Şimdi Ara

Samsung 225BW (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.019
Cevap
0
Favori
36.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fotograflar Nokıa 7610 ile cekılmıstır kalıtesı bıraz dusuk yanlız backlıght olayı kullandıgım Sony monıtorden daha az. . . .. .
     Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Tv kartı AVerTV GO 007 FM Plus. . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signomis -- 23 Aralık 2006; 16:41:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: muhabbetfedai

viewsonic ve samsung..
    gittim ikisini de inceledim. bi fark göremedim. sadece viewsonicte backlight biraz daha azdı.

ben de çok düşünüp vakit kaybetmemek ve kafam iyicew karışmasın diye o an içimden viewsonic geçti onu aldım. inşaallah pişman olmam.

ama şunu söylemeliyim.. ya da sormalıyım.
    divx filmler ne kadar kallitesiz oluyor bu lcdlerde.. rezalet bence. lcd nin crt yi yakalaması sanırım hiç bir zaman olmayacak.

eğer ki çok ekrana bakmasam ve radrasyon ve manyetik alandan bıkmasam lcd almazdım.
    ben yine filmlerimi herhalde crtde izleyeceğim. ekran küçük de olsa crt olsun.

ekrandaki görüntü kalitesinin bozulması lcd lerin tek çözünürlükte performans göstermesi. 1920x1050 çözünürlükte olan ekrana çözünürlüğü daha düşük bir görüntüyü koyarsan vede tam ekran yaparsan görüntü kötü olur.bulabilirsen hd video izle. jilet gibi keskin ve detaylı görüntüler oluyor. dergi dvd lerinde demolar oluyor böyle

• merhaba
    dedigin gibi pva ve ips paneller daha iyi ama. bu büyüklükte bir pva yada ips için ödeyeceğimiz rakam 1000 $ üzerinde olacaktır.
    Bu paralarıda herkes veremeyecektir malesef.

param olsa vede Türkiye ye gelse ben de bu panelleri tercih ederdim.
    225bw gördüğüm problemler bana göre:
    ince yazılar net okunmuyor
    back bleeding

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Rahatlıkla önerdiğim nokta sadece oyunlardadır diğer şeyler devreye girdiğinde bu monitörü öneremem maalesef, çünki Tn panellerin tek başarılı olduğu nokta oyunlardır bunu ben demiyorum , lcd monitör üzerine inceleme yapan siteler, profesyonel kullanıcılar söylüyor ... bunu tartışmaya gerek duymuyorum çünki hangi panelin nekadar başarılı olduğu belli.. şu resimi şuraya koyayımda ne demek istediğim tam olarak anlaşılsın ; son olarak bir tn panel aldığınızda sadece ve sadece oyunlarda başarım sağlarsınız diğer tüm ugulamalarda başarım elde edemezsiniz bunlar ; (yada size göre iyi gelebilir bunuda diğer paneller ile karşılaştırma yapmadığınız yada kullanmadığınız için öyle sanarsınız)

1. suni renkler
    2.okunaksız ve ince yazılar
    3.görüş açısı problemleri
    4.video gösteriminde (ister dvd ister divx olsun) diğer gerçek 8bit paneller gibi değillerdir
    5.back beeleding sorunu (her tn panelde kesinlikle vardır az yada çok)
    6. ölü piksel cıkma riski daha fazladır
    7.başarısız siyah ve gri performansı

Son yazacaklarım bunlardır, onun için herkes kendisi için en doğru kararı versin buradaki tartışma bir kısır döngü içine girdi çünki

Samsung 225BW

• quote:

Orjinalden alıntı: magicboyguccino

merhaba
    dedigin gibi pva ve ips paneller daha iyi ama. bu büyüklükte bir pva yada ips için ödeyeceğimiz rakam 1000 $ üzerinde olacaktır.
    Bu paralarıda herkes veremeyecektir malesef.

param olsa vede Türkiye ye gelse ben de bu panelleri tercih ederdim.
    225bw gördüğüm problemler bana göre:
    ince yazılar net okunmuyor
    back bleeding

quote:

