C6000 de internet tv özelliği yok, bu sebeple internete bağlanmaz. İkinic konus ise internet tv diye satılan tvde bazıları aynı bilgisayarda olduğu gibi internet explorer ve diğer programlar varmış gibi sanıyor. Tvdeki özel uygulamalar hariç intenet tv şimdilik bilgisayarın çok gerisinde.
@shadowmask34
C6000 de iki tip anakart olduğu için 2 tip yazılım var.
başlığında sizin T-MSX6DEUC tipine uygun yazılım da var.
Bu arada Azuranın telefonunu bilen var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: domper
bende bugun 46c6000 alıp aranıza kalmış bulunuyorum arkadaşlar. ben biraz elektronik hastası olduğum için baya bir inceleme yapacağım. bu başlık altında da paylaşırım sizlerle sormak istediğiniz birşeyler olursada pm atabilirsiniz. iyiakşamlar herkese..
hayırlı olsun. güzel günlerde kullanın. İncelemenizi bekliyoruz. benimde aklımda böyle bişey vardı. her açıdan fotoğraflarını alıp özelliklerini paylaşmak gibi ama sizin gibi meraklı birinin incelemesi eminim daha ayrıntılı olacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: a.unal06
Merhaba arkadaşlar; bende 1 haftalık 40C6000 kullanıcısıyım. SD yayınlarda televizyonun performasından memnun değilim. her kanal için ayrı ayrı renk ayarı yapmak gerekiyor, bazen alt yazılarda görüntü hızlı olunca titreme oluyor alt yazı okunamıyor, televizyonda internet tv diye bir özellik yok, bilgisayar monitorü olarak kullanınca baya başarılı bu konuda, ayrıca Dvx uzantılı filmleri açmıyor yada benim tv açmadı diyim. motion plus ne işe yarıyo hala anlamadım motion plusu açınca görüntü kararıyor. HD yayınlar ehh idare eder ama SD yayınlar yaramaz yada ben düzgün bir ayar yapamadım. tvde HZ ayarı yok yada var ben bulamadım. 40C650 almadığıma çok pişman oldum, TV alacak arkadaşlar alacaksanız 40C650 LCD alın. led palavra tek güzelliği ldc den 50watt az elektrik yakması. hepsi bu. televizyonu çözdükçe deneyimlerimi burda paylaşacağım. sizlerde paylaşın.. selamlar. Ahmet.
HD yayınlar için bile eh idare eder dediğinize göre sd yayınların yetersiz gelmesi çok normal.
Ben next dijital alıcı ile kullanıyorum ve sd yayınlarda çok iyi görüntü var. hd yayınlara hiç lafım yok. ben 1080p bir tane film izledim, görüntüler büyüleyiciydi gerçekten.
alt yazılardaki sorunun tv den değil yayından kaynaklandığını burada ender123 üstad açıklamıştı. hatta bunun için bir sayfa açmış ve alt yazıları en ince ayrıntısına kadar anlatmış. oraya bakmanızı tavsiye ederim. yani o sorun tv mizden kaynaklı birşey değil.
Merhaba arkadaşlar; bende 1 haftalık 40C6000 kullanıcısıyım. SD yayınlarda televizyonun performasından memnun değilim. her kanal için ayrı ayrı renk ayarı yapmak gerekiyor, bazen alt yazılarda görüntü hızlı olunca titreme oluyor alt yazı okunamıyor, televizyonda internet tv diye bir özellik yok, bilgisayar monitorü olarak kullanınca baya başarılı bu konuda, ayrıca Dvx uzantılı filmleri açmıyor yada benim tv açmadı diyim. motion plus ne işe yarıyo hala anlamadım motion plusu açınca görüntü kararıyor. HD yayınlar ehh idare eder ama SD yayınlar yaramaz yada ben düzgün bir ayar yapamadım. tvde HZ ayarı yok yada var ben bulamadım. 40C650 almadığıma çok pişman oldum, TV alacak arkadaşlar alacaksanız 40C650 LCD alın. led palavra tek güzelliği ldc den 50watt az elektrik yakması. hepsi bu. televizyonu çözdükçe deneyimlerimi burda paylaşacağım. sizlerde paylaşın.. selamlar. Ahmet.
abi hayırlı olsun, hz ayarının olmayışı üzdü bizide, maalesef ülkemizde vergi oranları çok yüksek olduğundan herşeyi servet sayılacak paralarla alıyoruz, dünyanın hiçbir ülkesi bu kadar fazla vergi ödemiyo yoksa bu tvler bu kadar pahalı olmaz...
hz ayarı olsa ne işe yarayacak bu acaba?
