Şimdi Ara

Samsung 226BW (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.943
Cevap
0
Favori
166.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • helsloot, iyice kafa mı karıştırdın ya, tam 226'yı beklemeye karar vermiştim ki mesajlarını okudum
  • quote:

Orjinalden alıntı: prot

Arkadaşlar,ben monitör alırken yanımda götürdüğüm Dead Pixel Tester ve PixelTest adlı programlarla test edip alıcam. Sizinde yanınızda bulunsun lazım olabilir. İNDİR

Böyle deneyerek almaya izin veren neresi var ki? Genelde kutuyu açamayız diyorlar.
  • nova bilgisayarda var sanırım vatanda da var
  • sırf inadına almicam ulan A panel gelirse. yeter Türk insanına yaptıkları 2. sınıf muamele.
  • Arkadaşlar, 226'yı beklememeyi düşünenler arasındayım ben de artık. Kafama takılan şu, 700:1 kontrast ile 1000:1 kontrast arasında çok fark olur mu? Nedir yani bu orantı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

Orjinalden alıntı: symphonyx

quote:

Orjinalden alıntı: hwa

peki S ya da A panel olduğunu anlama şansımız varmı acaba satın almadan?

Arkasında yazıyormuş .

S Panelden alınmış görüntüler için tıklayın.

S Panel gelse de alsak , yoksa bu fiyata alınabilecek daha iyi bir 22" WS LCD yok.

S paneldede back bleeding olayı hat safhada

Samsung 226BW

Yuh resme bak, bu ne yav! her tarafı ışıl ışıl...

• beyler bu konuda daha bilgili olanlar artık 1-2 sağlam yorum yapsın ona göre davranalım nolur..eğer bu 226 olayına gerçekten bu kadar sakat diyosanız gidip 225 yada viewsonic alalım ki ben 225 i tercih ederim..226 ile 225 arasında harbiden o kadar fark olur mı 5ms ve 2ms bu sannırım oyunlarda çok farkeder çok fazla oyun oynamadığım için takmıorum ama 1000:1 ve 700:1 aşırı farkeder mi ? yani 226bw hakkında bu kadar şey çıktıktan sonra daha alınmaz bu da..zaten 2 aydır monitörsüzüm tahammülüm kalmadı gidip 225bw mi alıyım paşa paşa..ne dersiniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: rueta

beyler bu konuda daha bilgili olanlar artık 1-2 sağlam yorum yapsın ona göre davranalım ****..eğer bu 226 olayına gerçekten bu kadar sakat diyosanız gidip 225 yada viewsonic alalım ki ben 225 i tercih ederim..226 ile 225 arasında harbiden o kadar fark olur mı 5ms ve 2ms bu sannırım oyunlarda çok farkeder çok fazla oyun oynamadığım için takmıorum ama 1000:1 ve 700:1 aşırı farkeder mi ? yani 226bw hakkında bu kadar şey çıktıktan sonra daha alınmaz bu da..zaten 2 aydır monitörsüzüm tahammülüm kalmadı gidip 225bw mi alıyım paşa paşa..ne dersiniz ?

Hele bir gelsin ülkemize satışı başlasın, gelen yorumlara test sonuçlarına bakalım sonra düşünürsün, acele etme derim ben.

• quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

valla ben novaya 50ytl kaparo verdim .. diyelim türkiyeye gelen yada novaya gelen A panel... 50 ytl den vaz mı geçiyim bunun için ?? değer mi ?? lanet olsun bi de bu .çıktı..

hayır yanmi 226 bw almasak ne alıcaz ki... alternatifi yokki ... viewsonic zaten almam tipini hiç beğenmedim çünkü.. ayrıca 225bw yavan geliyo 226bw görüntülerinden sonra... ben sanırım yine 226 bw alırım..

bu arada S ve A arasında cidden görüntü kalitesi farkı var diye kim dedi ?? ikisini beraber nette kim karşılaştırmış ??

