Şimdi Ara

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
2
Favori
80.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: caddydsg

arkadaşlar yokmu bilgisayarını bu led tv ye aktaran?

1:1 pixelmapping oluyor mu?

dvi to hdmi dönüştürücü ile hdmi kablo mu kullanmalıyız yoksa dvi to hdmi bir kablo almak daha mı mantıklı?

+ 1080p destekli hdmi 1.3b standardı ile 10mt lik bir kabloda kalite kaybı yaşarmıyız?

Bende 46c6000 ve HDMI çıkışlı bir HP dv3 var. Taktığım gibi HDMI to HDMI olarak 1:1'den kastın ne bilmiyorum ama tam oturdu. Şak diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramyth

quote:

arkadaşlar yokmu bilgisayarını bu led tv ye aktaran?

1:1 pixelmapping oluyor mu?

dvi to hdmi dönüştürücü ile hdmi kablo mu kullanmalıyız yoksa dvi to hdmi bir kablo almak daha mı mantıklı?

+ 1080p destekli hdmi 1.3b standardı ile 10mt lik bir kabloda kalite kaybı yaşarmıyız?

Bende 46c6000 ve HDMI çıkışlı bir HP dv3 var. Taktığım gibi HDMI to HDMI olarak 1:1'den kastın ne bilmiyorum ama tam oturdu. Şak diye.

pc bağladıktan sonra en az 1360x768 çözünürlükte yani crystal clear olarak görüntüyü aktarabiliyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: a.unal06

bilader bende aynı tvden alacam hatta bu günlerde almak üzereyim sen bu fiyata nerden aldın burda paylaşta bizde aynı yerden alalımn.

kime sorduğunuz anlayamadık ta ben söyleyeyim;

izmir forum avm deki teknosa mağzasından aldım ben. çok güzel işlecsel bir sehpa ile birlikte 2400TL ye geldi. takistlendirmede var tabi.
  • Eğer yanlış hatırlamıyorsam 1440'a 900 olarak geliyor. Eğer yanlış hatırlamıyorsam... Az sonra bakar ve söylerim.
  • quote:

Eğer yanlış hatırlamıyorsam 1440'a 900 olarak geliyor. Eğer yanlış hatırlamıyorsam... Az sonra bakar ve söylerim.

tamam. sağolun. önemli benim için bu. görüntü kalitesi için...
  • Görüntü kalitesinden şüphen olmasın Samsung bu.
  • quote:

Görüntü kalitesinden şüphen olmasın Samsung bu.

görüntüde doğru ama, pc bağlantısında işler değişiyor.
  • Değişmez...
  • Ati ekran kartları için tv bağlantısını aşağıdaki başlıkt anlattım. Umarım işinize yarar.

http://forum.donanimhaber.com/m_41309599/tm.htm

Nvidia ekran kartı olanlar için Highwaymouse arkadaşımızın anlatım linki :

http://forum.donanimhaber.com/m_27056099/tm.htm
  • Bunu anlatmaya ne gerek var. Bir kabloyu bilgisayarın çıkışına bir diğer kabloyu ise televizyonun girişine bağlıyorsunuz.
  • quote:

Bunu anlatmaya ne gerek var. Bir kabloyu bilgisayarın çıkışına bir diğer kabloyu ise televizyonun girişine bağlıyorsunuz.

öyle olsa vga dan bağlar birde ses kablosu tamam. ama ben en iyi görüntüyü almak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Ati ekran kartları için tv bağlantısını aşağıdaki başlıkt anlattım. Umarım işinize yarar.

http://forum.donanimhaber.com/m_41309599/tm.htm

Nvidia ekran kartı olanlar için Highwaymouse arkadaşımızın anlatım linki :

http://forum.donanimhaber.com/m_27056099/tm.htm

sağol ender123, hemen bakıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: direnist

