Şimdi Ara

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
2
Favori
80.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    allah bizi böyle satıcılardan korusun.
    kesinlikle mahkemeye ver zaman kaybetmeden evet zaman alır ama sonunda %90 mutlu olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Sayın Sysneer,

O zaman tek yapabileceğiniz şey Sanayi bakanlığına Türkçe kılavuz olmadığı için şikayet edeceğinizi söyleyin bakalım ne diyecekler. Nasıl olsa kısa sürede kılavuz hazırlayıp veremezler. Tvde Türkçe menü olmadığı için servis çağırın , zaten paralel ithalatçıların servisleri göstermeliktir, bakar bakar giderler ve siz durumu tesbit ettirmiş olursunuz. Bu sebeplerden dolayı tvyi mahkeme kanalı ile iade etmeyi deneyin ama zaman alıcı şeyler.

Postaneden e-devlet numarası aldıysanız Sanayi Bakanlığına şikayetinizi de internet üzerinden yapabilirsiniz. Hatta Türkçe menü olayını da sorun bakalım bir yaptırımı var mı? Cevap sizin için olumlu gelirse ona göre hareket edersiniz.

Sizin dediğinizi düşünmüştüm fakat ithalatçı firma görevlisine bir defa ulaştım bir daha ulaşamadım, tekrar tekrar deniyorum. Tabi bunu bimekse de diyeceğim, çünkü kanuna göre satıcıya da bu sorumluk yüklenmiş.

e-devlet numaramı/şifremi bilmiyorum ama dediğiniz gibi ise gidip bugün içinde alırım ve sorunu çözmezler/değişim yapmazlar ise şikayetimi yaparım.

quote:

Orijinalden alıntı: caddydsg

@ sysneer,

ender123'ün dediklerinden sonrada bir sonuca varamazsanız bir avukat dostum var. bu işlerle yakından ilgilidir. sizin için bir danışırım. yardım alırız kendisinden. bir sonuca varırız büyük ihtimalle...

Danışırsanız memnun olurum. Hatta ben de farkettiğim açıkları akatarabilirim size yukarıda ender123 ün de yazdığı gibi... Avukat arkadaşınız da bunlar çerçevesinde ne yapılacağını belki bize anlatabilir. Bugün ben mağdur oldum yarın bir başkasının mağdur olmayacağını kimse bilemez, en azından buralarda çözümünü görüp; tabi çözüme kavuşturabilirsek; hareket edebilirler, onlara da yardımcı olabiliriz.

Ben buradan durumu aktarmaya devam edeceğim. Tüketicinin mağdur edilmemesi gerekli. Sonuçta tüketici bizler olmasak bu insanlar (mağazalar ve ithalatçılar) nasıl iş yapacak, bunu düşünmeyip tüketiciyi mağdur ediyorlar. Şimdi ben buradan bimeksin ve paralel ithalatçının bu yaptığını yazıyorum ve eminim bundan sonra bimeksten (bu mağazayı dürüst olduklarını düşünürdüm hep nedense, birçok da alış-veriş yapmıştım yıllar boyunca) alış-veriş yapacak insanlar bir kez daha düşünecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sysneer
    Danışırsanız memnun olurum. Hatta ben de farkettiğim açıkları akatarabilirim size yukarıda ender123 ün de yazdığı gibi... Avukat arkadaşınız da bunlar çerçevesinde ne yapılacağını belki bize anlatabilir. Bugün ben mağdur oldum yarın bir başkasının mağdur olmayacağını kimse bilemez, en azından buralarda çözümünü görüp; tabi çözüme kavuşturabilirsek; hareket edebilirler, onlara da yardımcı olabiliriz.

Ben buradan durumu aktarmaya devam edeceğim. Tüketicinin mağdur edilmemesi gerekli. Sonuçta tüketici bizler olmasak bu insanlar (mağazalar ve ithalatçılar) nasıl iş yapacak, bunu düşünmeyip tüketiciyi mağdur ediyorlar. Şimdi ben buradan bimeksin ve paralel ithalatçının bu yaptığını yazıyorum ve eminim bundan sonra bimeksten (bu mağazayı dürüst olduklarını düşünürdüm hep nedense, birçok da alış-veriş yapmıştım yıllar boyunca) alış-veriş yapacak insanlar bir kez daha düşünecektir.

