Şimdi Ara

samsung 3d tv ve 3 boyutlu filmler (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
627
Cevap
14
Favori
135.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Peanor

baykuş krallığı filmini indirerek wd harici disk'e attım film açılıyor.ancak 2 görüntü olduğundan yan yana görüntü çevirdiğimde 3 d özelliği ile gözlüğü takmama rağmen görüntü çıplak gözle 3d izlermiş gibi oluyor.Bunu nasıl halledebiliriz acaba.

eğer yanyana ola görüntüleri tek bir görüntü yapan seçeneği seçiyorsanız normalde 3D olması lazım.
    herşeyi yazmışsınız ama gözlüğün üzerindeki düğmeden gözlüğü ON konumuna getirip getirmediğinizi yazmamışsınız.
    gözlüğüde açıyorsanız filimde bir problem olabilir. yada tvde.
  • gözlüğü açıyorum hocam tek bir görüntüyü geldiğinde çıplak gözle izlermiş gibi oluyor.İlk sayfada bir cümle vardı hocam.

sidebyside formatına gelince bir arkadaşın resmini koyduğu gibi görüntü sağ ve sol olmak üzere 2 tane çıkıyor ekranınızda. tv kumandasından 3d tuşuna basarak çıkan menude sidebyside seçeneğini seçtiğinizde tv bu 2 görüntüyü 3d olan tek bir görüntüye çeviriyor. samsungun bu konuda çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. izlediğim birkaç tanıtım filmi ve ice age 3 görüntü açısından çok başarılıydı.
    yalnız ufak bir hatırlatma harddiskinizi direk tv ye bağladığınzda çözünürlük hatası verebiliyor.

WD player kullandığını söylemiş arkadaş. Nasıl çözebilirim ki bunu.Film'i İzleyen varsa sorun oldumu acaba onlardada Mimleon hocam siz izlemiştiniz.Görüntüyü tek yapınca bozulma oldumu.

Not:Filmi wd hardisk üzerinden izliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peanor -- 28 Şubat 2011; 9:12:56 >

• arkadaşlar merhaba;
    Tufan74 arkadaşımızın bir sorunu vardı,çözdümü bilemiyorum ama
    ben çözemedim henüz veya doğru anlatım varsa minnettar olucam
    3D blurayiso dosyası indirdim
    içerisine TR altyazı veya tr ses dosyası(varsa) ilave edip
    Sony yazıcımla 50 gb lık bir bluray diske yazdırmak istiyorum.bunun için;
    1-gerekli programlar nelerdir ve nasıl yapılır
    2-altyazı veya ses dosyası ekledikten sonra 50 gb boyutunu aşan bir iso dosyasının boyutu nasıl düşürülebilir

yukarıda yazdığım sorunuma istinaden konu hakkında fikri olan ustaların yardımcı olmasını rica ediyorum
  • Orijinalden alıntı: Peanor

gözlüğü açıyorum hocam tek bir görüntüyü geldiğinde çıplak gözle izlermiş gibi oluyor.İlk sayfada bir cümle vardı hocam.

sidebyside formatına gelince bir arkadaşın resmini koyduğu gibi görüntü sağ ve sol olmak üzere 2 tane çıkıyor ekranınızda. tv kumandasından 3d tuşuna basarak çıkan menude sidebyside seçeneğini seçtiğinizde tv bu 2 görüntüyü 3d olan tek bir görüntüye çeviriyor. samsungun bu konuda çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. izlediğim birkaç tanıtım filmi ve ice age 3 görüntü açısından çok başarılıydı.
    yalnız ufak bir hatırlatma harddiskinizi direk tv ye bağladığınzda çözünürlük hatası verebiliyor.

WD player kullandığını söylemiş arkadaş. Nasıl çözebilirim ki bunu.Film'i İzleyen varsa sorun oldumu acaba onlardada Mimleon hocam siz izlemiştiniz.Görüntüyü tek yapınca bozulma oldumu.

Not:Filmi wd hardisk üzerinden izliyorum.Xbox da oyun oynarken 2d yi 3d yaptığımda herhangi bir sorun yok.Gözlüğü taktığımda çıplak gözle bulunık olan görüntü normal şekline geliyor.

