar normal çalışıyor . akşamları oluyor oda hemen kapanmıyor
    ilk önce ğöz kırpıyor şeklinde ekran kararıyor. ses devam ediyor radyo gibi dinleme devam ediyoruz sonra biraz zaman geçiyor bu zaman bazen 10 dakika bazen 15 -20 dakika sonra görüntü tekrar galiyor aralıklı olarak devam görüntü gelmeye ve gitmeye devam ediyor. bende kızıyorum kapatıyorum.
    sabah açtığım zaman normal çalışmaya devam ediyor. ama bazende bu görüntü kararma olayı öğlenleride oluyor. tam olarak sorunu anlayamadım. 3 kere ayrı servizlere götürdüm tam sorunu çözemediler. iki tanesi panelle ilgili sorun olabilir tespiti yaptılar. bende böyle kullanmaya devam ediyorum. benim kızdığım nokta bu tvlerden anlayan yeterli teknik servis yok. samsung ürünlerini tercih ediyordum ama bu tv den sonra artık güvenim kalmadı.internette sikayetim com da araştırdım bu lcd tv lerle ilgili çok şikayet var

• S.a benim ekranda kararıyor masa üstü bilgisayarda monitör olarak oyun oynarken 10 saniyede bir kararıyor ekran araştırdım birisi şunu yazmış
    Bu üründe ışığa duyarlı bir algılama sistemi mevcuttur. Menüden Sistem / Eko Sensör / Eko Çözüm yolunu takip edip, buradaki ayarı kapatmanız durumunda kararma sorunu yaşamassınız. 

Hayırlı çalışmalar
    ama gene aynı oyun oynarken hala 10 saniyede bir kararıyor ne yapmam lazım bilen biri yazsın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CANPOLAT68 -- 5 Ekim 2014; 16:21:48 >
  • Hasta değilsen doktor nasıl ilaç versin gibi bir şey buda ,Arıza tespiti arıza var iken bulunup düzeltme yoluna gidilir servis de kapanma olmadığından saçma sapan cevaplar ile geri dönüş yapıyorlar,

Akşamları kapanıyor dediğinize göre akşam evin voltajını ölçtürün kesinlikle voltaj düşümü oluyordur çünkü her kes akşam lambaları açıyor ve voltaj düşebiliyor,
  • ressam3535 R kullanıcısına yanıt
    Şimdi görüntüyü alabilmeniz için 2 seçenek var,,
    1. si; panelde görüntü vardır,, eğer panelin arkasındaki frolesan aydınlatma güç kesiyorsa görüntüyü alamazsınız.
    2. si; panelde ve frolesanda kesilme yoktur; panelin görüntüsü kesilirse hine görüntü alamazsınız.

Sonuç; görüntü gitmeden önce şunu takip edin;
    tv nin arkasındaki deliklerden bayaz bir ışık görürsünüz,, o ışık panelin resmi göstermesi için vardır,,, bakın bakalım o ışık gidiyormu..
    leptop bilgisayarlarda f7 ve f8 ışık açıp kapama tuşu vardır yada arka aydınlatma; o kesinlikle ekranla oynamaz sağdece ekranın arkasındaki ışığı kısarak panelden görüntü görmenizi engeller..
  • oyunu tam ekranda oynayınca 10 saniye sonra kararıyor ama pencere modunda oynarsam ışıl ışıl parlıyor çok güzel oluyor görüntü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg tv pembe ekran sorunu
    9 yıl önce açıldı
    LG TV ekran görüntü gelmiyor
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar aynı sorun benim tv'de de mevcut. 82 ekran lg marka lcd televizyonum var. tv'yi ilk açtığımızda hiçbir sorun yok. dakikalar ilerledikçe ekran kararmaya başlıyor ve bir süre sonra görüntü kapkaranlık oluyor. lg servisi panel bozulmuş dedi 1.000 lira civarı masraf çıkardı. servisten aldım lcd hastanesi diye panel arızalarına bakan bir yere verdim. orası da panelde sıkıntı yok dedi geri verdi. ankara ulus'ta bi elektronikçiye götürdüm o da bi şey bulamadı.
    bu sorunu yaşayan, bilen, çözen varsa Allah rızası için yardımcı olsun. napacağımı şaşırdım...
  • TriaThlon kullanıcısına yanıt
    LCD bağlantısını sağlayan kısımda temassızlık oluyor. TV nin içini açıp ekrana giden şerit bağlantılara dokununca ekran geri geliyor. Temassızlığı gidermek için çift taraflı bantla şeritleri sabitleyince düzeliyor. Bir süre sonra şeritler de yanıyor.

