Şimdi Ara

Samsung 226BW (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.943
Cevap
0
Favori
166.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

Şahsen, 226 bw den hatta 22 lerin alayından feci derecede soğudum... istemiyorum....

zaten 19 kulanıyorum yetiyorda artıyor bile yahuu, ne gereği varsa.... 22 ile işim olmaz artık bundan sonra

ama şu var:
    eğer bir gün elimdeki 940 bw den vazgeçersem ve sonrasında tekrar LCD alırsam, kesinlikle bu ürünü alırdım

içimize sinerek alınabilcek en sorunsuz ideal olabilecek 20 inch widescreen samsungun bu modeli gibi görünüyor

özelliklerine bir bakın.. çok güzel

http://www.vergelijk.nl/lcd_monitor/samsung/206_bw/specs.rhtml

acaba 206 bw yi TR de bulabilirmiyim ????

İyi de arkadaşım senin verdiğin linkteki galiba 205bw.

Çünkü 206bw nin kasası aynı 226bw gibi diye biliyorum.

Bu arada 206bw ile 226bw arasında kalite farkı var mıdır ?

A ve S durumu 206bw'de de olacak mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: mino
    Haklısın aydc...o konuda malesef yapacak birşey yok. Ben bakarak aldım, alırken sıfır ölü pixel. sonradan çıkar mı bilmem, ama ummuyorum ve sanmıyorum çıkacağını...çok kurmamak lazım. kutuyu açtır, bak, kurcala, içine siniyorsa al! mümkünse karanlık ortamda da backlight olayına bakmak lazım. bende backlight çok az mesela.

Selam mino... İstanbul'da böyle açıp bakıp ondan sonra almaya izin veren bir yer biliyor musun? Sen nereden aldın? Tavsiye edeceğin bir yer varsa ben de oradan alayım.
  • Yapmayın etmeyin valla ben onu alıcam diye 940bw yi sattım hüsranlardayım şimdi kafam yine karıştı viewsonicmi alsam acaba lan biz alırız sora pat diye s modelleri gelir kafayı sıyırırım sora.
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

Yapmayın etmeyin valla ben onu alıcam diye 940bw yi sattım hüsranlardayım şimdi kafam yine karıştı viewsonicmi alsam acaba lan biz alırız sora pat diye s modelleri gelir kafayı sıyırırım sora.

226bw S panelin vg2230wm den ciddi anlamda farkı nedir? İkisini yan yana görüp kullanan oldu mu??
  • contrast farkı görünüş farkı biri 5ms biri 2ms varda var...:)
  • Bu teste bakarsak 226bw açık farkla önde görünüyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MysticuM

Bu teste bakarsak 226bw açık farkla önde görünüyor...

Aynen öyle

226bw beklemeye devam.
  • gigatek den gelen maile gore samsung 226BW LCD monitorler 23 Mart 2007 de stoklarda diyordu.

Ankarada oturan arkadaslar o tarihde gidip baksinlar arkasina S panel mi A panel mi gelmis.

A panel ise almayacam 940BW kullanmaya devam :)
  • İstanbul' a ne zaman teşrif eder bu mönitör
  • quote:

Orjinalden alıntı: prot

226bw ile vg2235wm (2230 yoktu) karşılaştırması:http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=6&ma1=36&mo1=170&p1=1708&ma2=41&mo2=169&p2=1700&ph=1

Tamam teorik ölçümlerde 2ms ile 5ms arasında fark çıkar tabi. Ancak pratikte hiçbir göz bu farkı göremez. Eğer test edecek olursanız 2ms ile 1ms arasında bile fark çıkar. Önemli olan insan gözünün hassasiyeti. Hem burada test edilen kesin S panelli monitördür. Bizim için önemli olan karşılaştırma A panelli Samsung monitör ile Viewsonic arasında.

