Şimdi Ara

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
2
Favori
80.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba; mesajı yazdıktan sonra durmadan kontrol ettim acaba kim ne yazacak diye...diğer kullananlardan falan moral bozucu cümlelermi okuyacaktım acaba..ama yazdıklarınız moralimi düzeltti.çok teşekkür ederim...bilgisizlik ne kötüymüş...kararsız kalmak ta öyle...bütçemi çok üstünde bir maceraya girdim...neden bilmiyorum..galiba bir kerelikte olsa bizimde iyi bişeylerimiz olsun diye düşündüm galiba..sadece bu kadar para verimişken herşeyin çok iyi olmasını istiyorum. herkes te bunu istiyor.ama işte yok eski yazılım kötü görüntü falan can sıkıyor...aynen benim mesajımdan önce sizin yazdığınız gibi...
    Sonuç olarak şu altın uçlu scartıda alıcam..bakalım biraz daha olsa güzel bir görüntü alırım sanırım...ama izledikçe şimdiki görüntününde iyi olduğunu gördüm.kullanımı klavuzunu okudukçada diğer özelliklerini kullanmak istiyorum...bunu içinde bilgilerinizi rica ediyorum.
    Örneğin Cat 5 diye bir kablo ile kablosuz modemimi tv ye bağlayabilirmiyim. kablosuz modeme bağlanmak için için samsung kablosuz lan adaptörü varmış ama oda 100 miyon üstü bişey...zaten altın uçlu scart ta 80 lira...ee bütçeyide zaten aştık..hepten batmıyım diye böyle kablo ile olurmu?...bilgisayarımada samsung pc share yazılımınıda yükledim...sonra burdan pc içinden resim video görüntülemeleride yapabiliyormuşum...:)..
    Teşekkür ederim...

• Sayın direnist ,

Öncelikle tvniz hayırlı olsun güle güle keyifle kullanın.

Samsung özel scart kablo olmaz. Sizi kandırmaya çalışıyorlar , sözlerine kulak asmayın. Eğer imkanınız varsa 150 lira civarına hdmi çıkışlı SD uyd u alıcı alın. Daha kaliteli ve sorunsuz görüntü alırsınız, boşuna scart kabloya 40-50 lira vermeyin.

Tvnizi doğru ayarlarda izlerseniz yine iyileşme olacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_39545928/mpage_14/tm.htm sayfadaki ayarları temel ayarlar için kullanabilirsiniz.

Tvnizdeki yazılım 40AUF1E değildir. Serivis menüsüne girip size yanlış bilgi vermişler. 40AUF1E açılımı : 40" , samsung panelli , parlak ekran kaplamalı, full hd , 100 hz, kenar led (edge led) aydınlatmalı tvdir.

40 - Ekran ebatı
    A - Panel üreticisi (A: Samsung, D: CMO, I: CPT, L: AUO, P: ChiLin, Q: IPS alpha)
    U - Panel kaplaması tipi (A: AntiGlare-Mat , U: Ultra Clear-Parlak ,T: TN, )
    F - Tv tipi (F: Full HD, H: HD Ready, U: UD)
    1 - Refresh Rate ( tazeleme oranı) (1: 100Hz, 2: 200Hz, 6: 50Hz)
    E - Panel aydınlatma tipi (C: CCFL, E: Edge LED, L: LED)
    0 - Panel Sayısı (1 tane: 0, 2 tane: 1, PIP resim içinde resimle ilgili)

Tvnizdeki yazılım versiyonunu kumandadan Menu tuşuna basın , aşağı tuşuyla Destek yazan yere girin ve Samsunga başvurun bölümüne bakın.

Servis menüsü sizi ilgilendiren bir alan değil ve değerleri kazayla değiştirmeniz mümkün. Değerleri kaydetmek istiyormusunuz diye sormaz ve sadece değere bakarken bile değiştirebilrisiniz. Tvniz açılmaz hale gelebilir aynı bilgisayar biosu gibi. Bilgisayar biosunda bilgisayar açılmazsa 30 saniye bekle ve ayarları sıfırla özelliği vardır ama tvde yoktur.

UE40C6000RWXTK : Led, avrupa, 40" , 2010 serisi, 6000 model , DVB-T / C (MPEG4/HD) tunerli ......malesef tam olarak çözemedim. Buradan hangi tip tvde hangi anakart var anlamaya çalışıyorum. Belki ilerde çözerim.

