Şimdi Ara

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
546
Cevap
2
Favori
80.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Belki panelleri farklıdır.
  • arkadaşlar ben hafta sonu samsung 40c6000 almayı düşünüyorum kullanan arkadaşların ya da bilgisi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
  • Selamlar 32C6000 modelini almayı düşünüyorum 40 inc kullanıp xbox360 veya ps3 te deneyip memnun kalmayan var mı ?
  • 40c6000 kullanıcısıyım.özellikle sd yayın performansı çok iyi.yansıma olayını henüz göremedim.tavsiye ederim.
  • Evet forumdan birçok arkadaş sormuş nerden aldınız diye 46c6000 modeli 2100 liraya
    bir arkadaşımın vasıtası ile aldım faturalı olarak geldi
    bir daha da böyle bir fırsatın olmayacağını söyledi
    3 arkadaş aldık
  • Televizyonum geldi 46c6000. SD yayın performansı bile beni büyüledi. Kullandığım cihaz goldmasterın 3 yıllık dandik vir receiver i ve o zaman aldığım uyduruk scart kablo. Dreambox hd receiver almayı düşünüyorum. HD görüntüyü tahmin bile edemiyorum...Resimleri yarın koyacağım ;)
  • bende dün itibariyle 40c6000 aldım. yalnız yorumlarını şimdi okuyorum. tv daha gelmedi. pzartesi akşamı gelicek. bu film oynatmada gercekten sorun var mı ? eger varsa yazılım upgrade ile duzelir mi acaba..

ayrıca biz bir yıl kadar once annemlere 40b652 lcd almıştık. onda boyle bir problem olmadı. filmleri cok guzel oynatıyor. bu film oynatmadaki sorun bu tv ye ozel bişi mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sovalye_czt -- 21 Kasım 2010; 11:16:44 >
  • bende kullaniyorum 40C6000 oldukca memnunum 1080p performansi cok iyi ve benim en cok kullandigim dlna ozelligi super
  • lordMayros bende 40c6000 yeni aldım ama tam olarak özelliklerini bilmiyorum dlna özelliği nedir,ne işe yarıyor ve nasıl kurulum yapılır bilgi verirsen sevinirim. Ayrıca bu tv nin en cok hangi özelliği çok kullanışlı oluyor. Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukoktem

lordMayros bende 40c6000 yeni aldım ama tam olarak özelliklerini bilmiyorum dlna özelliği nedir,ne işe yarıyor ve nasıl kurulum yapılır bilgi verirsen sevinirim. Ayrıca bu tv nin en cok hangi özelliği çok kullanışlı oluyor. Şimdiden teşekkürler...

dlna wifi üzerinden kablosuz baglantı demektir ben laptobumdaki herşeyi dlna üzerinden pc ye paylaşıyorum resimlerime tv den bakıp videoları tv den izliyorum tv izlerken laptop kucagımda indirdigim videoyu bununla oynat deyip tv yi seçiyorum otomatik izliyorum

en çok kullanıgım özelliği usb ve mkv formatında film oynaması
  • 40C6000 BSahipleri biraz resim koyunda bizde görelim yaa hiç resim yok dertliyiz bu konuda üşenmeyin lütfen
  • LordMayros cok teşekkürler, birde 1tb bellek almak istıyorum bu model tv açıp açmama gibi sorun oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordMayros

dlna wifi üzerinden kablosuz baglantı demektir ben laptobumdaki herşeyi dlna üzerinden pc ye paylaşıyorum resimlerime tv den bakıp videoları tv den izliyorum tv izlerken laptop kucagımda indirdigim videoyu bununla oynat deyip tv yi seçiyorum otomatik izliyorum

