Şimdi Ara

Samsung 225BW (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.019
Cevap
0
Favori
36.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dostum bak burada 14 sayfa yazı yazılmış,büyük ihtimalle en çok yazan benimdir,ben de sana tüm mesajlarımı okumanı öneriyorum.Aldığım ürüne körü körüne bağlanacak,bilinçsiz bir kullanıcı olmadığımı anlaman gerekir.
    Defalarca 225BW'nin artısını,eksisini söyledim.DivX gibi kalitesiz bir çözümü alıp da 22" LCD'de izlersen karelenme olur,bunun neyini tartışıyoruz.DivX'te karelenme yapmayan bir 22" LCD gösterebilir misin bana?
    Backlight (Kaç haftadır bir kez bile karşılaşmadım mesela) konusunu da çok kereler konuştum,gerek olduğunu düşünmüyorum tekrar tekrar açıklamaya.Merak edersen,önceki sayfalarda monitörle ilgili düşüncelerimi paylaştığım yazımı okumanı tavsiye ederim.

burada yanlışın var dostum ne 20", 22" monitörler varki mükemmel divx gösterimi yapıyorlar 225bw'nin divxlerde karelenme yapmasının tek nedeni Tn panel kullanmasıdır , sen ips panelli bir monitörde divx izlede ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsın TN paneller film gösteriminde başarılı değildir bu bilinen bir gerçektir yabancı sitelerede bakın araştırın aynı cevabı alırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 22 Aralık 2006; 15:16:24 >

• quote:

divxlerde karelenme yapmasının tek nedeni Tn panel kullanmasıdır

yapmayın ya çok alakasız bi bağlantı oluyo arkadaşlar.. DivXler ne kadar kaliteli ki..? 17" crt de bile az biraz karelenme olurken 56 cm ekranda nasıl karelenme olmasın ..TN panelle alakası yok... olamazda çç. sadece TN panel renk kalitesini etkileyebilir.. karelenmeyi engelleyemez.. panelle karelenme arasında uzaktan yakından alaka olamaz bile ..

**divx i 15 ekran da izlerseniz daha nettir.. büyük ekrana verdikçe karelenme artar... kaç milyarlık alet olursa olsun yapıcak bişi yok.. video nun kalitesine göre değişir bunlar.. yanıltmayalım bilmeden lütfen.. LCD sahip olmaya gerek yok bunu anlamak için.. Divx in pixel i ne ki.. ?? 22" boyuuta bişi de tam ekran yapılırsa tabiki 17" 15" monitörlere LCD lere göre karelenme tabiki fazla olur...

• quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

quote:

divxlerde karelenme yapmasının tek nedeni Tn panel kullanmasıdır

yapmayın ya çok alakasız bi bağlantı oluyo arkadaşlar.. DivXler ne kadar kaliteli ki..? 17" crt de bile az biraz karelenme olurken 56 cm ekranda nasıl karelenme olmasın ..TN panelle alakası yok... olamazda çç. sadece TN panel renk kalitesini etkileyebilir.. karelenmeyi engelleyemez.. panelle karelenme arasında uzaktan yakından alaka olamaz bile ..

**divx i 15 ekran da izlerseniz daha nettir.. büyük ekrana verdikçe karelenme artar... kaç milyarlık alet olursa olsun yapıcak bişi yok.. video nun kalitesine göre değişir bunlar.. yanıltmayalım bilmeden lütfen.. LCD sahip olmaya gerek yok bunu anlamak için.. Divx in pixel i ne ki.. ?? 22" boyuuta bişi de tam ekran yapılırsa tabiki 17" 15" monitörlere LCD lere göre karelenme tabiki fazla olur...

nette biraz araştırırsan Tn panellerin video gösteriminde neden başarısız olduğunu anlarsın öyle divxler varkı dvd'den ayırt edemezsin öyle bir alakası varki o karelenmenin Tn panel olmasıyla bence biraz araştır öyle gel ve ondan sonra bu hareketi yap bana

• quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

@Kaan

düşünce tarzın yanlış, yani o düşük kalitedeki videolarını 22" CRT de de izlersen yine görüntü bozulması olur, illahaki olur. Olmaz deme LCD nin günahı senin açından ÇOK net göstermesi ve bu yüzden hatalarıda senin net görmen... CRT ekranında sen o kareleri ve tam siyah olan yerleri düzgün göremediğin için sana o daha düzgün gibi geliyor. LCD tam siyah gösteriyor ve çok net gösteriyor. aSlında burda senin istediğin görüntünün BLUR efekti olamsı ve senin hataları görmek istememen... resim editleme programlarından anlıyorsan ordan bu örneği vermek isterim, Photoshop ta da resim çok net ise ve göstermek istemediğin şeyelr var ise oraları BLUR efekti ile bulandırrısın çok hafif, ve onlar göze batmaz hale gelir. Senin CRT de yaşadıgın aynen bu olay,

225BW: "EVET, NET GÖRÜNTÜ VERMEK SUÇSA BEN SUÇLUYUM HAKIM BEY"

düşünce tarzım mı yanlış

herhalde okuyamamışsın yazdığımı benim düşünce tarzım falan yok düşündüm diye yazmadım yapmış olduğum testin sonucunu belirttim ayrıca nerden biliyorsun kötü divx test etiğimi ki second pass lı 2000kpbs interlacing olmayan gayet iyi kodlanmış bir video görüntüsünü izledim bu görüntüyü ben 19crt de temiz izliyorsam lcd dede beni en azından rahaytsız etmiyecek sekilde izlemek isterim ekrandaki o mozaiklenme yada aşırı backlight görüntü sana rahatsızlık vermiyor olabilir ben 2 görüntü sağlayan birimde kullanıcılara örnek olması için yorumladım bana rahatsızlık verdi enbelirgin sebebide helsloot arkadasında dediği gibi kullanılan tn panel tipi tepkime hızları gercekten inanılmaz iyi olan bu türün malesef görüntü kalitesi diğer tür panellerle karılaştırdığında yerlerde sürünüyor resmen

• quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

quote:

@Kaan

düşünce tarzın yanlış, yani o düşük kalitedeki videolarını 22" CRT de de izlersen yine görüntü bozulması olur, illahaki olur. Olmaz deme LCD nin günahı senin açından ÇOK net göstermesi ve bu yüzden hatalarıda senin net görmen... CRT ekranında sen o kareleri ve tam siyah olan yerleri düzgün göremediğin için sana o daha düzgün gibi geliyor. LCD tam siyah gösteriyor ve çok net gösteriyor. aSlında burda senin istediğin görüntünün BLUR efekti olamsı ve senin hataları görmek istememen... resim editleme programlarından anlıyorsan ordan bu örneği vermek isterim, Photoshop ta da resim çok net ise ve göstermek istemediğin şeyelr var ise oraları BLUR efekti ile bulandırrısın çok hafif, ve onlar göze batmaz hale gelir. Senin CRT de yaşadıgın aynen bu olay,

düşünce tarzım mı yanlış

herhalde okuyamamışsın yazdığımı benim düşünce tarzım falan yok düşündüm diye yazmadım yapmış olduğum testin sonucunu belirttim ayrıca nerden biliyorsun kötü divx test etiğimi ki second pass lı 2000kpbs interlacing olmayan gayet iyi kodlanmış bir video görüntüsünü izledim bu görüntüyü ben 19crt de temiz izliyorsam lcd dede beni en azından rahaytsız etmiyecek sekilde izlemek isterim ekrandaki o mozaiklenme yada aşırı backlight görüntü sana rahatsızlık vermiyor olabilir ben 2 görüntü sağlayan birimde kullanıcılara örnek olması için yorumladım bana rahatsızlık verdi enbelirgin sebebide helsloot arkadasında dediği gibi kullanılan tn panel tipi tepkime hızları gercekten inanılmaz iyi olan bu türün malesef görüntü kalitesi diğer tür panellerle karılaştırdığında yerlerde sürünüyor resmen

Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar diye boşuna dememiş atalarımız , boşver monitörden biraz anlayan insan bunları bilir

• quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

quote:

@Kaan

düşünce tarzım mı yanlış

Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar diye boşuna dememiş atalarımız , boşver monitörden biraz anlayan insan bunları bilir

Seninle naapıcaz biz helsloot kardeşim yaw, heryerde bi tn panel düşmanlığı görüyorum sende

Boşverin bence bunlar boş işler, ama yinede ips mva ıvır zıvır bence bunlar aradaki fiyat farkını haketmiyorlar (Benim düşüncem beni bağlar, çok çeşitli panelleri yan yana görme şansına eriştiğim için bu sonuca kendim ulaştım)

Ayrıca bence ips mva vb hiçbirzaman LCD teknolojisinde tn in önüne geçemeyecek ( Yalnızca pazar payı ve fiyat/perf. açısından) ve LCD teknolojisi sona erene kadar bu teknolojinin lokomotifi tn paneller olmaya devam edecek... (Tartışmaya gerek yok bekleyelim görelim:)

Saygılar sunuyorum sevgilerimi iletiyorum değerli dostlarım

• Demekki senin kalite anlayışın oymuş... diyecek laf yok, o farkı görememende senin sorunun. amma büyüttünüz şu monitörü haa iyi tamam hoş güzelde bu kadarda savunmaya gerek yok , piyasadaki lcd tvlere bak hepsnini paneli ips'dir kesinlikle tn panel kullanılmaz lcd tv lerde çünki görüntü kalitesini direk etkiler tn paneller sadece ve sadece oyunlarda iyidir ayrıca şu linki vermektende bıktım aşağıda Tn panellerin ne kadar vasat paneller olduğunu anlayın ve artık şu monitörü övmeyi ve savunmayı bırakın , biraz kaliteden anlayanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır ama anlamayanlara ne desem boş

http://lcdresource.com/tools/matrix-of-all-matrices.htm

• Bak yanlış laflar ediosun helsloot

biz sana 3 renge o kdr para veriosun diye enayi diomuyuz, haddini aşan cümleler bunlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: makel

Bak yanlış laflar ediosun helsloot

biz sana 3 renge o kdr para veriosun diye enayi diomuyuz, haddini aşan cümleler bunlar...

