Şimdi Ara

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
546
Cevap
2
Favori
80.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cumartesi günü istanbul bilişimden televizyonu 2040tl ye satın aldım.Tv pzts.teslim edildi ve kuruldu.tv nin sd yayın performansı bana pek iyi gelmedi gerçi bunda kullandğım yayının kalitesi de rol oynuyor.digiturk giriş paketi kullanıyorum ve yayın epey kötü.tv nin divx mkv ve benzeri formatlardaki filmleri oynatma performansı oldukça iyi takılmadan oynatıyor.Filmler 720p veya 1080p ise görüntü inanılmaz güzel oluyor.dvdrip veya daha küçük boyutlu filmleride temiz ve berrak bir görüntü kalitesinde gösteriyor.Altyazıda bir problem yaşamadım.Tabi filmin adı ve altyazının adı aynı olmak zorunda.Menüsü oldukça kolay bir kullanım sunuyor.Şimdilik izlenimlerim bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneytturan13 -- 4 Ağustos 2010; 13:56:04 >

• Bu modele ait bazı konularda altyazı sorunu yaşanabildiğine dair bilgiler mevcut. Altyazıda sorun olmaması olumlu. Bu hafta aynı modelden bende alacağım. Edindiğin tecrübelerine dayanarak tavsiye edermisin. olumlu / olumsuz daha detay bilgi verebilirmisin.
    teşekkür ederim.
  • Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum.Genel olarak memnunum tv den.Ama dediğim gibi eğer tv de sadece tv kanallarını seyredeceksen ve kullandığın yayın iyi bir yayın değilse çok bişey bekleme tv den.Bne daha çok usb den film seyrediyorum ve bu konuda oldukça başarılı bir tv.Görüntü gayet başarılı.Açamadığı bir format yok gibi.Alt yazıda bir problem yaşamadım.Gerçi ilk başlarda türkçe karakterlerde bir problem vardı ama ayarlardan düzelttim.Filmler dışında hertürlü müzik parçasınıda gayet iyi çalıyor.Ses beklediğimden çok daha iyi.Usb girişine harddiscimi bağladım ve film dizi müzik resim herşey yapabiliyorum.Tv den beklentilerinin ne olduğunu bilmediğim için şimdilik bunları yazabilirim.Ben memnunum ve tavsiye ederim.
  • Kablo tv teledunya performansi nasildir acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: komazec

Kablo tv teledunya performansi nasildir acaba

Açıkcası bunu bende merak ediyorum.Çekmeköyde oturuyorum ve burada kablo yok neyazıkki.Olsaydı ilk tercihim teledünya olacaktı.tv nin CI slot u olduğu için (dvb-c desteğide mevcut) modülle kutu parası vermeden hd yayınları izlemek mümkün.
  • Bende SD yayınında oldukça memnunum,bu kadar beklemiyordum.

HD yayına dicek lafım yok zaten.

SD yayını dream 500 s clon ile mükkemel görüntü.koblo olarak bişi kullanmıyorum,scart ile.

bnm merak ettiğim etherneti çalışıyor mu? deneme imkanım olmadı deneyenler yorumunu paylaşırsa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 13 Ağustos 2010; 20:49:04 >
  • Tavsiye ve bilgilerin için teşekkür ederim cuneytturan13 .

Bu akşam gidip TV yi, ölü piksel testi ile elden satın alacağım. Yine izlenimlerimi burada paylaşacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • istanbul bilişimde ölü piksel testi yapılmıyor.kutular kapalı ve evinize getirip kurunca dahi yapmıyorlar.Sadece varsa geri götürüyorlar.

LG LE 5500 ile karşılaştırabilir misiniz bu modeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drift -- 28 Ağustos 2010; 11:30:18 >
  • Tekrar merhaba,

Eved Drift arkadaşın söylediği doğru, ölü piksel testi yapmıyorlar. İlave olarak LED tv lerde ölü piksel çıkmıyormuş genelinde. Genel ekran hataları olabiliyor bilgisini verdiler. Yani ekranda boydan boya bir iz olması gibi...