Tvyi bilgisayara network (modem ) kablosu ile bağlayın. İlerde ihitiyaç duyarsanız samsung wireless adaptör alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: direnist

Merhaba; mesajı yazdıktan sonra durmadan kontrol ettim acaba kim ne yazacak diye...diğer kullananlardan falan moral bozucu cümlelermi okuyacaktım acaba..ama yazdıklarınız moralimi düzeltti.çok teşekkür ederim...bilgisizlik ne kötüymüş...kararsız kalmak ta öyle...bütçemi çok üstünde bir maceraya girdim...neden bilmiyorum..galiba bir kerelikte olsa bizimde iyi bişeylerimiz olsun diye düşündüm galiba..sadece bu kadar para verimişken herşeyin çok iyi olmasını istiyorum. herkes te bunu istiyor.ama işte yok eski yazılım kötü görüntü falan can sıkıyor...aynen benim mesajımdan önce sizin yazdığınız gibi...
    Sonuç olarak şu altın uçlu scartıda alıcam..bakalım biraz daha olsa güzel bir görüntü alırım sanırım...ama izledikçe şimdiki görüntününde iyi olduğunu gördüm.kullanımı klavuzunu okudukçada diğer özelliklerini kullanmak istiyorum...bunu içinde bilgilerinizi rica ediyorum.
    Örneğin Cat 5 diye bir kablo ile kablosuz modemimi tv ye bağlayabilirmiyim. kablosuz modeme bağlanmak için için samsung kablosuz lan adaptörü varmış ama oda 100 miyon üstü bişey...zaten altın uçlu scart ta 80 lira...ee bütçeyide zaten aştık..hepten batmıyım diye böyle kablo ile olurmu?...bilgisayarımada samsung pc share yazılımınıda yükledim...sonra burdan pc içinden resim video görüntülemeleride yapabiliyormuşum...:)..
    Teşekkür ederim...

bütçenizin üzerinde bir maceraya girmiş olmanız sadece sizin yaptığınız bişey değil, bunu hep yapıyoruz, evet o altın uçlu scartıda lan adaptörünüde bencede almayın, sizin hdmı kablo yoksa onun altın uçlusunu alın, eğer hdmı çıkışlı bilgisayarınız veya ilerde receiveriniz olursa orda işinize yarayacaktır bu kablo sizin işiniz full hd görüntüyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odyomex -- 26 Kasım 2010; 13:51:43 >

• Sayın ender123;
    Bilgi paylaşımcı tavrınız ve benzer başlıklar altında benzer şekilde sorulan sorulara da üşenmeden detaylı cevaplar yazan sabırlı kişiliğinize forumdakiler gibi bende kendi adıma teşekkürlerimi iletirim. Aynı şekilde sayın odyemex'ede paylaştığı bilgiler için teşekkürlerimi iletirim.
    Sizin ve sayın odyemex'in tavsiyelerine uyup o altın uçlu scart giriş kablosunu almıcam. Dediğiniz gibi hemen hemen aynı fiyata denk gelecek olan belki biraz üstünde olabilecek bir fiyatla mevcut uydu alıcımı yenilemeyi düşünüyorum. Battı balık yan gider bu durumumu en iyi tanımlayan cümle olur sanırım. Ama madem sizlerinde onayladığı gibi böyle güzel özelliklerde bir ürün aldık onu en iyi şekilde kullanmalıyız..
    Bunu için de internette bir çok olumlu yorumunu okuduğum HIREMCO FX Turbo HD uydu alıcını alsam kullandığım bu yeni televizyonum UE40C6000RWXTK ile iyi bir ikili olup beklentilerimizi karşılar mı? Bunun yanında başka ekipmanlar almamı gerekir mi?
    Anlayışınıza sığınarak şimdi anlatacığım konu hakkında da onayınızı yazar mısınız? PC'içindeki bir filmi Tv'de oynatmak için klavuzda adı geçen Cat 5 kablonun bir ucunu kablosuz modemimin arkasında bulunan ethernet yazan yere, diğer ucunuda Tv arkasındaki bağlantı yerine takıcam. Sonra kullanma klavuzunda bahsedilen ağ yapılandırma (yada benzer bir isimdi tam harıalamıyorum) işlemini belirtilen sıra ile Tv içindeki arayüzden yapıcam. Pc içindeki samsung pc share programını çalıştırıp daha önce bu konu hakkında linkini verdiğiniz yer üzerindeki yönergeleri takip ederek sorunsuz olarak oynatma işini tamamlıcam. Doğru mudur acaba? Teşekkürler.