Ok senin için rahat olsun en iyi monitörler tn panelli monitörlerdir , bu son yazımdır burada kendimi kasıp birşeyler kanıtlayacak halim yok Tn paneller sana göre çok iyidir, O senin görüşün ama bu işin erbabları, donanım editörleri, monitörden anlayanların tercihi hiçbir zaman tn paneller olmaz. (nokta) ayrıca ben kimseye enayi demedim kullanmadığım cümleler için beni zan altında bırakma
  • Helsloot sen benim arkadaşımsın valla, kırmayalım birbirimizi
    öyle darılmaca gücenmece yok
  • Bak makel kardeşim "kardeşim diyorum" Samsung en büyük panel üreticilerden birisidir ve lcd monitör piyasasında haklı bir yere sahiptir ve bulduğu teknolojiler bugün coğu monitörde kullanılıyor örnek: pva (patterned vertical alignment) paneli samsung bulmuş ve üretimini yapmaktadır , her panelin eksileri vardır ha benim kullandığım monitörün eksileri yokmu ? elbette var pva'larda ghosting var mesela tn panel gibi değil tabiki.. hiçbir panel oyunlarda tn'ler gibi başarılı değil , ama P-mva ,S-pva ve ips panellerdede renklerin doğala yakın olması, filmlerde crt'yi neredeyse aratmaması , masaüstünde çok kaliteli bir görüntü sunması bu 3 panelin özelliğidir Tn paneller ise fiyat performans olarak çok iyidirler verdiğim linkte zaten adamlar okadar doğru bir derecelendirme yapmışlar ki hepside gerçekten çok doğru tespitler herkes ister çok kaliteli lcd almak ama kaliteli lcd'ler hep pahalıdırlar bu sadece türkiyede değil yurt dışındada böyle fiyat indirimleri ve en ucuz paneller hep tn panellerdir çünki maliyeti diğer panellere göre düşüktür ve oyunculara yöneliktir genellikle, her işi tam yapabilen bir lcd yok zaten piyasada fakat yeni teknolojiler geliyor, mesela yine linkte verdiğim A-TW IPS (Advanced true white in panel switching) paneli şuanda en üst düzey panel tipidir ve piyasadaki lcd Tv ve monitör üreten firmalar tarafından sadece belli elite modellerde kullanılmaktadır,örnek vermem gerekirse apple'in 20",23",ve 30" monitörlerinde bu panel kullanılmaktadır ve gerçektende inanılmaz bir görüntü kalitesi sunmaktalar gözlerimle gördüm ve karşılaştırma yaptım hoş sadece ben değil sende görsen hakikaten fark var dersin çünki görmemek elde değil o kaliteli görüntüyü , tamam 225bw'de fiyatına göre iyi bir monitör ama yine söylüyorum bu dediğim paneller gibi değil kesinlikle makelcim fakat önemli olan kendinizin memnun olup olmamasıdır asıl önemli olan odur eğer birkimse o monitörden memnunsa bize afedersin .ok yemek düşer ,ama bazı yazılanları görünce dayanamayıp yazıyorum çünki yanlış bilgiler veriliyor bakın 970pde dithering denilen olay kullanılmasının sebebi sonucu görüntüdeki farka bakın ki buda pva panel yani...

diethering kullanılmış panel ;

diethering kullanılmamış panel ;

resimlerden bile anlaşılıyor, ki çıplak gözle aradaki farkı cok daha rahat anlarsınız

• Hak veriorum kardeşim sonuna kadar, mühim diil paneller dostluk baki kalsın, herkese örnek olsun kırmasın kimse kimseyi
  • monıtor buaksam elıme gectı gercekten cok buyuk ve guzel dızaynı var. . .bende bırcok kısı gıbı Viewsonıc ıle Samsung arasında kararsız kalmıstım backlıght nedenı ıle ama pişman olmadım neredeyse hic backlıght yok buarada olu pıkselde yok henuz. . ..yakında detaylı bır foto ıncelemesı yapıcagım....
  • quote:

Demekki senin kalite anlayışın oymuş... diyecek laf yok, o farkı görememende senin sorunun. amma büyüttünüz şu monitörü haa iyi tamam hoş güzelde bu kadarda savunmaya gerek yok , piyasadaki lcd tvlere bak hepsnini paneli ips'dir kesinlikle tn panel kullanılmaz lcd tv lerde çünki görüntü kalitesini direk etkiler tn paneller sadece ve sadece oyunlarda iyidir ayrıca şu linki vermektende bıktım aşağıda Tn panellerin ne kadar vasat paneller olduğunu anlayın ve artık şu monitörü övmeyi ve savunmayı bırakın , biraz kaliteden anlayanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır ama anlamayanlara ne desem boş

Yine helsloot yine MVA:)
    Abi kimse çıkıp TN'lerin görüntü kalitesi MVA'lerden iyi demiyor zaten.Ben 225BW'yi savunurken aynı sınıftaki ürünleri düşünerek savunuyorum,her seferinde iş panele geliyor.Ayrıca kaliteden anlayanlar anlamayanlar falan hiç hoş bir tarz değil.
    Ayrıca ben inatla savunurum,sabah kadar da tartışırım bu konuyu.PC oyuncusu için TN panel fazlasıyla yeterlidir,ha çok paran vardır gider iki misli para verir başka ürünlere yönelirsin o ayrı.Ama TN panel bir PC oyuncusunun ihtiyaçlarını karşılamakta yeterlidir ve çok başarılı bir fiyat/performans oranı sunarlar.Ben burada 225BW'yi savunmuyorum benzer şekilde başarılı sonuçlar veren tüm TN'leri savunuyorum.Bu kadar da yerlere sermeyin,konuştuğunuz monitörler 300-400$ civarında,diğer panel tiplerinin fiyatları yanında oldukça komik sayılabilecek fiyatlar bunlar.Yapmayın,etmeyin kıyaslama yaparken aynı sınıftaki ürünleri,aynı sınıftaki panel tiplerini karşılaştırın.Ben burada bir ürün hakkındaki yorumlarımı söylüyorum,sen diyorsun ki o monitörü savunmayı bırak,bak burada ne paneller ne monitörler var.E fiyatları ne onların?Sonuçta iyinin iyisi var,kıyaslama yapılacaksa aynı ürün sınıfları karşılaştırılmalı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt DoUrden

