Şimdi Ara

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
2
Favori
80.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı akşamlar arkadaşlar, bu 40C650 serisinden bende alalı 3 hafta oldu, muhteşem bir görüntüsü var D-Smart SD yayın kullanmaktayım, altın uçluda kalite scart kullanıyorum...Görüntü olarak SD yayınlarda gayet güzel, 500 Gigabyte'lık harddiskimi bağlıyorum banamısın demiyor, içinde ne kadar filim varsa hepsini okuyor, mkv deneme fırsatım olmadı ama Youtube gibi sitelerden indirdiğim flv formatındaki videoları fullHD görüntülü videoları net kalitede oynatıyor, yalnız şu SD yayınlardaki bozulmalar canımı sıkıyor ayarlarım şu şekilde:
    Modu : Standart
    Arka ışık: 20
    Kontrast : 91
    Parlaklık : 72
    Netlik :60
    Renk : 60
    RESİM SEÇENEKLERİ;
    Renk Tonu ; Normal
    Ekran modu:16;9
    Diji parazit filitre : Yüksek
    MPEG prazit filitre: Yüksek
    Motion Plus : Netleştir
    Ayarlarım bu şekilde ayarlardan memnun değilim D-Smart SD yayınlarda bazı kanallarda görüntü matlaşması ve çamurlaşması yaşamaktayım, ölü piksel hiç yok sıfır, en güzel görüntü kalitesini nasıl daha iyi bir ayarla alabilirim? tecrübeleri olanlar lütfen paylaşabilirlermi?

• Bende samsung 37inc C650 alicam cuma inşallah, umam 37nin eksiği yoktur 40la, 37yi aşmakda istemiyorum, fazla buyuk oluyor, zaten Tv'nin hemen karşısında olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemal1982

Hayırlı akşamlar arkadaşlar, bu 40C650 serisinden bende alalı 3 hafta oldu, muhteşem bir görüntüsü var D-Smart SD yayın kullanmaktayım, altın uçluda kalite scart kullanıyorum...Görüntü olarak SD yayınlarda gayet güzel, 500 Gigabyte'lık harddiskimi bağlıyorum banamısın demiyor, içinde ne kadar filim varsa hepsini okuyor, mkv deneme fırsatım olmadı ama Youtube gibi sitelerden indirdiğim flv formatındaki videoları fullHD görüntülü videoları net kalitede oynatıyor, yalnız şu SD yayınlardaki bozulmalar canımı sıkıyor ayarlarım şu şekilde:
    Modu : Standart
    Arka ışık: 20
    Kontrast : 91
    Parlaklık : 72
    Netlik :60
    Renk : 60
    RESİM SEÇENEKLERİ;
    Renk Tonu ; Normal
    Ekran modu:16;9
    Diji parazit filitre : Yüksek
    MPEG prazit filitre: Yüksek
    Motion Plus : Netleştir
    Ayarlarım bu şekilde ayarlardan memnun değilim D-Smart SD yayınlarda bazı kanallarda görüntü matlaşması ve çamurlaşması yaşamaktayım, ölü piksel hiç yok sıfır, en güzel görüntü kalitesini nasıl daha iyi bir ayarla alabilirim? tecrübeleri olanlar lütfen paylaşabilirlermi?

Sorunuzu C650 başlığına sorarsanız daha kolay yardım alırsınız.

Linki :

http://forum.donanimhaber.com/m_38842843/tm.htm

Tüm ayarlarınız yanlış bu sebeple kötü görüntü almanız normal. Daha doğru ayarları ancak test ederek bulabilirsiniz. Detaylar için aşağıdaki başlığa da bakabilirsiniz. :

http://forum.donanimhaber.com/m_39545928/mpage_14/tm.htm#43075391

Ayarlar ile ilgili sorunuz olursa yine C650 başlığına sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: troy_legend

morcin nerden aldın ist bilişmden mi bana bilgi verırımısn usb den bagladıgın fılmlerın sesını amfıye yada ses sıstemıne atabılıyomusn .ist bilşimin dezavantajları neler

hayır doğubanktan geldi
    kolay kolay bulunmayacak bir fiyat
    usb hdd den filmleri 1080p ye kadar altyazı dahil test ettim
    hiçbir sorun yok
    türkçe karakterler gayet güzel çalışıyor
    harici ses aygıtı denemedim pazar günü ayrıntılı test yapmayı düşünüyorum zamanım olursa
    mkv lerin performansı çok hoşuma gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssga

Bu modelde, player hızlımı oynatıyor yoksa banamı öyle geliyor. Player in FPS işlemesi farklı olabilirmi. Deneyen arkadaşlar bilgi verebilirmi.

yalnızca ben mi böyle algılıyorum derken sen imdadıma yetiştin. bu modeli almamamdaki tek neden bu zaten. film izlerken sanki canlı yayın ya da kamera arkası izliyormuş gibi kötü bir tat alıyorum. oynattığı filmler filmden başka herşeye benziyor maalesef. 720p, normal, hepsinde yaşanıyor bu...
    kare hızının 25 fps olmasının bir payı olabilir. netliğine ve canlılığına rağmen sırf bunun için sony 'ye yönelicem galiba..
  • quote:

Bu modelde, player hızlımı oynatıyor yoksa banamı öyle geliyor. Player in FPS işlemesi farklı olabilirmi. Deneyen arkadaşlar bilgi verebilirmi.

