Şimdi Ara

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
2
Favori
80.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7 aralıkta Bimeksten Samsung 40C6000RW led tv aldım bende ama buradaki yazılarınızı okuduktan sonra keşke bimeksi tercih etmeseydim diyede düşünmüyor değilim benimde sorunum aynı bendede Tv ingilizce,kullanma klavuzu ingilizce Tv'nin versiyonuna baktığımda T-MSX6DEUC-1002.1 yazıyor.bunu ben yükseltmeye çalıştım internetten indirip USB den yükleme yapmaya kalktığımda programı görmüyor.Yükleme yapılabilirmi bu TV ye veya nasıl yapabilirim.Yardımınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Sayın fırınzede ,

Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın. Aldığınız tv Samsung Türkiye garantili olmayabilir. Bunu bilerek mi aldınız? Bimeks resmi ithalat ve paralel ithalat tvleri marka ve modele göre karışık satabiliyor. Eskiden Hoş elektronikl diye bir paralel ithalatçının ürünlerini satıyordu , şimdi azura diye bir firmanın. Paralel ithalat tvlere göre de fiyataları ucuz değil.

Keşki tvyi siz kurmasaydınız. Hem servisi görürmüş olurdunuz hem de aleyhizine sonuçlanabilecek konularda karşı tarafın eline koz vermemiş olurdunuz. Tüketici kanunu gereğinde Türkçe kullanma kılavuzu koymaları lazım. Ayrıca sorun olduğununda size yardımcı olacak ilgili firmanın servis veya müşteri hizmetleri telefonu var mı? Ayrıca buradaki kişiler ne kadar ilgili ve bilgili??? Keşke bunları araştırıp sonra tercih yapsaydınız.

O yazmış olduğunuz benzetme bana aittir. Bu bir kesin hüküm değil , aksine benzetmedir. Eğer siz menunsanız sorun yok. C6000 ince ve şık bir tvdir ama tercih sırasında bence C650 veya C6500 modelinin altında tutulmalıdır. Anakart işlemcisinin farklı olduğu konusu da , bazı arkadaşlımızın tvde film izlerken hızlı oynatma gibi problemlerden bahsedince sorun nereden kaynaklanıyor diye mesajlaşmalardan sonra ortaya çıktı. Motion plus gibi özellikleri düşürürseniz yine bu hızlı oynatma azalacaktır. Ayrıca o arkadaşlarımız film hakkında kodlama detayı veya filmden bir parça vermedikleri için sorunun gerçekten ne olduğu da net değil.

ender bey bende C6000 alalı 1 ay oldu ekranın üst kısmında bir titreme var özellıkle ps3 oynarken gözume carpıyor digiturkte mac izlerkende bu titremeyi gördum bu sorun kablodan mı dır yayındanmıdır tvden mıdır acaba?.... ps3 u hdmi digiturkü normal scarttan baglıyorum tv ye.... usb den mkv oynatırken bu titremeyi görmedim ama hızlı oynatma oluyor bazen.... bide size bu film kodlamalarını nasıl verebilirm sorunu çözersiniz belkide .... Teşekkürler

• Biraz araştırınca Ender123'ün başka bir postta yayınladığı görüntü ayarları gözüme çarptı. Bu ayarlarla bir de akşam deneme yapacağım. Teşekkürler hocam bilgi desteğin için. Benim yukarıda yazdığım sorunlarım hakkında başka bir yorumun veya tavsiyen varmıdır acaba?

Herkesin yardımı için tekrar teşekkürler

Ender123 tarafından yazılmıştır;
    "Daha önce c650 başlığına yazdığım şeyleri buraya da aktarayım.

Bizlerin yapması gereken basit görüntü ayarlarında kullanılan test videoları var. Bunlarda iç içe 10 tane gri tonda daire olur. Siz kontrast veya parklaklığı 0 yapar sonra yavaş yavaş attırırsınız. 9. daireden 10. dairenin belli olmaya başladığı ilk yer doğru ayar noktasıdır. Tabiki hiçbir zaman sihirli şekilde her vye uyacak ayar olmaz , çünkü yayın kaynakları ve tv panelleri standart ve aynı değil. Paralı yayın paketleri bile 2-3 tane uydu alıcısı kullandıkları için bunlarda bile aynı değerler işe yaramaz ama yinede bazı değerlerin yanlış ve doğru ayarları vardır.