quote:

Demekki senin kalite anlayışın oymuş... diyecek laf yok, o farkı görememende senin sorunun. amma büyüttünüz şu monitörü haa iyi tamam hoş güzelde bu kadarda savunmaya gerek yok , piyasadaki lcd tvlere bak hepsnini paneli ips'dir kesinlikle tn panel kullanılmaz lcd tv lerde çünki görüntü kalitesini direk etkiler tn paneller sadece ve sadece oyunlarda iyidir ayrıca şu linki vermektende bıktım aşağıda Tn panellerin ne kadar vasat paneller olduğunu anlayın ve artık şu monitörü övmeyi ve savunmayı bırakın , biraz kaliteden anlayanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır ama anlamayanlara ne desem boş

Abi kimse çıkıp TN'lerin görüntü kalitesi MVA'lerden iyi demiyor zaten.Ben 225BW'yi savunurken aynı sınıftaki ürünleri düşünerek savunuyorum,her seferinde iş panele geliyor.Ayrıca kaliteden anlayanlar anlamayanlar falan hiç hoş bir tarz değil.
    Ayrıca ben inatla savunurum,sabah kadar da tartışırım bu konuyu.PC oyuncusu için TN panel fazlasıyla yeterlidir,ha çok paran vardır gider iki misli para verir başka ürünlere yönelirsin o ayrı.Ama TN panel bir PC oyuncusunun ihtiyaçlarını karşılamakta yeterlidir ve çok başarılı bir fiyat/performans oranı sunarlar.Ben burada 225BW'yi savunmuyorum benzer şekilde başarılı sonuçlar veren tüm TN'leri savunuyorum.Bu kadar da yerlere sermeyin,konuştuğunuz monitörler 300-400$ civarında,diğer panel tiplerinin fiyatları yanında oldukça komik sayılabilecek fiyatlar bunlar.Yapmayın,etmeyin kıyaslama yaparken aynı sınıftaki ürünleri,aynı sınıftaki panel tiplerini karşılaştırın.Ben burada bir ürün hakkındaki yorumlarımı söylüyorum,sen diyorsun ki o monitörü savunmayı bırak,bak burada ne paneller ne monitörler var.E fiyatları ne onların?Sonuçta iyinin iyisi var,kıyaslama yapılacaksa aynı ürün sınıfları karşılaştırılmalı.

Ben zaten oyuncu monitörü diyorum dikkat edersen yazdığım mesajlarımda , fakat 225bw sahipleri bazı şeyleri kabullenmek istemiyorsunuz monitörü görüp test etmesem haa tamam iyi olabilir diyeceğim ama test ettim ve karşılaştırma imkanı buldum bende karelenme yok diyorsun , bir kere buraya değinelim karelenme her tn panelde olur bunu hiçbir yazılımla codecle veya ekran kartı ile düzeltemezsiniz monitörün panel yapısı öyle çünki ve bu 225bw dede var viewsonicdede var , aynı sınıftaki panelleri karşılaştırırsan aynı efektleri aynı sorunları görürsün zaten panellerin karakteristiği hemen anlaşılır ben markaya yada monitöre kötü demiyorum benim eleştirdiğim ve üstüne basarak söylemek istediğim şey Tn panellerin vasat olduğudur bunun markası iiyamada olsa böyle inca olsada böyle

