Şimdi Ara

Samsung 225BW (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.019
Cevap
0
Favori
36.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kovaschee

bende almayı düşünüyorum bu lcd yi ama kafama takılan bir konu var. monitörü notebook la kullanacagım. şimdi bu monitorun doğal çözünütlüğü 16:10 oranında(1650*1050) ama bu çözünürlükte notebook ta oyun oynayamayacagımdan yine 16:10 oranında 1280*800 çözünürlükte oyunları oynasam görüntüde bir bozulma olur mu?

Olur
  • viewsonic ve samsung..
    gittim ikisini de inceledim. bi fark göremedim. sadece viewsonicte backlight biraz daha azdı.

ben de çok düşünüp vakit kaybetmemek ve kafam iyicew karışmasın diye o an içimden viewsonic geçti onu aldım. inşaallah pişman olmam.

ama şunu söylemeliyim.. ya da sormalıyım.
    divx filmler ne kadar kallitesiz oluyor bu lcdlerde.. rezalet bence. lcd nin crt yi yakalaması sanırım hiç bir zaman olmayacak.

eğer ki çok ekrana bakmasam ve radrasyon ve manyetik alandan bıkmasam lcd almazdım.
    ben yine filmlerimi herhalde crtde izleyeceğim. ekran küçük de olsa crt olsun.
  • cidden büyük LCD lerde karelenme o kadar oluyo mu ya.. peki muhammet fedai senin DivX için kullandığın program ne.. ayrıca ekran kartın ne ?? buraya bi resim koyabilirmisin divx ten capturelayıp ??

eğer anormal fazla oluyosa karelenmeler..

1. DivX oynatıcı prgramdan
    2. codeclerden
    3. ekran kartından (driver yada kartın eski olması ??)
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhabbetfedai

viewsonic ve samsung..
    gittim ikisini de inceledim. bi fark göremedim. sadece viewsonicte backlight biraz daha azdı.

ben de çok düşünüp vakit kaybetmemek ve kafam iyicew karışmasın diye o an içimden viewsonic geçti onu aldım. inşaallah pişman olmam.

divx filmler ne kadar kallitesiz oluyor bu lcdlerde.. rezalet bence. lcd nin crt yi yakalaması sanırım hiç bir zaman olmayacak.

eğer ki çok ekrana bakmasam ve radrasyon ve manyetik alandan bıkmasam lcd almazdım.

Sorun LCD'nin CRT'den kötü olması değil almış olduğunuz LCD'nin çözünürlüğü çok yüksek dolayısıyla normal bir DivX filmi kötü gösterir.

Asıl performansını High Defination görüntülerde görebilirsiniz.

LCD nin gerçek performansını görmek için yüksek çözünürlüklü filmler indirip deneyin ..

LCD de bir deyim vardır kötüyü çok kötü iyiyi çok iyi gösterir olay bundan ibaret. CRT ayrıntıyı fazla göstermediği için kötü gözünüze çok çarpmıyor aynı rötuşlanmış gibi ..

• sanırım endless haklı... aynı megaworks un dandik mp3 kayıtlarını kötü çalıpta 192 kpbs lik mp3 leri ve DVD kayıtlarını çok daha kaliteli çalması gibi diyebiliriz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: endless

quote:

Orjinalden alıntı: muhabbetfedai

viewsonic ve samsung..

Sorun LCD'nin CRT'den kötü olması değil almış olduğunuz LCD'nin çözünürlüğü çok yüksek dolayısıyla normal bir DivX filmi kötü gösterir.

Asıl performansını High Defination görüntülerde görebilirsiniz.

LCD nin gerçek performansını görmek için yüksek çözünürlüklü filmler indirip deneyin ..

LCD de bir deyim vardır kötüyü çok kötü iyiyi çok iyi gösterir olay bundan ibaret. CRT ayrıntıyı fazla göstermediği için kötü gözünüze çok çarpmıyor aynı rötuşlanmış gibi ..

söylediklerinize katılmakla beraber anlamadığım birşey var..
    önceki kullandığım crt monitör 19" ve 1920x1440 çözünürlüğe sahipti.. yani 225bw dan daha yüksekti ama divx izlerken karelenme beni rahatsız edecek oranda değildi..
    buna yorumunuz nedir?

