Birgün televizyonu bir açtım, böyle bir arızayla karşılaştım. Özel bir sebebi yoktu kendi kendine gelişti. Ayarları kurcalayıp, güncelleme yaptıktan sonra bile durum aynı oluna Samsung servisini çağırdık, servis elemanları tamir edilemeyecek bir durum olduklarını söylediler, ekran suya maruz kaldıysa olabilir dediler(halbuki su değmedi). Tamir edilemeyecek bir durum cevabı içime sinmedi, illa bir çözümü veya tamiri vardır heralde.
Gördüğünüz gibi çift görüntü var gibi, biri biraz daha soluk bir şekilde aşağıda duruyor, ana görüntüde 1 ve 2. pikseller çalışırken 3. piksel kaymış gibi gözüküyor, 4-5 sonra 6. 7-8 sonra 9 gibi devam ediyor.
Televizyonu ilk açtığımda Smart Tv logosunda sorun bazen var bazen yok, şuan denediğimde yok mesela, ve TV ilk açıldığında ikinci soluk görüntü hızlı bir şekilde dikey rasgele yer değiştirmeler yaparken 5 dk sonra soluk görüntü sabitleşiyor (resimdeki gibi).
Smart TV'm çöp olsun istemiyorum, en azından arızanın neyden kaynaklandığını, nerede arıza olduğunu veya arızayla alaklı bilgi verebilirseniz çok sevinirim, kolay gelsin.