sonunda A ve S panelleri farkındalığına varılmış sanki :) neden viewsonic vg2230wm gibi bir model varken "226bw almazsak ne alacağız ki" diye soruyorsunuz? tipi önemli bence de ama görüntüsüne bakmadan yorum yapmak bana çok enteresan geliyor. Ha derseniz ki "Samsung 226bw (s panel) ile Viewsonic vg2230wm'yi yan yana gördüm viewsonic'i beğenmedim" anlarım, ama Türkiye'de ben dahil olmak üzere bu kadar memnun kullanıcısı varken bir alternatif olarak görülmemesi bana garip geliyor. Yanlış anlaşılmasın hiçbirinin savunucusu değilim, marka takıntım da yok...sadece 2230'un bir kullanıcısı olarak yorumlarda bulunuyorum o kadar. Bakın ne güzel anlaşılmaya başlandı A ve S farkı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mino -- 5 Mart 2007; 20:16:01 >

• Ya mino... ben ölü pixel garantili Viewsonic bulsam hemen Eureka Eureka diye bağırarak koşup alacağım. :) Ancak gel gör ki Viewsonic'e kimse 0 ölü pixel garantisi vermiyor. Samsung'lara ise novabilgisayar veriyor. Benim için fark bu. Yoksa bu Samsung denen adamlara bu yaptıkları hileden sonra güven olmaz. LG'nin 22" i Türkiye'ye gelmiyor. BenQ'nunki geldi ama eski nesil. Samsung 225bw'lerde bir arkaplan ışığı var zannedersin gece feneri. Tek seçim Viewsonic biz de biliyoruz ama kimse garanti vermiyor....
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydc

Ya mino... ben ölü pixel garantili Viewsonic bulsam hemen Eureka Eureka diye bağırarak koşup alacağım. :) Ancak gel gör ki Viewsonic'e kimse 0 ölü pixel garantisi vermiyor. Samsung'lara ise novabilgisayar veriyor. Benim için fark bu. Yoksa bu Samsung denen adamlara bu yaptıkları hileden sonra güven olmaz. LG'nin 22" i Türkiye'ye gelmiyor. BenQ'nunki geldi ama eski nesil. Samsung 225bw'lerde bir arkaplan ışığı var zannedersin gece feneri. Tek seçim Viewsonic biz de biliyoruz ama kimse garanti vermiyor....

Haklısın aydc...o konuda malesef yapacak birşey yok. Ben bakarak aldım, alırken sıfır ölü pixel. sonradan çıkar mı bilmem, ama ummuyorum ve sanmıyorum çıkacağını...çok kurmamak lazım. kutuyu açtır, bak, kurcala, içine siniyorsa al! mümkünse karanlık ortamda da backlight olayına bakmak lazım. bende backlight çok az mesela.

• valla ben bu monitor icin bendeki 940bw yi sattım artık cıkana kadar crt le kascaz işallah en kısa zamanda cıkar. Ama bu A ve S modeli benimde canımı sıktı yinede beklemekte fayda var çıkınca öğrenicez yoksa zaten alınabilcek tek bi 22 kalıyo heralde oda viewsonic2230 uydu heralde yanılıyommu arkadaşlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: rider30

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

Orjinalden alıntı: symphonyx

quote:

Orjinalden alıntı: hwa

peki S ya da A panel olduğunu anlama şansımız varmı acaba satın almadan?

Arkasında yazıyormuş .

S Panelden alınmış görüntüler için tıklayın.

S Panel gelse de alsak , yoksa bu fiyata alınabilecek daha iyi bir 22" WS LCD yok.

S paneldede back bleeding olayı hat safhada

Samsung 226BW

Yuh resme bak, bu ne yav! her tarafı ışıl ışıl...

offf anam offfffff back lighte bak beeeaaa yuhhh yanii izlemede yanında yat mübarek numune gibi

eğer 226 bw dede böyle backlight varsa 225 bw ye kurban olalım derim.. zaten ben huylanmıştım neden 225 bw fiyatına 226 bw veriliyor diye eee yanii fiyatlar hemen hemen aynı gibi... madem 226 çok iyi bir LCD neden az daha pahalı değil hmmmm bu kafamıı taa baştan kurcalamıştı..

