Şimdi Ara

Samsung 226BW (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.943
Cevap
0
Favori
166.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TaL

Bugun baya gezdim kadıköyü.

Eksen'de "gelir gelmez 2 günde tükendi bu monitör, biz de inanamadık" dedi adam. Elinde son 1 tane kalmıştı, çok da iyi fiyat verdi ancak made in china yazısından dolayı ve A panel olduğunu gördüğüm için, almak gelmedi içimden. Fiyatı ise 620ytl (kdv dahil ve 6 taksit).

Oradan sonra exa'ya girdim. Orada da arka kısmını açıp A olduğunu gördük. Oradan da almamamın sebebi, eleman açıp pixel kontrölü yaptırmayacağını söyledi. Aşırı sinir oluyorum bu tip dangalak satış elemanlarına. Sıkacan 1 tane kafasına, bak bir daha öyle kıl kıl konuşabiliyor mu!

Sonrasında Golddaki Murat isimli arkadaşa gittim, golda daha gelmemiş, ama onlara da A geleceği kesinmiş. Orada açıp kontrol edebileceğimi söyledi. Artık gold'a gelmesini bekleyeceğim, ya da ViewSonic'e yöneleceğim daha büyük bir ihtimalle.

Bendeki haberler bu kadar.

Eksen hep böyle yapar.Ben viewsonic almıştım ordan ve 3 defa getirip götürdüm.Her seferinde farklı bir mazeret söylediler.Ne test ettiriyorlar nede piksel garantisi veriyorlar.Satarken 4 pikselden sonrasını değiştiriyoruz demişlerdi ama geri geldiğimde bu birden 8 pixele çıktı.
    En sonundada değiştirmiyoruz dediler.Yani diyeceğim şudurki eksenden alacaksanız geri getirmeyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: zprbr

Arkadaşlar bugün eksen'den aldım. A panel. Arka plan ışıması beni rahatsız etmiyor. daha önceki samsung 757dfx monitöre de karanlıkta bakınca aynı olayı gördüm. Filmlerde gayet iyi. Oyunda denemedim. Ekran kartım fx5700 le. ölü pixel'de çıkmadı çok şükür.

quote:

Orjinalden alıntı: symphonyx

LCD'yi kısa bir inceleme imkanı buldum . Öncelikle A panel "Made In China" olduğunu belirtmek isterim. Sanırım TR'ye giren (ve girecek) tüm modeller A Panel olacak .
    Monitörün özelliklerine geçersem , Kontrast oranının yüksekliği (+dynamic contrast) ve Magic Bright 3 özelliği sayesinde renklerin müthiş olduğunu söyleyebilirim. HD videolarda monitör kendini belli ediyor. (özellikle 1080i-p 'lerde). 1680*1050 Çöznürlükte biraz F.E.A.R oynadım , mükemmeldi. Viewsonic'e oranla Ghosting hiç yoktu(2ms geçikme süresi etkisi sanırım) ve renkler çok daha canlıydı .

Hoşuma gitmeyen tek özellik , sanırım TN panel LCD'leri hepsinde olan bir dezavantaj , filmlerde hareketli sahnelerde karelenme(piksellenme)'nin çok olmasıydı. Yakından izledikçe daha da belli oluyor bu . DVD'den düşük kalite videoların (kötü ripli divx) rahat izlenebilceğini sanmıyorum. Renkler çok canlı ve görüntü net olduğu için kumlanma+karelenme çok göze çarpıyor .

Crt kalitesinde (daha doğrusu karelenmenin belli olmadığı) film izlemek için ne almam gerektiğini bilmiyorum . WS CRT olsa düşünmeden alırdım heralde :)

Eklemeyi unuttum , incelediğim LCD'de 5-6 tane ölü piksel vardı.

Yukarıdaki yorumlar kafa karıştırıyor bir arkadaş filmlerde iyi derken başka arkadaş kötü olduğundan yakınıyor hangisine inanacaz?

2Ms tepki süresine rağmen bu monitörden film izlenemiyorsa yazık gerçekten. Ben hiç film izlemem LCD'den bu konuda daha CRT lerin çok gerisinde LCD monitör.

• quote:

Orjinalden alıntı: UrBaN

monser sende ölü piksel varmı kardeş?

Hayır test ettim hiç ölü pixel çıkmadı şansıma.....

quote:

Orjinalden alıntı: predd

millet nerden ne kadara ne koşullarda satın aldığınızı da yazar mısınız?

395$ +kdv ye Ay bilgisayardan aldım tel: 0212 212 26 15

quote:

Yukarıdaki yorumlar kafa karıştırıyor bir arkadaş filmlerde iyi derken başka arkadaş kötü olduğundan yakınıyor hangisine inanacaz?