Ayarlarınızı :

Modu : Standart <<<daha gerçek renk tonunda görüntü verir , Dinamik modda tv izlenmez !
    Arka ışık : 6-8 <<<<6 değeri çoğu durumda yeterlidir. Fazlası gözünüze zarar verir. 10 üzerinden verilmiş değerdir. Eğer maksimum ayarınız daha fazla ise kendiniz değişiklik yapın.
    Kontrast : 80-90 <<< Bu aradaki ayarları test sonucu söylemiştim
    Parlaklık : 40-50<<< Çok arttırırsanız açılı bakınca sonuç daha da kötü olur. Yandan bakınca ekran daha fazla rahatsız edecek şekilde gri oluyor.
    Netlik : 0-20<<<<<Çok yüksek yaparsanız çok daha kötü oluyor. İnsanların yüzünde ve elbiselerinde titreme görürsünüz.
    Renk : 40-50 <<<<<Bu aranın üstüne çıkarsanız insanların ten rengi turuncu olur. Eğer böyle olması size garip gelmiyorsa sorun yok ama yanlış ayardır.
    Ton (G/R) : Y50/K50 <<<< Eğer tvden aldığınız renk herhangi bir tona kaymışsa bunu ayarlayarak düzeltebilirsiniz. G yeşili , R kırmızıyı ifade ediyor.

Gelişmiş ayarlar

Siyah tonu : Kapalı <<<<<açık tutarsanız tv siyah tonlarının hepsini siyah gösterir bu ise pastel bir siyah verir ve detay kaybına yol açar.
    D. Kontrast : Kapalı <<<<< yukarıda kontrastı ayarladık , abartılı ve gerçek dışı görüntü almamak için kapalı tutun
    Gamma : -1 0 +1 gibi ayaralara bakarak daha doğru rengi yakalamaya çalışın.
    Renk Alanı : Auto <<<< daha gerçek renk veriyor.
    Beyaz Dengesi : Tümü 25 <<<< eğer renk tonlarında aşırılık yoksa değiştirmeye gerek yok
    Kenar geliştirme : Kapalı <<<<genelde kapalı durumda daha iyi sonuç veriyor
    Mpeg gürültü -parazit vs. azaltma <<<kapalı durumunda kalması daha iyi

Uydu alıcının ayaralarından RGB veya CVBS skart çıkışını aktif edip hangisinde daha iyi görüntü aldığınıza bakabilirsiniz . Ayrıca tvnin farklı scart girişlerini yani AV ve RGB girişlerinden hangisinde daha iyi sonuç aldığınıza bakabilirsiniz. Yayın kaynağından veya cihazdan dolayı sorun çıkaranları tabiki kendinize göre değiştirebilirsiniz.

Maçlarda futbol sahasının çim rengi ayaç yeşili oluyor fakat normalde çim sarı-yeşil bir renktedir. Bunu bir ölçüde gerçeğe yakın ayarlamak için beyaz dengesine girip :

Abartılı Ayar :
    Kırmızı : 30
    Yeşil : 20
    Mavi : 22 yapın. Yeşil tonunu bu değerlerde oynayarak gerçeğe yakınlaştırın.

Normal Ayar:
    Kırmızı : 28
    Yeşil: 22
    Mavi : 23 gibi değerleri deneyebilirsiniz.

bu ayarın tek sıkıntısı yeşil rengi düzelirken sarı rengi biraz ton olrak bozuluyor ve beyaz zemin çok hafif kırmızıya kaçıyor. Maçtan sonra eski değerlere alabilirsiniz.

Tvnizin ayarlarını aşağıdaki linkteki videoyu indirerek kendi panelize göre yapabilirsiniz. Bu videoları sadece usbden oynatarak değil aynı zamanda bilgisayardan da oynatarak tvyi ayarlarsanız kendi panelize uygun değerleri bulabilirsiniz. Ayar yapmadan önce tvyi 5-10 açık tutun ki arka lambaları tam ısınıp doğru renk versin.

http://www.demo-world.eu/trailers/redirect-high-definition.php?file=hd_other_inhd_home_theater_tune_up.part1.rar
    http://www.demo-world.eu/trailers/redirect-high-definition.php?file=hd_other_inhd_home_theater_tune_up.part2.rar

Rar dosyasından çıkartınca filmin uzantısını m2ts den ts ye değiştirin.