Tamam bir danışayım.

• internet TV için şöyle bişey buldum arkadaşlar
    İncelemek için tılayın
  • bu wiriless adaptör illa samsung mu olmalı normal alabileceğimiz ucuz adaptör yok mu bunun için? bir de internette filmi indirmeden direk izlenen yerler var buradaki filmi wireless ile tvde izleyebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mysticus

bu wiriless adaptör illa samsung mu olmalı normal alabileceğimiz ucuz adaptör yok mu bunun için? bir de internette filmi indirmeden direk izlenen yerler var buradaki filmi wireless ile tvde izleyebilir miyiz?

onun en ucuz yolu pc yi kablo ile tv ye bağlamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner.r -- 16 Aralık 2010; 15:58:13 >
  • 40c6000 ile 40c650 nin internet açısından ne farkı var arkadaşlar?

bu ikisi arasında kaldım açıkçası, tv yi daha çok usb den video ve bilgisayardan oyun için kullanacağım. tavsiyeniz varsa bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drerdogan -- 17 Aralık 2010; 0:28:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Sayın Sysneer,

O zaman tek yapabileceğiniz şey Sanayi bakanlığına Türkçe kılavuz olmadığı için şikayet edeceğinizi söyleyin bakalım ne diyecekler. Nasıl olsa kısa sürede kılavuz hazırlayıp veremezler. Tvde Türkçe menü olmadığı için servis çağırın , zaten paralel ithalatçıların servisleri göstermeliktir, bakar bakar giderler ve siz durumu tesbit ettirmiş olursunuz. Bu sebeplerden dolayı tvyi mahkeme kanalı ile iade etmeyi deneyin ama zaman alıcı şeyler.

Postaneden e-devlet numarası aldıysanız Sanayi Bakanlığına şikayetinizi de internet üzerinden yapabilirsiniz. Hatta Türkçe menü olayını da sorun bakalım bir yaptırımı var mı? Cevap sizin için olumlu gelirse ona göre hareket edersiniz.

sayın ender bey,

Benim Tv dede aynı dil problemi vardı bunu iade olarak kabul etmiyorlar bunu ithalatçı firmanın sorunu olduğunu onun çözmesi gerektiğini belirtiyor BİMEKS! servisle görüşmemde bana dil seçeneğini türkçe yapabilmem için servis menüsünün kodlarını gönderdi bunları yaparak benim dil sorunum çözüldü.Türkçe dil seçeneği olmayan arkadaşların işine yarar die düşünüyorum.

SAMSUNG 40C 6000 TÜRKÇE MENÜ EKLEME

ÜRÜNÜN TÜRKÇE MENÜ EKLEMEK İÇİN;

ÜRÜN STANDBY DA İKEN KUMANDADAN SIRASIYLA (ÇOK HIZLIYAVAŞ FARKETMİYOR SIRASIYLA BASMAK GEREKİYOR )

İNFO

MENÜ

MUTE (SES KESME TUŞU)

TUŞLARINA BASIP AÇMA TUŞUNA BASILIR ( BAZEN BİRKAÇ KERE BASMAK GEREKEBİLİYOR )

AÇILINCA SOL ÜST TARAFTA SERVİS MENÜSÜ GELİYOR

OPTİONS OKEY LEYEREK LOCAL SET E GELİP YÖN TUŞLARININ ORTASINDAKİ TUŞA BASIP
    BÖLGE AYARLARINA GİRİLİR ORADA SAĞ VE SOL OK TUŞLARIYLA

<<<EU _ ALL>>> KONUMUNA GELİNİR

DAHA SONRA ÜST KISIMDA FACTORY RESET E GELİP OK YAPINCA T.V. KENDİNİ KAPATIR 10 S.N. SONRA T.V. Yİ AÇTIĞIMIZDA AÇILDIĞINDA İLK AYAR MENÜSÜ EKRANA GELİYOR ORADA DİL SEÇENEKLERİNDE ARTIK TÜRKÇE MENÜ MEVCUT.

yalnız arkadaşlar buradaki diğer ayarları değiştirmemeniz tavsiye ederim daha büyük sorunlar açabilirsiniz.