İşlemci gücü yetersiz geldiği için kare atlama yapıyor.. Bu da göze sanki film hızlı ilerliyormuş gibi geliyor..Yani 1080p/25 fps de yaklaşık
    15 fps işleyebiliyor,hatta daha az... Yani tv kullanıcısnın 100 hz olayını şimdilik kafaya takmaması gerekiyor, sonucu çıkıyor..
    Bir panel 50 hertzi adam gibi işlerse bu da bir minettir.
  • arkadaşlar 40c6000 de internet e giremedim. yardımcı olurmusunuz. nasıl girecem. bağlantıyı yaptım. bağlantıda hiçbir sorun yok. ama internet tarayıcısı gibi birşeymi var. yada samsung un kayıt ettiği belliyerleremi girilebiliyo. kumandadan basmadığım düğme kalmadı ama internete giremedim bir türlü. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: arokh

quote:

İşlemci gücü yetersiz geldiği için kare atlama yapıyor.. Bu da göze sanki film hızlı ilerliyormuş gibi geliyor..Yani 1080p/25 fps de yaklaşık
    15 fps işleyebiliyor,hatta daha az... Yani tv kullanıcısnın 100 hz olayını şimdilik kafaya takmaması gerekiyor, sonucu çıkıyor..
    Bir panel 50 hertzi adam gibi işlerse bu da bir minettir.

Ben de tam bu modeli almayı düşünüyordum şuan kafam karıştı siz bunu denedınızmı belkı denedıgınız hdd yada usb nin okuma aktarma hızından kaynaklanazmazmı.çok muallakta kaldım denyen dıger arkadaşlar bunu farketmedımı lütfen mesajlarınızı yazın arkadaslar

bestofbest,ssga arkadaşlar denedınızmı sonucu bızede solermısnız

• quote:

Orijinalden alıntı: odyomex

arkadaşlar 40c6000 de internet e giremedim. yardımcı olurmusunuz. nasıl girecem. bağlantıyı yaptım. bağlantıda hiçbir sorun yok. ama internet tarayıcısı gibi birşeymi var. yada samsung un kayıt ettiği belliyerleremi girilebiliyo. kumandadan basmadığım düğme kalmadı ama internete giremedim bir türlü. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

C6500 lerde internet tv uygulaması var. C6000 de yok.

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim

• quote:

Ben de tam bu modeli almayı düşünüyordum şuan kafam karıştı siz bunu denedınızmı belkı denedıgınız hdd yada usb nin okuma aktarma hızından kaynaklanazmazmı.çok muallakta kaldım denyen dıger arkadaşlar bunu farketmedımı lütfen mesajlarınızı yazın arkadaslar

Usb okuma hızından kaynaklanmaz. Usb 2.0 240mbit/saniye genişlik sunar. Samsung tvnin sorunsuz oynatttığı filmler 15-20 mbit/sn dir.

Filmin hızlı gibi oynamasının sebebi (soap opera effect, yapmacık görüntü etkisi) motion plus özelliklerinin sonuna kadar çekilmesinden olabilir. Tvyi kullanan arkadaşlar lütfen motion plus ayarlarını azaltıp tekrar kontrol etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: morcin

Bugün bende aldım 46c6000
    2100 lira nakit
    perşembe sipariş verdim
    bugün geldi
    bakalım montaj için servis bekliyorum

mükemmel bir fiyata almışsınız hayırlı olsun. bende gold bilgisayardan 2 gün önce aldım 3000 liraya :(
    içim cız etti - kahrolma noktasındayım :( 800-900 lira farka dreambox olayını çözerdim yaaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

quote:

Usb okuma hızından kaynaklanmaz. Usb 2.0 240mbit/saniye genişlik sunar. Samsung tvnin sorunsuz oynatttığı filmler 15-20 mbit/sn dir.