• Peanor,

alıntı yapmadan sorunu tekraralarmısın?

anladığım şu;
    wd media palyerda filmi oynatıp,
    hdmi ile LCD ye veriyorsun,
    sbs çift görüntüyü görünce 3d tuşuna basıp,
    seçeneklerden sbs seçip tek görüntüyü oluşturuyorsun,
    ancak,
    3d gözlüğü takıp,
    "on" yapsanız dahi,
    görüntü.............................................................................................. oluyor.
    işte bu noktalı yerii doldurun.
    (resim bulanık, çift görüntü, vs.... gibi)
  • @minleon hocam ilginizden dolayı teşekkür ederim.sorunu çözdüm yazınızı biraz geç gördüm.bugün tekrardan deniyeyim dedim benmi yanlış yapıyorum diye ilk baktığımda bulanık gibiydi görüntü ama biraz izleyince fark ettim bulanıklık yok görüntü çok güzeldi.Daha önce 3 d izlemeğim için herhalde ilk defa denediğimde öle oldu..Film de çok güzeldi.Mavi kuşu yakalama şahnesi muhteşemdi geri sarıp sarıp izledim.Film de bolca dışarı çıkma sahnesi var.İzlemeyen arkadaşlar var ise Baykuş Krallığı filmini tavsiye ederim.Türkçe dublajı da varhttp://3dblurayiso.com/forums/forumdisplay.php?10-Retail-Encoded-Movies sitede.Bu tv'yi önerip alın diyen herkese teşekkür ederim.Verdiğim parayı çok çok hakkediyor. Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: kasady

bluray iso ları tv de 3d izlemek için.

nvidea görev yöneticisinden stereoskopik 3d desteğini etkinleştirin
    daemon tools yardımıyla sanal sürücü oluşturup iso film dosyasını açın
    daha sonra powerdvd çalıştırdığınızda otomatik filmi açıyor
    powerdvd 3d ayarlarından display device ayarından auto nu altındaki seçeneğin
    nvidia 3d vision ready monitörü seçin filmi
    tam ekran yaptıktan sonra 3d amblemine tıklayın 3d olarak izleyebilirsiniz
    tabi görüntü tv de olacak.

bende sorunsuz çalışıyo.

stereoskopik 3d desteğini etkinleştirmek istediğinizde nvidia sihirbazı açılır ve sizden nvidia 3d usb kızılötesi cihazını ister. doğal olarak 3d etkinleştiremezsiniz. tek seçenek red/cyan olarak ayarlanabilir o da gerçek 3d değil. powerdvd 3d ile nvidia 3d vision ready seçimi de yanlış. bahsedilen monitör 120 hertz hızındadır.

bilgisayar + 3d tv + 3d aktif shutter gözlük ile izlemek için tek yöntem;

1-) ekran kartımız nvidia 5xx serisi bir kart olacak. 4xx serisi kartlarda bazı üreticiler hdmi 1.4 desteği verdi fakat nvidia donanımsal 1.4'ü sadece 5xx serisinde verdi. örnek olarak; elimizde nvidia 560 ti kart olsun + purelink hdmi 1.4 kablo + samsung 40c750 3d tv + daemon tools yazılımı + power dvd yazılımı + iso formatında 3d blu-ray film. şimdi hdmi 1.4 desteği samsung'un tüm hdmi girişlerinde yok. sadece hdmi (arc) yazan (tam olarak yazamamış olabilirim, ama tv'nin arkasında hdmi 2 olanda yazıyor.) hdmi 2 girişi 1.4 destekler. dolayısıyla kabloyu bu port'a bağlamanız gerek. hdmi/dvi olan yere bağlarsanız 60 herz giriş verir. şimdi isoyu sanal bürücüye attık, ve power dvd yi açtık. ayarlar kısmında "HDMI 1.4 enable 3D TV" seçilmeli. bu seçenek sadece win7'de çıkar. uyarı nvidia kartı olanlar mutlaka driver güncellemesi yapın.

3d filmlerin herz oranları;
    Resolution in the “HDMI 1.4 enable 3D TV”
    - BD 3D: 1080p@24Hz
    - DVD 2D to 3D: 720P@60Hz

sonra pc'yi tv'ye bağladık fakat pc monitörünü yalnız 3d tv olacak şekilde ayarlayın. yani bende 1. monitör philips 22 " lcd görülüyor. 2. monitör samsung 40c750 görülüyor. alta seçeneklerde görüntüyü yalnız 2. monitörde gösteri seçip görüntüyü 3d tv'ye alıyoruz.

power dvd ayarlarında yine ekranı HDMI 1.4 3D ready TV seçiyoruz.

sonra nvidia kontrol panelinden "3D-Ready tv with glasses" seçeneğini aktif ediyoruz.