• Sayın shadowmask34,

Nephertiti arkadaşımız sağolsun bu akşam

http://forum.donanimhaber.com/m_45268753/tm.htm

başlığında sizin de yazdığınız Türkçe dil sorununun çözümü yazdı.

Arkadaşlar , servis menüsü normalde kurcalanmaması gereken riskli bir yerdir. Kumandadan ayarları onay istemeden değiştirir. Ayarlar içerisinde gezmek isterken başka ayarları değiştirebilirsiniz. Yanınızda fotoğraf makinası bulundurup ayar pencerelerinin fotoğraflarını çekin. Eğer kazayla başka değerleri de değiştirirseniz düzeltme şansınız olsun.

Başka bir hatırlatma , servis menüsüne girmek garantiyi bozan bir yaklaşımdır. Normalde bu işlemi servisin yapması lazım. Eğer tvleri eline geçmemiş olan arkadaşlarımız varsa bu işlemi tv kurulumuna gelen servise yaptırsınlar. Bazı paralel ithalatçı servisleri ile yoldan geçen adam arasında bilgi açısından pek fark yoktur. Dikkat edin servis menüsünde yanlış ayar yapmasınlar.

Bu arada ismi geçen firma bu tvleri 5 sene garanti ile satıyordu. Farkındaysanız daha en başta topu paralel ithalatçılara attı. Umarım ilerde sizi yarı yolda bırakmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: laska

40c6000 ile 40c650 nin internet açısından ne farkı var arkadaşlar?

bu ikisi arasında kaldım açıkçası, tv yi daha çok usb den video ve bilgisayardan oyun için kullanacağım. tavsiyeniz varsa bekliyorum.

40c6000 led kullanılmış bir lcd hd tv. 40c650 ise sadece lcd hd tv.

40c6000R serisi led tv aldım ben, usb den bir çok film izledim şimdiye kadar, sonuç çok iyi. hd olmayan videolarda bile çok memnun kaldım.
  • quote:

40C6000 de internet tv özelliği yok. eternet kartından sadece bilgisayarlara bağlantı yani bilgisayarın harddiskindeki dosyaları görebiliyorusun oynatabileceklerini oynatıyorsun bi yerde bilgisayarı flash bellek gibi kullanıyor.

40C650 de ise ( 40C6000 deki bilgisayar bağlantısına ilaveten ) youtube gibi birkaç sitedeki videoları izleyebiliyorsun. yani internet tv özelliği var. Ama sadece birkaç sitedeki videoları izleyebiliyorsun yoksa bilgisayar gibi internette sörf yapmanı sağlamıyor.

ben 3 gün önce 40C6000 aldım şimdi alacak olsam herhalde 40C650 alırdım. forumda araştırma yaparsan C650 nin işlemcisinin C6000 den daha iyi olduğu yönünde bir kanaat var birde bulutlanma olayı EdgeLED lerde (40C6000 bu sınıfta) daha fazla oluyor deniliyor. Doğru benim 40C6000 de bulutlanma hissediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isbektas -- 17 Aralık 2010; 14:27:22 >

• Forum da Türkçeleştirmekle ilgili post attım linki burda:http://forum.donanimhaber.com/m_45268753/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45268753

aynısını yardımcı olsun diye arkadaşlara buraya kopyalıyorum iyi günler :)

quote:

Merhaba,

2 gün önce bimeksten internet üzerinden samsung 40c6000 aldım forum da bi kaç kişide dil sorunundan bahsetmiş bunun üzerine bugün bimeks e gittim ve sordum. Bana sorunun çözümünü içeren bi kagıt verdiler yanlız daha TV elimde degil burda paylaşmak istedim deneyen arkadaşlar sonuçları yazarsa sevinirim.