• Viewsonicte HDCP desteği yok,kafadan kaybediyor zaten. Git 225bw al daha iyi.
  • Biraz hazıra konmak oldu ama (haklarını helal etsinler)
    Başka bir forum sitesinde şu fotoları buldum.
    Belki görmeyenler olmuştur benim gibi;

Gel artık Gel Kahpe 226 (Pardon gaza geldim)

Samsung 226BW

Samsung 226BW

Samsung 226BW

Samsung 226BW

BU FOTOLAR 206BW'DEN

Samsung 226BW

Samsung 226BW

Samsung 226BW

Samsung 226BW

• Yukarıdaki resimler S panelinden de değil kimseye dağıtılmayan sadece reklamlarda kullanılan Z panelinden. Bu panel 0 ms tepki hızlı, 15000:1 kontrast oranlı, 48bit renk veren, 750cd parlaklığa sahip. Ya da resimler photoshop ile sonradan değiştirilmiş. Türkiye'de alacağınız A panellerin bu görüntüleri vermesini beklemeyin.

HDCP desteği de biraz büyütülüyor sanki. Gerçekten ihtiyacı olanlar için tamam ama bir çok kimse bunu kullanmayacak bile. Hani piyasada BlueRay filmler? Ben göremiyorum? HDCP monitör alsanız ne olacak, film yok, eğer PS3'ünüz yoksa filmi oynatacak cihaz da yok....
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydc
    HDCP desteği de biraz büyütülüyor sanki. Gerçekten ihtiyacı olanlar için tamam ama bir çok kimse bunu kullanmayacak bile. Hani piyasada BlueRay filmler? Ben göremiyorum? HDCP monitör alsanız ne olacak, film yok, eğer PS3'ünüz yoksa filmi oynatacak cihaz da yok....

Bugun her yerde olmaması yarın da olmayacak anlamına gelmez. 50$ daha fazla vererek bu teknolojiyide satın almanın neresınde mantıksızlık var? Biraz daha iyi bakarsan BlueRay filmlerin yavaş yavaş torrentleri çıkmaya başladığını görebilirsin hatta elimde HD formatında çekilmiş 11 bolumden oluşan ödüllü Planet Earth belgesi bile var. PS3'den bahsetmiyorum bile.
    Burada hiç bir markanın avukatlığını yapmıyorum, bir tüketici olarak en doğal hakkımız olan elimizdeki olanaklarla en iyisini almaya çalışıyoruz. Yoksa mantıklı olan her türlü fikre ve düşünceye saygım var.

• ekran kartınız nedir??

öncelikle hdcp uyumlu bir ekran kartınızın da olması gerekiyor. yoksa monitörde olmasının ne önemi var?
    hdcp uyumlu ekran kartını ne zaman alacaksınız, oyunlar ne zaman bu formatta çıkacak? sadece ps3 için mi alınıyor bu monitör??

"Asıl sorun, HDCP koruma standardının ve bu standard ile donatılmış medyaların henüz piyasada olmaması ve bu nedenle üreticilerin %100 HDCP onaylı ürünleri piyasaya sunamamasından kaynaklanıyor. Yani bu şu anlama geliyor, bugün piyasada çok az bulunan HDCP destekli bi monitör yada herhangi bir görüntüleme cihazlarından birini alsanızda, ekran kartınız HDCP güvenlik standartlarını karşılayamadığı için sonuç olumsuz olacaktır. Aynı şekilde en son çıkan ekran kartlarında da, standart kesin olarak belli olmadığı için sorun devam ediyor gibi. Alacağınız cevap ya simsiyah bir ekran yada en iyi ihtimalle kalitesi düşürülmüş görüntü çıkışı. "

kaynak:http://www.donanimhaber.com/Monitor_Ekran_kartiniz_HD_video/3878/haber.htm