Televizyon düz bir zeminde veya duvara asılı kullanım için tasarlanmış. Askılı bir sehpa ile kullanıyorsanız kısa sürede bozuluyor.

Kalite kalite TV üretimi var, ucuz etin yahnisi bol olur. Güvenilmeyen bir yerden, ucuza satılan televizyonlarda bu sorun sık sık yaşanıyor.
  • ressam3535 R kullanıcısına yanıt
    Samsung a bakıyorum. Adamlar sadece görselliğe cafcafa oynuyor. Bakıyorsun çok güzel muhteşem bişey. Gel gör ki kalite kocaman bi sıfır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

LCD bağlantısını sağlayan kısımda temassızlık oluyor. TV nin içini açıp ekrana giden şerit bağlantılara dokununca ekran geri geliyor. Temassızlığı gidermek için çift taraflı bantla şeritleri sabitleyince düzeliyor. Bir süre sonra şeritler de yanıyor.

Televizyon düz bir zeminde veya duvara asılı kullanım için tasarlanmış. Askılı bir sehpa ile kullanıyorsanız kısa sürede bozuluyor.

Kalite kalite TV üretimi var, ucuz etin yahnisi bol olur. Güvenilmeyen bir yerden, ucuza satılan televizyonlarda bu sorun sık sık yaşanıyor.

cevap için teşekkürler hocam... yalnız bizim tv'de ekran gitmesi değil ekrar kararması sorunu var. aynı şekilde çözülür mü acaba?
  • Erken aşamasındasın yani. Bağlantıyı sağlayan iletkenler yavaş yavaş gidecek. 2. bir ihtimal daha var tabi, ekranın arkasındaki floresan yada ledlerin ömrü azalmış olabilir. Ara ara görüntü geri geliyorsa (kurcalayınca) iletkenler %90 kesin hedefin olacaktır.
  • Samsung yetkili servisiyim. Bazi arkadaslar burada alakasiz seyler soylemis bir kacini izah edeyim.
    Eger televizyon flouresan aydinlatmali bi tvyse le serisi diyoruz bunlara genelde invertor trafosu bozulur 2. Bi ihtimalse floresanlarin birinin bozuk oldugu veya floresanlarin metal sasrye atlama yapio olmasidir(cat cat ses yapar)
    Eger televizyon lcd ise genelde power board veya panelden yapar ( panel derken aydinlatma ledleri panelin icinde oldugu icin panel diyoruz) acik devre olursa yine kesime gider.
    Zaten arkadaslarinda sikinti yasadigi nokta su panelin 2 yil omru yoktur yada vardir gibi kesin bisey soylenemez saat baz alinir burada bahsedilen panel omru panelin kendi goruntugu verdigi lcd dedigimiz parcasidir aydinlatma kismi degil. Aydinlatma kismida panelde bulundugu icin servisler bunu panel olarak soyler yanlisiniz burda. Son olarak amacim markayi savunmak veya burdaki arkadaslari rencide etmek degil bildiklerimi paylasma geregi duydum yardimim dokunduysa ne mutlu bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wardenclyffe -- 27 Ocak 2015; 18:15:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Wardenclyffe kullanıcısına yanıt
    Şayet ledler arıza yaptığında, paneli komple değiştiriyorsanız son kullanıcı açısından değişen bir şey yok.
    Aklıma s3 'ler geldi bir an. Servislerin ön kısmı komple değiştirme yoluna gittiği ön cam çatlağında, uyanık insanlarımız yurt dışından camı getirterek ucuz yollu değişim yapıyorlardı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Şayet ledler arıza yaptığında, paneli komple değiştiriyorsanız son kullanıcı açısından değişen bir şey yok.
    Aklıma s3 'ler geldi bir an. Servislerin ön kısmı komple değiştirme yoluna gittiği ön cam çatlağında, uyanık insanlarımız yurt dışından camı getirterek ucuz yollu değişim yapıyorlardı.