Kolay gelsin"

• quote:

Orijinalden alıntı: fırınzede

selam arkadaşlar,dün bende 40c6000 almış bulunmaktayım,bimex'den aldım.açıp kontrol edip teslim ettiler,evde kendim kurdum,yanlız benim tv de tr dil seçenegi yok,:( sizlerde de öylemi,kitapçıklarında da tr,yok,kumandasını çözemedim,T-MSX6DEUC_1002.1 versiyonu bu,sayfalarda okudugum kadarı ile bu versiyon dogan görünümlü şahin deniyordu,eger kötü versiyon ise yok yakınken degiştirmelimiyim.?tr dil olmadıgı için fazlada kurcalayamıyorum.kumanda ve tv nin fonksiyonlarını bana açık bir dille anlatırsnız çok memnun olurum,benim gibi dil ve bilgisiz arkadaşlara yardımcı olursunuz.sayfalara ögretici bilgiler veren tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler,bilginin paylaşıldıkça çogaldıgını birkez daha tescillemiş oluyorsunuz.saygılar
    özgür

öncelikle hayırlı olsun güzel günlerde kullanın tv nizi

ender bey gibi bende keşke diye başlayacağım söze... keşke çok iyi bir inceleme yapsaydınız almadan öce, keşke yetkililere her yerini her şeyini birer birer sorup teyid ettirseydiniz ki en önemlisi keşke kurulumu siz yapmayıp samsung servisini bekleyip onların kurulum yapmalarını sağlasaydınız. O zaman hem sorunu sorabilirdiniz kesin bir yanıt için. Artık olan olmuş. Yazılım güncelleme ile tr dil desteği sağlanabilir mi hiç bilmiyorum.

Bende kumanda üzerinde ; BN59-01015A kodu var,

tv de ayarlardan baktığımda Geçerli sürümünüz; 2010/09/06_001002 yazmakta.

• Sayın Murad0983 ,

http://forum.donanimhaber.com/m_41727029/tm.htm başlığına filmi nasıl bölebileceğinizi anlattan yazı ekledim. Sorunlu parçayı gönderirseniz incelerim.

Sayın Halug ,

Benim samsung tvler için verdiğim genel başlangıç ayarları size canlı gelmeyecektir.

Ben lcd tvyi ayarlarken tüplü tv ile renklerini tutturmaya çalışıyorum. Uydu alıcının scart çıkışı ile tvnin birini , sarı-kırmızı-beyaz kompozit çıkışı ile de diğerini aynı anda çalıştırıp görüntü ayaralarına başlıyorum. Aynı görüntü ayarındaki resmi lcd tvde elde edince benim için ayarlama işlemi bitmiştir. Kişisel zevk farkı normal ve doğru ayarların 5-10 üstü veya altı olur. Diğerleri yanlış ayardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Halug

Herkese Selamlar

Eskiden Samsung 40B650 kullanıyordum ve bu ürünü abime hediye edip 3 gün önce 46C6000 aldım. Ürün güzel bir ürün ancak ufak tefek sıkıntılarım var. Bunlar hakkında danışmak ve destek almak için yazıyorum.

Digiturk Plus kullanıyorum, hem Hd yayınlarda hem de Sd yayınlarda 40B650 görüntüsü ile kıyasladığım zaman daha bulanık bir görüntüye sahip olduğunu düşünüyorum. (Ancak hdd üzerinden divx açınca yada PS3 açınca böyle bir şikayetim yok) Acaba bundaki sebep ekranın büyümesi ve izleme mesafesi ile alakası olabilir mi? (TV'yi izleme mesafem 2,8 m gibi.)

Kendime uygun olan ekran ayarlarını da henüz bulamadım maalesef. Bu başlık altında da arkadaşlardan birinin verdiği ayarları girmeyi denedim, benim için fazla mat geldi renkler. (Daha parlak ve canlı renkli görüntü izlemeyi seviyorum. TV de tanımlı Standart ayarlı görüntü bulanık geliyor, Canlı görüntü ayarları ise fazla canlı, film ayarları ise çok mat) Eski tv ayarlarımı buna aktaracaktım ancak abim ayarları değiştirdiğinden ötürü onu da yapamıorum :D (O TV ayarlarını da başka bi yerden alıp kendime göre revize etmiştim)