• sanırım CRT daha keskin görüntüler veriyo hala böle durumlarda.. bu konuda LCD ler geri mi acaba hala ?? :O

bua rada fazla karelenme codec yada ekran kartı yetersizliği yüüznden de olabilir yada bs player kullanmadıı içinn
  • Nova ölü pixel garantisini 2 hafta yapmış tekrar, buda iyi bişey.
  • @Fortress

Arkadaşım senin çözünürlüğünün büyüklüğü filiminle bağdaşan bişey değil, sen çözünürlüğü arttırınca filminin çözünürlüğü artmaz ki??? Senin DivX inin kalitesi bitrate i ve encode çözünürlüğü bu dediğiniz konularda etkili şeylerdir, LCDden daha iyi izletir CRT gibi bir söylem çok yanlış ve dayanaksızdır. koyun bakalım HD videoyu LCD nize bakın nasıl izleniyor :))) sizin genelde download ettiğiniz veya satın aldıgınız divxler 6xx * 4xx gibi veya buna yaklaşık bir çözünürlükte kaydedilmiştir, bu yüzden 1900x1200 çözünürlükte cin ali gibi kalır : ) DVD veya HD veya KAliteli DivX edinmeye özen gösterirseniz çok güzel filim izlerisniz arkadaşlar

Son edit : siz aynı divx i ne kadar büyük ekranda izlerseniz o kadar karelenir arkadaşlar, aynı dosyayı sinema ekranına yansıtırsanız HD aletler ile yine kareler oluşur hatta her biri sizin kada rkareler oluşur : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhanUygur -- 21 Aralık 2006; 16:56:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

@Fortress

Arkadaşım senin çözünürlüğünün büyüklüğü filiminle bağdaşan bişey değil, sen çözünürlüğü arttırınca filminin çözünürlüğü artmaz ki??? Senin DivX inin kalitesi bitrate i ve encode çözünürlüğü bu dediğiniz konularda etkili şeylerdir, LCDden daha iyi izletir CRT gibi bir söylem çok yanlış ve dayanaksızdır. koyun bakalım HD videoyu LCD nize bakın nasıl izleniyor :))) sizin genelde download ettiğiniz veya satın aldıgınız divxler 6xx * 4xx gibi veya buna yaklaşık bir çözünürlükte kaydedilmiştir, bu yüzden 1900x1200 çözünürlükte cin ali gibi kalır : ) DVD veya HD veya KAliteli DivX edinmeye özen gösterirseniz çok güzel filim izlerisniz arkadaşlar

Son edit : siz aynı divx i ne kadar büyük ekranda izlerseniz o kadar karelenir arkadaşlar, aynı dosyayı sinema ekranına yansıtırsanız HD aletler ile yine kareler oluşur hatta her biri sizin kada rkareler oluşur : )

Tam da ben bunları yazacaktımAynen öyle,sorun LCD'de falan değil,gidip bir HD film izleyin de gözünüz gönlünüz açılsın

• arkadaşlar monitör inceledigim kadarıyla hep ankaradaki magzalarda bulunuyor istanbuldan hiç biyerde yok vatana ne zaman gelicek acaba bilgisi olan varmı
  • @ Drizzt DoUrden :
    biraz acarmısın? ne şekilde bozulmalar mesela?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kovaschee -- 21 Aralık 2006; 20:37:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt DoUrden

quote:

@Fortress

Tam da ben bunları yazacaktımAynen öyle,sorun LCD'de falan değil,gidip bir HD film izleyin de gözünüz gönlünüz açılsın

neyani lcd aldım die ille hd mi seyredicem ister 720pixel olsun ister 1080p hd olsun crt de karelenme olmuyor ama özellikle bu tn hızlı dedikleri panellerde her nedense aynı temiz film kötü görünüyor hd o kadar temizki zaten anca onu doğrudüzgün gösterebiliyor

• quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

quote:

quote:

@Fortress

neyani lcd aldım die ille hd mi seyredicem ister 720pixel olsun ister 1080p hd olsun crt de karelenme olmuyor ama özellikle bu tn hızlı dedikleri panellerde her nedense aynı temiz film kötü görünüyor hd o kadar temizki zaten anca onu doğrudüzgün gösterebiliyor

Eğer iyi bir LCD almışsan ve ortalıkta HD diye bir medya varsa,tabi ki HD seyredeceksin.İlla DVD mi seyredeceğim diyip hala VCD kullanan birini gördün mü?
    Ayrıca benim 225BW'de karelenme olmuyor,onu da nerden çıkardın?
    Bunun dışında serhan gayet güzel açıklamış,nerde takıldığını anlayamadım.Son olarak,CRT gibi ömrünü tüketmiş bir teknolojiyi neden savunma ihtiyacı hissediyorsun?Burası "Samsung 225BW" model LCD monitörünün konuşulduğu bir başlık;LCD,CRT karşılaştırması konumuzun dışında kalıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: kovaschee

@ Drizzt DoUrden :
    biraz acarmısın? ne şekilde bozulmalar mesela?