• Arkadaşlar herkese kolay gelsin.
    40c6000 serisi televizyonlar için yabancı bir test sitesinde test sonucu en doğru ayarlar işin aşağıdaki ayarları önermişler.
    Ben ayarları 46c6000 de denedim, Akşam loş ışıkta ayarlar faydalı özellikle clouding bayağı azalıyor.
    Gündüz ise backlight ( arka ışığı biraz daha arttırmak gerekiyor). Görüntü çok canlı olmasada ben bu ayarları kullanıyorum. Cihazın standart ayarlarında loş ışıkta koyu sahnelerde clouding beni bayağı rahatsız ediyor. Gözüm ister istemez kenardaki ışık sızıntısına kayıp kayıp duruyor.
    Televizyonu almadan loş ışıkta deneme şansım olmamıştı. Deneseydim büyük ihtimalle başka bir modele yönlenirdim diye düşünüyorum. Eski toshiba lcd im ile kıyaslayınca c6000 de ışık sızması daha fazla.
    Testin tamamını görmek isteyenler, (flatpanelshd.com) sitesinden incelemeye bakabilir.
    Profile: Movie
    Backlight 7
    Contrast 95
    Brightness 45
    Sharpness 0
    Color: 50
    Tint: G50/R50
    Black Tone: Off
    Dynamic Contrast Off
    Shadow Detail -2
    Gamma -1
    Color Space Auto
    Flesh Tone 0
    Edge Enhancement Off
    xvYCC Off
    LED Motion Plus Off
    Color Tone Warm2
    Size Screen Fit
    Digital Noise Filter Off
    MPEG Noise Filter Off
    HDMI Black Level Low
    100/120 Hz Motion Plus Standard/Off
    • R-Offset: 25
    • G-Offset: 24
    • B-Offset: 25
    • R-Gain: 25
    • G-Gain: 23
    • B-Gain: 24

• quote:

Orijinalden alıntı: seiki

Arkadaşlar herkese kolay gelsin.
    40c6000 serisi televizyonlar için yabancı bir test sitesinde test sonucu en doğru ayarlar işin aşağıdaki ayarları önermişler.
    Ben ayarları 46c6000 de denedim, Akşam loş ışıkta ayarlar faydalı özellikle clouding bayağı azalıyor.
    Gündüz ise backlight ( arka ışığı biraz daha arttırmak gerekiyor). Görüntü çok canlı olmasada ben bu ayarları kullanıyorum. Cihazın standart ayarlarında loş ışıkta koyu sahnelerde clouding beni bayağı rahatsız ediyor. Gözüm ister istemez kenardaki ışık sızıntısına kayıp kayıp duruyor.
    Televizyonu almadan loş ışıkta deneme şansım olmamıştı. Deneseydim büyük ihtimalle başka bir modele yönlenirdim diye düşünüyorum. Eski toshiba lcd im ile kıyaslayınca c6000 de ışık sızması daha fazla.
    Testin tamamını görmek isteyenler, (flatpanelshd.com) sitesinden incelemeye bakabilir.
    Profile: Movie
    Backlight 7
    Contrast 95
    Brightness 45
    Sharpness 0
    Color: 50
    Tint: G50/R50
    Black Tone: Off
    Dynamic Contrast Off
    Shadow Detail -2
    Gamma -1
    Color Space Auto
    Flesh Tone 0
    Edge Enhancement Off
    xvYCC Off
    LED Motion Plus Off
    Color Tone Warm2
    Size Screen Fit
    Digital Noise Filter Off
    MPEG Noise Filter Off
    HDMI Black Level Low
    100/120 Hz Motion Plus Standard/Off
    • R-Offset: 25
    • G-Offset: 24
    • B-Offset: 25
    • R-Gain: 25
    • G-Gain: 23
    • B-Gain: 24

Verdiğiniz bilgiler harika gerçekten ama yanlış anlamayın da o kadar para vericem ondan sonra clouding sorunu oluşacak birde gece ayrı ayar gündüz ayrı ayar yapıcak sürekli.Almam daha iyi