Tv üzerinde dokunmatik tuş takımı gerçekten dokunmatik. en küçük dokunmayı alabiliyor. Tv zaten bildiğiniz gibi gayet ince. Önce olumsuz gördüğüm birkaç noktaya dokunmak istiyorum. Bilgisayardan hdmi veya bilg kablosu ile bağladığımda, filmlerdeki görüntü on numara değil. 250 gb WD diskimi bağladım ve avatarı (mkv 1080) izledim. Renkler çok canlı ve performansı harika. Altyazı sorunu yok, büyüklüğü bile ayarlanabiliyor. Yani kısacası direkt tv bağlanılan hafıza birimi göüntü performansını olumlu etkiliyor. Ancak görüntü sanki biraz hızlı ilerliyor. Sanırım yazılımsal, playerden kaynaklı. Bunun testinide en kısa zamanda yapıp buradan bilgi vereceğim. Şu anda monitör olarak kullanıyorum ve kullanımı çok zevkli. SD yayını henüz test edemedim.

LG nin renleri belki bana göre değil. Cansız ve bayat geliyor. Belki sorun bendedir.

Syg.

• quote:

Orijinalden alıntı: ssga

Tekrar merhaba,

Eved Drift arkadaşın söylediği doğru, ölü piksel testi yapmıyorlar. İlave olarak LED tv lerde ölü piksel çıkmıyormuş genelinde. Genel ekran hataları olabiliyor bilgisini verdiler. Yani ekranda boydan boya bir iz olması gibi...

Tv üzerinde dokunmatik tuş takımı gerçekten dokunmatik. en küçük dokunmayı alabiliyor. Tv zaten bildiğiniz gibi gayet ince. Önce olumsuz gördüğüm birkaç noktaya dokunmak istiyorum. Bilgisayardan hdmi veya bilg kablosu ile bağladığımda, filmlerdeki görüntü on numara değil. 250 gb WD diskimi bağladım ve avatarı (mkv 1080) izledim. Renkler çok canlı ve performansı harika. Altyazı sorunu yok, büyüklüğü bile ayarlanabiliyor. Yani kısacası direkt tv bağlanılan hafıza birimi göüntü performansını olumlu etkiliyor. Ancak görüntü sanki biraz hızlı ilerliyor. Sanırım yazılımsal, playerden kaynaklı. Bunun testinide en kısa zamanda yapıp buradan bilgi vereceğim. Şu anda monitör olarak kullanıyorum ve kullanımı çok zevkli. SD yayını henüz test edemedim.

LG nin renleri belki bana göre değil. Cansız ve bayat geliyor. Belki sorun bendedir.

Syg.

selamlar,,

bende 40c6000 kullanıyorum,,alt yazı sorunu yok demişsiniz fakat ben mkv bir film indirdim alt yazı içine gömülü sanırım fakat kumandandan subtll tuşuna basınca uygun değil bilgisi alıyorum..
    filmi oynatmada bir sorun yok fakat alt yazı sorununu halleedemedim.kendim alt yazı indirip denedim ondada sonuç aynı,,

mkvmerge programı ile baktım alt yazı uzantısı Tex_ gibi bişey,,

kendim srt uzantılı bir alt yazı indirip denedim yine olmadı,film adı ve alt yazı adı aynı yaparak..

bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 30 Ağustos 2010; 23:50:56 >

• Filme gomulu altyazi tamamen videoya yazilmis bir dosya gibidir. Ancak anlatmak istediginiz bu degil sanirim.
    Altyazida hic sorunla karsilasmadim desem yeridir.
    Surum desteklemiyor olabilirmi acaba bilemiyorum.
  • Samsung tvler mkv içine ekli altyazıyı göstermez. Film adı ve altyazı adı aynı olmalıdır. Film.mkv - Film.srt gibi .

Kumanda üzerindeki Subtitle özelliği film oynarken işe yaramıyor. Sanırım altyazılı yayın yapan kanallar için. Uydudaki bazı yabancı kanllarda yayın içinde teletex gibi altyazı da var. Bunlar arasına seçim yapmaya yarıyor olabilir.

Film oynarken kumanda üzerindeki Tools tuşuna basıp Altyazı ayarlarına girip altyazıyı Açık hale ve Şifreleme seçeneğini de Türkçeye getirmek gerekiyor. Aşağıdaki adreste yazılım güncellemesi var. Belki işinize yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Samsung tvler mkv içine ekli altyazıyı göstermez. Film adı ve altyazı adı aynı olmalıdır. Film.mkv - Film.srt gibi .

Kumanda üzerindeki Subtitle özelliği film oynarken işe yaramıyor. Sanırım altyazılı yayın yapan kanallar için. Uydudaki bazı yabancı kanllarda yayın içinde teletex gibi altyazı da var. Bunlar arasına seçim yapmaya yarıyor olabilir.