• Diğer bir topicte başka bir arkadaşın saygın donanım sitelerinden anandtech'in sitesindeki panel karşılaştırmalarının türkçeye cevrilmiş hali ;

TN film (Twisted Nematic)

- düşük üretim maliyeti
    - nispeten kısıtlı görüş açıları
    - hızlı piksel tepki süresi
    - ölü pikseller beyaz nokta olarak görülürken bozuk pikseller RGB'nin renklerinden biri olarak görülür
    - düşük kontrast seviyeleri, VA tabanlı panellerdeki kadar karanlık olmayan siyah renk
    - daha az renk

IPS (In Plane Switching)

- TN panellere kıyasla daha geniş görüş açıları
    - çok başarılı renk üretimi
    - TN panellerde daha yavaş piksel tepki süresi
    - ölü pikseller siyah olarak görülür
    - VA tabanlı panellerden daha düşük kontrast seviyeleri

Super-IPS (S-IPS)

- IPS ile aşağı yukarı aynı ancak;
    - daha iyi renk üretimi ile bütün LCD paneller içinde bu konuda en iyisi
    - IPS panellerden daha düşük üretim maliyeti
    - IPS'den daha iyi tepki süresi

VA (Vertical Alignment) Teknolojisi

MVA (Multidomain Vertical Alignment)

- TN ve IPS teknolojileri arasında yer alır
    - TN'den daha iyi ancak IPS panellerdeki kadar iyi olmayan renk üretimi
    - IPS kadar olmasa da geniş görüş açıları
    - TN ve IPS'den daha yüksek kontrast seviyesi, en başarılı siyah renk
    - ölü pikseller siyah olarak görülür
    - TN ve IPS panellerden daha kötü tepki süreleri
    - karanlık alanlara doğrudan bakınca görüntünün ayrıntılarında azalma olabilir

Premium-MVA (P-MVA)

MVA ile benzer ancak...

- "overdrive" teknolojisi ile MVA'dan daha iyi tepki süresi, yine de TN'den yavaş
    - "overdrive" teknolojisine bağlı olarak renk üretimi biraz daha başarısız

PVA (Patterned VA)

- MVA paneli ile benze ancak...
    - daha geniş görüş açıları
    - en başarılı siyah demek olan en yüksek kontrast seviyeleri

Super-PVA (S-PVA)

- PVA ile aynı ancak...
    - “Magic Speed” (Samsung'un overdrive teknolojisi) ile tepki süresi daha iyi
    - biraz daha iyi renk üretimi
    - biraz daha geniş görüş açıları

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt DoUrden

quote:

Ben zaten oyuncu monitörü diyorum dikkat edersen yazdığım mesajlarımda , fakat 225bw sahipleri bazı şeyleri kabullenmek istemiyorsunuz monitörü görüp test etmesem haa tamam iyi olabilir diyeceğim ama test ettim ve karşılaştırma imkanı buldum bende karelenme yok diyorsun , bir kere buraya değinelim karelenme her tn panelde olur bunu hiçbir yazılımla codecle veya ekran kartı ile düzeltemezsiniz monitörün panel yapısı öyle çünki ve bu 225bw dede var viewsonicdede var , aynı sınıftaki panelleri karşılaştırırsan aynı efektleri aynı sorunları görürsün zaten panellerin karakteristiği hemen anlaşılır ben markaya yada monitöre kötü demiyorum benim eleştirdiğim ve üstüne basarak söylemek istediğim şey Tn panellerin vasat olduğudur bunun markası iiyamada olsa böyle inca olsada böyle