• Sayın kafkasbeyi,
    Ne diyeyimki haklısınız. ışık sızması olayı can sıkıcı.
    Ama ayar konusuna gelirsek o, tamamen göreceli bir durum, birinin gözünün sevdiğini diğeri sevmeyebiliyor.
    En basitinden bizim evde, eşim cihazın orjinal standart ayarını daha güzel buluyor. Bana ise o ayar parlak geliyor.
    Hatta eşim ışık sızmasını bile farketmiyor. Bu olaylar biraz titizlikle alakalı.
    Bende zaten sizin düşündüğünüz gibi düşünüyorum diyebilirim. Televiyonu almak biraz aceleye geldi fazla araştırma yapamadım. Araştırma yapmış olsaydım Edge-Led aydınlatma yerine florasan aydınlatmalı bir LCD tercih etmiş olma ihtimalim çok daha fazla idi.
  • seiki 46c6000 sahibiyim bu ışık sızması olayı yok arkadaşım bende. Nedir tam olarak neyi kastediyorsun?
  • Ramyth öncelikle merhaba,
    Işık sızmasını denemek için karanlık ortamda,
    Geniş formatlı bir film ( Alttan ve üstte bant şeklinde siyah bölge olacak şekilde) veya siyah bir resim koyarak ekrana dikkatli baktığında edge-led aydınlatmadan dolayı ekranın bazı kenar kısımlarında hafif bir ışık sızması (siyah bölgede aydınlık) göreceksin. Bunu kastediyorum. Yanlız bunu ayırt edebilmen için ortamın çok loş veya karanlık olması gerekir.
    Bu tarz aydınlatmalı her televizyonda bu durum vardır normalde, imalattan kaynaklı bazısında çok az bazısında daha fazla olabiliyor. Benimkinde bana göre biraz fazla, akşam vaktim olursa fotoğrafını çekip eklemeye çalışırım.
  • Sayın Direnist ,

Uydu alıcı konusunda forumdakihttp://forum.donanimhaber.com/forumid_400/tt.htm bölümüne bakabilirsiniz. Sizi yanıltmasın ama , aylar önce hiremco ile ilgili forumda kötü yorumlar vardı. Tabiki üzerinden zaman geçti , uydu alıcıdaki sorunlu parçalar değiştirilmiş , yeni anakart kullanılmış veya yeni yazılımla açıklar kapatılmış olabilir. Bazı hiremco kullanıcıları inanılmaz memnun. Belki her cihazda sorun yoktur veya o kişilerin sisteminde cihazın sorunları ortaya çıkmıyordur. Önce araştırıp sonra alın.

Eğer hd uydu alıcı alacaksanız Atlanta uydu alıcısını çok sayıda arkadaşımız kullanıyor. Hem dreambox gibi karmaşık linux işletim sistemi ayarları ile uğraştırmıyor hem de daha ucuz. Forumda firma yetkilisi de var, arkadaşlarımıza her konuda yardımcı oluyordu. Yeni bir uydu alıcı size aynı zamanda usb kayıt özelliği de getirecektir. 15 lira civarına kampanya döneminde 8gb bellek alır takarsınız. Gerekli olduğunda film veya dizi kaydedersiniz. Hd veya Sd hdmi çıkıçlı uydu alıcı aldığınızda hdmi kablo almalısınız. Forumda yine donanımhaber kullanıcılarına indirim yapan bir firma var. TTAF yerli ve kaliteli bir markadır. 10-15 liradan fazla parayı kesinlikle hdmi kabloya vermeyin, boşuna daha yeni ve kağıt üstündeki değerleri daha iyi diye hdmi 1.4 standartlarında üretilen kablo almayın. Sizin sisteminizde fark oluşturmaz ve 3 boyutlu sistemlerde kullanım için üretilmiştir.

Tvyi doğrudan kablo ile pcye bağlayabilirsiniz veya yazdığınız modem üzerinden bağlama yöntemi kullanabilirsiniz. Eğer film izlerken takılma olursa kablosuz iletimde sıkıntı olabilir. Bilgisayarda virus taraması veya harddiski meşgul eden işlem yapılıyorsa data aktarımı kesintiye uğrayabilieceği için yine takılma olabilir. Aynı filmi usbden izleyin. Bu şekilde sorunun kimde olduğunu tesbit edebilirsiniz.