Rahatlıkla önerdiğim nokta sadece oyunlardadır diğer şeyler devreye girdiğinde bu monitörü öneremem maalesef, çünki Tn panellerin tek başarılı olduğu nokta oyunlardır bunu ben demiyorum , lcd monitör üzerine inceleme yapan siteler, profesyonel kullanıcılar söylüyor ... bunu tartışmaya gerek duymuyorum çünki hangi panelin nekadar başarılı olduğu belli.. şu resimi şuraya koyayımda ne demek istediğim tam olarak anlaşılsın ; son olarak bir tn panel aldığınızda sadece ve sadece oyunlarda başarım sağlarsınız diğer tüm ugulamalarda başarım elde edemezsiniz bunlar ; (yada size göre iyi gelebilir bunuda diğer paneller ile karşılaştırma yapmadığınız yada kullanmadığınız için öyle sanarsınız)

1. suni renkler
    2.okunaksız ve ince yazılar
    3.görüş açısı problemleri
    4.video gösteriminde (ister dvd ister divx olsun) diğer gerçek 8bit paneller gibi değillerdir
    5.back beeleding sorunu (her tn panelde kesinlikle vardır az yada çok)
    6. ölü piksel cıkma riski daha fazladır
    7.başarısız siyah ve gri performansı

Son yazacaklarım bunlardır, onun için herkes kendisi için en doğru kararı versin buradaki tartışma bir kısır döngü içine girdi çünki

Samsung 225BW

Ben zaten 225bw'yi hiçbir zaman hedef alarak yorum yapmadım Tn panellerin kusurları bellidir bak sende demişsin zaten ince ve okunaksız yazılar ile back bleeding olayı , ince yazıların olması 6bitlik panel kullanmalarından kaynaklanır daha önceki yazımda filmlerden örnekler vermiştim ordada dithering kullanılması sonucu görüntüdeki farkı vurgulamak istedim

• quote:

şimdi piyasada s-ips panele sahip ve tn panel fiyatına satılan monitörler olsa kimler Tn panel alır sence ??

Mercedesleri 30 milyara satsan kim başka bi araba alır : ))))
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

quote:

şimdi piyasada s-ips panele sahip ve tn panel fiyatına satılan monitörler olsa kimler Tn panel alır sence ??

Mercedesleri 30 milyara satsan kim başka bi araba alır : ))))

Ben de onu söylüyorum işte,bu mantıkla 30000-40000YTL'lik bütün arabalar vasat olur.100000YTL'lik arabadaki kaliteyi düşünürsen,dağlar kadar eksisi var 30.000YTL'lik aracın.Bence elle tutulur yanı olmayan bir mantık.22"'lik s-ips panel bir monitör 1000-1200$ vardır herhalde.Yani eşdeğer bir TN panelin 2-3 misli fiyatı var.Herhalde daha kaliteli olacak,hatta bariz kaliteli olacak;bundan doğal bir şey olamaz.Ancak bu TN'ler vasattır anlamına gelmez.O zaman 100000YTL'lik araç da vasat olur,bunun 300000YTL olanı var 500000YTL olanı var.Sonuçta kesin olan bir şey var;TN'ler PC kullanıcılarının, belki de %95'inin, ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılar.

• Valla bence bariz bi kalite farkı yok... (BENCE)
  • quote:

Orjinalden alıntı: makel

Valla bence bariz bi kalite farkı yok... (BENCE)

Bence de öyle de helsloot'u kızdırmayalım şimdi2-3 kat fazla para vermeye değmez,maddi durum çok iyi değilse.
  • beyler
    bariz kalite farkı var, paranız var isede vermeye değer buna inanın.

bir mac lcdsine bakın isterseniz (büyük olanlar adlarını tam hatırlamıyorum)

quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt DoUrden

quote:

Bence de öyle de helsloot'u kızdırmayalım şimdi2-3 kat fazla para vermeye değmez,maddi durum çok iyi değilse.
  • valla diğer topikte arkadaş s-ips panel ile TN paneli karşılaştırmış... masa üstü görüntüsünde bi fark yok sadece renk farkı var.. ama orda kadının oturduğu bi foto vardı oda da.. onda breaz kontrast renk farkı vardı... ama yine de parası az olan için TN panel çok iyi.. diğer paneller fazla lüks kalıyo.. ve parası olmayan adam alırsa israf olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: magicboyguccino

beyler
    bariz kalite farkı var, paranız var isede vermeye değer buna inanın.