Herkese merhaba,
3 gün önce teknosadan 40c6000 aldım.
Kablo tv yayın görüntüler hiç iyi değil. Yayın kalitesinden olduğunu düşündüğüm gecikmeler oluyor.
Film izleme özelliği güzel fakat sanki filmlerde de gecikmeler gözlemledim. 1080, 720 formatlı filmlerde denedim.
Ayrıca konsol bağladım. Xbox 360 kullanıyorum. HDMI ile bağlıyorum ve full hd görüntü kalitesinde ayarlamaları yapmama rağmen gecikme durumunu oyunlarda da yaşıyorum.
Açıkcası hayal kırıklığına uğradım. Geri vermeyi bile düşünüyorum.
Gecikme olayı tepkime süresi ile ilgisi olabilir mi yoksa hz ile mi ilgilidir? Ayarları baya bir kurcaladım ama bu sorundan kurtulamadım. Bu konuda tavsiyesi olan var mı?
yorumlara kabaca baktım, genelde şikayet ağırlıklı, bende 40c650 almaya karar verdim, acaba her iki cihazı kullanan var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: kmlgamer
Herkese merhaba,
3 gün önce teknosadan 40c6000 aldım.
Kablo tv yayın görüntüler hiç iyi değil. Yayın kalitesinden olduğunu düşündüğüm gecikmeler oluyor.
Film izleme özelliği güzel fakat sanki filmlerde de gecikmeler gözlemledim. 1080, 720 formatlı filmlerde denedim.
Ayrıca konsol bağladım. Xbox 360 kullanıyorum. HDMI ile bağlıyorum ve full hd görüntü kalitesinde ayarlamaları yapmama rağmen gecikme durumunu oyunlarda da yaşıyorum.
Açıkcası hayal kırıklığına uğradım. Geri vermeyi bile düşünüyorum.
Gecikme olayı tepkime süresi ile ilgisi olabilir mi yoksa hz ile mi ilgilidir? Ayarları baya bir kurcaladım ama bu sorundan kurtulamadım. Bu konuda tavsiyesi olan var mı?
Motion plus özelliğini kapalı mı kullanıyorsunuz?
bundan dolayı olabilirmiş, kitapçığında da yazıyor aynı şey.
ben motion plus özelliği kapalı tutuyorum genelde ve bahsettiğiniz sorunlar yok. her türlü filmide denedim. hd olan olmayan.
bir tek pc bağlamak kaldı, onuda yakında göreceğz ama eminim o görevinde üstesinden fazlası ile gelir bu tv.
türkçe kullanma kılavuzu olmayan arkadaşlar türkçesini samsungun sitesinden indirebilirsiniz pdf olarak
PC he HZ ayarı yapınca haraketli görüntülerde iyi sonuçlar elde ediyorsun.. bu yüzden yayın 50hz tv yüz hz destekliyor ama 50 hz 100 hz çevirmiyor... ben hayal ettiğim randımanı alamadım bu tvden açıkcası... :((
motion plus ne işe yarıyor yaw???
46c6000 dün aldım şuanda inceliyorum ölüpiksel göremedim. soltarafta cok hafif clouding var. ama rahatsız etmiyor. bilgisayarı bağlayacağım. şimidide gidip hdmi kablo alacağım bakalım görüntü ve oyun nasıl olacak.
selam ender123; bir arkadaş 40C6000 ile ilgili çoğu sorunu senin çözdüğünü bu formda paylaştığını yazdı, ama ben senin sayfanda yaşadığım sorunlarla ilgilli herhangibi bir açıklama göremedim, vardır belki ama gözümden kaçmış olabilir.;
senden ricam beni biraz bilgilendirmen.. inan mazalarda C6000 içim gitti görünüşü heybeti albenisi mütüş üzerine kasa yapısı olarak tv tanımam, bu segmentte diyim :) tvyi mazadan aldım alırkende pisel testi yaparak aldım, telekomcu olduğum için bana kıyak yaptılar şükür ölü pixsel filan yok. eve getirdim kendim kurdum.. ancak sd yayınlarda çok hayal kırıklığına uğradım.. bu arada bu benim ilk televizyonum daha önce tüplü kullanıyordum :) sd yayınlarda her kanalda farklı görüntü her kanal için ayrı görüntü ayarı yapıyorum mesela hareketli görüntülerde alt yazı olduğunda alt yazı okunamayacak şekilde bozuluyor bu beni çok üzüyor ayrıca motion plus ne işe yarar hala anlamış değilim. bi sürü renk resim vs ayarı var orta halli bi ayar tuturamadım, yazılım sürümü olarak tv de şu yazıyor : T-VAL6DEUC-1016.0 BU ESKİ BİR YAZILIMMI? yazılım yükseltmek görüntü netliğinde bi işe yararmı?