Verdikleri kagıdı birebir buraya yazıyorum.

quote:

Samsung c serisi Türkçeleştirme

Ürünün dil kodu avrupanın bir bölgesine ayarlı onu düzeltmek için ürün standby da kumandada iken sırasıyla (çok hızlı yavaş farketmiyor sırayla basmak yetiyor)

info
    menü
    mute(ses kesme tuşu)

tuşlarına basılıp açma tuşuna basılır (bazen uzun veya bikaç kere basmak gerekebiliyor , açılana kadar 1-2 saniye aralıkla basılır)

Açılında sol üstte servis menüsü geliyor , orada aşagıdaki Local Set e gelip yön tuşlarının ortasındaki tuşa basıp bölge atarına girilir , orada sağ veya sol ok tuşuyla EU_All a gelip ok e basılır , sonra yukarı ok tuşu ile Factory Reset e gelip ok yapınca tv kendini kapatıyor, 3-5 saniye sonra ürünü açınca ilk ayar menüsü tekrar geliyor orada artık dil seçeneklerinde Türkçe mevcut.

ender123 şimdi hatırlattı bunuda yazmam gerek uyarı olarak; Servis menüsünde gezinirken kazayla ayarları değşitrebilirler ve servis menüsü onaylama sormadan hemen ayarları değiştirir. Servis menüsünden işlem yapmayı düşünen arkadaşlarımıza her zaman fotoğraf makinasıyla her ayar sayfasının fotoğrafını çeksinler. Ben TV elime geçince bunu servise yaptırmayı düşünüyorum olmadı çok dikkatli bir şekilde kendim yapıcam. Umarım herkese yardımcı olur bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nephertiti -- 17 Aralık 2010; 14:32:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: isbektas

quote:

40C6000 de internet tv özelliği yok. eternet kartından sadece bilgisayarlara bağlantı yani bilgisayarın harddiskindeki dosyaları görebiliyorusun oynatabileceklerini oynatıyorsun bi yerde bilgisayarı flash bellek gibi kullanıyor.

40C650 de ise ( 40C6000 deki bilgisayar bağlantısına ilaveten ) youtube gibi birkaç sitedeki videoları izleyebiliyorsun. yani internet tv özelliği var. Ama sadece birkaç sitedeki videoları izleyebiliyorsun yoksa bilgisayar gibi internette sörf yapmanı sağlamıyor.

ben 3 gün önce 40C6000 aldım şimdi alacak olsam herhalde 40C650 alırdım. forumda araştırma yaparsan C650 nin işlemcisinin C6000 den daha iyi olduğu yönünde bir kanaat var birde bulutlanma olayı EdgeLED lerde (40C6000 bu sınıfta) daha fazla oluyor deniliyor. Doğru benim 40C6000 de bulutlanma hissediliyor.

gerçekten çok merak ediyorum şu tv nin neyinden memnun değilsiniz ki...

sd yayın izliyoruz biz sürekli olarak günün 12-13 saatide açıktır tv ne sorun var nede başkabişey.

internet tv olayındada bir iki siteden iki tane video gösterecek diye ona göre seçim yapılmaz ki. yada çok gerekli ise benim paylaştığım aparat ile çöüzülür o sorunda.

etrafımdaki dostalrımda her marka modelden birer lcd tv var, samsung 40c6000 nin fazlası var eksiği yok, anlamadım gitti ya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner.r -- 17 Aralık 2010; 18:06:19 >

• Ben de 2 gün önce Vatan bilgisayarın %25 indiriminden yararlanarak 1858 TL karşılığında (Word kart 6 taksitli) Samsung Türkiye garantili Samsung 40C6000 led tv siparişi verdim. TV nin gelmesini bekliyorum. Şimdi den topikte yazılanların çoğunu okudum ve sık kulanılanlara ekledim. Bilgilerini paylaşan forumdaşlara çok teşekkür ederim. İnşallah memnun kalırım..
  • hayırlı olsun ikokci bende o kampanyadan 46c6000 aldım.
    @caddydsg
    bence bu ürüne insanlar c650den daha fazla para verdikleri için daha yüksek beklentilere giriyorlar ve beklentilerini tam olarak karşılıyamadığı söylüyorlar (sadece SD yayınlarda). Bence bu ürüne verilen fark HD yayınlarda kendini gösteriyor. orjinal Samsung TR garantili C6000 i C650 fiyatına alan biri olarak benim merak ettiğim soru şu: acaba her 2 tv'nin de fiyatı aynı olsa kullanıcı olarak neyi seçerdiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caddydsg

quote:

Orijinalden alıntı: sysneer

Tamam bir danışayım.