en çok kullanıgım özelliği usb ve mkv formatında film oynaması

bunu nasıl yapıyorsun bize biraz detaylı anlatabilir misin ?
  • Benim çözemediğim bir mesele var, tv nin durumunu seçtiğimizde (örn: hdmı-1, hdmı-2, pc vs) nerden yayın veya görüntü alacaksak seçimimizi yaptıktan sonra sol üstte çıkan küçük pencerede görüntünün @50hz olacağı yazıyor, bu olayı nasıl çözeriz tvnin 100hz özelliği var zaten nasıl orayı 100hz yaparım bilen varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odyomex -- 25 Kasım 2010; 0:10:49 >
  • Samsung tvler sadece girişi sinyaline ait bilgileri gösterir bu sebeple ekranda sadece @50 hz veya @60 hz değeri görürsünüz. Boş yere 100 hz konusana takılmayın. 100 hz monitörlerdeki tazeleme oranı değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Samsung tvler sadece girişi sinyaline ait bilgileri gösterir bu sebeple ekranda sadece @50 hz veya @60 hz değeri görürsünüz. Boş yere 100 hz konusana takılmayın. 100 hz monitörlerdeki tazeleme oranı değildir.

yani bu, tv'nin orada @50Hz yazmasına rağmen görüntünün 100Hz olduğu mudur?
  • Şahsi görüşümü sorarsanız 100 hz tekno-palavradır. Bu açıdan bakarsak, evet 50 hz görüntüyü ekrana palavra (100 hz) olarak ekrana veriyor.

Tvye gelen sinyal 50i (interlaced , tek satır ve çift satırdan oluşan görüntü) ' dir. Interlaced görüntüyü deinterlace yapma yöntemi kareyi çiftlemektir. Sonuçta 25 kare interlaced görüntü iken 50 p hale gelen görüntü ekrana 100 defa verilse ne değişecek? Eksik olan 50 kare nereden gelecek? Aynı resmi ekrana 2 defa basınca ne değişecek. En kaliteli ve akıcı görüntüyü sunan sinema filmleri projeksiyon makinalarında 24 kare oynarken sorun yoksa, lcd tvlerdeki 100 hz hangi eksikliği örtmek için bulunmuştur .Bu soruların cevabını düşünürseniz konuyu anlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Şahsi görüşümü sorarsanız 100 hz tekno-palavradır. Bu açıdan bakarsak, evet 50 hz görüntüyü ekrana palavra (100 hz) olarak ekrana veriyor.

Tvye gelen sinyal 50i (interlaced , tek satır ve çift satırdan oluşan görüntü) ' dir. Interlaced görüntüyü deinterlace yapma yöntemi kareyi çiftlemektir. Sonuçta 25 kare interlaced görüntü iken 50 p hale gelen görüntü ekrana 100 defa verilse ne değişecek? Eksik olan 50 kare nereden gelecek? Aynı resmi ekrana 2 defa basınca ne değişecek. En kaliteli ve akıcı görüntüyü sunan sinema filmleri projeksiyon makinalarında 24 kare oynarken sorun yoksa, lcd tvlerdeki 100 hz hangi eksikliği örtmek için bulunmuştur .Bu soruların cevabını düşünürseniz konuyu anlarsınız.

Yayınların ve görüntülerin kalitesine bakarsan diyecek yok, ürün muntazam yapılmış, ama insan bunları duyunca hiçbirşey alası gelmiyor...