bir mac lcdsine bakın isterseniz (büyük olanlar adlarını tam hatırlamıyorum)

quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt DoUrden

quote:

+1, Arkadaşlar gerçekten bariz bir görüntü kalitesi üstünlüğü var ips panellerin görüntüsüne hayranım ve bir sonraki lcd'im ips panelli olacak apple'ların yeni modellerine hayran kaldım mesela diğer lcd ler beyazı hafif sarımsı gibi gösterirken apple'ın 20" olanına baktım geçende hiçbir monitörde beyazın bu kadar beyaz gözükeceğini düşünmemiştim insan karşılaştırma yapınca ve görünce çok daha rahat anlıyor

• arkadaslar oncelıkle bısey sorucam uzun zamandır aynı muhabbet donuyor mva panel tn panel ips panel.herkes kendı gorusunu yazmakta ozgur yanlız elma ıle armutu karıstırmak yanlıs gibi gelıyor bana.Hıcbır mantıklı insan az cok bu ısı bılen bırı tn panel hepsınden kalıtelı demez zaten kımsede demedı.ama nedense bırı sankı bunu soylemıste bazı arkdaslar bak bu dogru degıl aslında. . . . . gıbı teknık detaylar verıyor.Farklı katagorıdekı urunler karsılastırılmamalı...x1900 Serısı=} ekran kartı ıle x1600 Serısı ekran kartı gıbı. Geforce 8800 serısı ıle 7600 serısı gıbı.Extreme belleklerle normal belleklerı karsılastırmak gıbı ..Böyle cok ornek verılebılır. . . Parası çok olan mva s-ips alır. f/p bakan tn panel alır....
    buarada carbonu wide 1680x1050 nasıl oynuyacagım bıllen bırı varsa yardım edebılırmı...bu baslıkta bu olaya rastladım ama yapamadım..Unıversal Widescreen Patcher 1.03 kurdum carbonun kayıtlı oldugu dızındekı exe dosyasının ısmını speed2 yaptım tamam dıye bır uyarı cıktı sonra oyuna gırdım degısen bırsey yok cozunurluk hala 1280x1024...yardım edersenız sevınırım. ..Tesekkurler. ..

• quote:

Orjinalden alıntı: signomis

arkadaslar oncelıkle bısey sorucam uzun zamandır aynı muhabbet donuyor mva panel tn panel ips panel.herkes kendı gorusunu yazmakta ozgur yanlız elma ıle armutu karıstırmak yanlıs gibi gelıyor bana.Hıcbır mantıklı insan az cok bu ısı bılen bırı tn panel hepsınden kalıtelı demez zaten kımsede demedı.ama nedense bırı sankı bunu soylemıste bazı arkdaslar bak bu dogru degıl aslında. . . . . gıbı teknık detaylar verıyor.Farklı katagorıdekı urunler karsılastırılmamalı...x1900 Serısı=} ekran kartı ıle x1600 Serısı ekran kartı gıbı. Geforce 8800 serısı ıle 7600 serısı gıbı.Extreme belleklerle normal belleklerı karsılastırmak gıbı ..Böyle cok ornek verılebılır. . . Parası çok olan mva s-ips alır. f/p bakan tn panel alır....
    buarada carbonu wide 1680x1050 nasıl oynuyacagım bıllen bırı varsa yardım edebılırmı...bu baslıkta bu olaya rastladım ama yapamadım..Unıversal Widescreen Patcher 1.03 kurdum carbonun kayıtlı oldugu dızındekı exe dosyasının ısmını speed2 yaptım tamam dıye bır uyarı cıktı sonra oyuna gırdım degısen bırsey yok cozunurluk hala 1280x1024...yardım edersenız sevınırım. ..Tesekkurler. ..

