Şimdi Ara

Samsung 226BW (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.943
Cevap
0
Favori
166.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • duvara asma ve yukseklik ayarı var mı yok mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cmml

Arkadaşlar işte o çok övdüğünüz S panel...

e bu resimleri zaten görmüştük biz.
    Senmi aldın S panel Yoksada böle konuşuyon :) Aldıysan nerden aldn
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alfredo Pacino

duvara asma ve yukseklik ayarı var mı yok mu ?

duvara asma var ama yukseklik ayarı yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

quote:

Orjinalden alıntı: cmml

Arkadaşlar işte o çok övdüğünüz S panel...

e bu resimleri zaten görmüştük biz.
    Senmi aldın S panel Yoksada böle konuşuyon :) Aldıysan nerden aldn

yok ben almadım.Formda bazı arkadaşlar S panel olmazsa almayalım, illada S panel diye tutturmuşlardı onun için dedim.
  • arakdaslar ingilizce bilenler okusun acıkca soyluyor zaten arkadas

"However, the result of this panel lottery is that there is a lot of discussion now about which version is better and whether there are issues with either. I would advise caution if you're reading about these screens on the various forums dedicated to monitors. There are some quite sweeping statements made by some, and segments of the discussion might well be a little ill-informed. The general opinion seems to be that the Samsung version is superior, with the AUO version perhaps suffering from washed out colours, poor contrast and more common backlight bleed and panel uniformity issues.

One comment I would make is that AUO are not a second rate panel manufacturer, they are one of the largest LCD panel manufacturers in the world, and so using an AUO panel is not automatically a terrible thing to do. The panel has already been used in the Belinea 2225S1W and Iiyama E2200WS as well.

Panel uniformity as an issue is very variable from one model to another, and it's unlikely that the issue is much worse on a certain panel choice. From current reports, it seems the issues with backlight bleed are being more widely reported on the 'A' version, but it is still early days in the screens release. Regarding the colours as well, Samsung panels can often feature pretty good colour accuracy out of the box, and in a lot of tests (BeHardware have commented on this quite a few times), Samsung panels are more accurate at default settings than AU Optronics panels are. This might well explain the differences people are seeing in colour levels and accuracy. It is very likely that with a decent calibration method, you can get very good colour accuracy out of both versions, since modern TN Film panels are actually very good in this regard.

In summary, be careful about jumping on the bandwagon about S >>> A, since there are several points to consider as discussed above. With correct calibration, I would suggest both models are good, and I'm hoping to be able to test them for myself very soon so keep an eye on the front page for more information."

ingilizce bilmeyenler icin kısa bir tercume

Bu S paneller samsung un kendi üretimi paneller A paneller ise AU Optronics adlı Büyük bir lcd firmasının ürettiği panelmiş. olay şu ki simdiye kadar satılan 226bw lerde daha cok S panel iyi performans vermiş. A paneli ureten AUO firması kesinlikle kötü bir firma degil fakat bu panellerde samsungun ürettiği paneller daha iyi peformans vermiş.
    gerisi size kalmış

• slm 226 bw yi dijital bağlayamıyorum analog kullanıyorum dijital bağladığımda renkler 3-4 renge düşüyor şimdi bunu dijital bağlamacakmıyım bu konuda bilgisi olan
  •  Samsung 226BW

Bu fotoğraf hiç de fena sayılmaz bence. Alttaki mavi power ışığını nasıl fotoğraftaki gibi görmüyorsak belli belirsiz farkedilen backlightı da canlı gözlerle fotoğraftaki gibi göremeyeceğimiz belli.
    Bu konuda uzman değilim ama bildiğim kadarıyla fotoğraf makinelerinin ışık algılayıcıları çok hassas ve buna rağmen backlight ışığını ancak bu kadar algılayabilmiş. Ben beğendim açıkçası.
  • yaw bişi daha merak ediyom 3000 contrst cok degil mi gozunuzu fln yakıyomu
  • inş cmml gibi blacklight olurda kurtuluruz :D
  • arkadaşlar yazılanların hepsini okuyorum tek tek.. A ve S arasında bariz bi fark olmadığını düşünenlerdenim.. Ama S bulursam almaya çalışıcam.. bulamazsam A alıp kurtulcam... arada fark olsa bile bariz fark olmadıpını düşünüyorum.. ve bunun kolay kolay farkedilmeyeceğini düşünenlerdenim ve bu yüzden bazı arkdaşlara katılıyorum..