Evet aynen bende öyle yapacam, bende de s4 var ön camı catlak, ebaydan cam aldım gelince onu takacam

• arkadaşlar lg plazma ekran kararması için nerdeyse tv yi servise götürüyordum arştırmalarım sonucu hdmı kabloyu değiştirdim sorun çözüldü
  • Merhaba arkadaşlar,
    117 ekran Samsung tv kullanıyorum lcd, aynı sorunu bende yaşıyorum. Tv garantisi bitti, biter bitmez bu sorunla karşılaştım. Servise gönderdiğimde panel değişecek 1200 tl masrafı olur dediler :). Sorunun panele giden flex'i kablolarından kaynaklandığı kanısındaydım. Kabloların ısınıp veri aktarımının azaldığını düşünüyorum, çünkü panelin olduğu yerde ısınmadan kaynaklı kararmalar olmuş. Tv konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim fakat bilgisayar teknisyeni olduğum için bu sorun bana pekde yabancı gelmedi.
    Tv tamiri ile uğraşan esnaf bir arkadaştan plastik soğutucu temin etmesini istedim, boru şeklinde kalitesiz bir ürün geldi. Televizyonu söktüm fakat aynı kararma sorununu cihaza yaşatamadım, yani arka kapak söküldüğünde tv artık sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Bu nedenle sorunun panele giden hangi flexide olduğunu tespit edemedim ve aldığım soğutucuları tüm flexilere bant aracılığıyla sabitledim ve arka kapağı kapattım. Ve sonuç başarılı sayılmaz. Tv ekranının daha önceden sol yarısı komple kararıyordu bu sefer ise üst kısmı boydan boya kararmaya başladı. Bu karartı ise tvyi salladığımda düzeliyor ve 1 sn bile geçmeden geri geliyordu. İnternette soğutucular ile ilgili biraz araştırma yaptım. Eğer sorun gerçekten flexi lerin aşırı ısınması ve kabloların içerisinde veri akımında kayıp yaşanmasına neden oluyorsa bakır, aleminyum veya soğutucu bantlar ile sorunu çözmeye çalışacam. Sonucuda buraya yazıcam. Eğer unutursam bana ulaşabilirsiniz. Web tasarım işiyle uğraşıyorumwww.canerweb.com ve mail olarak info@canerweb.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

• egealtay kullanıcısına yanıt
    Merhaba, konu çok eski belki ama sonradan okuyanlar bilgilensin diye yazayım istedim. Benzer bir problem Benim de LG televizyonda başıma geldi televizyona Kısa bir süre seyrettiğim de Herhangi bir problem olmuyor Ancak bir kaç saatten fazla açık kaldığında kısmi olarak kararma oluyor bu ekranın arka ışığını besleyen devredeki bir problem sebebiyle oluyor bundan eminim Ben de yeni çözüm bulamadım ancak LED TV olmayan ekranlarda tamamen gitmesi veya ekranın komple yarısının kararması şeklinde ortaya çıkıyor olabilir Eğer bir çözüm bulursam buradan paylaşacağım

• Hort olcak ama 2018 senesinden alınma arçelik marka dahili uydu cihazlı 49 inç arçelik marka lcd televizyon var.açılışta herşey normal,10 saniye sonra ekranda kararma oluyo.fabrika ayarlarına aldım ama bana mısın demedi.arka plan çok hafif belli olur şekilde ekran kararıyo :(

• tv led ekran ise ledleri bozulmuş görünüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.