ayrıca 2ms ile 5ms arasındaki farkı ayırt edebilmeniz kelimenin tam anlamı ile mümkün değil :) bir takım testler bu sonucu verebilir ama gözünüzün algılaması mümkün değil. S panelin sunduğu siyah ekranları da gördük bazı screenshot'larda...bence tek problem ürünler ya tamamen savunuluyor ya da tamamen dışlanıyor. bence artıları eksileri ürünler gerçek ortamda kıyaslanarak değerlendirilmeli. Bir vg2230wm kullanıcı olarak neden bu başlığı takip ediyorum biliyor musunuz? Sadece kullandığım monitör hakkında gerçekçi bilgiler vermek için değil aynı zaman S panel 226bw Türkiye'ye gelirse acaba değiştirsem mi diye? Yani bu monitör için o kadar çok iyi şey söylendi ki eğer gerçekten öyle ise ben de gider onu alırım. Ama araştırınca öyle olmadığı çıkıyor ortaya ve ben şu ana kadar çok memnunum viewsonicten (hem parlaklık, hem siyah ekran, hem renkler, hem de canlılık konusunda)...S panel dahi kullanmamış arkadaşların görmedikleri bir şeyi beklediklerini anlarım ama ön siparişi hiç anlamıyorum. Görmeden bir lcd alınmamalı bence, hele 22"! Özetlemek gerekirse Samsung en iyi 22" 'i yapmadı, dışı güzel olabilir, incelemeler olumlu olabilir ama bir gerçek var ki o da 2 tip panel olması, aralarında fark olması ve ve her ne kadar S panel içi iyi dense de henüz görmemiş olmamız...Pek çok siteye göre ise en iyi 22" viewsonic vg2230wm...en iyisi bekleyelim de gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mino -- 6 Mart 2007; 18:22:37 >

• Monitör için kaç gün kaldı
  • günler geçmicek bu gidişte valla artık gelsede hiç yoktansa ne geldigini bilsekTE alSAK. :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Comaa

Monitör için kaç gün kaldı

25 inde gelecekse son 19 gün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: prot
    Bugun her yerde olmaması yarın da olmayacak anlamına gelmez. 50$ daha fazla vererek bu teknolojiyide satın almanın neresınde mantıksızlık var? Biraz daha iyi bakarsan BlueRay filmlerin yavaş yavaş torrentleri çıkmaya başladığını görebilirsin hatta elimde HD formatında çekilmiş 11 bolumden oluşan ödüllü Planet Earth belgesi bile var. PS3'den bahsetmiyorum bile.
    Burada hiç bir markanın avukatlığını yapmıyorum, bir tüketici olarak en doğal hakkımız olan elimizdeki olanaklarla en iyisini almaya çalışıyoruz. Yoksa mantıklı olan her türlü fikre ve düşünceye saygım var.

Bu açıdan bakınca haklısın tabi prot. Ama bir de şunu düşün: HDCP film oynatabilmek için mino'nun dediği gibi uyumlu ekran kartına, uyumlu player'a, uyumlu kablolara, uyumlu monitöre, uyumlu işletim sistemine (Vista) ihtiyacın var. Herşey var da bir tek monitörün eksikse tamam haklısın monitörün de buna uygun olsun ekibi tamamla. Ama bu saydıklarımdan biri bile yoksa HDCP kullanamayacaksın zaten. Eğer daha eski bir sistemin varsa tüm bunları alayım dersen servet harcarsın.

HDCP gerektiren filmlerin Türkiye'ye ne zaman geleceği de belli değil. Herşey bize geç gelir biliyorsun. Onlar gelene kadar bence 30" LCD'ler ucuzlar onlardan alırız. Zaten bu HDCP bir güvenlik standadı. Hacker'ın biri kırdı mı o filmler 14" CRT monitörde bile çalışır merak etme.

Bu arada internetten indirdiğin o yüksek kaliteli filmler de HDCP falan gerektirmiyor. Basit bir codec kuruyorsun her kartta her monitörde izliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydc -- 6 Mart 2007; 20:32:33 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.