Filmin hızlı gibi oynamasının sebebi (soap opera effect, yapmacık görüntü etkisi) motion plus özelliklerinin sonuna kadar çekilmesinden olabilir. Tvyi kullanan arkadaşlar lütfen motion plus ayarlarını azaltıp tekrar kontrol etsin.

ender verdıgın bılgıler için çok tesekkur ederım bu ayarı yaptıgımızda sorun duzelıyormu peki.. normal sekılde ızenıyor yani dimi.çokonemli benım ıcın eger tum arastırmlarım dogru olursa ben 1700 tl ye alıcam nakit 40c6000 i

• quote:

quote:

quote:

ender verdıgın bılgıler için çok tesekkur ederım bu ayarı yaptıgımızda sorun duzelıyormu peki.. normal sekılde ızenıyor yani dimi.çokonemli benım ıcın eger tum arastırmlarım dogru olursa ben 1700 tl ye alıcam nakit 40c6000 i

Rica ederim ama malesef sorunun tam çözümü bende değil C6000 sahibi arkadaşlarda.

Arkadaşlar , lütfen tvde yeniden değişik ayarlarda film izleyip sonuçları paylaşır mısınız?

• Forum kirliliğine neden olmak istemem ama acilen öğrenmek istediğim bir konu da 46 C 6000 ler ne kadara USB destekler? bende 16 Gb flash diski sorunsuz açıyor ama 160 GB ve 1,5 TB lık olanları hiç bir şekilde görmüyor. acaba bir şeyde mi eksik kalıyorum, bir ayarı mı var yada bu konuda önerileriniz neler olacaktır? şimdi işyerimdeyim, evde net bağlantım henüz yok ondan hemen uygulayamam.. yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inceoglu

Forum kirliliğine neden olmak istemem ama acilen öğrenmek istediğim bir konu da 46 C 6000 ler ne kadara USB destekler? bende 16 Gb flash diski sorunsuz açıyor ama 160 GB ve 1,5 TB lık olanları hiç bir şekilde görmüyor. acaba bir şeyde mi eksik kalıyorum, bir ayarı mı var yada bu konuda önerileriniz neler olacaktır? şimdi işyerimdeyim, evde net bağlantım henüz yok ondan hemen uygulayamam.. yardımlarınızı bekliyorum.

Samsung tvlerde linux işletim sistemi var yani bu sebeple normal pc gibi sorunsuz çalışması lazım. C650 için 2 terabytelık harddiskte bile sorun olmamıştı. Usb harddisklerin kontrolcüleri ( ana işlemcisi) ile tv arasında bir sorun olabilir. Linuxun bir sonraki kernelinde bu sorun çözülmüş olabilir ama tvdeki güncel olmayınca okumaz. Son kullanıcı olarak bizlerin yapacağı birşey olmaz ve tv genelde nasıl geldiyse öyle gider , sadece ufak tefek kusurlar firmware ile çözülür.

Çözüm olarak aklıma gelen bir yol var , çok kolay uygulanabilir olmasa da işe yarayabilir. İş arkadaşlarınızdan ve diğer tanıdıklarınızdan usb harddisklerini isteyin. Belki sorunsuz çalışan bir model denk gelirsiniz. Siz de aynısından alır tvde kullanırsınız.

• Şu samsung c650'nin 1080p film oynatırken kare atladığı tezi doğru mu ? Ben 15 fps'yi gördüğüm oyunlarda böyle bir hızlanma değil de tam tersi bir yavaşlama görüyorum. Filmin 24 fps orjinali... Acaba frameskip sonucu mu böyle bir etki yaratıyor yoksa gerçekten 24 fps'den çok daha hızlı mı işliyor? (araya kare atıp)
  • quote:

quote:

arkadaşlar 40c6000 de internet e giremedim. yardımcı olurmusunuz. nasıl girecem. bağlantıyı yaptım. bağlantıda hiçbir sorun yok. ama internet tarayıcısı gibi birşeymi var. yada samsung un kayıt ettiği belliyerleremi girilebiliyo. kumandadan basmadığım düğme kalmadı ama internete giremedim bir türlü. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

C6500 lerde internet tv uygulaması var. C6000 de yok.

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim

peki kardeş internet soket girişi var, bu ne için, bağlantı ayar bölümü var yani internet tv uygulaması için konulmamış mı bunlar?

• quote:

peki kardeş internet soket girişi var, bu ne için, bağlantı ayar bölümü var yani internet tv uygulaması için konulmamış mı bunlar?

O network girişinden tvyi bilgisayara bağlayabilir , harddiskteki film, muzik ve resimleri paylaşıma açıp tvden izlemeyebilirsiniz. Usb harddiske kopyalayıp tvde oynatmak yerine , bilgisayarın içindeki harddiski tvye bağlamak mümkün oluyor.
  • anladım kardeş sağolasın...
  • 32c6000 ile 40c6000 arasında özellik olarak fark var mı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.