DVD izliyorum ben DivX değil ve karelenme yok.Ayrıca ben de sana şunu soruyorum:Vasat bir panel nasıl oluyor da PC kullanıcılarının çok önemli bir kısmını oluşturan "oyuncular" için ideal olabiliyor.Madem oyuncu monitörü diyorsun,o zaman oyuncular için bu monitör ideal.E vasat bir ürün nasıl ideal oluyor?
    Tipik bir PC kullanıcısı ne yapar,oyun oynar,çeşitli uygulamalar ile uğraşır arada film izler değil mi?Ben diyorum ki 225bw (ya da genel olarak başarılı TN panel monitörler) tüm bu ihtiyaçları fazlasıyla karşılar.Zaten bir insan oyun falan oynamayıp sırf film izleyecekse,bu işi 20"-22" monitörlerde yapmak ne kadar mantıklıdır,o da tartışılır.
    Son olarak sorun panel tiplerini karşılaştırmak değil,sorun bahsettiğin teknolojiler arasında ciddi bir fiyat farkı olması.Dünyanın hiçbir yerinde,400$ lık monitörle 800$'lık monitör kıyaslanıp,bakın 800$ olan ne kadar da kaliteli denmezEğer bir şey tartışılacaksa TN panelin,tipik PC kullanıcısının ihtiyacını karşılayıp karşılamadığı tartışılmalıdır.Ben diyorum ki karşılar ve fiyat/performans oranı da çok çok daha başarılıdır.Burada bu kadar insan da TN panel kullanıyor ve gayet de memnunlar.Demek ki TN paneller vasat değildir,çünkü hiçbir vasat ürün büyük kitlelerce kullanılmaz,senin deyiminle oyuncular için de ideal olmaz.Şöyle bir örnek vererek olayı toparlarsam ne dediğimi daha iyi anlatabilirim sanıyorum:Senin mantığınla yaklaşırsak 30-50.000YTL arasındaki tüm otomobiller vasattır.Çünkü 100.000YTL'lik otomobile göre kalitesizdir.Yani kaliteden anlayan biri farkı hemen anlayabilir.(NOT:Rakamlar rastgele seçilmemiş olup,tartışmayı özetler niteliktedir).

Bir NOT daha:Sonuçta ikimiz de aynı şeyi söylüyoruz aslında,yani dediklerinin çoğuna imzamı atarım.Atmadığım kısım,TN'lerin vasat paneller olması ve x fiyatlı ürünle 2x fiyatlı ürünü karşılaştırıp,bakın x fiyatlı nasıl da kalitesiz demen.Ha bir de DVD izlerken karelenme yapmıyor benim monitör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drizzt DoUrden -- 23 Aralık 2006; 0:41:26 >

• Vasat panel dememin nedeni kötülemek için değildir ben somut örneklere dayanarak ve linklerle ve bir takım bilgiler ile yazdıklarımıda destekliyorum aynı zamanda bir kullanıcı olarak değil, birçok kullanıcının ve karşılaştırma yapılarak hangi panel türünün daha verimli ve daha iyi olduğunu anlatmaya çalışıyorum, Tn panellerinin birçok kişi tarafından tercih edilmesinin nedeni ise fiyatı , şimdi piyasada s-ips panele sahip ve tn panel fiyatına satılan monitörler olsa kimler Tn panel alır sence ?? Sadece verdiğim linklerde ve panel tiplerinin nelerde zayıf olduğunu incelersen ne demek istediğimi anlarsın , ve son olarak yine makel kardeşimede dediğim gibi önemli olan sizin monitörünüzden memnun olup olmamanızdır ,mesela Tn panele sahip iki rakip monitör olan 225bw ile 22" viewsonic arasında hangisini alırsın deseler bende aynen şöyle düşünüp; her ikiside monitör piyasasında belli bir yerde olan firmalar diye düşünürüm ilk önce ve sonra her iki monitöründe panel tiplerini karşılaştırır ve her ikiside aynı paneli taşıdıkları için daha uygun fiyatlı olan viewsonic'i alırdım. yani kısacası anlatmak istediğim şey panellerin eksikliklerini iyice araştırıp ona göre karar vermek , mesela ben bu Tn panelli monitörleri bir grafikere veya bir photoshopcuya asla önermem , ama oyun bağımlısı olan ve her yeni cıkan oyunu kusursuz oynamak isteyenlere rahatlıkla öneririm ,anlatmak istediğim şey tam olarak budur

