Şimdi Ara

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
2
Favori
80.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • saat itibariyle Samsung UE 40C6000 i ummadigim bir fiyatla almis durumdayim 9 taksit 1886 tl ye geldi aski aparatida hediye olarak veriliyor dun goldbilgisayardan alacam 2100 e bugun baska bir siteden aldim yaklasik 300tl kara gectim umarim sorun yasamam kurulum icin 30 tl ek ucret alinacak dediler kurulum istemedim kendimde kurarim sanirim. Altin uclu HDMI kablosu alacam nasil birsey alayim? Next 5000 uydu alicim var nasil bir yol izlemimi önerir forumda bu konulari takip eden arkadaslar?
  • Kendin de kurabilirsin, evet, gayet basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramyth -- 2 Aralık 2010; 19:28:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacquesroux

saat itibariyle Samsung UE 40C6000 i ummadigim bir fiyatla almis durumdayim 9 taksit 1886 tl ye geldi aski aparatida hediye olarak veriliyor dun goldbilgisayardan alacam 2100 e bugun baska bir siteden aldim yaklasik 300tl kara gectim umarim sorun yasamam kurulum icin 30 tl ek ucret alinacak dediler kurulum istemedim kendimde kurarim sanirim. Altin uclu HDMI kablosu alacam nasil birsey alayim? Next 5000 uydu alicim var nasil bir yol izlemimi önerir forumda bu konulari takip eden arkadaslar?

hayırlı olsun. fiyat güzelmiş gerçekten. tv kurulumu ücretsiz olması lazım. bizim öyle oldu. extra birşey ödemedik yetkili bayi aradı geldi kurdu ayarladı, hatta ben onlardan 40TL ye altın uclu scart kablosu aldım. herşeyi yapıp gittiler ki zaten kurulumu kolay. Kutusundan nasıl olacağını anlatan bir sayfada çıkıyor.

Bu tv den çok memnun kalacaksın. harika bir tv.

• arkadaşlar ben Centrion.2010.720p.BluRay.DTS.x264-HİDt filmini tv de açamadım bi bilginiz varmı DTS oldugu içinmi geçerli aygıtta film dosyası yok diyooo....
  • herkese merhaba , bu tvdeki insanlarin genis (sisman ) gorunme problemini nasil halledebiliriz ? 4:3 picture size yapinca duzeliyomus sanirim ama yanlarda siyah bantlar olusuyomus bu da sonradan sorun cikartabiliyormus . yardimci olan herkese simdiden tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: atamanbasar

herkese merhaba , bu tvdeki insanlarin genis (sisman ) gorunme problemini nasil halledebiliriz ? 4:3 picture size yapinca duzeliyomus sanirim ama yanlarda siyah bantlar olusuyomus bu da sonradan sorun cikartabiliyormus . yardimci olan herkese simdiden tesekkurler

ekran modlarını değiştirerek sorunu çözersiniz. hiçbir sorunda çıkarmaz. yada geniş ekran izlemeye alışın. biz alıştık, farklı bile gelmiyor artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukoktem

arkadaşlar ben Centrion.2010.720p.BluRay.DTS.x264-HİDt filmini tv de açamadım bi bilginiz varmı DTS oldugu içinmi geçerli aygıtta film dosyası yok diyooo....

dts ile lakalı olsa seste sorun yaşarsınız.

aygıtı taktığınız zaman oynatmak istediğiniz dosyayı görebiliyorsunuz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caddydsg

quote:

herkese merhaba , bu tvdeki insanlarin genis (sisman ) gorunme problemini nasil halledebiliriz ? 4:3 picture size yapinca duzeliyomus sanirim ama yanlarda siyah bantlar olusuyomus bu da sonradan sorun cikartabiliyormus . yardimci olan herkese simdiden tesekkurler

ekran modlarını değiştirerek sorunu çözersiniz. hiçbir sorunda çıkarmaz. yada geniş ekran izlemeye alışın. biz alıştık, farklı bile gelmiyor artık

tesekkurler hocam . ama kullanma kilavuzunda soyle bi sey yaziyor
    Uzun bir süre 4:3 formatında izlemeyin. Ekranın
    solunda, sağında ve ortasında görüntülenen çizgi
    şeklindeki izler garanti kapsamında olmayan
    görüntü alıkoymasına (ekran yanması) neden
    olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atamanbasar -- 3 Aralık 2010; 21:20:31 >

• :D Her şeye bir şey bulmuşlar.
  • caddysg hayır hiçbir şekilde görmüyor ama ben samsung pc share manager ile tv ye gönderiyorum bilgisayardaki başka filmleri görüyor bu filmi görmüyor kafayı yiyecemmm
  • quote:

caddysg hayır hiçbir şekilde görmüyor ama ben samsung pc share manager ile tv ye gönderiyorum bilgisayardaki başka filmleri görüyor bu filmi görmüyor kafayı yiyecemmm

filmi görüyorda çalıtrımaya kalktığın zaman sorun çıkarıyor olsa daha kolay bir çözüm üretirdik.

İndirdiğin filmin uzantısı ne?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caddydsg

quote:

tesekkurler hocam . ama kullanma kilavuzunda soyle bi sey yaziyor
    Uzun bir süre 4:3 formatında izlemeyin. Ekranın
    solunda, sağında ve ortasında görüntülenen çizgi
    şeklindeki izler garanti kapsamında olmayan
    görüntü alıkoymasına (ekran yanması) neden
    olabilir.