yardımlarını bekliyorum..
selamlar...
quote:
Orijinalden alıntı: a.unal06
PC he HZ ayarı yapınca haraketli görüntülerde iyi sonuçlar elde ediyorsun.. bu yüzden yayın 50hz tv yüz hz destekliyor ama 50 hz 100 hz çevirmiyor... ben hayal ettiğim randımanı alamadım bu tvden açıkcası... :((
nasıl bir performans bekliyordunuz da nasıl bir hayal kırıklığına uğradınız anlayamadım.
önceden sony tv miz vardı bizim. alt katımızda lg bir lcd var. eniştemlerde farklı bir lcd var. onlarla kıyasladığım zaman bizim sansung led tv açık ara önde. ne bir netlik sorunumuz var, nebir görüntüde hızlı sahnelerde bir sıkıntımız var.
ben önceki sayfada yaptığım görüntü ayarlarını yazmıştım. ona bir bakın isterseniz.
quote:
Orijinalden alıntı: domper
46c6000 dün aldım şuanda inceliyorum ölüpiksel göremedim. soltarafta cok hafif clouding var. ama rahatsız etmiyor. bilgisayarı bağlayacağım. şimidide gidip hdmi kablo alacağım bakalım görüntü ve oyun nasıl olacak.
hayırlı olsun.
bu clouding olayını yazan birkaç kişi vardı. sonrasında inceledim biraz. fotoğraf koyan bir arkadaş vardı ve bariz belli oluyordu ancak ben karanlık ortamda çok film izledim normal dizileri izledim, o kadar birşey görmedim.
modu: standart arka ışık : 16 kontrast : 90 parlaklık : 45 netlik : 25 renk : 45
GELİŞMİŞ AYARLAR ; siyah tonu : koyu dinamik kontrast : yüksek gölge ayrıntıları : -2 (hepsini denedim ama değişiklik göremedim, kitapçığında açıklaması yazıyor -2 de bıraktım.) gamma : 0 renk alanı : otomatik kenar geliştirme : açık LED motion Plus : açık
benim ayarlarım bu şekilde ve hiç sorun yaşamamaktayım.
quote:
Orijinalden alıntı: ender123
@_OxoskvA_
C6000 de internet tv özelliği yok, bu sebeple internete bağlanmaz. İkinic konus ise internet tv diye satılan tvde bazıları aynı bilgisayarda olduğu gibi internet explorer ve diğer programlar varmış gibi sanıyor. Tvdeki özel uygulamalar hariç intenet tv şimdilik bilgisayarın çok gerisinde.
@shadowmask34
C6000 de iki tip anakart olduğu için 2 tip yazılım var.
başlığında sizin T-MSX6DEUC tipine uygun yazılım da var.
Bu arada Azuranın telefonunu bilen var mı?
sayın ender123 bey,
forum içersindeki vermiş olduğunu bilgiler için ilk önce teşekkür ederim.
Sayın a.unal06 ,
Son güncel yazılımlar T-VAL6DEUC-1014.0 ve T-MSX6DEUC-1002.1 'dir. ingiltere sitesinde de 1014 son yazılım olarak görünüyor. Sizin yazılımda bir tarih bilgisi var mı? 1014 yazılımı 20 eylül tarihli. Sizin yazılım samsung sitesindekinden daha güncel versiyonu 1006 olmasın?
Yazılım yüklemekle tv daha net göstermez. Güncelleme mutlaka birşeyleri düzeltiyordur ama sizin işinize yaramayan hatta ülkemizi ilgilendirmeyen özelliklerdeki sorunları düzeltmek bile olabilir.