şimdi arkadaşa sordumda, direk gitsin kesin bir ifade ile geri iade istediğini söylesin dedi. Onu söyledi ama bimeks hiç birşey üstlenmedi dediğimde hemen hakem heyetine gitsin dedi.

bunuda ilk kez duyduğumdan sordum bu heyet kaymakamlıkta varmış.

hiç zaman kaybetmeden gidin isterseniz. oraya dilekçe verecekmişsiniz. kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: ikokci

Ben de 2 gün önce Vatan bilgisayarın %25 indiriminden yararlanarak 1858 TL karşılığında (Word kart 6 taksitli) Samsung Türkiye garantili Samsung 40C6000 led tv siparişi verdim. TV nin gelmesini bekliyorum. Şimdi den topikte yazılanların çoğunu okudum ve sık kulanılanlara ekledim. Bilgilerini paylaşan forumdaşlara çok teşekkür ederim. İnşallah memnun kalırım..

hayırlı olsun. güzel günlerde kullanın. çok iyi fiyatada almışsınız ayrıca ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhangazii

hayırlı olsun ikokci bende o kampanyadan 46c6000 aldım.
    @caddydsg
    bence bu ürüne insanlar c650den daha fazla para verdikleri için daha yüksek beklentilere giriyorlar ve beklentilerini tam olarak karşılıyamadığı söylüyorlar (sadece SD yayınlarda). Bence bu ürüne verilen fark HD yayınlarda kendini gösteriyor. orjinal Samsung TR garantili C6000 i C650 fiyatına alan biri olarak benim merak ettiğim soru şu: acaba her 2 tv'nin de fiyatı aynı olsa kullanıcı olarak neyi seçerdiniz?

ben araştırdım c650 yide izledim. bugün alacak olsam yine c6000 led tv alırıdım.

inşallah ilerleyen zamanda full led 3d daha büyük bir ekranlısı nasip olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: isbektas

quote:

ben de biraz araştırdıktan sonra c650 ye karar verdim.
    sebeplerim:
    1-internet tv: bununla birkaç siteden video bakmak dışında işe de yarıyor. google harita, yahoo wingets, facebook, havadurumu vs.
    2-6000c tam led ekran değil, edge led ve görüntü aralarında çok farketmiyor.
    3-arkadaşın bahsettiği aparat zannedersem wifi adaptör. buunla dlna ile yapılan bilgisayar arasındaki laptop bağlantısını kablosuz yaparsınız, tv ye internet tv özelliği getirmez.
    4.arada 500 lira civarında fark var, led tvlerin piyasası henüz yüksek seyrediyor. 40c6500 belki olabilirdi ama onun fiyatı daha da fazla.

bu 2 model arasında kalanlar bunları düşünsün

• Samsung Usb adaptör ile C6000 de sadece DLNA yani bilgisayar ile tv arasındaki bağlantıyı kurabilirsiniz. C6000 de yazılım kısıtlaması olarak internet tv yok.

Arkadaşlar ,yazılım güncellemesi ile ilgili olarak sizlere bir uyarım var. Yazılım güncellemesi ile tvniz eskisine göre daha süper olmaz. Ufak tefek sorunlar varsa zaten şu ana kadar giderilmiş olduğu için yazılım güncellemesini yapmamanızda fayda var. C6000 serisinde internet tv yok ama bir şekilde bu özellik ilerde aktif hala getirilebilir. Siz , sürekli yazılım güncellemesi yaparsanız samsungun tuzağına düşersiniz ve tvnizde günün birinde internet tv mümkün olursa siz fayadalanamazsınız.

Samsung B serisine resmi olarak DTS ses desteği vermedi ama amatörce yapılan çalışmalar sonucu artık dts ses desteği kazandırıldı. Sürekli güncel yazılım kullananlar eski ve uygun yazılıma dönemedikleri için sıkıntı yaşıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.