|
Samsung, 2nm’de feci çuvalladı: Verim yüzde 10’lar seviyesinde

-
-
Düzeltilir. Keşke Türkiyeden de şu oyuncuları TR'de fabrika kurmaya itecek bir yatırım teşvik planlaması gelse. Mesala Samung Tr'de şöyle bir fabrika kursa %30-%40 gibi bir hisse karşılığı 17 milyar usd'nin tamamı hibe edilse. Şu teknolojileri bizde üretebilir ve marka yaratabilir hale gelsek güzel olmaz mı? Elin 15 milyon Surisini besleyeceğimize şöyle işlere yatırım yapsak şimdi TR bambaşka bir ülke olmuştu.
-
Peki "su"? Yarı iletken döküm tesisleri için çok çok çok yüksek miktarda tatlı suya ihtiyaç var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir firma bu kadar mı beceriksiz olur 10 yılda hiç mi kendini geliştirmez anlamak mümkün değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
o fabrikayı kurcaklarsa denizden su arıtmyıda kurarız elbet.
-
Bu isler oyle kolay degil. Intel de benzer sorunlar ile ugrasiyor bu sebepten TMSC ile calismak zorunda kaldilar.
-
bu neyi kafasa böyle, hiç kimse parayla bile olsa binbir emek ile gelilştirmiş olduğu özellikle strajik değerde olan teknolojilerini paylaşmaz, kaldı ki yatırım yapsa bile kari yatırım yaptığı yerde kalmaz yurt dışına transfer ederler, birkaç siyasi ve onların yalakaları da önlerine attıkları kırıntılardan istifade eder. toplumun geneline hiç bir faydası olmayan, bilakıs, yatırım adı altında ülkenin kaynaklarını, halkını sömürürler, çevreni kirletirler, besledikleri sadık fedailerini ve goygoycularıyla prapagandasını ve reklamını yaptırırlar, milli bilinç oluşmamış, evrimleşememiş birkaç maymun gavaz çıkar gurur duyar ve toplum da gurur duymasını bekler, duymayanı hain ilen ederler
-
Senin kafan olmadığı kesin.
-
Samsung için yapılan bir olumsuz algı haberi daha :)) Herifler sadece yeni nesil üretim metodunda bu sorunu yaşıyorlar daha işin başı zaten, üstelik bu geç adapte olma ve düşük verimlilik yıllardır samsung'un aşina olduğu bir sıkıntı, yıllardır bu tip yeni üretim node geçişleri hep gecikmeli oluyor verimlilik sorunları yüzünden de müşteri kaybediyorlar, samsung üretimli yongalar daha patates oluyor.
Haberin sanki bir yerlerden otomatik olarak yaptırılmış adeta zamanlı çalışan algı haberi formatında olması ilginç geldi.
Keşke bizimde yeni nesil üretim node'ları haricinde sorunu olmayan Samsung gibi bir yerli firmamız olsa da haberlerini okusak :)) bizde bunun zerresi yok :(
-
Eğitim ve hukuk sistemi çok önemli. Özellikle eğitim sisteminin en üst seviyede olması lazım.
Parayı basalım açalım mantığıyla yürüseydi bu işler Arabistan, Norveç gibi çok fazla zengin ülke var.
En son iş ve en kolayı fabrikayı açmak. Öncesinde pişirilmesi gereken çok çiğ ülke alışkanlıklarımız var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gerçekler acıdır. Ülkede "yatırım" adı altında yapılan sözle para akışlarının son durağı hep aracılık yapan yandaşların cebi olmuştur. Halka inmeyen hiçbir yatırım yatırım olamaz. Samsung tarafının da böylesi büyük bir yatırımı beklediğini veya isteyeceğini düşünmüyorum. Mantık doğru ama o vizyon bu hükümette yok.
-
Kalifiye insan gücü...
-
Zaten benimde kastettiğim bu. Ne yazık ki o vizyona sahip gibi görünmüyoruz.
Samsung için yapılan bir olumsuz algı haberi daha :)) Herifler sadece yeni nesil üretim metodunda bu sorunu yaşıyorlar daha işin başı zaten, üstelik bu geç adapte olma ve düşük verimlilik yıllardır samsung'un aşina olduğu bir sıkıntı, yıllardır bu tip yeni üretim node geçişleri hep gecikmeli oluyor verimlilik sorunları yüzünden de müşteri kaybediyorlar, samsung üretimli yongalar daha patates oluyor.
Haberin sanki bir yerlerden otomatik olarak yaptırılmış adeta zamanlı çalışan algı haberi formatında olması ilginç geldi. Keşke bizimde yeni nesil üretim node'ları haricinde sorunu olmayan Samsung gibi bir yerli firmamız olsa da haberlerini okusak :)) bizde bunun zerresi yok :( |
Peki "su"? Yarı iletken döküm tesisleri için çok çok çok yüksek miktarda tatlı suya ihtiyaç var. |
Bir firma bu kadar mı beceriksiz olur 10 yılda hiç mi kendini geliştirmez anlamak mümkün değil.
|
Zaten benimde kastettiğim bu. Ne yazık ki o vizyona sahip gibi görünmüyoruz. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X