Tamamen katılıyorum

• vasat kelimesini yanlış anlıyor olabilirsin..
    vasat = orta kalite demek bence. ve bu ortalama olarak tüm özellikler düşünüldüğünde vasat kelimesi doğru bir kelimedir.
    sadece oyunda en süte geçebilen tn panelin vasat olması da normaldir. ben de tn aldım. almadan önce divxte bu kadar kalitesiz olacağını düşünmemiştim. ama napalım. nasılsa 17" crt lg flatron duruyor masamda halen. onda izlerim. olmadı yan odada kardeşimin 19" crt samsung 997mb sinde izlerim. olmadı salonda tvde izlerim:)

sonuçta parası çok olanlar ips alsın. kıyamayanlar tn alsın. ben kıyamadım.

soru: fifa2007 yi 1680*1050 nasıl oynucam. 1600 1200 oluyo. uyarı geliyo ekrana... yama mı lazım fifaya
  • Yokmu arkadaslar bılen carbonu nasıl 1680x1050 yapıcaz. . . . . .
  • quote:

Yokmu arkadaslar bılen carbonu nasıl 1680x1050 yapıcaz. . . . . .

Yapman için gerekli patchlerhttp://www.widescreengamingforum.com da var.Bu konu altında daha önce yazılmıştı sanırım önceki sayfalarada bir göz atman yararlı olacaktır
  • quote:

Yokmu arkadaslar bılen carbonu nasıl 1680x1050 yapıcaz. . . . . .

ben bu konuyla ilgili topic açmıştım..
    http://forum.donanimhaber.com/m_10536591/tm.htm
    oguzgursel nickli arkadaşın tavsiye ettiği yöntem daha pratik.. onu deneyin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhabbetfedai

vasat kelimesini yanlış anlıyor olabilirsin..
    vasat = orta kalite demek bence. ve bu ortalama olarak tüm özellikler düşünüldüğünde vasat kelimesi doğru bir kelimedir.
    sadece oyunda en süte geçebilen tn panelin vasat olması da normaldir. ben de tn aldım. almadan önce divxte bu kadar kalitesiz olacağını düşünmemiştim. ama napalım. nasılsa 17" crt lg flatron duruyor masamda halen. onda izlerim. olmadı yan odada kardeşimin 19" crt samsung 997mb sinde izlerim. olmadı salonda tvde izlerim:)

sonuçta parası çok olanlar ips alsın. kıyamayanlar tn alsın. ben kıyamadım.

soru: fifa2007 yi 1680*1050 nasıl oynucam. 1600 1200 oluyo. uyarı geliyo ekrana... yama mı lazım fifaya

Yazdıklarına katılmamak elde değil

• lionheart_wta ve fortress34 arkadaslar yardımlarınız ıcın tesekkurler. . . . ..
  • Bugün Vatan Bilgisayar'da 225BW'yi inceledim. 800 YTL civarı bir fiyatı var dediler, 2-3 tane falan varmış. Ancak açıkçası, monitör hoşuma gitmedi.

En başta; 22 inç deyince kocaman birşey düşünmüştüm ama hiç de öyle değilmiş. Yanında duran Philips Brilliant 200P (20.1 inç, 4:3) ondan çok daha heybetli duruyordu. Ayrıca monitörlerin hepsi aynı film fragmanını gösteriyordu ve 225BW'nin alt ve üstten ışık sızdırması o aydınlık yerde bile çok net belliydi. Bunu hiç sevmedim.
    Ayrıca yanındaki Philips'in siyahları ondan çok daha iyi idi. Renkler de daha iyi idi. Samsung'un görüntüsü onun kadar net değildi. Gerçi onun 1.100 YTL gibi bir fiyatı varmış ama Samsung'a verilecek 800 YTL.de az bir para değil hani. Bunlar benim şahsi görüşümdür, bu monitörü beğenenler vardır, alıp kullananlar vardır. Ama şu saatten sonra 225BW defterini kapattım. Hatta 22 inç wide olayını bile kapatabilirim. 20 inç 4:3 bir monitör çok daha iyi olur gibi geldi bana. Sonuçta sadece PC amaçlı kullanacağım, filmlerimi ev sinemamda izlerim, o yüzden geniş ekran pek de lazım değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 24 Aralık 2006; 18:29:16 >

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.