Merhaba foruma az önce kurulumunu yapıp kullanmaya başladığım samsung UE40C6000RW model televizyon hakkında bilgi almak ve soru sorabilmek için üye oldum. Keşke daha önce bu yazıları okuyup sonra televizyonu alsaydım. şimdide televizyonu aldığıma seviniyim mi üzüleyim mi bilemiyorum..:(.
    Çünkü sayın Ender123'ün ve diğer arkadaşların anlattıkları çok değerli bilgiler var. Ender beyin bahsettiği bu modelde iki adet yazılım olduğu ve bir tanesinin de 5 serisinde kullanılan tipte oluduğunu okuyunca televizyon yolda iken dua ettim inşallah yeni olan yazılımdır bizimkisi diye. Ama maalesef UE40C6000RWXTK model televizyonum T-MSX6DEUC-1002.1 olarak geldi. Şimdi bu kötümü. Yada ne kadar kötü. Bende next marka bir receiver var. Televiyona normal sıradan bir scart kablo ile takılı. Teknisyen mutlaka samsung bayilerinde üretilen 80 liralık altın uçlu scartt kablo kullanmam gerekli dedi. Yani başka altın kaplama yada uçlu scart olmaz mı? Yayının kalitesi yayını gönderenin sinyali ile alakalı yani HD değil o mağazalardaki görüntü olmaz. buradan okuduğun SD yayın normal yayın. Bu altın uçlu scartı takınca şu anda takılı olan normal sıradan olan scart tan belirgin ölçüde daha iyi bir görüntümü alıcam. Çünkü şu andaki görüntü beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.
    Birde bana televizyonun marka ve modelini gösteren teknisyen bir ekran açmıştı. Burda yazılım olarak 40AUF1E yazısını gösterdi. Bu en son olan yazılım imiş. Doğrumudur acaba? Ve bu ekranı tekrar nasıl açabilirim. Ölü piksel testi içinde televizyon içindeki bir test ekranından yaptı. Şimdiden teşekkür ederim.

bendeki de aynı surum. yazılım yuklediniz mi. bende 3 hafta kadar once aldım. iki gun sonra da yazılımını yukledim. modul ile izlemede sorun felan kalmadı. bilginize

bende sunu sormak istiyorum eger bilen varsa. diskten film izlerken ortadaki dugmeye bastıgımda eskiden filmin bolumlerini gosteriyordu. yani istediğim bolume atlayabiliyordum. ne yaptım da neresini karıştırdım bilmiyorum ama şu anda o ortadaki dugme sadece pause -play işini gormeye başladı. filmin bolumlerini goremiyorum. birisi yardım edebilir mi.. menuden girdim deli oldum bulamadım bi turlu..

• sürümüne ben bakmadım. sürüme nereden bakıyorsunuz acaba? ona göre güncelleştirme yapabilirim bende.
    +
    sovalye;

Ortadaki tuş en son kullandığımız menü için aktif sanırım. mesela normal play pause kullanınca ben sonra onları kullanmıyorum direk ortadaki tuşa basarak sırasıyla play pause yapıyor.

Senin bahsettiğin özelliği bilmiyorum bende, baştan beri öyle bişey görmedim. yani filmden görüntülü kısımlara geçiş yoktu.
  • 1080p hd avatar filmini tedarik ettim. dual mod diyordu. dili hem ingilizce hemde türkçe sözde.

pcde seçim yapamıyorum. direk ingilizce oynatıyor. pc de izlerken dili türkçe nasıl yapabiliriz?

filmin uzantısı mkv ve görüntü pc de dahil bir harika. tv de çok merak ediyorum nasıl olacak.

2:58:09 lık film ama 16GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner.r -- 8 Aralık 2010; 20:12:55 >
  • quote:

1080p hd avatar filmini tedarik ettim. dual mod diyordu. dili hem ingilizce hemde türkçe sözde.

pcde seçim yapamıyorum. direk ingilizce oynatıyor. pc de izlerken dili türkçe nasıl yapabiliriz?

filmin uzantısı mkv ve görüntü pc de dahil bir harika. tv de çok merak ediyorum nasıl olacak.

bsplayer de sag tus yapıp audio kısmından audio streams seceneginden diğer dile gecebilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sovalye_czt

quote:

1080p hd avatar filmini tedarik ettim. dual mod diyordu. dili hem ingilizce hemde türkçe sözde.

bsplayer de sag tus yapıp audio kısmından audio streams seceneginden diğer dile gecebilirsiniz..

sağol. şimdi baktımda mediaplayer da varmış aynı menü. navigate menüsünden language seçeneğinde iki dil var