zaten bu durumda şunu anladımki iyi bir 22 LCD 1000 ytl den aşağı olamaz kanaatina varıyorum
    --------------
    ama anlamadığım olay şu bu topiğin bir kaç sayfa gerisinde 226 bw için bazı resimler verildi yanılmıyorsam... hah işte bu linkhttp://product.pcpop.com/000037087/Picture.html ve bu linkte
    orda bir kaç resimde 226 bw lerde karanlık sahnelerde backlight sıfır gibi görünüyor yani bizler için olumlu görünüyorr...
    ama şimdide, her iki taraftan 226 bw ye hem kötü hem iyi deniliyor artık... bu garip bir durum...

amannnn bune yaaa hayy ben böyle işin ..................
    zaten kıllandım bu 226 bw den çünkü aynı fiyat ne iş?
    daha ürün piyasaya gelmeden miğdemiz bulandı resmen...

vala bir LCD kullanıcısı olarak, bundan sonra 22 olan modellerin alayını artık lanetliyorum..
    ne güzel elimde 940 bw varken niye huzurumu bozuyorum anlamıyorum.. yerim 22 sini

en güzeli 940 bw ye devam diyorum

-----
    ayrıca :

Darkchild arkadaşımızın işi şimdi gerçekten zor vala yazık adama 1 yıldır LCD alıcam diye buralarda çırpınıyordu..
    226 bw için söylenilenler yüzünden şimdi gene kesin miğdesi bulanmıştır gene, uykuları kaçıyordur biliyom
    ve yeni bir başka model arayışı için kendisi 1 yıl daha buralarda : şimdiden söyleyim
    geçmiş olsun

----------------
    şaka bir yana : Darkchild dostum ? eğer bu 226 bw içinde olumlu sonuç alamassan... varya bundan sonrada 22 lere hiç bulaşma derim. üzülürsün!!!!
    sen git en iyisi NOVADA'dan 940 bw black modelini al paşa paşa kullan.
    samimiyetle söylüyorum ki ben 4 aydır bu ürünü kullanıyorum ve çok çook memnunum...
    benden sana sana büyük tavsiye..
    bu üründen sende çok memnun kalırsın . garanti veriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 6 Mart 2007; 1:33:07 >

• abi 226bw almayı planlarken hevesim kırıldı ya
  • Firmaların ön sipariş toplamaya başladığı tarihin üzerinde 1 aydan fazla geçti. Kesinlikle bir nane var bu işte kanımca. Korkarım Samsung, modelin tutması için önden kalite panelli modelleri piyasaya sürüp testerlerın gözüne girerek reklamı yaptı. Şimdi de ayak oyunları ile maliyet düşürme politikası uygulamaya başlıyor.

Benim tavsiyem, bu monitörü alacaklar etiketine bakıp alsınlar. Hatta çalıştırıp. Eğer ki bu A hikayesi bizim memlekete kakalanırsa almayın gitsin. Kimseye sadece kutusunu göstererek, ürünü göstermeden mal satamazlar. Gerekirse alırken bu konuda şart koşun. Ben ücretin tamamını 1 ay önce ödememe rağmen kafaya koydum, 225'in aynısını üç beş süsleyip gönderirlerse almayacağım. Helsloot'ın yayınladığı foto inanılır gibi değil. Kesinlikle viewsonicte böyle bir backlight sözkonusu değildi. Az biraz üstten ve alttan yansıyordu. O da zifiri karanlıkta. 1 ay önce yayınlanan 226 fotoları da böyle değildi. Dikkatli ve kararlı olun arkadaşlar, samsung vs. gibi firmaların bu tarz hilelerine, sahtekarlıklarına oyuncak olmayalım.

Neredeyse 40 gün oldu, bu işin suyu çıktı. Bizim distribütör firmalar ne iş yaparsa? Tek amaçları taksit, indirim vs. bahaneleri ile en adisini en yüksek kar marjıyle satmak. Memleketi teknoloji çöplüğüne döndürdüler sağolsunlar.