Aslında bozulma demek yanlış olur,çok kötü görüntü kalitesi diyelim.Yani normalde 1280x1024 oynadığın oyunu 800x600 oynamak gibi işte.Başka bir farkı yok;fakat bana oynanmayacak kadar kötü göründü.
  • Drizzt DoUrden

amac crt lcd muhabetti değil zaten sadece örnek vermek için neyi karşılaştırdığımı belirtmek istedim sen almışsın bu ürünü aldıktan sonrada kendinide sorunsuz olduğuna inandıryorsan yada zorluyorsan sana diceğim bişi yok ben hem karelenme hemde aşırı backlight gördüm ve rahatsız oldum bundan sonraki alıcılarında dikkat etmesini önerebilirm
  • @Kaan

düşünce tarzın yanlış, yani o düşük kalitedeki videolarını 22" CRT de de izlersen yine görüntü bozulması olur, illahaki olur. Olmaz deme LCD nin günahı senin açından ÇOK net göstermesi ve bu yüzden hatalarıda senin net görmen... CRT ekranında sen o kareleri ve tam siyah olan yerleri düzgün göremediğin için sana o daha düzgün gibi geliyor. LCD tam siyah gösteriyor ve çok net gösteriyor. aSlında burda senin istediğin görüntünün BLUR efekti olamsı ve senin hataları görmek istememen... resim editleme programlarından anlıyorsan ordan bu örneği vermek isterim, Photoshop ta da resim çok net ise ve göstermek istemediğin şeyelr var ise oraları BLUR efekti ile bulandırrısın çok hafif, ve onlar göze batmaz hale gelir. Senin CRT de yaşadıgın aynen bu olay,

225BW: "EVET, NET GÖRÜNTÜ VERMEK SUÇSA BEN SUÇLUYUM HAKIM BEY"

• 225bw si olanlar şu soruma bi cvp verirseniz sevinirim...

DVI çıkışlı.. 225 bw yi kaldırabilcek.. DVD ve divxlerde bozmicak bi ekran kartı alıcam.. ama oyun çok az oynicamm.. çoook az.. bana bi ekran kartı tavsiye edin 100ytl ye kadar..

bunlardan hangisi iyi ?? ve F/P oranı daha iydir ? ayrıca videolarda yani DVD ve divxlerde ekran kartı rami yada biti 128 den fazla olursa birşey kazandırırmı ?? biliyorum oyunlardda çok şey değişir ama ben çok az oyun oynicamm.. bana 100 ü geçmicek bi kart tavsiye edin arkadşlar..

2. el alıcam bu kartlardan birini...

ati 9550
    ati 9600xt
    ati9250
    fx5500
    fx5700le

bunlardan hangisini aliyim beyler ?? hangisi en iyisi ? yada başka tavsiye ??

tşkler şimddenn ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 22 Aralık 2006; 11:50:41 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

@Fortress

Eğer iyi bir LCD almışsan ve ortalıkta HD diye bir medya varsa,tabi ki HD seyredeceksin.İlla DVD mi seyredeceğim diyip hala VCD kullanan birini gördün mü?
    Ayrıca benim 225BW'de karelenme olmuyor,onu da nerden çıkardın?
    Bunun dışında serhan gayet güzel açıklamış,nerde takıldığını anlayamadım.Son olarak,CRT gibi ömrünü tüketmiş bir teknolojiyi neden savunma ihtiyacı hissediyorsun?Burası "Samsung 225BW" model LCD monitörünün konuşulduğu bir başlık;LCD,CRT karşılaştırması konumuzun dışında kalıyor.

hd medyaları bende izledim.. elbette çok net.. ama sadece sample videolardı.. dvd bile fiyat açısından bütçeleri zorlarken hd nasıl alıcaz ve izlicez orası ayrı bir sorun..
    benim asıl sorunum divxlerdeki karelenmeler.. çok rahatsız edici oluyor..
    crt yi savunma diye bir olay yok.. yalnız crt de divx leri çok daha keyifle izlediğim bir gerçek..
    eğer yaptığın ayarlarla bir şekilde karelenmenin önüne geçebildiysen bunu açıklaman daha yararlı olacaktır..