Bu arada bu alet 3000 değil 1000 contrast sadece ortama ve ışığa göre contrastını ayarlıyo kendisi alet .. buna da dynamic contrast deniliyo.. yani sabit olmayan ,değişken contrast.. dynamic contrastın kendine göre avantajları ve dezavantajları varmış ...

*Ayrıca BACKLİGHT fotolarındaki aşırı ışığa aldırmayın.. bu göründüğünden daha az.. çünkü daha önce de söyledim .. yabancı sitedeki incelemede de burdaki 225BW topiğindeki fotolarda da arkadaşlar hep aynı şeyden bahsedişyodu.. fotoları çektikten sonra görüyolarki fotolardaki görünen backlight LCD nin saip old.u backlightdan daha fazla.. bunun nedeni de sanırım.. foto makinelerinin yapısından.. yabancı sitedeki incelemede.. overexposure (uzun pozlama) yüzünden sanırım diyodu adam .. fotolarda 226BW nin backlight ı daha fazla görünüyo nedense ilginç falan diye yazıyodu..

*Bir de bazı arkadaşlarımız demiş. S panel olursa foto koyup bakalım diye ama bunun foto ile karşılaştıtmak çok saçma ve gereksiz.. ve gerçeğe uygun olmayan bişi arkadaşlar..

S panel de olsa A panel de olsa .. herkesin..

-foto makinesi farklı
    -226BW ayarları farklı
    -Oda ışığı ampulu farklı
    -Oda ışığının rengi farklı (sarı yada floresan)

olacak.. bu yüzden biriniz A panel fotosu biriniz de S panel fotosu çekip koysa da buraya sağlıklı bi karşılaştırma olmicak.. hatta duruma göre A panel bile daha kaliteli görüntü veriyo denilebilcek buda saçma nbi tartışmanın başını çekicek..

Eğer A ve S panel karşılaştırmak istiyorsak.. S elimize geçtikten sonra 226bw lere aynı ayarı çektinten sonra yanyana (NOVAnın Viewsonic ile 225BW yi karşılaştırdığı gibi) koyup foto makinesi ile çekmek lazım.. yani S panele sahipo bi arkadaşın A panele sahip bi arkadaşa (yada tam tersi) davetli gitmesi gerekiyo.. ki bence bunu bile yapınca S nın üstünliğini göremicez bariz olarak "bana göre"

• Darkchild: Dediğin gibi yan yana bir test yapılabilirse hakikaten harika olur. O zamana kadar yurtdışında A panel alıp memnun olmayıp gidip S panelle değiştiren insanların yorumlarıyla idare edelim.

Mesela hemen rastgele birini buldum
    Link:http://www.hardforum.com/showpost.php?p=1030704711&postcount=606

Alıntı:
    "I had an A panel with crazy banding and blotchy colors (may have been that panel or "may be all A panels I can't say) I returned it, got an S panel, the banding is almost gone and the blotchness is gone. Still slight banding in certain pictures but I'd say it's pretty minor."

Türkçe'si: "Aldığım A panelde çok ciddi banding(renk geçişlerinde problemler) ve renk bozuklukları vardı. İade edip S panel aldım. Renk problemleri yok oldu. Yeni monitörde de ufak tefek problemler var ama çok önemsiz."

Bunun gibi o kadar çok kişi var ki... Bu adamlar hem A hem S kullanmışlar ve S'nin ciddi şekilde daha iyi olduğunu söylüyorlar. Bu adamlar yalan mı söylüyor?

Tek söyleyeceğim A panel hakkında alıp kullanan insanlardan bu kadar negatif yorum varken acele etmeyelim. S panel almanın bir yolunu bulana kadar bekleyelim.

Bu monitörü uzun zamandır bekleyen ve bir an önce almak isteyen bazı arkadaşlar biz bunları yazınca kızıyor biliyorum. Haklılar da gerçi ama asıl kızacakları aynı monitörü iki ayrı panelle piyasaya süren firma, bunu dile getiren kullanıcılar değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydc -- 12 Mart 2007; 14:14:02 >

• bunun gibi 4 örnek gösterirmisin lütfen. hatta a yı aldım verdim S daha iyi diyen 3. kişiyi bulurmusun lütfen. S panel A dan biraz daha iyi olabilir ama benim şahsi fikrim de bulursam S alırım, biraz ararım ... olmadı A yıda alırım keyfime bakarım.