• selam arkadaşlar,dün bende 40c6000 almış bulunmaktayım,bimex'den aldım.açıp kontrol edip teslim ettiler,evde kendim kurdum,yanlız benim tv de tr dil seçenegi yok,:( sizlerde de öylemi,kitapçıklarında da tr,yok,kumandasını çözemedim,T-MSX6DEUC_1002.1 versiyonu bu,sayfalarda okudugum kadarı ile bu versiyon dogan görünümlü şahin deniyordu,eger kötü versiyon ise yok yakınken degiştirmelimiyim.?tr dil olmadıgı için fazlada kurcalayamıyorum.kumanda ve tv nin fonksiyonlarını bana açık bir dille anlatırsnız çok memnun olurum,benim gibi dil ve bilgisiz arkadaşlara yardımcı olursunuz.sayfalara ögretici bilgiler veren tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler,bilginin paylaşıldıkça çogaldıgını birkez daha tescillemiş oluyorsunuz.saygılar
    özgür
  • Sayın fırınzede ,

Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Aldığınız tv Samsung Türkiye garantili olmayabilir. Bunu bilerek mi aldınız? Bimeks resmi ithalat ve paralel ithalat tvleri marka ve modele göre karışık satabiliyor. Eskiden Hoş elektronikl diye bir paralel ithalatçının ürünlerini satıyordu , şimdi azura diye bir firmanın. Paralel ithalat tvlere göre de fiyataları ucuz değil.

Keşki tvyi siz kurmasaydınız. Hem servisi görürmüş olurdunuz hem de aleyhizine sonuçlanabilecek konularda karşı tarafın eline koz vermemiş olurdunuz. Tüketici kanunu gereğinde Türkçe kullanma kılavuzu koymaları lazım. Ayrıca sorun olduğununda size yardımcı olacak ilgili firmanın servis veya müşteri hizmetleri telefonu var mı? Ayrıca buradaki kişiler ne kadar ilgili ve bilgili??? Keşke bunları araştırıp sonra tercih yapsaydınız.

O yazmış olduğunuz benzetme bana aittir. Bu bir kesin hüküm değil , aksine benzetmedir. Eğer siz menunsanız sorun yok. C6000 ince ve şık bir tvdir ama tercih sırasında bence C650 veya C6500 modelinin altında tutulmalıdır. Anakart işlemcisinin farklı olduğu konusu da , bazı arkadaşlımızın tvde film izlerken hızlı oynatma gibi problemlerden bahsedince sorun nereden kaynaklanıyor diye mesajlaşmalardan sonra ortaya çıktı. Motion plus gibi özellikleri düşürürseniz yine bu hızlı oynatma azalacaktır. Ayrıca o arkadaşlarımız film hakkında kodlama detayı veya filmden bir parça vermedikleri için sorunun gerçekten ne olduğu da net değil.

• Herkese Selamlar

Eskiden Samsung 40B650 kullanıyordum ve bu ürünü abime hediye edip 3 gün önce 46C6000 aldım. Ürün güzel bir ürün ancak ufak tefek sıkıntılarım var. Bunlar hakkında danışmak ve destek almak için yazıyorum.

Digiturk Plus kullanıyorum, hem Hd yayınlarda hem de Sd yayınlarda 40B650 görüntüsü ile kıyasladığım zaman daha bulanık bir görüntüye sahip olduğunu düşünüyorum. (Ancak hdd üzerinden divx açınca yada PS3 açınca böyle bir şikayetim yok) Acaba bundaki sebep ekranın büyümesi ve izleme mesafesi ile alakası olabilir mi? (TV'yi izleme mesafem 2,8 m gibi.)

Kendime uygun olan ekran ayarlarını da henüz bulamadım maalesef. Bu başlık altında da arkadaşlardan birinin verdiği ayarları girmeyi denedim, benim için fazla mat geldi renkler. (Daha parlak ve canlı renkli görüntü izlemeyi seviyorum. TV de tanımlı Standart ayarlı görüntü bulanık geliyor, Canlı görüntü ayarları ise fazla canlı, film ayarları ise çok mat) Eski tv ayarlarımı buna aktaracaktım ancak abim ayarları değiştirdiğinden ötürü onu da yapamıorum :D (O TV ayarlarını da başka bi yerden alıp kendime göre revize etmiştim)

Valla özetleyecek olursak; TV izliyorkenki görüntü kalitesi hoşuma gitmiyor, renkler ve görüntü bulanık geliyor (40B650'deki görüntümle kıyaslıyorum)

Önerileriniz nelerdir?
    Yardımlarınız için çok teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.