en son power dvd'de play butonuna basmak kalıyor. şimdi eğer GPU-decoding ile fullhd x 2 kat çözünürlükteki yani stereoscopic videoyu ekran kartımıza cözdürüyoruz. ve pc gönderdiği sinyali hdmi 1.4 kablo ile 3d tv'ye aktarıyor. samsung tv gelen görüntüyü otomatik algılayıp size 3d sinyal algılandı 3d moduna geçme uyarısı vermesi gerek. eğer vemiyorsa adımları tekrar kontol edin. zellikle piyasada hdmi 1.4 diye satılan kablolara dikkat edin. audio return ve eternet seçenekli kabloları alın. birçok firma hdmi 1.3 bile olmayan kablolara hdmi 1.4 diye satıyor. hdmi kablosu mutlaka hdmi2'ye takılı olmalı(1.4 desteği sadece bu portta var.)

eğer 3d olmayan bir oyun yada film izlemek istiyorsanız mutlaka hdmi/dvi portuna takın ki tv gelen sinyalin pc sinyali olduğunu bilip ona göre davransın.

kısaca;

1- nvidia 5xx serisi kart (donanımsal hdmi 1.4 desteği sadece bu seride var.)
    2- power dvd'nin 3d destekli yazılımı (PDVD 10 ULTRA Mark II)
    3- gerçek sertifikalı hdmi 1.4 kablo(audio return ve network kanalı olması faydalı olur.)
    4- win7 bir pc
    5- iso formatında 3d film
    6- nvidia control panel'den Enable GPU-decoding işaretle.(sadece win7'de çıkar)
    7- nvidia panel'den "3D-Ready tv with glasses"
    8- 3d tv'yi birinci ekran olarak tanımla.
    9- hdmi kabloyu hdmi 2'ye tak
    10- power dvd'de HDMI 1.4 3D ready TV seçeneğini seç
    11- ve filmimizi açmak(power dvd 3d seçeneği aktif)

buraya kadar donanımsal ve yazılımsal ayarlar doğru ise film başladığında(tam ekran) samsung tv uyarı vermeli. 3d sinyal algılandı 3d moda geçmek ister misin diye. eğer söylemez ise 3d sinyal alamıyor demektir.

dilerim gerçek 3d keyfini pc ile alabilirsiniz. birçok kez test etmişimdir ki retail encoded 3d sbs filmler ile gerçek 3d blu-ray filmler arasında en az %60 3d kalite farkı var. cisimler daha bir dışarıda ve daha canlı.

birde sbs riplenmiş 3d filmlerde bitrate 20mbit'in üstünde olmamalı. usb cihazları 20mbit'in üstüne veri gönderemez. dolayısıya filmde atlamalar ve cross olayı olur.

son olarak 3d tv ile pc'den gerçek 3d oyun oynamak isteyenler NVIDIA 3DTV Play yazılımını indirip kullanabilirler. trial 14 gün sanırım kullanımı var.(tabi ki ilacı da mevcut). bu yazılım ile hemen hemen tüm oyunları 3d tv ile 3 boyutlu oynanabiliyor. bu yazılım ile nvidia'nın 5xx serisi kartlarında oluyor. oyunu 3d sbs formatına çeviriyor. 3d tv'de aynı indirdiğiniz 3d sbs filmler gibi yan yana 2 görüntü oluyor. kumandadan 3d tuşu ile yan yana seçeneğini seçince gerçek 3d keygini alıyrsunuz. yanınızdan geçen mermiler, ön arabadan kopan metal parçaların üstünüze gelmesi gibi efektler harika. birde fps oyunlarında silahı kendi elinizde gibi hissetme duygusu başka.

oyun ve filmleri derinlik hissi eli oynamak için ise nvidia 3D Vision Discover gözlüklerden gerek.

• 3dblurayiso dan film indirdim ve rar dosyasını açmak istediğimde parola soruyor. Her filmde soruyormu , bu filme aitmi anlamadım. Bu konuyu nasıl çözerim
  • cehennem diye yerli 3d bir film varmış.
    bununla ilgili bilgisi olan, izleyen, indiren varmı acaba?
  • zotac2009

dostum bilgilendirme icin tesekkurler,kafama takilan bir sey var simdi nvidia 4xx serisi HDMI v1.4 olan bir kartla pc + 3D tv ile 3D pc oyunlarini oynayamiyormuyuz sadece 5xx serisi kartlami oynaniyor ve 3D filmleri de gene 4xx serisi bir kartla HDMI 1.4 baglantisi ile pover dvd den seyredemiyormuyuz illa 5xx serisi bir kartmi lazim yoksa performans dusuklugumu oluyor aciklarmisiniz size zahmet ona gore bir kart alicam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aspirin_Gripin