• quote:

@Kaan

düşünce tarzın yanlış, yani o düşük kalitedeki videolarını 22" CRT de de izlersen yine görüntü bozulması olur, illahaki olur. Olmaz deme LCD nin günahı senin açından ÇOK net göstermesi ve bu yüzden hatalarıda senin net görmen... CRT ekranında sen o kareleri ve tam siyah olan yerleri düzgün göremediğin için sana o daha düzgün gibi geliyor. LCD tam siyah gösteriyor ve çok net gösteriyor. aSlında burda senin istediğin görüntünün BLUR efekti olamsı ve senin hataları görmek istememen... resim editleme programlarından anlıyorsan ordan bu örneği vermek isterim, Photoshop ta da resim çok net ise ve göstermek istemediğin şeyelr var ise oraları BLUR efekti ile bulandırrısın çok hafif, ve onlar göze batmaz hale gelir. Senin CRT de yaşadıgın aynen bu olay,

225BW: "EVET, NET GÖRÜNTÜ VERMEK SUÇSA BEN SUÇLUYUM HAKIM BEY"

Ben de bunu söylemek istiyorum işte.225BW,benim eski CRT'nin nerdeyse iki katı görüntü alanı sunuyor,şimdi "Ne güzel DivX izliyorduk eskiden" mi diyeyim ben?

quote:

Drizzt DoUrden

amac crt lcd muhabetti değil zaten sadece örnek vermek için neyi karşılaştırdığımı belirtmek istedim sen almışsın bu ürünü aldıktan sonrada kendinide sorunsuz olduğuna inandıryorsan yada zorluyorsan sana diceğim bişi yok ben hem karelenme hemde aşırı backlight gördüm ve rahatsız oldum bundan sonraki alıcılarında dikkat etmesini önerebilirm

Dostum bak burada 14 sayfa yazı yazılmış,büyük ihtimalle en çok yazan benimdir,ben de sana tüm mesajlarımı okumanı öneriyorum.Aldığım ürüne körü körüne bağlanacak,bilinçsiz bir kullanıcı olmadığımı anlaman gerekir.
    Defalarca 225BW'nin artısını,eksisini söyledim.DivX gibi kalitesiz bir çözümü alıp da 22" LCD'de izlersen karelenme olur,bunun neyini tartışıyoruz.DivX'te karelenme yapmayan bir 22" LCD gösterebilir misin bana?
    Backlight (Kaç haftadır bir kez bile karşılaşmadım mesela) konusunu da çok kereler konuştum,gerek olduğunu düşünmüyorum tekrar tekrar açıklamaya.Merak edersen,önceki sayfalarda monitörle ilgili düşüncelerimi paylaştığım yazımı okumanı tavsiye ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: fortress34
    hd medyaları bende izledim.. elbette çok net.. ama sadece sample videolardı.. dvd bile fiyat açısından bütçeleri zorlarken hd nasıl alıcaz ve izlicez orası ayrı bir sorun..
    benim asıl sorunum divxlerdeki karelenmeler.. çok rahatsız edici oluyor..
    crt yi savunma diye bir olay yok.. yalnız crt de divx leri çok daha keyifle izlediğim bir gerçek..
    eğer yaptığın ayarlarla bir şekilde karelenmenin önüne geçebildiysen bunu açıklaman daha yararlı olacaktır..

Hocam dvd'lerin fiyatına yüksek deme gözünü seveyim.Dvd teknolojisi oldukça ucuzladı,gerek sürücüleri,gerek medyaları.
    HD nasıl alacağız dersen,22" LCD bence lüks ve özel bir üründür.Türkiye'de kaç kişi 22" LCD kullanıyor kişisel bilgisayarlarında.Burada eğer 22" LCD konuşuyorsak,HD de konuşmaktan daha normal bir şey olamaz diye düşünüyorum.Hadi HD'yi geçtim şimdilik,DVD'nin aşağısı bir medyayı 225BW'de kullanmak monitöre hakarettirDivX konusunda fazla vakit geçirmediğimden,net bir bilgi veremeyeceğim.Ancak ufak da olsa düzeltmeler yapılabildiğini biliyorum.Çok rahatsız oluyorsanız,biraz araştırın derim.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.