Şimdi Ara

[samsung 40c6000 led tv aldım ilk izlenimlerim (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
2
Favori
80.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilen birisi varsa lütfen yardım etsin. bilgisayarımı hdmi kablo ile hdmi/dvı 1 yazan yere bağlıyorum ancak görüntü çözünürlüğünü 1920*1080 yaptığımda alttan üstten ve yanlarda 3-4 cnlik siyah alan kalıyor bu neden oluyor. her tvde bu buşekildemi olur. monitör gibi ekranın tamamı kaplanmazmı? görüntü çözünürlüğünü 1680*1020 yaptığımda ekran çerçeveye tam oturuyor. full çözünürlükte sıkıntıdayım. bu neden böyle olmadı bilgisayar kasamı kapıp vatan bilgisayara götürüp birde oradaki tvlerde deneyeceğim. ne yapmam gerektiğini bilen bir arkadaşımız varsa lütfen yardım etsin.
  • Sayın Domper,

http://forum.donanimhaber.com/m_41309599/tm.htm başlığında Ati ekran kartları ile nasıl ekrana tam oturtulabileceği ile ilgili bilgi vermeye çalıştım. Eğer ekran kartınız Nvidia ise hihwaymouse arkadaşımızın anlatımının linki de var.
  • Selamlar,
    Yaklaşık 1 ay önce 40c6000 led tv mi aldım, izlenimleri şu şekilde;
    Önce artıları

+Alma sebeplerinden birisi olan elektrik sarfiyatı genel olarak klasmanına göre düşük
    +Hafif ve ebatlarına göre ince bir paneli var
    +Görüntü kalitesi bence kesinlikle yeterli, tazeleme hızı ihtiyaçlarımı karşılıyor
    +Divx ve Mkv performansı çok iyi. Almadan önce panasonic ve sony arasında kalmıştım, hepsini tek tek test ettim. panasonic fena değildi, Sony de güzeldi fakat içlerinde altyazısı en kötüsü Sonyde, çok ince fonları var. En başarılısı ise Samsung.
    +Ses kalitesi vasatın üstünde. ama tv izlemek için yeterli kalitede. net ve seviyesi güzel. tabi bass ve tiz beklememek lazım.
    +Kumandasının tuş ışıkları bir tuşla açılıp kapatılıyor. özellikle karanlıkta çok işe yarıyor.
    +DVD ve PS3 kullanıyorum, renkler ve çözünürlük HD film ve oyunlarda çok hoş.
    +CI arayüzü var, istendiği takdirde teledünya için kullanılıyor, extra bir cihaz kalabalık etmemiş oluyor böylece.

Gelelim negatif yönlerine;

-ilk olarak kasası çok hassas, daha ilk günde ön yüzünde çizik oluştu, bu kalitedeki bir tv den beklemezdim.
    -karanlıkta film izliyorsanız ekranda dumanlı bir görüntü oluyor. muhtemelen bu sorun benim tv me özel. istanbul bilişime ilettim fakat çözüm bulamayacakları için görmemezlikten gelmeye devam ediyorlar. fakat fotoğaflarını çektim. bu işin peşini bırakmayacağım. fotoğrafını buraya eklemeye çalışacağım.
    -kumandasının pili dolu olmasına rağmen bi kaç kez tutukluk yaptı. pilini değiştirdim fakat kesinlikle pilinde değil sorun. şuan sorunsuz fakat ilerde tekrar edebilir.

Bunların dışında ekleyeceğim birşey yok. Özellikle sorusu olanların sorularını cevaplayabilirim.

benden şimdilik bu kadar .. !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desarc -- 19 Aralık 2010; 0:23:38 >

• @desarc

ben c6000, c650 ile Philips 42'' ambilight ve LG LE5500 arasında kaldım.. bunalrdan en çok içime yatan c6000 siz ne dersiniz? c6000 ı vatan da baktım.. renkler çok canlı.. c650 ise özellik daha çok ve ucuz görüntü kalitesi nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulusi

@desarc

ben c6000, c650 ile Philips 42'' ambilight ve LG LE5500 arasında kaldım.. bunalrdan en çok içime yatan c6000 siz ne dersiniz? c6000 ı vatan da baktım.. renkler çok canlı.. c650 ise özellik daha çok ve ucuz görüntü kalitesi nasıl?