Valla özetleyecek olursak; TV izliyorkenki görüntü kalitesi hoşuma gitmiyor, renkler ve görüntü bulanık geliyor (40B650'deki görüntümle kıyaslıyorum)

Önerileriniz nelerdir?
    Yardımlarınız için çok teşekkürler

bu tv yi bir arkadaşım da digiturk plus ile kullanmakta. hd olarak izliyor. maçları vs.. de. görüntüler büyüleyici bence. bulanıklık söz konusu değildi.

ben görüntü ayarlarında standart olarak kullanıyorum. dinamiği seçtiğim zaman çok parlak oluyor gündüzleri daha hoş oluyorda gece fazla geliyor o zaman standat kullanıyoruz. ses ayarlarındada standart seçip sadece bass kısmını maximum yapıyorum ve harika bir ses sunuyor.

bağlantılarınızı güzel yapın, kullandığınız bağlantı kablolarında kayıp yasıyor olabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowmask34

7 aralıkta Bimeksten Samsung 40C6000RW led tv aldım bende ama buradaki yazılarınızı okuduktan sonra keşke bimeksi tercih etmeseydim diyede düşünmüyor değilim benimde sorunum aynı bendede Tv ingilizce,kullanma klavuzu ingilizce Tv'nin versiyonuna baktığımda T-MSX6DEUC-1002.1 yazıyor.bunu ben yükseltmeye çalıştım internetten indirip USB den yükleme yapmaya kalktığımda programı görmüyor.Yükleme yapılabilirmi bu TV ye veya nasıl yapabilirim.Yardımınız için teşekkürler.

hayırlı olsun tv niz. aynı modeli kullanıyoruz bizde. kullanma klavuzlarında tr dil desteği olmak zorunda. olmalı. orta ayfalara doğru tr dil olarak var bizde.

samsungun türkiyeye yolladığı ürünlerde tr dil desteğinin olmaması biraz mantıksız değil mi?...

aldığınız ürünleri aldığınız yer nereden nasıl tedarik ediyor acaba...

• quote:

Orijinalden alıntı: Halug

Biraz araştırınca Ender123'ün başka bir postta yayınladığı görüntü ayarları gözüme çarptı. Bu ayarlarla bir de akşam deneme yapacağım. Teşekkürler hocam bilgi desteğin için. Benim yukarıda yazdığım sorunlarım hakkında başka bir yorumun veya tavsiyen varmıdır acaba?

Herkesin yardımı için tekrar teşekkürler

Ender123 tarafından yazılmıştır;
    "Daha önce c650 başlığına yazdığım şeyleri buraya da aktarayım.

Bizlerin yapması gereken basit görüntü ayarlarında kullanılan test videoları var. Bunlarda iç içe 10 tane gri tonda daire olur. Siz kontrast veya parklaklığı 0 yapar sonra yavaş yavaş attırırsınız. 9. daireden 10. dairenin belli olmaya başladığı ilk yer doğru ayar noktasıdır. Tabiki hiçbir zaman sihirli şekilde her vye uyacak ayar olmaz , çünkü yayın kaynakları ve tv panelleri standart ve aynı değil. Paralı yayın paketleri bile 2-3 tane uydu alıcısı kullandıkları için bunlarda bile aynı değerler işe yaramaz ama yinede bazı değerlerin yanlış ve doğru ayarları vardır.

Ayarlarınızı :

Modu : Standart <<<daha gerçek renk tonunda görüntü verir , Dinamik modda tv izlenmez !
    Arka ışık : 6-8 <<<<6 değeri çoğu durumda yeterlidir. Fazlası gözünüze zarar verir. 10 üzerinden verilmiş değerdir. Eğer maksimum ayarınız daha fazla ise kendiniz değişiklik yapın.
    Kontrast : 80-90 <<< Bu aradaki ayarları test sonucu söylemiştim
    Parlaklık : 40-50<<< Çok arttırırsanız açılı bakınca sonuç daha da kötü olur. Yandan bakınca ekran daha fazla rahatsız edecek şekilde gri oluyor.
    Netlik : 0-20<<<<<Çok yüksek yaparsanız çok daha kötü oluyor. İnsanların yüzünde ve elbiselerinde titreme görürsünüz.
    Renk : 40-50 <<<<<Bu aranın üstüne çıkarsanız insanların ten rengi turuncu olur. Eğer böyle olması size garip gelmiyorsa sorun yok ama yanlış ayardır.
    Ton (G/R) : Y50/K50 <<<< Eğer tvden aldığınız renk herhangi bir tona kaymışsa bunu ayarlayarak düzeltebilirsiniz. G yeşili , R kırmızıyı ifade ediyor.