zotac2009

dostum bilgilendirme icin tesekkurler,kafama takilan bir sey var simdi nvidia 4xx serisi HDMI v1.4 olan bir kartla pc + 3D tv ile 3D pc oyunlarini oynayamiyormuyuz sadece 5xx serisi kartlami oynaniyor ve 3D filmleri de gene 4xx serisi bir kartla HDMI 1.4 baglantisi ile pover dvd den seyredemiyormuyuz illa 5xx serisi bir kartmi lazim yoksa performans dusuklugumu oluyor aciklarmisiniz size zahmet ona gore bir kart alicam.

nvidia 4xx serisi kart üreten tüm firmalar tam ve kesin 1.4 desteği vermedi. bazı firmalar örneğin palit 1.4 desteğini yazdı ama zotac 1.3 verdi. dolayısıyla benim kafamda soru işaretleri oldu. saf hdmi 1.4a desteğini 5xx serisinde tüm kartlarda görmek mümkün. ancak hdmi kablosu konusu çok önemli, sertifikalı bir kablo bulmak gerek. şu anda en iyi çözüm ekran kartında 560 ti serisi. 460 serisi hdmi 1.4 desteği verdiğini söyleyen bir kartta işini çok iyi görür. hdmi 1.4 kablo konusunda sony'nin ps3 konsolunda 3d desteğinin olduğunu biliyoruz, fakat 1.4 desteği olmadığı için oyun yapımcılarına 3d 720p oyun çıkmalarını istemiş. ayrıca 3d blu-ray film için power dvd7nin yeni versiyonu harika olmuş. 3d oyunları 3d tv'de oynamak için nvidia'nın 3dtv yazılımı var. 14 gün trial. nvidia'nın kendi gözlügü olmadan doğrudan 3d tv ile oynamaya yarayan yazılım. onu dene derim. birde crysis2'yi 3d oynamak isteyen arkadaşlar illaki nvidia karta gerek yok. oyun ayarlarında ekranı sbs ayarlamak yeter.

performans olarak hdmi 1.4 çıkış verdiğini söyleyen bir 4xx kart ile 5xx arasında 3d film izlemede fark olmaz. 3d oyun için ise bence %30 civarında 5xx serisi önde olur.

• arkadaslar WESTERN DIGITAL HDTV LIVE ürünü ile half sbs 3d filmleri izleyebiliyoruz peki half sbs filmlere bu medıa playerdan normal bir altyazı ekledıgımızde pcdeki gıbı altyazı cıftmı gorunuyor yoksa 3d ye uygun hale gelıyormu?
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemokka -- 3 Mart 2011; 13:17:03 >
  • Arkadaşlar

ben ilk kez 3dblurayiso. com dan filmler iindirdim. Full 3D bluray iso yazan filmleri indiriyor, atıyorum usb yada harddiske aynen izliyorum.İki görüntü çıkıyor yanyana, tv deki 3D seçeğinle birlikte bu filmleri sorunsuz sesli olarak izliyorum.

Ancak, Full 3d bluray iso yazan, yüksek gb tutan film indirdim. Bunlar genelde onlarca dosyayla iniyor. rar dosyası, bir klasöre açıyorum. Bunu yaptım ve iki adet dosya üretti , onlarca dosyayı açtıktan sonra. Bu iki dosyayı da Harddiske koyup seyretmeye kalkınca, dosyaları görmesine rağmen , içi boş görünüyor. Bunu nasıl halledeceğim.
  • mts uzantılı dosyaları tek tek oynatmanız lazım bluray filmler bu şekilde izleniyor..
  • zotac2009

dostum tekrar tesekkurler bilgilendirme icin sanirim 460 serisi 1.4 destekleyen bir kart alicam.
    Birde ben progdvb ile bilgisayardan HD uydu alicisi ile uydulardaki bircok 3D yayinlari izleme imkanina sahibim tabi 3D tv henuz almadigim icin test edemedim goruntu ekrani ikiye bolunmus sekilde sbs aceba 3D tv alinca tabi baglantiyi pc karttan yv ye hdmi ile yapicam aceba tv pc deki hd uydu alicisindan gelen 3D tv kanalin sinyalini
    gorurmu,deneyimi olan arkadaslar varmi aceba bilgilendirirlerse memnun olurum.
  • merhaba

belki bilenler çoğunluktadır ama bilmeyenlerde olabilir.(ben bilmeyenlerdenim)
    teracopy diye bir program varmış.
    bilgisayardan h.diske aktarma yaparken işe yarar sanırım.