Film oynarken kumanda üzerindeki Tools tuşuna basıp Altyazı ayarlarına girip altyazıyı Açık hale ve Şifreleme seçeneğini de Türkçeye getirmek gerekiyor. Aşağıdaki adreste yazılım güncellemesi var. Belki işinize yarar.

@ender123 teşekkür ederim,,
    dediğiniz gibi gömülü alt yazıyı oynatmadı,diğerini .srt film,alt yazı olanı oynattı..
    bbnm başka sorulrımda var ama,motionplus özelliği açık olduğu zaman filmlerde çok fark ediyor,görüntü el kamerası ile çekilmiş gibi sanki,bu 100 hz olayı sanırım?çünkü ben başka yerde 100 Hz ibaresi göremedim..HD yayın izleyemiyorum şimdilik.HD yayınlara özgü bir durum değil sanırım bu motionplus veya 100 hz olayı?
    Birde tabi kişiden kişiye değişir göz zevkidir sonuçta ama bu tv nin standart ayarları nasıl olmalı? parlaklık,kontras v.s. bunu sormamın bir sebebide led veya lcd lerde yeni alındığında düşük kontrasda kullanma gibi bir durum söz konusu sanırım belli bir süre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 1 Eylül 2010; 16:51:33 >

• Bu modelde, player hızlımı oynatıyor yoksa banamı öyle geliyor. Player in FPS işlemesi farklı olabilirmi. Deneyen arkadaşlar bilgi verebilirmi.
  • arkadaşlar bu tv yi düşünüyorum bende ancak şunu merak ediyorum.usb den mkv izledıgımızde bunun sesini amfiye baglayıp sesi tv den deilde ses sisteminden almak mümkün oluyormu üzerinde optikal çıkış yada bildiğimiz stereo çıkışla amfiye bagladıgımızda sesi gelıyormu bunu merak edıyorum ..

SAMSUNG UE-40C6000 LED TV çalışırken 140 w yazıyo bılgılerınde 2.041,00 tl
    UE-40B6000 SAMSUNG LED TV çalışırken 100 w yazıyor 1.902,30 tl

hangısını alıyım karar veremedım acıkcası bu ıkısı arasında kaldım sanırım b6000 usb den fılm oynatmıyor ancak ufak bı menu deısıklıgıyle tv yı 7000 seklınde tanıtarak bu oluyormus.yada yazılım atarak felan. bu konuda bilgisi ve ilgisi olan arkadaslar dan yardımcı olmalarını beklıyorum..
  • az önce 46c6000 sony 46ex700 ile karşılaştırdım ve samsung 46c6000 siyah derinliği ve netliği benim büyüledi il kez sony burada nakavt oldu istanbul bilişimden almak gibi hataya sakın düşmeyin ithalatçi garantisi değil firma garantisi veriyorlar eğer elinizdeki ürün bozulur ise firma eğer ürün elinde var ise değiştirir yok ise başka ürün almaya yönlendiriyor artık oda size kalmış vatanda 46c 6000 fiyatı 2999 nakete 2800 bırakıyorlar ben siparişim verdim
  • Bende bu tv den aldım yeni. 46c6000. Çok memnunum , Acaba bunlarda internete (wigdet olayı) nasıl girilir yada girilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BehramX

az önce 46c6000 sony 46ex700 ile karşılaştırdım ve samsung 46c6000 siyah derinliği ve netliği benim büyüledi il kez sony burada nakavt oldu istanbul bilişimden almak gibi hataya sakın düşmeyin ithalatçi garantisi değil firma garantisi veriyorlar eğer elinizdeki ürün bozulur ise firma eğer ürün elinde var ise değiştirir yok ise başka ürün almaya yönlendiriyor artık oda size kalmış vatanda 46c 6000 fiyatı 2999 nakete 2800 bırakıyorlar ben siparişim verdim

behram firma garantısı nasıl oluyor yanı anlamadım yanı urun bozulursa başka bir urun mu verıyolar yoksa olece kalıyomuyuz..
    bende istanbul bilşimden almayı düşnyodum sımdı kafamda
    soru ısretlerı olustu
  • Bugün bende aldım 46c6000
    2100 lira nakit
    perşembe sipariş verdim
    bugün geldi
    bakalım montaj için servis bekliyorum
  • morcin nerden aldın ist bilişmden mi bana bilgi verırımısn usb den bagladıgın fılmlerın sesını amfıye yada ses sıstemıne atabılıyomusn .ist bilşimin dezavantajları neler
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.