Gelişmiş ayarlar

Siyah tonu : Kapalı <<<<<açık tutarsanız tv siyah tonlarının hepsini siyah gösterir bu ise pastel bir siyah verir ve detay kaybına yol açar.
    D. Kontrast : Kapalı <<<<< yukarıda kontrastı ayarladık , abartılı ve gerçek dışı görüntü almamak için kapalı tutun
    Gamma : -1 0 +1 gibi ayaralara bakarak daha doğru rengi yakalamaya çalışın.
    Renk Alanı : Auto <<<< daha gerçek renk veriyor.
    Beyaz Dengesi : Tümü 25 <<<< eğer renk tonlarında aşırılık yoksa değiştirmeye gerek yok
    Kenar geliştirme : Kapalı <<<<genelde kapalı durumda daha iyi sonuç veriyor
    Mpeg gürültü -parazit vs. azaltma <<<kapalı durumunda kalması daha iyi

Uydu alıcının ayaralarından RGB veya CVBS skart çıkışını aktif edip hangisinde daha iyi görüntü aldığınıza bakabilirsiniz . Ayrıca tvnin farklı scart girişlerini yani AV ve RGB girişlerinden hangisinde daha iyi sonuç aldığınıza bakabilirsiniz. Yayın kaynağından veya cihazdan dolayı sorun çıkaranları tabiki kendinize göre değiştirebilirsiniz.

Maçlarda futbol sahasının çim rengi ayaç yeşili oluyor fakat normalde çim sarı-yeşil bir renktedir. Bunu bir ölçüde gerçeğe yakın ayarlamak için beyaz dengesine girip :

Abartılı Ayar :
    Kırmızı : 30
    Yeşil : 20
    Mavi : 22 yapın. Yeşil tonunu bu değerlerde oynayarak gerçeğe yakınlaştırın.

Normal Ayar:
    Kırmızı : 28
    Yeşil: 22
    Mavi : 23 gibi değerleri deneyebilirsiniz.

bu ayarın tek sıkıntısı yeşil rengi düzelirken sarı rengi biraz ton olrak bozuluyor ve beyaz zemin çok hafif kırmızıya kaçıyor. Maçtan sonra eski değerlere alabilirsiniz.

Tvnizin ayarlarını aşağıdaki linkteki videoyu indirerek kendi panelize göre yapabilirsiniz. Bu videoları sadece usbden oynatarak değil aynı zamanda bilgisayardan da oynatarak tvyi ayarlarsanız kendi panelize uygun değerleri bulabilirsiniz. Ayar yapmadan önce tvyi 5-10 açık tutun ki arka lambaları tam ısınıp doğru renk versin.

http://www.demo-world.eu/trailers/redirect-high-definition.php?file=hd_other_inhd_home_theater_tune_up.part1.rar
    http://www.demo-world.eu/trailers/redirect-high-definition.php?file=hd_other_inhd_home_theater_tune_up.part2.rar

Rar dosyasından çıkartınca filmin uzantısını m2ts den ts ye değiştirin.

Kolay gelsin"

en yukarıdaki ayarları denedim de bulanık oldu sanki biraz görüntü. Ben daha memnun olduğum ayarları paylaşayım sizlerle.. birde siz deneyin bakalım memnun kalacak mısınız?

modu: standart
    arka ışık : 16
    kontrast : 90
    parlaklık : 45
    netlik : 25
    renk : 45

GELİŞMİŞ AYARLAR ;
    siyah tonu : koyu
    dinamik kontrast : yüksek
    gölge ayrıntıları : -2 (hepsini denedim ama değişiklik göremedim, kitapçığında açıklaması yazıyor -2 de bıraktım.)
    gamma : 0
    renk alanı : otomatik
    kenar geliştirme : açık
    LED motion Plus : açık

şu an bu ayarlardan daha memnunum ben. diğer ayarları yaptığım zaman gözle görülür şekilde bir kalite kaybı yaşadım.

• Bimeks samsung garantili değil Azura diye bir firmanın ürününü satıyor. O yüzden tv samsungun Türkiyeye yolladığı tv değil, paralel ithalatçı firmanın birylerden bulup getirdiği tv.