2Ms tepki süresine rağmen bu monitörden film izlenemiyorsa yazık gerçekten. Ben hiç film izlemem LCD'den bu konuda daha CRT lerin çok gerisinde LCD monitör

Walla ben filmlerde denedim dışarıda Hd satılan tv ler kadar görüntüsü var...tabiki kötü divx ve düşük çözünürlüklü videoları seyretmeye çalışırsanız sonuç monitor kadar iyi olmuyor...

Bunlarda son resimlerim..

Samsung 226BW

Samsung 226BW

Samsung 226BW

• Alan arkadaşlara hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Şöyle bol fotoğraflı bol yorumlu incelemeler yapın da okuyalım...
  • bugün bende aldım aldığım yer samimi bir arkadaşımın çalıştığı yer olduğu için deneyerek aldım. 3 farklı piksel test programıyla baktık allahtan herhangi bir ölü piksel yoktu. henüz daha monitörü bağlamadım. çünkü sistemi baştan aşağı değiştirmekle meşgulüm. ama orada denerken gayet güzel geldi bana. herkese hayırlı olsun almayı düşünen arkadaşlar için bağlayınca gözlemlerimi paylaşırım.
  • quote:

2Ms tepki süresine rağmen bu monitörden film izlenemiyorsa yazık gerçekten. Ben hiç film izlemem LCD'den bu konuda daha CRT lerin çok gerisinde LCD monitör.

Ben çok LCD kullanmış bir kullanıcı değilim , bir süre Samsung 970p kullanmıştım . Onda da aynı şekilde filmlerdeki hareketli sahnelerde karelenme (piksellenme) oluşuyordu. 226BW 'yi kötülemek için söylemedim , sanırım tüm LCD'lerde olan birşey bu. Benim hoşuma gitmiyor , gözüme batıyor , başkasına batmaz.

HD demolarda resim gibi görüntü alınıyor gerçekten , piyasadaki HD LCDTV 'lerden farkı yok. Ama görüntü hareket edince karelenme görülüyor , yakından daha da iyi görülüyor. Arkadaşın dediği gibi bu konuda gerçekten LCD CRT'nin gerisinde.
    Ayrıca renklerin ve görüntünün çok canlı olması (bu aslında iyi bir özellik gibi gözükse de) , gösterilen filmin (kaynağın) tüm kusurlarını belli ediyor (kumlanma gibi) . Kusura bakmayın arkadaşlar bence DVD bile yetersiz kalıyor. En azından 480p 720p 1080p 1080i gibi HD görüntüler LCD'den tam verim almak için şart.
    Yani HDDVD ve BLU-RAY filmler gerekli.

226BW 'de ghosting gibi bir sorun yok , geçişler CRT'ye çok yakın. F.E.A.R oynarken performansı mükemmeldi. Oyun için gerçekten çok iyi bir LCD.

• nihayet 10 gün sonra S panel 226bw ' me kavuşuyorum

ne demişler... sabreden derviş muradına erermiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 11 Mart 2007; 2:35:05 >
  • kim satıyorki S panel 226 bw yi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

nihayet 10 gün sonra S panel 226bw ' me kavuşuyorum

Nerden aldın, bizede söylersen bizde alalım s paneli olandan.Hayırlı olsun bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahram80 -- 11 Mart 2007; 3:52:13 >
  • quote:

bu nasıl bir mesaj anlamış değilim, "ben S buldum siz ne haliniz varsa görün der gibi olmuş"
    Dostum S aldınsa nerden aldın kaça aldın biraz konuyu açta bizde alalım edelim, bende aylardır bekliyorum doğrusu!

• quote:

Orjinalden alıntı: Greylist

quote:

bu nasıl bir mesaj anlamış değilim, "ben S buldum siz ne haliniz varsa görün der gibi olmuş"
    Dostum S aldınsa nerden aldın kaça aldın biraz konuyu açta bizde alalım edelim, bende aylardır bekliyorum doğrusu!

LCD monitör bölümünde 226bw için açılmış bir çok topig var ve siz mesajları eğer baştan aşağı hepsini okursanız,, 226 bw S modelini nereden tedarik edeceğimi ve hangi firmadan nasıl alacağımı anlarsın dostum
    şahsen 226bw piyasaya girer girmez hemen zıplamadım... kii lakin bir bildiğim var bekliyorum haftalardır... ve belli bir tarihten sonra S modeli için olumlu sonuç alıcam inşallah

• quote:

Orjinalden alıntı: kahram80

quote:

Nerden aldın, bizede söylersen bizde alalım s paneli olandan.Hayırlı olsun bu arada.

teşekkür
    ama daha ürün elime geçmediki

yalnızca, alınacak zamanı sabrederek bekliyorum. .. ama şu var, hani olurya S panel gelmesse eğer kesinlikle almayacağım!!!!
    ama aldığım istibaratlara göre dayanarak söylüyorum, kesin gelecek inşallah

aldığım zamanda aynı gün size söyleyeceğim zaten merak etmeyin. yeterki durum kesinleşsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 11 Mart 2007; 5:14:19 >