açıklaması ise şöyle :TeraCopy, dinamik olarak tampon bellek aranma zamanını kısaltır.
    İki fiziksel sabit disk arasında dosya kopyalama işlemlerini hızlandırır.

donanım haber linki :http://forum.donanimhaber.com/m_25511362/mpage_1/f_/key_//tm.htm#25511362
    (biraz aşşağıdaki yorumlarda başka program tavsiyeleride var.)

indirme linki:http://www.codesector.com/teracopy.php

• quote:

Orijinalden alıntı: Aspirin_Gripin

zotac2009

dostum tekrar tesekkurler bilgilendirme icin sanirim 460 serisi 1.4 destekleyen bir kart alicam.
    Birde ben progdvb ile bilgisayardan HD uydu alicisi ile uydulardaki bircok 3D yayinlari izleme imkanina sahibim tabi 3D tv henuz almadigim icin test edemedim goruntu ekrani ikiye bolunmus sekilde sbs aceba 3D tv alinca tabi baglantiyi pc karttan yv ye hdmi ile yapicam aceba tv pc deki hd uydu alicisindan gelen 3D tv kanalin sinyalini
    gorurmu,deneyimi olan arkadaslar varmi aceba bilgilendirirlerse memnun olurum.

460 serisinde palit'in hdmi 1.4 desteği var diye biliyorum ona bir bak. zotac vermiyor malesef. uydu yayını sbs yani yanyana yada üst üste şeklinde geliyorsa 3d tv ile çok rahat izlenir. Fakat 3d kalitesi doğrudan bitrate ile orantılı. gelen 3d sbs(side by side-yan yana) yayının bitratesi iyiyse harika sonuç alırsın. yalnız bende 3d yayın yapan uydudan çekilme spor müsabakaları var. nedendir bilmiyorum 3d dışa doğru bir etkiden ziyade derinlik hissi var.

* benim şu ana kadar izlediğim en iyi 3d filmler iki adet. biri büyük kanyon, diğeri şu uzay istasyonu olan. birinci de ilk başında bir su damlası var ve gözünüzün önüne kadar geliyor. diğerinde bayan astronot mandalina sanırım kameraya doğru atınca sanki kafanıza çarpıp geri gidriyor. kesinlikle denemenizi öneririm. animasyon filmlerinde de şu küçük kaplumbağa filmi çok iyi. birde denemelerimle sabittir ki örneğin great canyon belgeselini(sbs versiyon) harici diske atıp tv ile izleyince o su damlası ekranın yaklaşık 10 cm kadar dışına çıkıyor. pc ile dosyayı açıp tv'ye bağlayınca damla gözünüzün önüne geliyor ve daha usb bağlı iken farkedemediğiniz birçok 3d efekt görülüydr.

* son olarak gerçek 3d keygi için;
    1- 3d tv
    2- donanımsal 3d ve hdmi1.4 desketli blu-ray player
    3- sertifikalı 1.4 hdmi kablo
    4- orjinal blu-ray film

• arkadaslar 3dsubtitler ile altyazı çevirdim fakat km player ve media player clasic ikisiylede denedım altyazı gozukmuyor ve 200 kblık altyazı dosyası 25 mb cıktı bu konu hakkında yardımcı olursanız sevınırım
  • quote:

merhaba, tavsiyeleriniz üzerine 3d blurayiso sitesinden sammy adventure sbs filmini indirdim 16,2 gb, dosyaları açtığımda şifre istedi ve sitenin indirme sayfasında unhidden content butonuna bastığımda şifre için herhengi bişey çıkmıyor, nasıl yapacaz bunu boşunamı indirdik, yoksa şifreyi görmek için başka bir yöntemmi var cevap yazarsanız sevinirim arkadaşlar

hocam bu 16,2 gb lık videoyu indirdim ama tv göremedi.
    içinde birsürü dosya var. streamın içinde de filim. ama tv görmüyor nasıl izleyebilirim acaba?

teşekkürler.

streamın içindeki m2ts uzantılı film dosyasını mp4 yap, eğer uzantıyı değiştiremiyorsan herhangi bir sayfada Araçlar/Klasör/Görünüm den dosya uzantılarını gizle seçeneğini kaldırabilirsin, uzantıyı mp4 yapınca tv görüyor, iyi seyirler.............

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.