• Merhaba foruma az önce kurulumunu yapıp kullanmaya başladığım samsung UE40C6000RW model televizyon hakkında bilgi almak ve soru sorabilmek için üye oldum. Keşke daha önce bu yazıları okuyup sonra televizyonu alsaydım. şimdide televizyonu aldığıma seviniyim mi üzüleyim mi bilemiyorum..:(.
    Çünkü sayın Ender123'ün ve diğer arkadaşların anlattıkları çok değerli bilgiler var. Ender beyin bahsettiği bu modelde iki adet yazılım olduğu ve bir tanesinin de 5 serisinde kullanılan tipte oluduğunu okuyunca televizyon yolda iken dua ettim inşallah yeni olan yazılımdır bizimkisi diye. Ama maalesef UE40C6000RWXTK model televizyonum T-MSX6DEUC-1002.1 olarak geldi. Şimdi bu kötümü. Yada ne kadar kötü. Bende next marka bir receiver var. Televiyona normal sıradan bir scart kablo ile takılı. Teknisyen mutlaka samsung bayilerinde üretilen 80 liralık altın uçlu scartt kablo kullanmam gerekli dedi. Yani başka altın kaplama yada uçlu scart olmaz mı? Yayının kalitesi yayını gönderenin sinyali ile alakalı yani HD değil o mağazalardaki görüntü olmaz. buradan okuduğun SD yayın normal yayın. Bu altın uçlu scartı takınca şu anda takılı olan normal sıradan olan scart tan belirgin ölçüde daha iyi bir görüntümü alıcam. Çünkü şu andaki görüntü beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.
    Birde bana televizyonun marka ve modelini gösteren teknisyen bir ekran açmıştı. Burda yazılım olarak 40AUF1E yazısını gösterdi. Bu en son olan yazılım imiş. Doğrumudur acaba? Ve bu ekranı tekrar nasıl açabilirim. Ölü piksel testi içinde televizyon içindeki bir test ekranından yaptı. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi direnist -- 25 Kasım 2010; 20:40:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: direnist

Merhaba foruma az önce kurulumunu yapıp kullanmaya başladığım samsung UE40C6000RW model televizyon hakkında bilgi almak ve soru sorabilmek için üye oldum. Keşke daha önce bu yazıları okuyup sonra televizyonu alsaydım. şimdide televizyonu aldığıma seviniyim mi üzüleyim mi bilemiyorum..:(.
    Çünkü sayın Ender123'ün ve diğer arkadaşların anlattıkları çok değerli bilgiler var. Ender beyin bahsettiği bu modelde iki adet yazılım olduğu ve bir tanesinin de 5 serisinde kullanılan tipte oluduğunu okuyunca televizyon yolda iken dua ettim inşallah yeni olan yazılımdır bizimkisi diye. Ama maalesef UE40C6000RWXTK model televizyonum T-MSX6DEUC-1002.1 olarak geldi. Şimdi bu kötümü. Yada ne kadar kötü. Bende next marka bir receiver var. Televiyona normal sıradan bir scart kablo ile takılı. Teknisyen mutlaka samsung bayilerinde üretilen 80 liralık altın uçlu scartt kablo kullanmam gerekli dedi. Yani başka altın kaplama yada uçlu scart olmaz mı? Yayının kalitesi yayını gönderenin sinyali ile alakalı yani HD değil o mağazalardaki görüntü olmaz. buradan okuduğun SD yayın normal yayın. Bu altın uçlu scartı takınca şu anda takılı olan normal sıradan olan scart tan belirgin ölçüde daha iyi bir görüntümü alıcam. Çünkü şu andaki görüntü beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.
    Birde bana televizyonun marka ve modelini gösteren teknisyen bir ekran açmıştı. Burda yazılım olarak 40AUF1E yazısını gösterdi. Bu en son olan yazılım imiş. Doğrumudur acaba? Ve bu ekranı tekrar nasıl açabilirim. Ölü piksel testi içinde televizyon içindeki bir test ekranından yaptı. Şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle hayırlı olsun, şunu hiç unutmayın asla pişman olmayacağınız ürün almışsınız, sanırım sizi görüntü kalitesi hayal kırıklığına uğratmış, yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla normal fta receiver kullanıyosunuz, bu cihazınızın hd çıkışı yok zaten olsada bunlarda hd yayın yok, eğer hd yayınlardan veya filmlerden bir yolla izlerseniz görüntünün ne kadar hoş olduğunu göreceksiniz sorularınıza da burada yol gösteren cevaplar bulacağınıza inanıyorum, iyi seyirler diliyorum...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.