• quote:

Vasat panel dememin nedeni kötülemek için değildir ben somut örneklere dayanarak ve linklerle ve bir takım bilgiler ile yazdıklarımıda destekliyorum aynı zamanda bir kullanıcı olarak değil, birçok kullanıcının ve karşılaştırma yapılarak hangi panel türünün daha verimli ve daha iyi olduğunu anlatmaya çalışıyorum, Tn panellerinin birçok kişi tarafından tercih edilmesinin nedeni ise fiyatı , şimdi piyasada s-ips panele sahip ve tn panel fiyatına satılan monitörler olsa kimler Tn panel alır sence ?? Sadece verdiğim linklerde ve panel tiplerinin nelerde zayıf olduğunu incelersen ne demek istediğimi anlarsın , ve son olarak yine makel kardeşimede dediğim gibi önemli olan sizin monitörünüzden memnun olup olmamanızdır ,mesela Tn panele sahip iki rakip monitör olan 225bw ile 22" viewsonic arasında hangisini alırsın deseler bende aynen şöyle düşünüp; her ikiside monitör piyasasında belli bir yerde olan firmalar diye düşünürüm ilk önce ve sonra her iki monitöründe panel tiplerini karşılaştırır ve her ikiside aynı paneli taşıdıkları için daha uygun fiyatlı olan viewsonic'i alırdım. yani kısacası anlatmak istediğim şey panellerin eksikliklerini iyice araştırıp ona göre karar vermek , mesela ben bu Tn panelli monitörleri bir grafikere veya bir photoshopcuya asla önermem , ama oyun bağımlısı olan ve her yeni cıkan oyunu kusursuz oynamak isteyenlere rahatlıkla öneririm ,anlatmak istediğim şey tam olarak budur

Tamam doğru,ben de onu diyorum zaten.Ama bir yerde çelişiyorsun kendinle ve benim de sorularıma cevap vermemişsin ayrıca

Rahatlıkla önerdiğin şey=işini iyi yapan şeydir=vasat değildir.

Ayrıca oyun bağımlısı olmasına gerek yok.Çoğu kişi bilgisayarda,deli gibi film izleyip,grafik uygulamaları kullanmaktan çok oyun oynamakta.Bu duruma yüksek fiyat/performans oranını da eklersek,doğal olarak neden hemen herkesin TN kullandığını anlarız.

• Rahatlıkla önerdiğim nokta sadece oyunlardadır diğer şeyler devreye girdiğinde bu monitörü öneremem maalesef, çünki Tn panellerin tek başarılı olduğu nokta oyunlardır bunu ben demiyorum , lcd monitör üzerine inceleme yapan siteler, profesyonel kullanıcılar söylüyor ... bunu tartışmaya gerek duymuyorum çünki hangi panelin nekadar başarılı olduğu belli.. şu resimi şuraya koyayımda ne demek istediğim tam olarak anlaşılsın ; son olarak bir tn panel aldığınızda sadece ve sadece oyunlarda başarım sağlarsınız diğer tüm ugulamalarda başarım elde edemezsiniz bunlar ; (yada size göre iyi gelebilir bunuda diğer paneller ile karşılaştırma yapmadığınız yada kullanmadığınız için öyle sanarsınız)

1. suni renkler
    2.okunaksız ve ince yazılar
    3.görüş açısı problemleri
    4.video gösteriminde (ister dvd ister divx olsun) diğer gerçek 8bit paneller gibi değillerdir
    5.back beeleding sorunu (her tn panelde kesinlikle vardır az yada çok)
    6. ölü piksel cıkma riski daha fazladır
    7.başarısız siyah ve gri performansı

Son yazacaklarım bunlardır, onun için herkes kendisi için en doğru kararı versin buradaki tartışma bir kısır döngü içine girdi çünki

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.