O zaman hiç riske girmeden 16:9 modunda izlemeye alışmak lazım.

ben arada bir 4:3 modunda baktım da sonradan geniş ekran daha hoşuma gitmeye başladı...

• Arkadaşlar ,

Albani hocamız , arkadaşlarımızı çeşitli başlıklarda çok defa kesinlikle 4:3 oranında tv izlenmemesi konusunda uyardı. Tahmin edeceğinizden kısa sürede bile kalıcı ton farkı oluşabilir demişti. Bir sebeple 4:3 izlerseniz bile tvyi kapatmadan bir süre tam ekran birşeyler izleyip tüm pikselleri çalışır halede kullanıp sonra kapatın demişti.
  • filmin uzantısı mkv,neden acaba açmıyorrrrrr.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Arkadaşlar ,

Albani hocamız , arkadaşlarımızı çeşitli başlıklarda çok defa kesinlikle 4:3 oranında tv izlenmemesi konusunda uyardı. Tahmin edeceğinizden kısa sürede bile kalıcı ton farkı oluşabilir demişti. Bir sebeple 4:3 izlerseniz bile tvyi kapatmadan bir süre tam ekran birşeyler izleyip tüm pikselleri çalışır halede kullanıp sonra kapatın demişti.

mediaplayerde fotoğraf izlerken fotolar tam ekran olmamakta. Bunu nasıl halledeceğiz peki? ekran modlarından 16.9 ayarlayamıyoruz.

foto albümüze bakmamalımıyız bu tv de yani ? ...
  • quote:

filmin uzantısı mkv,neden acaba açmıyorrrrrr.....

ender123 ' ün paylaştığı bir linkten 3 tane HD fragman indirdim. üçününde uzantıları *.mov şeklindeydi. ben uzantıları değiştirdim ve *.mkv yaptım. arı filmini ve madagascar filmin açtım. ancak kongfu panda filminin uzantısı *.mkv olmasına karşın açılmadı. Değişik bir sorun. Daha profosyonel bir kodek programı ile uzantıları değiştirmek daha iyi olur düşüncesindeyim.

şimdi senin sorunun açmıyor değil? film nerde aslında

media ya girdikten sonra video kısmını seçiyorsun değil mi? orada görünmüyor mu?

• evet seçiyorum video kısmında işin ilginç yanı diğer filmleri her formatta göstemesi ama bu filmn dts olasından mı kaynaklanıyor bu model tv ler buu ses sistemini destekliyor degil mi?
  • quote:

evet seçiyorum video kısmında işin ilginç yanı diğer filmleri her formatta göstemesi ama bu filmn dts olasından mı kaynaklanıyor bu model tv ler buu ses sistemini destekliyor degil mi?

evet. özelliklerine bakarken DTS desteğinin olduğunu görmüştüm. dts ile ilgili bir orun olduğunu sanmam. İşin ilginç yanı uzantısı uygun olmayan, çalıştıramayacağı videolarıda görmesi lazım. Örneğin bir video var bende çalıştrımadı ama o bile görünüyor ünlem işareti var yanında.

Ayrı bir depolama cihazı ile dene bakalım. Bağlantıyı değiştir.
  • Sayın caddydsg,

Albani hocamızı bir başlıkta kızdırdılar o da "çoğunuz panel nedir bilmezken ben AUO da danışmanlık yapıyorum" demişti.

Bu sözün üstüne yazdıklarına itiraz etmek çok yanlış olur. 4:3 izleyenleri çok kesin olarak uyardı. AUO firması , herkesin tvlerinde SQ panel mi , AA panel mi sorusuna konu olan AA panellerinin üreticisidir. Fotoğrafları izledikten sonra bir süre tam ekran birşeyler izleyip sonra kapatırsanız sizin menfaatinize olur.

Kungfu panda açılmaz çünkü header compression denen bir ucube ve gereksizlik ile kodalnmış. Bu sebeple

http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-3.4.0.7z
    http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-3.4.0-setup.exe

adresinden mkvtoolnix programını indirip içine atıp mkv yapın.

Aynı şekilde mkvtoolnix adlı mkv yapma programının 4.x sürümleriyle yapılan mkvlerde default olarak header compression yapılıyor ki bunu samsung tvler açmaz. Harici medya oynatıcılar bile yazılım güncellemesi sonrasında açabiliyor.

Sayın Faruk Öktem , sizin sorununuz da bu şekilde bir sorundan kaynalanıyor olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_41727029/tm.htm

başlığına bakıp videonun iç özelliklerini incelemek lazım. Yoksa tv mkvyi açmıyor , neden acaba demek sarı çizmeli mehmet ağa tarzı soru oluyor. İç özellikleri bilinmeden yardımcı olmak mümkün olmaz.Sadece kodlama profili High@5.1 , Reframes değeri 5ten büyük ve bitrate değeri 15.000 kb/sn den yüksekse tv açamayabilir genel bilgisi verilebilir.

Ekleme : Ben mesaj atarken yeni mesajlar da gelmiş. Samsung C serisi tvler DTS sesleri çözer. Sorun DTS formatlı ses değildir. Sorun header compression -başlık sıkıştırması ve mkvnin limitler dışında kodlanması olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 4 Aralık 2010; 0:12:40 >

• kardeş 5,47gb film dosyası 8 gb bellek kartına sığmadı anlamadım ben bu işi en iyisi HDD aldım onu bekleyim birde onunla deneyim , ilgin için teşekkürler
    caddydsg...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.