İşin garip tarafı samsung tvlerde ülkeler için ayrı yazılım olmaz sadece kıta yazılımı olur. Yani avrupada satılan tvler için çıkarılan yazılımda tüm avrupa ülkelerinin dili bulunur. Amerika ve asya da aynı şekildedir. Bu tvlerde ilk baştan Türkçe olmaması garip . Fabrika çıkış yazılımında Türkçe yoksa fabrikada atılan ilk yazılımda Türkçe olmaması lazım . Belki samsung-tr ülkemize sadece kendi istediği tvler girsin diye bir önlem almıştır.
  • Herkese çok teşekkürler yorumları için.
    Ender123 öncelikle bilgi paylaşımın için teşekkürler. Mat renklerse sizin ayarınız o zaman benim isteklerime uymayacak demektir ama gene de bi deneyeyim belki ayar değişikliğiyle düzeltirim.

Caddydsg kullandığınız ayarları yolladığınız için teşekkürler bunu da deneyeceğim. Tv'de kullandığım hem hdmi hem de scartlar altın uçlu kablolardan, işin en ilginç gelen yanı ise aynı apartları daha önceden 40B650 ile kullanıyorken böyle sorunların olmaması.

Neyse bir kurcalayayım bakalım görüntü ayarlarını umarım güzel bir çözüm bulurum. İnşallah 46C650 yerine 46C6000 alarak hata etmemişimdir. :(

(Sıkıntım belki de bu TV'yi alıyorken fazla beklenti içersine girdim diye de olabilir, gerçekten bilemiorum :))
  • Halug;

mutlaka bir sorun var. yoksa ben next dijital uydu laıcısı ile kullanıyorum ve bulanıklık değil herhangi düşük kaliteli bir ügörüntü yok. sd yayın için beklediğimden fazla kalitede görüntü aldım. Umarım sorununuzu çözersiniz.
  • yarın dvi to hdmi kablo alacağım arkadaşlar. dvi to hdmi dönüştürücü alıp hdmi kablo ile bağlayacaktım ama gerek yokmuş, direk kablonun bir ucu dvi diğer ucu hdmi olanları var. onlardan alacağım da sorun ses işi. kimisi sesi iletiyor demiş kimisi ses için ayrı kablo lazım demiş.

Ekran katrım bir laptopta 8400GS nvidia diğer laptopta nvidia 9500GS modeli var. bakalım dvi ile seside iletebilecek mi ...
  • Herkese çok teşekkürler yorumları için.evet malesef bende keşke içerisindeyim,inşallah pişman olmam,şimdilik memnunum,tv yatak odamda sadece usb den film izliyorum.hdmp4 film izledim fena degildi,mkv denedim o dahada güzeldi,tv nekadar iyi alırsa okadar iyi gösteriyor,ilk izlenimlerim bunlar.bana göre göze çarpan eksileri,ses sistemini baglama (dıgıtal audıo kablo lazım sanırım)laptopumu baglamak için dvı to hdmı kablo lazım,daha ögrenecegim çok şey var :),tekrar teşekkürler.
  • dün 32c6000 modelini almak için istanbul bilişime gittim. yanımda da 1,5 terabaytlık hardiscimi götürdüm denemek için. malesef okumadı yarın 250gblik hardiscimle gidicem, eğer okursa alıcam. bir de şöyle bir sıkıntı varmış. altyazılarda türkçe karakteri görmüyormuş. bunu nasıl halledebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fırınzede

Herkese çok teşekkürler yorumları için.evet malesef bende keşke içerisindeyim,inşallah pişman olmam,şimdilik memnunum,tv yatak odamda sadece usb den film izliyorum.hdmp4 film izledim fena degildi,mkv denedim o dahada güzeldi,tv nekadar iyi alırsa okadar iyi gösteriyor,ilk izlenimlerim bunlar.bana göre göze çarpan eksileri,ses sistemini baglama (dıgıtal audıo kablo lazım sanırım)laptopumu baglamak için dvı to hdmı kablo lazım,daha ögrenecegim çok şey var :),tekrar teşekkürler.

bu sayfanın başlarında ender123 üstad bazı HD fragmanlar paylaştı. denemelik onları indirdik izledik. görüntüler büyüleyici kalitedeydi. sizde bir indirin deneyin. ya 1. sayfadadır yada 2. sayfadadır.