• arkadaşlar ben aslında 2 gün 225bw kullandım backlight ıda öyle gözüme batmıodu memnundum ama ertesi gün yarı ölü pixel gözüme battı geri verdim tekrar 225 almayıp 226 yı beklemeye karar verdim ama 2 aydır bekliyorum 15" kullankorum kafayı yicem oyun oynayamıorum..ne diyosunuz tekrar 225 imi gidip alsammı kafamda daha rahat olur sanki..bu 226 nında b..ku çıktı..bi fikir verin yaw bıktım cep tel ekranı gibi monitör kullanmaktan
  • quote:

Orjinalden alıntı: rueta

arkadaşlar ben aslında 2 gün 225bw kullandım backlight ıda öyle gözüme batmıodu memnundum ama ertesi gün yarı ölü pixel gözüme battı geri verdim tekrar 225 almayıp 226 yı beklemeye karar verdim ama 2 aydır bekliyorum 15" kullankorum kafayı yicem oyun oynayamıorum..ne diyosunuz tekrar 225 imi gidip alsammı kafamda daha rahat olur sanki..bu 226 nında b..ku çıktı..bi fikir verin yaw bıktım cep tel ekranı gibi monitör kullanmaktan

Aslında mesele beklemek değil dostum. Bu kadar bekleyip de karşılığında katakulliye getirilmek. Herifler adam akıllı bir monitör getireceklerse bekleriz 1 ay daha. Çoğu kimse yıl olmuş bekliyor. Ama bekleyip bekleyip de benzer alternatifleri varken daha yüksek fiyata dandik bir alet koyarlarsa önümüze, işte bu insanın içine oturur. Böyle bir durumda da kimseye sessiz kalmak yakışmaz. Cıngar çıkartmak gerekir.
    Bence sen biraz daha bekle, ha geldi ha gelecek zaten illet. Eli kulağında. Olur ya iyisi gelir, çok kişi memnun kalır. Kötüsünü getirirlerse de, artık her Allah'ın günü, her üyesi olduğumuz forumda yerden yere çalarız monitörü de, üreticisini de, distribütörünü de. Bakalım o zaman bekledikleri satış rakamına ulaşabilecekler mi?

• cavus kardes artık benim için zamanda sorun nisanın ilk haftası askere gidiyorum o zamanda gelmezse falan benden sonra kim ilgilencek monitörü gidip almayla A mı S mi bakma pixel ine bakma falan :D yani burdam şu sonuçta çıkıo ben bu saaten sonra monitörün tadını çıkaramıcam siz esktittikten sonra ben gelip kullancam 6 ay sonra :D ben ne biliym böle olucanı bilsem taaa baştan 2 ay öncedende hiç monitör almazdım da asker dönüşünü beklerdim :) ama dediğinde doğru yinede bekleyip görmek gerek bu ay içinde gelir heralde bekliyelm bakalm ama daha bu topic e bakamsam mı cinlerim tepeme çıkıo :D
  • Forum sayfaları bu tarz uç ürünlerin satışlarında çok önemli lansman yerleridir. Firebal, Nova vb. gibi birçok firma da forum sayfalarında isimlerini duyurarak piyasada yer edindiler. Gerek üretici gerekse distribütör, bu A S serisi tantanasıyla memleketim vatandaşını keklemeye kalkışırlar ise bu ürünün satışlarına en güzel çomak forum sayfalarında ve testlerde sokulur.
    Tekrar yazayım, ben ürün geldiğinde açıp bakacağım. Eğer ki seri tantanası söz konusu ise ve backlight viewsonicten fazla ise (ki viewsonicin ki çok makul idi) yapacağım şey ürünü orada bırakmak.
    Önden güzel güzel panelli 226 ları ver Allah'ın gavurlarına, bize gelince tak fasonu yolla. Oh ne güzel Istanbul. Degil 226 bir daha samsungun çöpünü almam bu durumda.
    Her gördüğüm koreliyi de döverim.

• Şahsen, 226 bw den hatta 22 lerin alayından feci derecede soğudum... istemiyorum....

zaten 19 kulanıyorum yetiyorda artıyor bile yahuu, ne gereği varsa.... 22 ile işim olmaz artık bundan sonra

ama şu var:
    eğer bir gün elimdeki 940 bw den vazgeçersem ve sonrasında tekrar LCD alırsam, kesinlikle bu ürünü alırdım

içimize sinerek alınabilcek en sorunsuz ideal olabilecek 20 inch widescreen samsungun bu modeli gibi görünüyor

özelliklerine bir bakın.. çok güzel

http://www.vergelijk.nl/lcd_monitor/samsung/206_bw/specs.rhtml

acaba 206 bw yi TR de bulabilirmiyim ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 6 Mart 2007; 3:30:49 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.