32c6000 aldım çok pişmanım. her filmde titreme sorunu var. en basit divx filmin hareketli sahnesinde bile titreme yapıyor. bluray filmlerde de yapıyor dvd filmlerde de. hiç yaklaşma derim
  • bence oynatmada problem varsa sizin tv de sıkıntı olabilir.. bu konuda çok problem yaşayan kişinin yazısını okumadım.
  • ben 40c6000 kullanıyorum çok çok memnunum DLNA ile film izlemekse anlatılmaz
  • acab 1 hafta daha beklesem yılbaşı nedeniyle daha güzel indirimler olurmu yoksa gidip bu 3 ünden birini alayımmı?
  • sürpriz düşüşler beklemeye gerek yok en fazla 100-200 tl düşer onun içinde bencede beklemeye gerek yok

ama samsung türkiye garantili almaya dikkat edin
  • LordMayros

40c650 alacak gibiyim :)
  • yanyana seyretinizmi hiç bende c650 alacaktım sonra c6000 aldım teknosada çocuk çok yardımcı oldu bana

ben philips almaya gittim yanyana getirdik gerçekten kumlu gösteriyordu

sonra ucuz diye c5000 e yöneldim hem led diye 50hz yi görünce vazgeçtim

sharp baktım görüntü ve fiyat çok iyiydi ama özellik zayıftı

sonra c650 ye baktım arada fiyat farkı yoktu c6000 le yanyana koydum keskinlik ve canlı renk ayrıcada müthiş incelik beni cezbetti c6000 aldım memnunumda 1080p performansı çok etkileyici

evde de normal uydu alıcım var next HDMI çıkışlı HDMI ile tv ye baglayınca görüntü oldukça tatmin edici
  • benim televizyonumda sorun var mı bilmiyorum ama gerçekten hareketli sahnelerde çok fazla titreme yapıyor. nasıl çare bulabilirim buna yardımcı olur musunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ffeb
    benim televizyonumda sorun var mı bilmiyorum ama gerçekten hareketli sahnelerde çok fazla titreme yapıyor. nasıl çare bulabilirim buna yardımcı olur musunuz

Normal tv yayınında titreme varsa netlik ayarını önce 20 yapın bir süre izleyin , eğer istediğiniz gibi iyi olmazsa 15 ..10..5..0 artık hangisinde en iyi olursa oana kadar hepsini deneyin.

Sadece film izlerken oluyorsa Motion plus denen özellği kapalı tuttuğunuz zaman titreme de azalma olmuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 19 Aralık 2010; 17:19:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

quote:

Orijinalden alıntı: ffeb
    benim televizyonumda sorun var mı bilmiyorum ama gerçekten hareketli sahnelerde çok fazla titreme yapıyor. nasıl çare bulabilirim buna yardımcı olur musunuz

Normal tv yayınında titreme varsa netlik ayarını önce 20 yapın bir süre izleyin , eğer istediğiniz gibi iyi olmazsa 15 ..10..5..0 artık hangisinde en iyi olursa oana kadar hepsini deneyin.

Motion plus denen özellği kapalı tuttuğunuz zaman titreme de azalma oluyor mu?

benım normal dgiturk yayındada ps 3 oynarkende bazen ust kısımda ınce bı titreme var ma usb den mkv oynatırken olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordMayros

yanyana seyretinizmi hiç bende c650 alacaktım sonra c6000 aldım teknosada çocuk çok yardımcı oldu bana

ben philips almaya gittim yanyana getirdik gerçekten kumlu gösteriyordu

sonra ucuz diye c5000 e yöneldim hem led diye 50hz yi görünce vazgeçtim

sharp baktım görüntü ve fiyat çok iyiydi ama özellik zayıftı

sonra c650 ye baktım arada fiyat farkı yoktu c6000 le yanyana koydum keskinlik ve canlı renk ayrıcada müthiş incelik beni cezbetti c6000 aldım memnunumda 1080p performansı çok etkileyici

evde de normal uydu alıcım var next HDMI çıkışlı HDMI ile tv ye baglayınca görüntü oldukça tatmin edici

+10000000

aynen katılıyorum. benimde izlenimlerim o şekildeydi. çok çok memnunum ben seçimimden

• c650 almak için Ankara Söğütözü Vatan'a gittim.. ürün kalmamış :(:(
  • dvi to hdmi kablo araştırırken birkaç farklı ürün gördüm. kablonun dışı iple örülmüş gibi olanlardan var ama dvi hdmi için yoktu.

onlardan nereden bulabilirim? uzun ömürlü olur onlar kırılmaz etmezler ya iyi bişeydi.
  • Samsung Usb adaptör ile C6000 de sadece DLNA yani bilgisayar ile tv arasındaki bağlantı mesela fılmleri mku olarak kablosuz ızlıyebılıyormuyuz ue kaç mt reye kadar alıyor mesafe
  • Samsung 40 C6000 led tv geldiğinde güncelleme yapmamızın faydası olur mu? Güncelleme olayı nasıl yapılıyor? Uydu alıcım sıcart ve tos çıkışlı, en iyi görüntüyü elde etmek için ne tür kablo önerirsiniz? Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furbey40 -- 20 Aralık 2010; 1:54:54 >
  • murad0983 bu dediğin büyük bir ihtimalle mozaikleşme gibi bir şey görüntü akarken bir kenarda görüntüde bozulma oluyor.bu 100hz nin çok hızlı hareketlerdeki bir dezavantajıdır.100hz özelliğini kapatarak en iyi şekilde buna son verebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.