eksiklik olarak gördükleriniz eksiklik sayılmaz. bende dvi to hdmi kablo alacağım. araştırmadayım. birde ses sistemi için girişler var. bendede 5.1 ses sistemi var ama pek gerek duymuyorum. eko ayarlarını güzel yaparsan oldukça güzel ses veriyor tv

• quote:

Orijinalden alıntı: ffeb

dün 32c6000 modelini almak için istanbul bilişime gittim. yanımda da 1,5 terabaytlık hardiscimi götürdüm denemek için. malesef okumadı yarın 250gblik hardiscimle gidicem, eğer okursa alıcam. bir de şöyle bir sıkıntı varmış. altyazılarda türkçe karakteri görmüyormuş. bunu nasıl halledebiliriz?

bu forumda aratırsan çıkar. ben tv yi almadan önce araştırıyordum da o zaman karşıma cıkmıştı ama hatırlayamadım hangi sayfaydı.

google'a samsung 40c6000 dh şeklinde yaz arat. dh sitesinde alt sayfalarda görünüyor, oradan üstten 4-5 tanesine bak mutlaka çıkar. çöüzümü var.

kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: cuneytturan13

Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum.Genel olarak memnunum tv den.Ama dediğim gibi eğer tv de sadece tv kanallarını seyredeceksen ve kullandığın yayın iyi bir yayın değilse çok bişey bekleme tv den.Bne daha çok usb den film seyrediyorum ve bu konuda oldukça başarılı bir tv.Görüntü gayet başarılı.Açamadığı bir format yok gibi.Alt yazıda bir problem yaşamadım.Gerçi ilk başlarda türkçe karakterlerde bir problem vardı ama ayarlardan düzelttim.Filmler dışında hertürlü müzik parçasınıda gayet iyi çalıyor.Ses beklediğimden çok daha iyi.Usb girişine harddiscimi bağladım ve film dizi müzik resim herşey yapabiliyorum.Tv den beklentilerinin ne olduğunu bilmediğim için şimdilik bunları yazabilirim.Ben memnunum ve tavsiye ederim.

sanırım siz bu televizyon konusunda epey bilgilisiniz :) birkaç sorum olacak.

ben dün samsung 32c6000 modelini aldım. benim 1,5 TB'lik hardiscimi okumadı ama 250GB'lik ufak hardiscimi okudu. neyse içindeki filmleri açtı ama türkçe karakterleri desteklemiyor. bu sorunu nasıl çözdüğünüzü öğrenebilir miyim? bir de Lost dizisinin şu versiyonunu açtım Lost_S04E04_720p_BluRay_nHD_x264_NhaNc3 ancak ses formatını desteklemiyormuş bu yüzden sadece görüntü vardı. bu konuda da yardımcı olabilirseniz sevinirim. yoksa Lostun bütün bölümleri elimde patlamış olucak :D

• Sayın ffeb,

Film oynarken kumandadan Tools tuşuna basıp çıkan menüden Altyazıya girip Şifrelemeyi Türkçe yapınca gösterir.
    Altyazı menüsü çıkmıyorsa film ile altyazı aynı isme sahip değildir.
    Tvnin 1.5 tblık harddiski desteklememesi gibi bir sorun yok. Sorun kapasitede değildir. 2 tblık harddiskin sorunsuz kullanılabildiği defalarca onaylandı. Tvyi kapatın ve usb kablosunu çıkartın, harddiskten de çıkartın. Tvyi açın usb kablosunu tvye takın ve sonra harddiske takın. Hala harddisk çalışmıyorsa tvden gelen elektrik yetmiyordur.
    Lost filminde hangi ses kodlaması yapılmış, AAC mi?
  • Herkese merhaba dün samsung 46c6000 aldım TV modunda butun ışık ayarlarını yapabiliyorken media player a gecince ışık maksumuma dönüyor , fotografları cok parlak ve aşırı kontrastlı seyretmek istemiyorum media player modunda işik ayarı yapmak mümkün mü.? yoksa ben mi kullanma klavuzunda bulamadım.Cevaplayacak olanlara şimdiden tesekkur ederim.
  • benim tv 1,5 tb hhd açabiliyor yanlız arada bii görmeme sorunu olabılıyor onun için usb yi çıkardıp tekrar takıyom sorunsuz şekilde görüyor bilginize...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.