İyi seyirler

• Sayın Seiki;
    Dediğiniz gibi zamanınız olurda bu clouding ile ilgili görseli ekleyebilirseniz bizim için de çok makbule geçer. Teşekkürler.
  • Sayın ender123;
    Bilgi ve önerileriniz için tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi direnist -- 26 Kasım 2010; 18:13:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafkasbeyi
    Verdiğiniz bilgiler harika gerçekten ama yanlış anlamayın da o kadar para vericem ondan sonra clouding sorunu oluşacak birde gece ayrı ayar gündüz ayrı ayar yapıcak sürekli.Almam daha iyi

Her model lcd tvde az yada çok arka aydınlatma sorunu olur. Bazısı hiç rahatsız etmeyecek kadar azdır. Gece ve gündüz arka aydınlatma değerlerini değiştirmek daha güzel görüntü almak için gereklidir. Yoksa yüksek ayarda tutarsanız yani gündüz ayarında gece de kullanırsanız tv biraz daha aydınlık -parlak olarak izlersiniz. Daha önce sensör koyanlar oldu ama pek yaygınlaşmadı.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tv üreticilerini anlamak bazen mümkün olmuyor. Tvlerin içine saat pili koyar sonra da özel durumlar için kişisel ayar koyardım. Kış ayları ülkenin bulunduğu yere göre ekim, kasım, aralık..... vesairedir ve saat 08:00- 17:00 arası arka aydınlatma şu seviyede olsun, 17:00 den sonra.... olsun. Yaz ayları haziran, temmuz.... vs o zaman saat 06:00 -20:00 arası .... değerlerinde olsun. Tvye dinamik, standart, film modu yanına ek ayar koyardım , çocuklar için, bayanlar için kişisel ayar olurdu. Kendi ayarınızı kaydeder o modda tv izleyebilirdiniz. Gündüz siz evde yokken çocuklar en fazla 3 saat tv izleyebilsin gibi. Tv açılımına şifre koymak , uyuya kalma ihitmaline vetv sayacını kurmayı unutma ihitmaline karşı illaki saat 02:00 da kapanma vs vs.. Sadece yazılıma eklenecek birkaç satır koda bakıyor. İşi bilen programcı 5 dakikada gerekli kodu yazar.

Ben akıl edemedim de demek de bahane değil. İnternet sitesine ek özellik istiyorum anketi konur. Bir firma ilgilisi bu taleplerden mantıklı olanlarını ankete ekler, çok istenen özellikler yeni yazılımda veya yeni tvde kullanılır.

• seiki, deneyeceğim. Yalnız ben HP HDMI çıkışlı laptopumla film izliyorum. Bu şekilde söyleyeceğim yapıp yapmadığını.
  • Ramyth tekrar merhaba,
    Sana bahsettiğim arka ışık sızması ve clouding olayı ile ilgili fotoğrafları çektim.
    Televizyon samsung 46c6000
    fotoğraf makinası samsung nv30
    http://img529.imageshack.us/img529/50/46c60001.jpg
    http://img521.imageshack.us/img521/38/46c60002.jpg
    Burada 1.resim flaş ile çekildi dolayısı ile clouding ve ışık sızması belli değil.
    2. resimde ise tamamen karanlık ortamda flaşsız olarak çekildi, durum bariz şekilde ortada, sende deneme yaptıktan sonra durumu belirtirsen sevinirim.

• Bizde samsung 40c6000r modelini aldık. kurulum sabah oldu. herseyi denedim. usb hdd bağladım sonuc güzel. sorunsuzca videolarımı filmlerimi açtım.

next uydu sistemi kullanıyoruz, extradan altın uclu mikrofiber scart kablosu aldım. bu yayından bu kalitede görüntü almak güzel birşey. Şu an için herşeyinden çok memnunuz. sesi görüntüsü tasarımı inceliği harika bir televizyon yapmış samsung.
  • Merhaba arkadaşlar 40C6000 kullanan diğer arkadaşlarda da özellikle NTV yayınlarında mevcut olan alt yazılarda titreme ve buna bağlı olarak yazıların okunmasında güçlükler oluyormu? kullandığım receiverin markarsı ve modeli Next YE-8000 XCAM.....sorun neden kaynaklanıyor acaba.? Teşekkürler.
  • Sayın direnist, Pm attım lütfen bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Sayın direnist, Pm attım lütfen bakın.

çözümleri burada da paylasırsanız seviniriz. bütün kullanıcıalrı yararlanmış olur sonucta
  • Konu ile igili başka başlıkta sonuçları paylaşacağız. Buradan da bilgi vereceğiz. Amaç herkesin faydalanması. Tabiki direnist arkadaşımız daha sık forum sayfasını refresh yapıp gelen kutusuna bakarsa.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.