• SkYNeT-06, ben koyuncu ile de, Kont ile de konuştum. Her 2si de A getireceklerini söylemişlerdi.
  • quote:

aman ne büyük bişey :D

sanki 226bw değilde 2 mikyarlık alete kavuşuosun bide demişsin A olursa kesinlikle almıyacağım diye aman alma samsung çok üzlür almazsan :D

ben novayı beklioyum S ise S alırım değilse A yıda alıcam burda tüm fotolar (oyun Divx dvd backlight) koyucam bakalım A S arasındaki fark A ve Apple arasındaki fark kadar mı..A da olsa alınabilicek en ii 22" budur ne kadar ekmek o kadar köfte hocam insanları bulandırmayın artık...global bi şirket olan samsung tan bahsedioyruz kadıköydeki x bilgisayarcıdan değil..sen s yi al ben aldığım a panelle aynı fotoları ve testleri yapıp burda paylaşalım bakalım insanları karman çorman hale sokucak kadar fark var mı..

• A ile S panel arasında 2000 usd lik LCD ler gibi kalitede bariz bir fark olamaz zaten..buna eminim...

ama bizim hesabımızda şudur .. burada kötünün iyisini almaya çalışıyoruz..
    ha ne olur S panellerin arkasında madein slovakia yazar yada madein Korea , veya madein malesia yazar
    şimdi dururkende, aceleye getirerek illaki gidipde o madein china yazan ürünleride almaya ne gerek var

226 ler piyasaya gireli 3 - 4 gün oldu ve bazı arkadaşlarımız başka bilgisayar firmalarından erkenden aldılar... güle güle kullanın

sizlere soruyom... peki madem bu ürün piyasaya girdi.. diğer firmalarda erkenden satmaya başladı da,
    neden hala nova ve gigatek satmıyor !!! samsungun baş bayisi NOVA ya güvenirim
    ve kendilerinin bir bildikleri vardır elbet...
    -------------------
    226 bw yi sadece koyuncu getiriyor deniliyor.. ve bazı bilgisayar firmaları 226 bw yi satmaya başladığı halde
    ama ısrarla soruyorum............ 5 gün geçmesine rağmen neden hala nova yada gigatek satmıyor 226bw yi ???
    onlar 23 den sonra getirteceğiz diyorlar... sizce bu çelişki değilmidir?
    açıkcası ben huylandım kii vardır bu işte bir hayır.. bence koyuncu elindeki ilk partiyi bitirecek ve ardından... 2 inci parti malı stoklara sokucaklar ahanda görürsünüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 11 Mart 2007; 13:17:22 >

• İster A olsun ister S olsun. Ya da z olsun hiç farketmez. hemen alacağım bu monitörü. adamlara bak yaw. sanki monitörü alıp kullanmayacaklar da mühendis gibi inceleyip millete hangisinin daha iyi olduğunu göstercekler. beyler!!! inanaın a ve s arasındaki farkı anlamak için biraz kasmak gerekir. kasmazsanız zaten aradaki farkı anlmazsınız. yaw bırakın a yı si. gidip alın bakın keyfinize yaw....
  • quote:

Orjinalden alıntı: TaL

SkYNeT-06, ben koyuncu ile de, Kont ile de konuştum. Her 2si de A getireceklerini söylemişlerdi.

sen şimdilik o söylenilenlere aldırma.. bu hiç belli olmaz....... sabret + bekle = gör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 11 Mart 2007; 13:20:25 >
  • Yahu ne motitör bee efsane oldu Turkiyedeki bu durumu adamlar bilse S monitör getirirler..Dünyanin baska hic bir ulkesinde samsung un ürettigi bi monitor bu kadar tartisma konusu olmamistir herhalde..kehkeh...
  • yahu bişi dicem ben yaklaşık 7 yıldır 17"crt monitör kullanıyorum..şimdi gitsemde 22" Apanel bile alsam anaaam yazık oldu paraya keşke s alsınmı dicem yane..hiç sanmıyorum hatta oha fln olurum hasta kalırım a bile olsa...dimi?
  • woswos72, VESRAP, size katılıyorum. Ben şu anda kullanıyorum. A panel. Yani bu millet daha ne istiyorsa anlamadım. Renkleri cok kaliteli ki ben crt den geçiş yapmadım. Baya uzun bir sure Samsung 920N kullandım. O da cok guzel bir monitor. Hani bir söz var ya "İnsan hep daha fazlasını ister." diye, iste aynen durum bu.

Neyse durmadan aynı seyleri tekrar ediyorum galiba; anlayan anladı.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.