yani öyle bi konuşuyorsunuz ki gören A panel 5 kuruş etmez, S panel muhteşem net görüntüler falan sanar. inanılmaz gereksiz büyümüş durumda bu konu. monitör özellikleri sayesinde piyasad bulnan en iyi fiyat performans ürünü. Tabi para az para değil ağaçtan toplamıyoruz, ama bu kadar fazla büyütmek gereksiz bence, S aranır bulunmazsa A alınır şahsi fikrim. en azından ben öyle yapacam.
  • Bu tartışma bitene kadar Samsung 227BW çıkar
  • beyler dün monitörün resimlerini çektim ama buraya atamıcak kadar büyük bana bir program tavsiye edinde şunları şuraya gönderiim.
  • quote:

(may have been that panel or "may be all A panels I can't say)

Yani bunun başka bir mantıklı açıklaması yok . Aldığı LCD S panel ve sorunlu da olabilirdi . Bütün A Panelleri sorunlu , S Panelleri sorunsuz yapmak mantıksız.
    Ben de aralarında büyük fark olduğunu düşünmüyorum. (az da olsa fark olduğu kesindir) . Aynı fiyata "Made In China" olan A panel'i almak yerine , S panel almayı tercih ederdim.
    Yalnız şöyle bir düzeltme yapmak gerek. A panel bundan önceki sayfalarda belirtildiği gibi AOC panel değil , AU Optronics 'in ürettiği AUO panel . (yanılıyorsam düzeltin) .
    A Panel görmüş biri olarak , Viewsonic VG2230WM 'den iyi olduğunu söyleyebilirim . (Oyunlardaki ghosting performansı ve renklerin canlılığı)

Benim hoşuma gitmeyen , LCD'lerin filmlerdeki performansı . O yüzden henüz karar verebilmiş değilim ...

• quote:

Orjinalden alıntı: memphis1tr

beyler dün monitörün resimlerini çektim ama buraya atamıcak kadar büyük bana bir program tavsiye edinde şunları şuraya gönderiim.

Ben Photoshop CS2 kullanıyorum bu işlerde bunun gibi resim editörü lazım sana veyahttp://www.imageshack.us/ bu adrese resimleri upload edebilirsin bitince çıkan linkleri buraya copy paste edersin.

• hiç gerek yok :) ms paint ile açıp, Uzat\eğ menusunden %60 %60 en ve boydan küçültürsen , dosya küçülecektir istersen daha fazla veya daha az küçültebilirsin, veya kafadan imageshack.us e upload et buraya link ver [simage] kodu ve "/" lısı içine.
    quote:

Orjinalden alıntı: rider30

quote:

Orjinalden alıntı: memphis1tr

beyler dün monitörün resimlerini çektim ama buraya atamıcak kadar büyük bana bir program tavsiye edinde şunları şuraya gönderiim.

Ben Photoshop CS2 kullanıyorum bu işlerde bunun gibi resim editörü lazım sana veyahttp://www.imageshack.us/ bu adrese resimleri upload edebilirsin bitince çıkan linkleri buraya copy paste edersin.

• Monitörün A panelmi S panelmi oldugunu nasıl anlarız? Kutu üzerinde yazıyormu?
  • kutunun üstünde değil , monitörün arka tarafında yazıyor, biraz yukarlarda veya bi arka sayfada resmi var arkadaşım.
    quote:

Orjinalden alıntı: Atila

Monitörün A panelmi S panelmi oldugunu nasıl anlarız? Kutu üzerinde yazıyormu?
  • ISTANBULDA 226BW ALICAK ARKADASLARA DUYRULUR

EKSADAN KESINLIKLE ALMAYIN OLU PIXEL ICIN NE TEST YAPIOLAR NE GERI ALIOLAR ANAM AGLADI BUTUN GUN GERI IADE EDICEM DIYE BINBIR TURLU NUMARA YALAN DOLAN FATURANIN USTUNDE 1 HAFTA ICINDE AMBALJIYLA IADE EDELIBILIR DIYO BENIM IADE SEBEBIM OLUPIKSEL OLUNCA IYICE KARISTIRDILAR ORTALIGI AMA CIRKEFLIGIM SAGOLSUN HALLETTIM KADIKOY GOLD UN YANINDA STARDATA MI NE OYLE BI YER VAR ORAYA SIPARIS VERDIM YARIN SABAH GELIOR AYRIYETEN ALMADAN ONCE PIKSEL TESTMIS NE TESTMIS ISTEDIGINIZI YAPIN DIYOLAR 650 YTL DUYRULUR
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.