Altyazıdaki sorun tvye ait değil. Bu konuda C6000 sahibi direnist arkadaşımızla deneme yaptık ve sonuç bu başlıkta yazıldı.http://resim.donanimhaber.com/m_44396415/tm.htm başlığına da bakabilirsiniz. Sorun uydu alıcı veya kablodaki kayıptır.
Forumda bir bakım sonrası sayfaların sayısı arttığı için bazı mesajlarım nerede bulmaıyorum ama bu başlıkta da genel ayarlar ve ayar yöntemi ile ilgili bilgiler yazıldı. 4. sayfada Halug arkadaşımız yine vermiş.
quote:
Orijinalden alıntı: caddydsg GELİŞMİŞ AYARLAR ; siyah tonu : koyu dinamik kontrast : yüksek gölge ayrıntıları : -2 (hepsini denedim ama değişiklik göremedim, kitapçığında açıklaması yazıyor -2 de bıraktım.) gamma : 0 renk alanı : otomatik kenar geliştirme : açık LED motion Plus : açık benim ayarlarım bu şekilde ve hiç sorun yaşamamaktayım.
Koyu işaretli iki ayarınızı değiştirirseniz daha kaliteli görüntü olur. Orada oturduğun yerden benim evdeki tvnin nasıl daha iyi görüntü vereceğini nereden bileceksin demeyin
Sadece sizin tv için değil tüm tvler için doğru ayar kapalı tutulmasıdır. Kenar geliştirme, mpeg parazit azaltma, motion plus da kapalı tutulur. Bir arkadaşımız önceki sayfalarda Flatpanelshd.com sitesinin ayarlarını vermişti. Dikkat ederseniz onlarda da kapalıdır.
Zevkler tartışılmaz denir ama doğru ayarları yapılmış tvlerdeki birkaç kademe alt ve üst değerler için söylenebilir. Siyah tonunu koyu yapınca insanların saç tellerini görebiliyor musunuz yoksa kafalarında siyah bere varmış gibi tek renk ve kalıp gibi saçları mı var? ( Umarım sadece kellerin olduğu programları izlediğim için hiç farketmemiştim demezsiniz. )
quote:
Orijinalden alıntı: ender123
quote:
Orijinalden alıntı: caddydsg GELİŞMİŞ AYARLAR ; siyah tonu : koyu dinamik kontrast : yüksek gölge ayrıntıları : -2 (hepsini denedim ama değişiklik göremedim, kitapçığında açıklaması yazıyor -2 de bıraktım.) gamma : 0 renk alanı : otomatik kenar geliştirme : açık LED motion Plus : açık benim ayarlarım bu şekilde ve hiç sorun yaşamamaktayım.
Koyu işaretli iki ayarınızı değiştirirseniz daha kaliteli görüntü olur. Orada oturduğun yerden benim evdeki tvnin nasıl daha iyi görüntü vereceğini nereden bileceksin demeyin
Sadece sizin tv için değil tüm tvler için doğru ayar kapalı tutulmasıdır. Kenar geliştirme, mpeg parazit azaltma, motion plus da kapalı tutulur. Bir arkadaşımız önceki sayfalarda Flatpanelshd.com sitesinin ayarlarını vermişti. Dikkat ederseniz onlarda da kapalıdır.
Zevkler tartışılmaz denir ama doğru ayarları yapılmış tvlerdeki birkaç kademe alt ve üst değerler için söylenebilir. Siyah tonunu koyu yapınca insanların saç tellerini görebiliyor musunuz yoksa kafalarında siyah bere varmış gibi tek renk ve kalıp gibi saçları mı var? ( Umarım sadece kellerin olduğu programları izlediğim için hiç farketmemiştim demezsiniz. )
dinamik kontrast ı değiştirdiğimde bakıyorum ve yüksekte daha canlı ve gerçeğe daha yakın renkler alıyorum ben.
siyah tonu konusundada bahsettiğinizi farketmiyorum ben. şimdi siz söyleyince dikkat ettim ama fark yok.
örneğin onu kapalı konuma alıyorum sonra koyu yapıyorum insanların kıyafetlerindeki renkler daha bir iyi geliyor gözüme.
ender123 ;
bizim tvde sürüm 6 eyül görünüyor ve sonunda 001002 yazıyor.
samsungun sayfasından baktım 16 eylül tarihli bir yazılım var sonu 1002.1 yazan.
acaba bu sürüm benim tv nin şu an üzerinde olandan farklı mıdır?